Jump to content
Sign in to follow this  
daniel24

Benzina In Ulei

Recommended Posts

Sfaturi are oricine si toti cei care ti-au dat sfaturi pana acum sunt bune dar au fost sfaturi de mecanici. personal eu nu-i inteleg pe cei care-si cumpara o masina fosta taxi si mai ales una cu 500.000 km ca de fapt cred ca astia sunt km-trii reali. Omule, banuiesc ca ai dat pe ea cam 2300-2500 euro. Cu banii astia iti luai un Tico bun sau chiar foarte bun. Oricat ai incerca sa rezolvi cate ceva la motor, cutie, etc tot nu vei rezolva mare lucru. e un fel de a te invarti ca pisica in jurul cozii. O masina omorata n-o mai poti invia. Da-o mai departe si i-ati un Tico daca ti s-a pus pata pe daewoo. Te sfatuiesc ca prieten ; Nu mai baga bani in ea ca nu se merita! o sa vina momentul cand va trebui s-o vinzi si de abia atunci vei ajunge la vorbele mele.

Share this post


Link to post

am cumparato cu 1500 euro si pina acum am mai bagat vreo 1700 euro in ea. Da faza e ca nu ma asteptam sa se strice tot piesa noua ..Ce pun nou nu tine deloc, cred ca toate piesele sunt contrafacute si de proasta calitate.CE SA FAC acum daca renunt mi se pare ca pierd prea mult.

In vara cred ca ma apuc eu de motor si il fac dupa capul meu .Nu e greu doar ca nu am timp, naspa e ca nu se gasesc piese care sa tina.(am patito si cu caseta de directie si cu rulmentii cu ferodourile atc)

Share this post


Link to post

@daniel24, daca nu ai incredere in piesele cumpărate, ai la dispozitie 2 posibilităţi:

1. faci lista cu ce ai nevoie, strangi banii necesari si apoi comanzi la D-l Nicu Barbu, el e importator direct in acea regiune parcă;

2. incercă sa cumperi numai piese GM made in Coreea , cere acest lucru vanzatorului si convinge-te după etichetă. Sincer eu am auzit doar de piese facute in italia, polonia, si nu stiu ce SRL-uri coreene, nu si de piese facute in turcia care sunt "renumite".

Faptul ca ţ-i s-a stricat iar caseta de directie, dovedeste că acea masină avea si are probleme la fel de mari, incepând probabil cu joc in rulmentii roţilor faţă, bilete, etc...păna la volan probabil. Daca ai avea timp si cunostinte, ar trebui să o desfaci pe toată, iar apoi vezi ce mai poate fi recuperat din ea. Gândeste-te ca la 300 mii km "masina si-a trait traiul,şi şi-a mancat mălaiul", iar ca să o faci "domnisoară" e greu, adică scump.

Share this post


Link to post

Pot sa fie si piese de pe luna ca tot se vor strica. De ce? Pt ca masina este ca un organism viu, cade ficatul-cad si rinichii si inima , cad rinichii-trag dupa ei splina, pancreasul, etc. Ideea este urmatoarea: Nu poti schimba doar o placuta de frana si pe urma sa poti zice ca ai terminat cu capitolul frana. Daca vrei sa schimbi placutele verifica mai intai discurile, daca schimbi discurile mai intai schimba si rulmentii, daca schimbi rulmentii uita-te si pe la braturi, daca te uiti la braturi uita-te si pe la bucse si tot asa. E ca un joc de domino. Niciodata n-o sa-ti tina o piesa destul timp la o masina care are o uzura de 70-80% in toate maruntaiele ei. NU va merge pur si simplu! Asta e regula! Eu zic sa tragi de ea cat mai poate si fa-i vant , deja cu 3100 euro iti luai un matizache din 2001 cu toate optiunile si pe la 40-50 mii km.

Share this post


Link to post

Mersi pt sfat. Am sa casc bine ochi cind mai cumpar piese.Am schimbat tot ce e bucsa, rulmenti ,discuri ,placute mai tre sa vad citi bani mai bag in motor apoi o sa schimb ci ambreaju ca e aproape varza.Oricum mi-am perdut increderea in mecanici ca sunt vorbareti ,laudarosi si daca ai probleme si iar te duci la ei se dau la fund nu mai au timp.Oare cit m-ar ajunge la un service care da si garantie pe lucrare.

Share this post


Link to post
.. incercă sa cumperi numai piese GM made in Coreea , cere acest lucru vanzatorului si convinge-te după etichetă.

Daca ai sti cat de naivi sunteti cand spui: "convinge-te dupa eticheta". Adica domnii chinezi sunt in stare sa reproduca o piesa si crezi ca se opresc la eticheta. Stii cum fac furnizorii de piese ? Vreti ambreiaj ieftin in cutie Valeo, de GM sau cutie alba ? Si asta pleca si de la cumparator care se uita la un ambreiaj la 100 de mii, chit ca ii cade dupa 2 saptamani. Personal, iti recomand sa iei de la ACSA, au niste pretuiri bune, iar de calitate n-are rost sa discutam, ia piese numai din fabrica.

Share this post


Link to post

Unde gasesc eu magazinu asta de piese auto in Piatra Neamt sau macar pe linga . Mai bune sunt alea de la dezmembrari,cel putin sunt din Corea Franta din afara da garesti rar si sunt oleaca si scumpe

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...