Jump to content
Sign in to follow this  
billy the kid

Motor Prea Cald

Recommended Posts

salutare! am un matiz de 2 zile, nou nout, si pana acuma am facut 80 de km cu el. Intrebarea mea este: am mers azi 16 km, i-am dat 90 la ora,viteza a 5-a, AC pornit uneori si cand am ajuns acasa motorul era destul de incins, adica capota, fiindca am pus mana si am observat ca frigea. e normal sa se incinga asa? stiu ca e motor mic si nu e inca rodat dar totusi. ce parere avet?

si inca ceva: cand merg se aude in bord, in zona soferului, un zgomot gen tic-tic, cam ca la un ceas cu secundar. ce ar putea fi?

Share this post


Link to post

In legatura cu incalzitul, a mai intrebat cineva mai acum ceva vreme: DA, este normal! La peste 35 de grade la umbra ce ai vrea, sa scuipe cuburi de gheata pe esapament? :scarpin: . Nu vezi cat de inghesuit este acolo? Daca acul de la temperatura sta un pic sub gradatia de mijloc, stai linistit, nu e dacie sa ramana indicatoarele blocate. In legatura cu a doua problema, s-ar putea sa fie mult vestitul si omniprezentul scartait al geamului de la indicatoarele de bord. Cand se aude, incearca sa-l atingi cu degetul si vezi daca mai face. Daca asta este, indeasa ceva intre el si rama aceea neagra(eu am bagat niste bucati de servetele nazale impachetate).

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ai grija ca pe vremea asta si cheia o sa se incinga :) )

 

In alta ordine de idei zici ca nu poti sa pui mana pe capota... dar pe un acoperis crezi ca poti?

Share this post


Link to post

Mersi pentru informatii. ideea era ca am mers seara pe la 8 si jumatate nu in plina zi si nu erau 35 de grade de aceea ma intrebam daca e normal. acul de la temperatura nu ajunsese inca la jumatate, mai avea destul.

 

mersi pt informatii. am sa incerc sa vad daca e geamul. am mai avut un matiz inainte de asta dar luat la mana a 2-a si nu am stat sa vad daca si la el se incinge capota de la motor sau geamurile de la faruri cum s-a intamplat la asta nou. deh, era SH si pe deasupra fusese si taxi ( lucru de care nu am stiut inainte sa il iau) asa ca l-am tinut 2 ani si l-am dat. oricum, cu tot cu 100 000 de km la bord, masinuta aia nu mi-a facut probleme. a fost super. sper sa fie si asta cel putin la fel de buna.

Share this post


Link to post

In legatura cu ticaitul pe care-l auzi...vara trecuta am trecut prin ceva similar...daca faza cu ceasul secundar nu e pe bune (adica ticaitul nu se aude la fiecare secunda) atunci observa daca se aude in momentul in care ai A/C oprit...daca se aude doar la A/C pornit atunci e cuplul compresorului...

Nu stiu in ce masura e normal sau nu...parerile sunt impartite...

 

Mult noroc cu piticul nou! :lavolan:  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si eu am patit la fel pe caldurile alea toride,aveam 110 si acul statea o idee mai jos de mijloc!Si la mine se aude un zornait in bord si nu stiu de unde vine

Share this post


Link to post

Si la matizul meu se incinge capota, dar cine il baga in seama mai ales pe caldurile astea.E normal ca motorul sa se incalzeasca tare la cloceala de afara si chiar si cand e rece afara, daca mergi cu viteza mica , gen treapta 1 sau 2 se incalzeste, deci nu iti face probleme pe tema asta.Cuticaitul in bord, cel mai probabil, dar s-a mai spus e jocul de la gemuletul ala de la kilometraj.Eu am dat jos masca de la bord si am pus un burete acolo si gata am scapat de asta.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu stiu de unde venea zgomotul rspectiv (ticaitul), insa de cateva zile nu mi-a mai facut, a disparut complet. Sper sa nu mai reapara. Masina a venit din fabrica cu preechipare audio (boxe in usile fata). Sunt bune, sa le pastrez? Voi ce ziceti? Sa arunc banii pe altele sau nu? Mersi pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Depinde ce pretentii ai in domeniu. Eu am instalatia audio stock, 4 boxe+radioCass Daewoo si sunt multumit, sunt ok pentru pretentiile mele.(nu ascult muzica foarte tare, nu vreau sa sara masina in sus de la bass).

Share this post


Link to post
Si eu am patit la fel pe caldurile alea toride,aveam 110 si acul statea o idee mai jos de mijloc!Si la mine se aude un zornait in bord si nu stiu de unde vine

 

E normal sa se incinga capota motorului, ca nu are "blanita".

Al meu, in patru ani, indiferent de temperatura exterioara sau de viteza masinii, acul termometrului a stat la 2 mm sub jumatatea grilei.

La mine un asemenea zornait "factory feature" provine de la scrumiera, motiv pentru care o tin permanent cu 1 mm trasa in afara.

Share this post


Link to post

Sunt trompete. punct

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...