Jump to content
Sign in to follow this  
Ioana

Problema Directie Tico

Recommended Posts

Nu cumva e vorba de aceeasi roata care se balanganea si la Moeciu?

Share this post


Link to post

din intamplare (sau poate nu :-? ) da, dar aia am rezolvat-o schimbandu-i capul de bara. dupa ce l-am schimbat n-a mai balanganit.

Share this post


Link to post

FLEX te-a sunat :D :D

 

ticolino, adica tu ai mers 400km cu rotitele pe 2 drumuri? [-X [-X ... si cind imi aduc aminte cum te-am depasit pe Piriul Rece ... :lavolan: :lavolan:

 

Faptul ca ai mers mult timp cu un cap de bara obosit a antrenat si defectarea casetei de directie; ca sfat general, incercati sa rezolvati cit mai repede o defectiune, in general ea va antrena defectarea in lant a componentelor cu care interactioneaza.

Share this post


Link to post

:thumbl: mi s-a parut mie ca e vocea ta, dar cum nu eram absolut sigur, nu am vrut sa dau nume. permite-mi sa-ti multumesc din nou, si pe aceasta cale :D

 

"ticolino, adica tu ai mers 400km cu rotitele pe 2 drumuri?"

 

nu inteleg :-?

 

PS. gata, am vazut si adaugirea ta si am inteles. eu unu m-am luat dupa altii, care mi-au zis ca au mers cu capul de bara si mai obosit mult timp si n-au avut nimic. :-?

 

PS2. o fi oare din cauza ca nu am facut geometria dupa schimbarea capului de bara, banzandu-ma pe nr de ture? :-?

Edited by ticolino

Share this post


Link to post
PS. gata, am vazut si adaugirea ta si am inteles. eu unu m-am luat dupa altii, care mi-au zis ca au mers cu capul de bara si mai obosit mult timp si n-au avut nimic.  :-?

PS2. o fi oare din cauza ca nu am facut geometria dupa schimbarea capului de bara, banzandu-ma pe nr de ture?  :-?

 

Sa stii ca sint oameni care merg cu cauciucuri razuite pina la pinza, care mai cirpesc furtunele de benzina cu izolir-band pinzat, care isi lipesc rezervorul cu Poxipol si care nu-si schimba placutele de frina uzate sau discurile ovalizate ... dupa parerea mea nu sint un exemplu de urmat, desi ei sint multumiti.

 

Ai gresit, geometria se reface de cite ori schimbi o piesa DE REGLAJ in ansamblul directie; nu pot sa ma pronunt daca a avut sau nu influenta in defectarea casetei.

Share this post


Link to post

am dus azi masina la autonet, intr-adevar, foarte de treaba baietii (oare mi-au vazut autocolantul? :D ). le-am lasat masina, ca am de facut si o mica operatie de vopsitorie, si i-am pus sa verifice si caseta de directie (dupa ce le-am povestit ce-am patit). vestea proasta e ca se pare ca nu exista sigurante si bucse separate, ci vin doar cu toata caseta :scarpin:

 

m-am mai gandit, si cred ca stiu de ce a cedat directia. din cauza ca am mers prin santuri de zapada mai mult sau mai putin inghetata (am mers destul de mult pe stradute mici, dupa ninsorile alea). iar tico are distanta dintre roti mai mica ca a altor masini, si prin urmare si a santurilor. prin urmare, greutatea masinii impingea masina in santuri, fortand rotile sa se departeze. mi se parea mie ca nu e ceva in regula, dar nu m-am gandit ca se va ajunge aici. :(

Share this post


Link to post

Siguranta si bucsa pt Tico se gaseste. Contacteaza'l pe Dl Nicu Barbu si iti va da detalii. :thumbl:

Share this post


Link to post

am sunat dimineata la service si cica gata masina (o chestie de inlocuit ceva pe la far si vopsit aripa), dar nu au acceptul de plata de la omniasig. s-au miscat bine, pacat cu asiguratorii astia, care trag mereu de timp si te pun pe drumuri X(

 

in legatura cu directia, m-au cam dezamagit baietii. le-am explicat ce s-a intamplat, si ca vreau sa verifice bucsele si ce mai e pe-acolo daca s-au uzat si daca de la ele este. acu la telefon imi zic ca cica au urcat-o pe elevator si s-au uitat acolo si ca sunt la locul lor toate si ca nu e nici o siguranta sarita :wallbanger: asta stiam si eu ca sunt la locul, acuma! cica ca sa se uite mai bine tb sa demonteze caseta de directie, 2.5hx300k = 750k. ma asteptam mai mult de la ei, ca poate au idee ce tb sa faca.

 

acu nu stiu ce naiba sa fac :scarpin: stiti vreun mecanic bun? parca nu as arunca cu milioane doar ca sa desfaca maimutele caseta si sa se joace cu piesele dinauntru. daca imi dadeau semne pana acu ca stiu ce fac, as mai fi zis, da' pana acu mi-au inspirat numai neincredere :mda: .

Share this post


Link to post

Hmmmm

Cu umblatu in cutia de directie...

Am avut si eu probleme cu ea, am vb cu niste baieti "mecanici" la service daewoo, si mi-au propus ca mi-o schimba ei cu alta refacuta la pret mult mai mic. Avand cava referinte pe baietii acestia, m-am dus. Schimbat-montat aparent ok.

Supravegheat toata opertiunea. Ei au zis ca au schimbat tot ce se poate schimba in ea. Tot inafara de cremaliera, care se pare ca pe centru are joc, si din cauza ca baietii nu au aranjat cum trebuie surubul care apasa pe ea, din cand in cand tre sa ma bag sa o mai strang, ca alfel trancane. Astfel incat v-a trebui sa o desfac intr-o zi cu soare si sa o aranjez eu, ca sa nu imi cumpar alta noua (care e cam 5 mil).

Cu montatul si demontatul m-am prins eu... E destul de simplu, si nu afecteaza unghiurile la roti, pt ca are o pozitie cat de cat fixa.

 

Asa ca cu mecanicii astia...

Daca te pricepi cat de cat, si nu e distrusa caseta , mai bine o faci tu.

Cu procurarea pieselor de schimb nu stiu cum e.

 

Concluzia mea e: cat poti face tu e ok. Doar treburile imposibile sa le lasi la altii, si acei altii sa fie un service autorizat care sa ofere garantie la lucari.

 

Asta este pe la noi! Oameni care sa lucreze bine si ieftin NU exista.

 

In rest toate cele bune.

Share this post


Link to post

In pana mea, dar macar sa lucreze scump si bine ... din pacate, nici macar asa nu gasesti ...

Share this post


Link to post

dupa 7 zile de muncit la motor ca sa descopar ca masina nu are nimic, dar ca o maimuta de la service a scapat axa cu came pe jos cand era masina la fostul proprietar si a ciobit-o, eu nu cred in povestea cu siguranta cazuta de buna voie si de la gropi cum nu cred in povesti cu zane. iar daca ti se pare ca am eu ceva cu mecanicii, iti pot exemplifica la matiz cu poxipol in surub la etrier, sarma de la faza scurta sub tamponul motorului, capac descentrat la distributie in care a batut fulia pana l-a rupt, reglaj la culbutori atat de bun ca o supapa era complet inchisa, iar la dacie uitat sa mai puna sigurantele la distantierii de la frana, batut rulment spate de s-a spart inainte sa ies pe poarta service-ului cu masina 'reparata'. asa ca eu in locul tau as pune mana pe manual si as verifica toate sigurantele de la mecanica fata sa nu ma trezesc ca imi mai cade ceva de pe masina.

Share this post


Link to post

multumesc mult pt sfaturi.

 

din pacate desi am vointa (mi-ar placea sa o fac) nu am nici timpul nici conditiile (o rampa), si pana la urma nici experienta necesara pt a umbla la caseta de directie :(

 

am fost astazi la service sa-mi iau masina, iata ce a zis mecanicul:

 

- cica nu exista siguranta la tico! cica chestia aia (bucsa?) se prinde prin strangere, si a mai strans-o el, ca era slabita :scarpin: f. ciudat. eu parca stiu ca am vazut cu ochii mei o sarmulita pe care a bagat-o mecanicu de la dacia dupa ce a batut bucsa inauntru cu ciocanu :scarpin:

- cica s-a uitat la alea pe acolo, si nu sunt ruginite, deci nu tb schimbat nimic

- mi-a zis ca probabil s-a mai umblat la caseta si n-au pus bine aia piesele la loc

 

concluzia? parca sunt oleaca mai linistit, dar nu prea mult. ma gandesc ca poate asta de la autonet nici nu s-a uitat la masina, si a bagat din burta. mi s-a parut ciudat ca nu m-au pus sa platesc nimic.

 

in concluzie(2), inca sper sa gasesc pe cineva mai priceput ca sa-si bage nasul in caseta mea :-?

Share this post


Link to post
concluzia? parca sunt oleaca mai linistit, dar nu prea mult. ma gandesc ca poate asta de la autonet nici nu s-a uitat la masina, si a bagat din burta. mi s-a parut ciudat ca nu m-au pus sa platesc nimic.

 

Mai mult decit ciudat, intr-adevar!

Ce sa-ti spun, io unu' nu mai bag mina in foc pentru nimeni ...

Share this post


Link to post

vreau sa umblu si eu la caseta de directie

din cate am auzit de la mecanici de la daewoo se zice ca ar fi capsulata si nu ai ce sa ii faci

eu am o bataie in interiorul casetei , am luat bucsa si cred ca decat asta este

Share this post


Link to post

mecanici ar zice orice ca sa munceasca cat mai putin.

bineinteles ca se poate desface, dar bucsa aia se schimba mult mai simplu, fara se dea nimic jos. ii desurubeaza doar bieleta.

Share this post


Link to post
dar bucsa aia se schimba mult mai simplu, fara se dea nimic jos. ii desurubeaza doar bieleta.

 

Eu am un scartait partea dreapta a directiei cand virez pe loc sa un mers. am incercat sa ung capul de bara care iese din casete de directie prin partea dreapta dar scartaie in continuare. Pasul urmator este sa schimb bucsa. Deci demontez capul de bara, burduful casetei si apoi pot extrage usor bucsa?

Share this post


Link to post
am inceput sa aud niste troncanituri de sub masina

 

Oh, GOD, si la mine se aude dar nu e sub masina ci la roata ... scrasneste, pocneste draqu s-o duca  <img src= (">  <img src= (">  <img src= (">

Share this post


Link to post

AI CUMPARAT KIT DE REPARATI CASETA DE DIRECTIE ?? CAT AI DAT SI DE UNDE AI LUAT?

Share this post


Link to post

nu exista asa ceva pentru tico. exista doar piese separate.

cea mai importanta e bucsa din plastic, de la iesirea din dreapta a casetei.

Share this post


Link to post

Am avut si eu necazuri cu caseta de directie, dupa ce masina a trecut de 100k km. Acum ceva vreme, cand viram pe loc sau in mers se auzea un scartait de ziceai ca am caruta, nu masina. Dupa putin timp nu s-a mai auzit. Am verificat puntea fata la mana si am costatat ca aveam joc in bucsa casetei de directe. Aceasta se schimba destul de greu dar am reusit cu chiu cu vai sa o inlocuiesc cu una noua. Bucsa e dintr-un material plastic conventional, nu din teflon, asa ca acum iar am joc, dar mult mai mic ca inainte. La urmatoarea interventie voi inlocui intreaga caseta de directie cu una SH in stare buna de la magazinul domnului Nicu Barbu (autodaewoo.ro). Costa 200 RON si nu au nici un joc, provin de pe masini rulate in Koreea, pe drumuri bune. Dupa demontat/montat caseta de directie trebuie neaparat refacuta geometria!

Share this post


Link to post

N-o avea ea joc da nici nu stii cat te-o mai tine ...

Share this post


Link to post

La SE POWER caseta de directie e la fel ca la cele fara servodirectie? Ca am inceput parca sa aud niste zgomote in fata. Si nu cred sa fie etrierii...

 

Nu mai scrie cu limbaj IRC!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Nu e ...

Share this post


Link to post

Nu mai suportam trancanelile asa ca am schimbat caseta de directie cu una noua de la autodaewoo. In 30 minute se schimba, apoi se face si bracajul. Toata operatiunea la service m-a costat 100 roni.

Share this post


Link to post

Bine ai facut ca ai pus una noua. Cat te-a costat caseta ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...