Jump to content
Sign in to follow this  
MAVERICK_SS

Daewoo Matiz Euro 4 Se Power

Recommended Posts

Nu am mai scris demult continuarea topic-ului, deoarece am fost ocupat cu BAC-ul + admiterea si nu prea am avut timp de calculator.

 

Masina a ajuns deja la 6500 de km din care 2000 facuti saptamana trecuta (un drum de Austria dus-intors). Din pacate nu pot sa va spun cum s-a comportat masina pe autostrada deoarece au fost numai parintii cu ea (eu am ramas in tara) dar din spusele tatei a mers cu 130 km/h lejer tot drumul. Consumul pana acum a fost de 6-7 litri/100 (benzina de 98 numai de la MOL) asa ca se incadreaza in specificatiile producatorului.

 

In ceea ce priveste reviziile, la cea de 1500 km au verificat numai nivelul lichidelor si ... ATAT. Urmatoarea revizie am facut-o la 4500, inainte sa plece parintii in Austria cu ea... La revizie din nou nu s-a schimbat nimic, doar s-a completat cu apa distilata (presupun) recipientul in care e lichidul de racire, am rotit rotile, s-au mai strans articulatiile la suspensia spate deoarece cand treceam prin gropi se auzea un zgomot ciudat (cu aceasta ocazie mi s-a confirmat ca nu amortizoarele sunt de vina, desi eu banuiam acest lucru). Urmeaza sa mai trec pe la service saptamana viitoare pentru a schimba maneta de semnalizare deoarece este defecta. Defectul este urmatorul : dupa ce semnalizez dreapta si virez cu volanul stanga mai brusc (la o parcare laterala de exemplu) maneta de semnalizare nu revine la pozitia "neutra" ci sare direct pe semnalizare stanga (nu se mai opreste la neutru), fapt destul de enervant ca te trezesti ca semnalizezi stanga fara sa vrei. Aceasta operatiune nu s-a putut efectua la revizie din cauza faptului ca nu aveau pe stoc maneta(si ce mai trebuie schimbata in afara de ea) asa ca a trebuit comandata.

 

Costul ambelor revizii a fost 0 RON in afara acelui plastic negru pe care e prins suportul de numar, pe care l-am schimbat din cauza faptului ca un binevoitor mi l-a crapat probabil cand dadea cu spatele si s-a oprit in numar (pe care l-a indoit destul de serios, noroc ca acel plastic a rezistat si nu au mai fost alte stricaciuni). Cost: 30 RON (cam mult dupa parerea mea dar nu ai ce face ca doar nu ma puneam sa il lipesc pe cel vechi cu Picatura :tongue: )

 

 

Cu stima,

 

MAVERICK_SS

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

 

Sunt nou pe aici, de o luna intru zilnic pe forum, am gasit sfaturi foarte interesante si toate mi-au intarit concluzia la care ajunsesem deja, ca Mati merita cu adevarat achizitionat.

M-am hotarat asupra modelului SE POWER PLUS-EURO 4 numai ca mai am putin de asteptat datorita faptului ca, momentan, pana pe 20 august, fabrica se afla in remont (reparatii/revizii). Despre acest lucru am aflat trimitand un mail la clienti@daewoo.ro deoarece aveam oarecare suspiciuni legate de productia, in continuare, a modelelor cu AC (temerile mi le-a "bagat in cap" un oarecare ofiter de credit [-O< ... speram sa nu fie nici pe departe asa!). Cei de la Craiova mi-au raspuns imediat (in aceeasi zi) scriindu-mi urmatoarele:

"Stimate Domn,

Daewoo Automobile Romania este in remont (reparatii/revizii) pana in data de 20.08.2007, perioada in care procesul da fabricatie este oprit. Dupa aceasta data se va lansa in fabricatie toata gama de autoturisme (exceptie facand autoturismele Cielo Euro III). Productia de autoturisme va incerca sa acopere comenzile/solicitarile clientilor, in ordine cronologica. Va recomandam sa luati legatura cu un agent de vanzari autorizat Daewoo, din localitatea dvs., unde sa faceti o comanda. Acesta va va anunta cand autoturismul comandat de dvs. va fi disponibil.

Va multumim pentru interesul fata de produsele noastre."

Acum astept cu nerabdare sosirea Matizului si, binenteles, urmand traditia (multumiri lui Maverick SS pentru toate detaliile postate), va voi tine la curent cu tot ceea ce voi descoperi bun (sau mai putin bun :rolleyes: ) la noua achizitie (inclusiv fotografii).

 

Toate cele bune.  <img src= ">

 

Share this post


Link to post

Asteptare usoara!

Share this post


Link to post

Am schimbat maneta de semnalizare si totul este in regula cel putin pana acuma. Ce am remarcat este un zgomot "mai metalic" sa zic asa al motorului dupa drumul de Austria (la relanti e mai zgomotos, insa nu cu mult), dar acest lucru nu afecteaza performanta sau consumul.

 

@CatalinCJK : Precum a zis si Satori cu un post mai sus, asteptare usoara :)

Edited by MAVERICK_SS

Share this post


Link to post

Da-i un reset la ECM, o sa-ti dispara acel sunet metalic.

Share this post


Link to post

Felicitari pt achizitie si cat mai multi km cu ea!

Share this post


Link to post

Salutare. Sunt posesorul unui matiz euro 4 /ac/lpg/airbag. Am facut vreo 685 km cu un rezervor de gaz si vreo 27 l benzina adica vreo 3 sferturi de rezervor de benzina. Mi se pare cam mare consumul (am facut vreo 385 km in oras si vreo 300 km afara). Dupa citi km se lasa motorul la matiz sa consume mai putin? As vrea sa-mi raspunda posesorii adica cei conduc aceasta masina. Care este viteza maxima in perioada de rodaj, eu am bagat si 90km/h? Care este cea mai buna benzina pentru a consuma mai putin aceasta masina ?

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos. La mine motorul s-a lasat complet pe la ~6000km. Dar sa nu intelegi gresit, nu am avut consumuri de 10 urban pana atunci. Oricum, in primii 1000 km se infigea sanatos la benzina, consumuri urbane de ~10. Apoi, a tot scazut, acum, la 10000 avand in Bucuresti un consum minim de 7.5 si maxim de 8.5, in functie de cum se circula.

La partea cu benzina, nu prea inteleg. Vrei o benzina buna sau una cu care sa consume putin? De cele mai multe ori, nu exista si una si alta. Eu am bagat numai Mol Tempo 95, nu am avut niciodata probleme de nici un fel, porneste imediat, in fiecare dimineata, la prima cheie scurta. Masina are viata in ea(am facut comparatie Mol si OMV: incercam sa misc masina de pe loc, fara sa accelerez. Cu Mol imi iese mereu, cu OMV mi se oprea motorul) si motorul este destul de silentios. Dar, am inteles ca ar consuma mai mult pe Mol, oricum, sa economisesc 10 RON la nush cati km nu este prioritatea mea.

Despre rodaj 90km/h este ok, asa mergeam si eu. Mergi asa in prima mie de km. Oricum, eu am incercat sa o urc in ture progresiv, in fiecare zi cate putin, incercand sa schimb un pic mai sus ca ieri, nu am calcat-o din prima. Si retine, cand motorul este rece, mergi usurel, nu o forta dar nici nu o lasa sa tremure din motive de subturare.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

De acord cu closchkutza, numai ca eu alimentez tot de la MOL insa Tempo Plus (sau EVO Plus, nu stiu exact ca nu e la fel in fiecare statie, desi sunt 3 in municipiu) de 98. Ce iti pot spune este ca benzina de 95 a avut masina in ea numai cand a fost adusa de la Timisoara (vreo 7 litri de la Lukoil). De ce pun de 98 si nu de 95 ? Cand aveam Matizul Euro 2 am observat o crestere destul de semnificativa in ceea ce priveste performantele motorului (parca avea mai multa vigoare si masina se infigea mai bine decat inainte, asa ca am zis ca daca tot e masina noua atunci sa pun de la inceput in ea benzina de 98). Dar din moment ce tu ai si LPG, nu cred ca conteaza prea mult ce fel de benzina pui...Pana la urma acest lucru sta la alegerea fiecaruia dintre noi.

 

 

Cu stima,

 

MAVERICK_SS

 

PS: Iti doresc cat mai multi kilometri fara evenimente neplacute si eu zic ca ai facut o achizitie buna, pe care nu o vei regreta.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru informatii. M-am linistit dupa ce am facut plinul cu gaz. Eu am pus la consum 27 l de gpl dar se pare ca in butelie nu intra decait 80% din capacitatea totala din motive de siguranta deci am consumat vreo 21l/gpl. Se pare ca mi-au dat-o cu vreo 4 l/gpl din fabrica atunci cand am cumparat-o. Ce am remarcat ca un lucru negativ sunt rotile mici(mi se par firave). Eu am fost obisnuit cu Cielo pe care l-am dat anul trecut din motive finaciare (eram stransi cu usa) deoarece ai mei doreau masina noua si era si programul rabla si nu am vrut sa ne imprumutam de la hotii de la banca (asa-i consider eu pe astia deoarece nu-ti explica corect costurile luarii unui credit). Sunt curios daca o sa fac mai multi km cu un rezervor decat cu ford fiesta tdci (la ala mergi cu vreun rezervor vreo 750-800km) pe care il mai detinem in familie. E cam rau cu revizia la fiesta TDCI deoarece la 15000 km costa 650 RON , in rest e ok ca stabilitate si siguranta.La matiz cutia de viteze parca e de jucarie nu prea e precisa. Sper sa fie si matizul fiabil macar jumatate cit cielo coreean pe care l-am avut. Si eu am pus la matiz benzina de la OMV si mi s-a mai oprit motorul la plecare dar am crezut ca este din vina mea. Eu l-am luat pe gpl deoarece chiar merg toti din familie cu masina. La fiesta s-au strans vreo 18000 km/an, la matiz se vor strange vreo 20000 km pe an. Masina trebuie folosita nu sa stea sa rugineasca.Se pare ca si cei de la Ford au inteles sa asigure piese vreo 8 ani de acum incolo. Multumesc pentru sfaturi closchutza . o sa incerc sa alimentez cu benzina de la mol de acum acolo.

 

Drum bun si fara incidente la toti posesorii de masini.

Share this post


Link to post

Astept si eu un Matiz E4 Se Power, sper sa fie o alegere buna.

Share this post


Link to post

Oricum, sa nu va asteptati de la Matizul E4 sa aveti demarajul pe care il avea Euro 2, asta e... :(

Share this post


Link to post

@ mircea mircea : stiu ca nu e sistem de alarma, modelul neavand alarma din fabrica...vroiam sa scot in evidenta faptul ca e pus la vedere, de parca la vederea acestuia, raufacatorul nu ar mai sparge/vandaliza etc masina.

 

De spart/vandalizat masina nu vei scapa dar, cel care vede led-ul stie ca nu poate pleca cu masina decat cu cheia originala. :lavolan:

Share this post


Link to post

Nu imi fac probleme in ceea ce priveste vandalizatul/spartul deoarece eu tin masina in garaj acasa (chiar si daca peste 1 ora, 2 trebuie sa plec), iar cand sunt la lucru o parchez in fata la birou asa ca daca cineva umbla la ea, in 15-30 de secunde sunt langa masina. Iar despre alte situatii in care nu vad masina, inca nu am avut surprize neplacute (si sper sa nu am) deoarece am foarte mare grija cum parchez (prefer sa fac 2-3-5 manevre in plus numai ca sa stiu ca am parcat-o la 5 cm de bordura sau cat mai corect cu putinta astfel incat sa nu incurce pe nimeni).

Share this post


Link to post

Eu am facut vreo 4190km pina acum. Singura problema zic eu- ciudata - a fost cind pe la vreo 3200 km masina nu a mai pornit deloc. Cu o seara inainte o lasasem parcata cu botul in sus pe o mica panta. A doua zi ma pregateam sa plec la tara. Dau la cheie nimic. Ce are frate? - verific bateria-moarta. Chem un prieten cu un taxi si alimentez de la el ,porneste dupa vreo 3 minute masina . La o prietena tot la fel cu problema numita baterie a murit la 3000km- insa ea a cumparat una noua. Nu mi-a mai aparut problema aceasta de atunci, caci altfel ma duceam sa schimb bateria. In rest sunt destul de multumit de consum. Ce ma nemultumeste la aceasta masina sunt reviziile care mi se par prea dese. Cind am cumparat masina mi-au zis de revizii la 10000km, dupa ce am fost la revizia de 1200km ,mi-au zis de revizia de 5000km, ca atunci schimba uleiul la motor si-mi fac reglajul la gaz.Ma gandesc sa nu-mi nenoroceasca reglajul facut in fabrica la gaz. La revizia de 1200km au mai completat cu apa distilata si au mai strans pe sub ea niste suruburi. La revizia de 1200km n-am platit nimic. Pai eu daca fac vreo 20000km /an inseamna ca ma duc de 4 ori la revizie. Asta mi se pare nesimtire. :wallbanger:

In rest n-am avut probleme cu ea.

Share this post


Link to post

Daca stiu bine reviziile se fac la fiecare 5000 de km (cel putin la mine asa se fac si nu am auzit vreo metoda de a "amana" reviziile astfel incat sa le faci doar din 10 in 10.000) asa ca nu prea ai ce face daca vrei sa ai garantie. Si eu zic ca e bine asa, deoarece se pot depista eventualele probleme la motor inainte ca ele sa se agraveze.

 

P.S. Si eu fac in jur de 10-15.000 de km/an dar de voie, de nevoie respect graficul reviziilor (cu exceptia celei de 5000 pe care am facut-o ceva mai repede deoarece plecam in Austria cu masina si la intoarcere depaseam cei 5000 de km)

 

 

Stima.

Share this post


Link to post

Am facut azi revizia de 5000km total cost 76 RON s-a schimbat ulei si filtru de ulei durata - 35 min. Se pare ca revizia de 10000km va fi mai mare, in jur de 180RON-200 RON. Oricum dupa 10000km o sa fac revizia din 10000km in 10000km mai ales ca o sa-i fac in 6 luni deci ma incadrez perfect in cele 6 luni cat are uleiul garantie.Multumit pana acum mai ales ca merg cel mai mult pe gaz. Incidente ciobit putin parbriz multumita drumurilor "europene" din tara. :lavolan:

Share this post


Link to post

In urma intalnirii nationale de la Felix, prin amabilitatea lui Satori si Perfidus care m-au "aprovizionat" cu 2 stickere de exterior respectiv un suport de numar, Matizelul a fost personalizat, asa cum ii sta bine la o masina din cadrul Daewoo Club :)

 

P.S. : Celalat sticker il tin de rezerva pana vad unde i-ar sta bine ... In momentul in care mai sunt disponibili suporti, il voi schimba si pe cel din fata...

post-2086-1196713115_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Interesant numar de inmatriculare > :)

Ii sta bine Matizelului cu autocolant si suport personalizat :D .

Share this post


Link to post

Efectuat revizia de 10.000 km...

 

Cost total : 276.08 RON

 

S-a schimbat:

 

Ulei motor : Mobil 1 10W40 - 78.54 RON

Filtru ulei - 17.85 RON

Ulei cutie viteza : Mobil 1 75W90 - 76.16 RON

Manopera ( 3 ore) - 103.53 RON

 

S-a dat comanda pentru 2 telescoape noi (unu pe fata si unu pe spate, nu mai stiu pe ce parte), cele vechi curg, urmeaza sa soseasca anul viitor.

Edited by MAVERICK_SS

Share this post


Link to post

Ce naiba ai bagat uleiurile alea in bunatate de masina ? Arunca-le la canal.

Share this post


Link to post

Eu am acum vreo 8123km . Parbrizul a inceput sa se fisureze de la piatra luata in toamna . Oricum am mai primit una bucata zdravana de gheata care s-a rostogolit de pe un tir de am crezut ca intra peste mine In rest nu am mai avut probleme. Ce-i drept merg mai mult pe gaz , saraca masina vede atat de rar benzina. Mi se pare cam scumpa revizia de 10000km. Eu am vazut o oferta de ulei la selgros 5w-30 la vreo 27 ron/l si ma batea gandul sa cumpar vreo 3 l . Cred ca o sa fac si eu revizia la sfarsitul lui ianuarie, sau inceputul lui februarie. Sunt multumit pina acum de masinuta , eram si mai bucuros daca nu aveam incidentul cu piatra in parbriz dar asta e. Oricum mi se pare cam scumpa revizia la 10000km. Eu sper sa ies mai ieftin. Am vazut in selgros si solutii pt. desfundat injectoare. Se merita cumparate sau nu? Pina acum nu am probleme dar cine stie cu timpul , si e mai bine sa fii precaut.

Share this post


Link to post

Tu, daca mergi pe GPL, sa bagi ulei 5W40 in motor.

Share this post


Link to post

La cutia de viteze ar fi trebuit sa pui ulei Castrol , nu Mobil , service-ul care ti l-a schimbat era autorizat Daewoo ?

Ti-a trecut tipul uleiului in cartea de service ?

Share this post


Link to post

@tolin : Din pacate nu eu am fost cu masina la revizie ci tatal meu, ca eu nu am putut sa merg...Presupun ca a fost alegerea mecanicului acest tip de ulei. Oricum, eu am incredere in mecanic deoarece tot el mi-a facut reviziile si la fostul Matiz si nu cred ca ar baga orice ulei in el, mai ales ca e si o cunostinta destul de apropiata.

 

@scorpion: Da, service-ul e autorizat Daewoo, tipul uleiului e trecut pe deviz, nu m-am uitat daca e trecut si in cartea de service. Oricum eu pastrez devizul ca sa am cu ce sa dovedesc faptul ca reviziile au fost efectuate si ce consumabile s-au inlocuit.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...