Jump to content

Inmatriculare Auto Dupa 01.01.2007

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Pentru ca m-am chinuit o gramada cu actele ca sa inmatriculez o masina luata second-hand va ajut si descriu pasii ce trebuiesc urmati pt a nu face 1.000 de drumuri, asa ca mine :)

1. Primul lucru pe care l-am facut (mentionez ca fostul proprietar imi daduse masina si toate actele) a fost in voluntari pentru a obtine certificatul de autenticitate care este valabil 2 luni.

2. M-am intalnit la udriste cu fostul proprietar pentru a realiza contractul vanzare-cumparare si pt a-l semna

3. cu contractul si inca o foaie data de dna dactilografa, fostulproprietar s-a indreptat spre administratia financiara a sect de care apartine pt a-i pune viza cum ca a platit impozite si alte datorii :)

4. am preluat apoi actele si m-am indreptat si eu spre adm financiara pt a ma lua in evidenta.

5. am fost la cec si am platit taxa inmatriculare auto : 52 ron (520.000) si taxa talon : 30 ron (300.000) = 82 ron (820.000)

6. sa aveti rar valabil (inspectia tehnica) si asigurarea sa fie pe numele dvs.

7. pt cei care nu stiu sa-si aranjeze dosarul, detaliez aici ( consider ca nu are rost sa platiti 5 ron degeaba (50.000) doamnelor de la chioscurile din udriste pt a-l aranja) :

- foaia (cartea tehnica ) pe care ati obtinut-o cand ati facut contractul si pe care exista cele 2 stampile de la adm financiare

- cerere tiparita tot de doamne :) catre serviciul de evidenta informatizata a pers.bucuresti ...

- dovada de plata a taxelor de la cec

- copie bi

- copie dupa ctr de vanzare-cumparare

- copie dupac cartea de identitate a vehiculului

- certificatul de autenticitate

- certificatul de inmatriculare pe care trebuie sa fie trecut de fostul proprietar numele noului proprietar, si semnatura fostului.

- toate acestea se introduc intre paginila cartii de identitate in original

Si sa nu uit: in momentul in care va scriu aceste randuri, nu am copia dupa asigurare, asa ca imi cer scuze ca nu stiu unde isi are locul.

In speranta ca v-am ajutat macar un strop, ma opresc aici. daca aveti intrebari, le puteti posta aici si voi reveni cu noi detalii.

Indiferent pe unde mergeti pt acte sa aveti la voi cate o copie din tot ce aveti pana la ora aceea.