Jump to content
Sign in to follow this  
[i_unit]

Chedere Usi Fata Tasate

Recommended Posts

Alinierea usilor este buna, numai chederele se observa ca sunt usor tasate, fara urme de ruperi insa. La viteze de peste 90km/h se aude cum fasaie vantul. Am incercat sa le ung cu un spray special (parca siliconic, nu mai stiu numele, dar scria clar pentru chedere, printre altele). Apa nu intra, chiar si la spalarea cu jet puternic de apa.

Neetanseitatea asta ma omoara. Parca se cracaneaza marginea aia de cauciuc care iese in afara la viteza. Altfel nu-mi explic de ce continua sa se auda. Sa le schimb, parca nu-mi da mana sa dau 50lei pe 2 cauciucuri. Sa le dau cu glicerina boraxata n-am incercat. Si nici cu silicon dintr-ala pentru etansare (nu special pentru auto), desi ma bate gandul; dar s-ar putea ca inafara de depunerea unei pelicule (uniforme, sau nu?) care sa inlocuiasca stratul de material "uzat", s-ar putea sa devina prea rigide si sa etanseze mai prost decat acum (brrr,...)

Ce ma sfatuiti?

Share this post


Link to post

Deci chedere noi, asta e cel mai simplu!..Eu zic ca merita aia 50 de lei!...Doar nu le schimbi in fiecare an!?!

Share this post


Link to post

Si eu am problema la tico la usa din dreapta. Trebuie neaparat sa il schimb. Cred ca s-a rupt cand era inghetat. Cum zicea si zalmoxis chederul trebuie inlocuit. Pana la urma e vorva de confort si iarna cel termic conteaza cam mult. Si chiar nu e vorba de o avere.

Share this post


Link to post

Cu o luna in urma le-am schimbat si eu, pentru ca erau ciupite din cauza ca deschideam usa cand era gheata pe ele.

De fapt, zgomotul m-a facut sa le schimb. Acum e mai liniste in masina la viteze mari, dar diferenta nu e fenomenala.

Cele vechi nu erau imbatranite sau defornmate, ci doar ciupite.

Share this post


Link to post

Mai, ce sa zic, ale mele nu au ciupituri, dar par a fi tasate. In schimb, m-am uitat la un Matiz nou si parca nu-i prea mare diferenta. Parca in fata spre parbriz sta putin altfel portiunea aceea cu rol de dirijare a curentilor de aer. Inauntru nu se simte curent, de apa nici nu poate fi vorba. Cred mai degraba ca se formeaza ceva curenti de aer pe portiunea de deasupra chederului si se scurg pe lungimea acestuia (normal ar fi sa-i dirijeze cumva spre exteriorul masinii, pornind de la parbriz), daca intelegeti ce vreau sa spun...

Mai studiez.

Share this post


Link to post
' date='Oct 18 2006, 10:10 AM' post='216679'>

...

Ce ma sfatuiti?

 

Cand mai mergi cu viteza mare (peste 90 cum ziceai tu) si se mai aude suieratul incearca sa te joci putin si incet/usor cu geamul, sa-l inchizi si sa-l deschizi, poate fi si de la geam.

Share this post


Link to post

La fel facea si la mine. Pe la 80-90 Km/h se auzea un suierat parca fluieram. Am luat un cheder de la piese auto care se lipeste si cu ajutorul lui am scapat de suierat. Deci daca nu am fost prea explicit: Am fost la un magazin auto si am cumparat cheder auto autoadeziv care se livreaza la metru. Am luat 3 metri dar atentie ca este dublu si am lipit acest cheder pe chederul existent la usa. Acum nu mai am probleme. Pretul pe metru al chederului este de 4.5 Ron.

Share this post


Link to post

Decat sa lipiti cheder autoadeziv sau sa folositi tot felul de inventii, mai bine cumparati cheder nou si problemele or sa dispara pe termen lung. Parerea mea :)

Share this post


Link to post

La mine acest suierat a apurut din cauza oglinzii.Se rezolva usor:demontezi oglinda,ungi marginile cu un strat subtire de silicon de etansare ,strangi la loc si se face liniste! :) >-

Share this post


Link to post

la mine la matiz am schimbat chederele si am dat cu mastic la oglinzi si degeaba, la peste 60/h face ca uraganul.

am verfificat totul pare etans apa nu intra.

mai are cineva vreo idee?

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi poroblema cu chederul de la usa fata dreapta. La viteze de peste 80km/h incepe sa suiere. Nu imi intra apa in masina, totul este etans, insa nu pot face nimic sa inceteze.

Share this post


Link to post

Mergi mai incet. :)

Share this post


Link to post

Salutare! Si mie imi suiera vantul la usa dreapta fata... X( Am incercat faza cu oglinda - n-a tinut. Acum vreau sa-mi cumpar cheder. E greu de schimbat?

Share this post


Link to post

Si la mine la Tico la peste 90km/h suiera ceva la usa din dreapta ! o sa schimb si chederu sa vad daca acolo este buba.

Apropo cum se regleaza usile la tico sa se inchida mai aprope de stalp sau mai departe ? sau nu au reglaj?

Share this post


Link to post

Ieri dupa-amiaza mi-am facut curaj si am schimbat chederul de la usa dreapta fata(cea cu suieratul). Chederul il aveam de ceva vreme, nu a fost scump(pe la 50 ron parca) insa nu aveam timp de el. Ca idee, intr-o ora maxim se schimba, de scos este greu, de pus la loc merge super-usor. Problema cea mai mare este ca se scod foarte greu clipsurile ce tin chederul pe usa. Eu am facut in felul urmator:

- scos chederul de pe acele clipsuri;

- desfacut chestia aia metalica de la balama, pentru a putea scoate de tot chederul de pe usa;

- dat jos chederul;

- pe partea de usa dinspre usa din spate si pe partea inferioara a usii le-am smuls cu patentul(pe clipsuri, dupa ce demontasem chederul);

- clipsurile care sunt pe partea usii inspre balamale le-am scos cu degetul si o surubelnita(nu e loc de tras cu patentul, se poate avaria vopseaua masinii) insa usor sa nu scape surubelnita in vopsea - aiici este de chinuiala;

- dupa ce se termina cu clipsurile vechi se incepe montarea chederului nou; eu am inceput de la coltul superior dinspre usa din spate;

- se infig clipsurile de jur imprejurul usii;

- se imobilizeaza chederul in partea superioara a usii(deasupra geamului); acolo nu exista clipsuri iar chederul are o nervura mai mica pe partea exterioara si una mai mare pe partea interioara, aceleasi nervuri gasindu-se si pe portiera; nervurile pornesc din coltul cel mai inalt al portierei si se continua pana in zona balamalelor; aveti grija sa bagati chederul sub nervuri peste tot, altfel nu se va aseza bine si mai rau faceti. Oricum si asta merge foarte repede cu o surubelnita mica si cu degetele.

 

Ca idee, usa o sa se inchida mai greu, pana se taseaza un pic chederul(probabil cateva saptamani).

 

Eu nu am scapat totusi de suierat, apare in continuare peste 90km/h timid si peste 100km/h ca lumea, deci se pare ca nu chederul era de vina. Daca mai are cineva idei ce ar putea provoca acel suierat, ce se aude doar la usa dreapta fata sa le spuna, eu unul nu stiu ce ar putea cauza zgomotul ala. Am incercat si cu oglinda rabatata, nu este de acolo(insa zgomotul aerodinamic scade binisor).

Share this post


Link to post

Poate parea bizar, la mine dupa ce am schimbat stergatoarele, cu unele din acelea din cauciuc si cu un adaptor ptr. brat, am scapat de suierat care intervenea deja pe la 70 Km. la ora. :o

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi problema cu suieratul in dreapta fata la viteze mari. Am crezut ca problema e numai la mine din cauza ca am schimbat usa...

Initial am zis ca n-o fi usa aliniata perfect cu aripa. Dar nu a fost asta.

Apoi chederul de la geam sta un pic mai ridicat si nu este la acelasi nivel cu cel al ochiului de geam mai mic de pe portiera. Il imping in jos si apoi dupa un timp se ridica iar. Asa ca am pus niste silicon la imbinarea aia, am zis ca acolo o fi cauza fluieratului. Dar iarasi degeaba.

Acum ca vad ca aveti si voi aceeasi problema...

Deci nu cred ca se pune problema unor neetanseitati accidentale, ar fi o coincidenta prea mare. Apoi daca ar fi fost cauzele presupuse pana acum, de ce nu se aude si pe stanga?

Share this post


Link to post

Si mie imi suiera da eu suspectez macarau.care are unpic joc :) si la viteze mari nu va zic ca daca deschid geamu ca sa-l inchid e un chin.ca sare dupa cheder inafara in colt sus . :)

Posibil si chederu sa fie inbatranit,dar mai mult macara .

Ia vedeti sa nu aveti si voi aceiasi problema :P

Share this post


Link to post

La mine geamurile sunt electrice si nu se coboara geamul nici cu slujbe. Sa fie oare chederul de pe rama geamului de vina? Culmea este ca nu se simte nici macar un firicel de aer intrand in habitaclu, la viteze de peste 100km/h, in toata zona usii fata dreapta insa suieratul nu dispare.

 

Si mai ciudat este ca sunt deja destule cazuri de matizuri cu aceasta problema si nimeni nu pare sa-i gaseasca o rezolvare. La toate apare la usa dreapta fata. M-as gandi ca este un zgomot aerodinamic, din ciclul "asa face toate" insa stiu sigur ca acest suierat a aparut dupa ~1 an de la achizitionare. Deci, ceva undeva s-a modificat.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...