Jump to content
Sign in to follow this  
c_french84

Sirocou Pentru Cielo

Recommended Posts

Salut! nu cred ca s-a abordat acest subiect si avand in vedere ca vine vremea rece un sistem de incalzire al motorului(sirocou-ce porneste singur-programabil- si este alimentat cu benzina/diesel in functie de motor) ar fi numai bun mai ales pentru motoarele cu alimentare gpl-avand motorul rece consuma mult.

As dori sa aflu daca stie cineva/are cineva asa ceva si de unde se poate achizitiona!

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Aceste dispozitive de incalzire aditionala sunt disponibile in variantele pe disel, benzina si gas. Sunt de mai multe tipuri si difera ca putere si functionalitate in functie de tipul de masina pt. care sunt construite (autoturisme au alimentare la 12V, sau tir la 24V, dar mai sunt si alte criterii).

In mod normal ele sunt foarte utile soferilor de tir, care pe durata in care ei isi fac somnul in cabina nu tin motorul pornit. Parerea mea este ca pentru masinile mici NU sunt foarte rentabile aceste dispozitive decat daca dormi foarte multe nopti in masina sau traiesti in Finlanda ;) , faci TAXI, etc ...

Daca tii neaparat sa iti cumperi un astfel de dispozitiv poti sa cauti unul second. Le gasesti la vanzare prin ziare cu preturi intre 100->400 euro. Am un amic care si-a cumparat unul nou dar pt cabina de tir - cred ca a dat pe el in jur de 800->1000 euro. Daca nu uit -o sa il intreb si revin cu detalii de unde si cat a dat exact pe el.

 

Cum ziceam sunt mai multe modele. Unele sunt complet independente (iti sufla aer cald pe tubulatura independenta), sau altele se cupleaza sistemul de racire/caloriferul masinii. Astea din urma se pot combina cu un modul programabil astfel ai optinunea de preincalzire a motorul dimineata inainte de plecare, etc.

Oricum trebuie sa stii ca indiferent de model pe durata lor de functionare consuma curent (numai pt. ventilator la cele disel , sau pt. functionare si ventilator la celelalte) dar NU iti si reincarca bateria. La o exploatare indelungata te poti trezi cu bateria goala.

Alea pe disel sunt cele mai rentabile din punctul de vedere al costurilor, dar sa iti pui pe Cielo asa ceva mi se pare cam aiurea -trebuie sa faci impovizatii ca sa il montezi apoi colac peste pupaza trebuie sa atasezi si un rezervor de 3-4 l pt disel :) ) Apoi geometria dispozitivului nu o sa se potrivieasca exact la locul de montare, trebuie sa faci evacuarea gazelor arse pe tubulatura separata, izolata termic,etc ... pe scurt complicatii. Tu daca ai deja GPL , trebuie sa ai si mai multa bataie de cap, asta daca nu vrei sa transformi totul intr-o bomba programabila :P

Desi nu am experimentat pe pielea mea o astfel de instalatie -cu target preincalzirea motorului dimineata, parerea mea este ca nu se merita investitia, deoarece din economia de GPL nu o sa iti amortizezi instalatia niciodata -in conditiile climaterice din Ro de astazi. Eventual o sa ai caldura in masina cand vrea muschiul tau. Da asta e un confort pt care trebuie sa fi pregatit sa platesti.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Sal!merci de informatii;aveam idee de costuri dar nu stiam ca este atat de complicat!Acum ma gandesc la o alarma inteligenta care poate sa-ti porneasca motorul din buton!ideea nu era sa se amortizeze invest cat sa incalzeasca motorul...cred ca de la an la an,odata cu cresterea poluarii iernile vor fi tot mai imprevizibile si mai friguroase..referitor la sirocou -stiam ca functioneaza si cu benzina/nu doar curent de la baterie..

merci pt info!

Share this post


Link to post

Functia de pornire a motorului din telecomanda este posibila prin adaugarea unui modul la alarma care face lucrul asta sau mai simplu ... cumparata direct o alarma care are acel modul ;) ... este si un topic pe forum ...

 

Later edit:

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...c=11605&hl=

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...