Jump to content
Sign in to follow this  
john

Din 2005, examen auto mai greu

Recommended Posts

Guest donraulo

VAXXi: subiect lipit cu "Examen auto 2005"

 

Si din 2005, candidatii vor sustine tot doua probe de examen, una teoretica si una practica. Se modifica numai traseul, care poate fi dat ori ziua, ori noaptea, ori in oras, ori in afara lui, la alegerea Politiei.

EDUARD PASCU

 

 

 

Examenul din legislatie va fi sustinut tot pe un chestionar de 26 de intrebari, iar proba practica se va sustine ori ziua, ori noaptea, ori in interiorul sau in exteriorul orasului, decizia fiind a examinatorului. Astfel, candidatii trebuie sa se pregateasca pentru orice traseu, iar durata de sustinere a probei va ramane neschimbata: cel mult 10 minute", a declarat comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

 

POLIGON. Deocamdata, politistii nu stiu daca se va reintroduce si examinarea in poligonul auto. In Ministerul Administratiei si Internelor se lucreaza la un nou tip de chestionar, format din 26 de intrebari din legislatie, cu trei variante de raspuns, din care doar unul este cel corect, si nu ca pana acum, cand erau valabile ori unul, ori doua, ori toate trei raspunsurile.

 

"Examenul nu va fi mai greu, dar va fi mult mai serios, avand in vedere numarul mare de accidente si numarul de morti pe drumurile tarii", a declarat purtatorul de cuvant al MAI, inspector principal Marius Tache.

 

Scolile de soferi si Serviciile Politiei Rutiere au fost luate cu asalt de aspirantii la permisul de conducere, speriati de noul tip de examinare. Asa s-a ajuns ca politistii examinatori brasoveni sa suspende, anul acesta, inscrierile pentru examenul auto, pentru ca nu pot face fata cererilor.

 

 

sursa:

www.jurnalul.ro

Share this post


Link to post

Cu ocazia anuntului anterior (cel cu 4 probe) au dat un 'boost' scolilor de soferi.

Stiu f.f. multe persoane care s-au grabit sa faca scoala de soferi anul asta sa scape, mai ales ca se zvonea ca va creste si pretul acesteia de 2-3 ori si implicit numarul de ore de scolarizare care sa asigure buna pregatire pentru toate probele anterior anuntate. Plus ca crestea si spaga !!

Un pic offtopic : Aparuse in urma cu ceva timp un zvon cu scoala de soferi gratuita pentru studenti. S-a aplicat ceva pana la urma ?

Share this post


Link to post

Domnilor, eu nu stiu de ce se face atita caz cu legislatia asta de examen auto. Daca esti in stare sa fi un SOFER, examenul trebuie luat in orice imprejurare, nu conteaza ce legi se dau. Ori esti sofer ori nu esti.

Cind am dat examen auto era zapada afara si ningea. La sala au fost multi, vreo suta sau doua. Dupa ce s-a luat sala, foarte multi si-au aminat poligonul din considerente de vreme rea. La poligon, tot in aceeasi zi s-au prezentat vreo 20, si asta pt. ca era curatat de zapada :) ca altfel cred ca se prezentau mai putini. Ma rog, dupa poligon, la traseu s-au prezentat 3, printre care si io :wink: . Restul si-au aminat traseul pt. ca era zapada. La vremea respectiva am procedat asa, desi aveam experienta data numai de orele auto care le-am luat, deoarece am zis: 'Domle' daca sint bun de sofer (deci nu sofer bun, da? sa nu ziceti ca ma dau mare :-D ), trebuie sa o arat in orice imprejurare!' Deci am dat si am luat, ceilalti doi nush' stiu ce au facut ca io am dat primul si am luat.

Asa ca zau, mai oameni buni, dati-luati-sinteti sau nu soferi! Nu conteza ce dai, cum dai.

Share this post


Link to post

Normal. Asta pana la urma nu e un examen pe care il dai la scoala ca sa treci la vreo materie care nu ti-a placut si nu afecteaza pe nimeni daca n-o stii, e un examen de care depinde viata ori a soferului ori a celorlalti si n-am fost niciodata impotriva introducerii de noi probe in cadrul examenului. Pana la urma o sa faci toata viata ceea ce faci la examen si mai mult de-atat, examenul este chiar prea simplist, dar asta este. ar trebui introduse si testari la mersul pe drum alunecos, reactii ale cursantilor la faza mare in ochi, capacitatea de a vedea o caruta in timp util etc. Dar nu se prea poate ce vreau eu. In 2 ani si aproape 40 k km facuti am fost de destule ori la un pas de moarte dupa cum am bagat in sperieti si eu pe destui.

Share this post


Link to post

Nu-i chiar asa! Scoala de soferi nu trebuie decat sa te invetze sa aplici regulile de circulatie pe drumurile publice. Daca nu reusesti sa iei permisul, asta nu inseamna neaparat ca "nu esti bun de sofer"! Poate nu esti in stare sa te concentrezi indeajuns la sala, sau ai un lapsus, sau te streseaza politaiul de linga tine, sau ai ghinion in trafic, sau ai avut un instructor naspa, sau... sau...

Cunosc vreo trei persoane care dupa citeva tentative esuate de a-si lua carnetul au apelat la Washington. Cu toate astea, in momentul de fatza conduc foarte bine si nu mi-e frica sa ma sui in dreapta cu ei la volan. Experientza vine din practica. Si e mai bine daca n-ai pe cineva sa te streseze!

Share this post


Link to post
Guest donraulo

PAREREA MEA

 

a conduce masina nu este un lucru dobandit prin nastere, ci este un lucru care se invata>>> in concluzie nu ai cum sa fii un bun sofer de la inceput... acest lucru se poate dobandi numai prin experienta de zeci de mii de kilometri si nici atunci nu potzi spune ca esti un sofer bun...in schimb potzi spune ca ai fost un sofer bun ... dupa ce ai lucrat ca sofer o viata intreaga, ai iesit l;a pensie fara sa ai nici un incident neplacut... atunci potzi spune ca esti un sofer bun.

 

in schimb sunt de acord ca foarte multi inconstienti se afla la volan si ce este si mai grav inca la volanul unor masini (bolizi) care sunt al naibii de periculoase... (ca doar BMW SAU MERCESES>> SAU arice tip de masina "bengoasa" nu franeaza singura, nu merge singura ci numai TU esti cel care o comanda...deci sunt foarte multi care nu ar fi trebuit sa li se acorde permis...

 

insa problema este de fond... ar trebui ca orele pregatitoare sa fie mult mai multe si mai consistente... cu alte cuvinte sa te invete sa conduci... nu acolo cateva ore... dar si examenul sa fie mai amanuntit...

 

va dau un exemplu... urmezi o facultate de 4 ani pt a putea profesa intr-o anumita meserie... urmezi o profesionala , o scoala post liceala ,,, etc...toate fiind de catziva ani... si avand scopul de a te pregati pt a profesa intr-un anumit domeniu din acel moment si eventual pana la sfarsitul vietii sau pana la schimbarea meseriei..

 

pai si in aceste conditii soferia este totusi o profesie... o meserie si mult mai grea decat multe altele...care pe deasupra mai este si periculoasa... insa permisul se poate obtine in 45 de zile... nu zic ca scoala sa fie de 4 ani , insa nici atat de putin... cu alte cuvinte atat ar trebui sa fie pregatit cursantul incat dupa obtinerea permisului in prima zi sa fie in stare sa conduca oarecum degajat... sa nu fie stresat... si alte stari de genul acesta prin care consider ca am trecut cu totii la inceput...

Share this post


Link to post

mie unu 30 de ore, care de fapt ajung vreo 20 (ca ora nu e ora, e de 45 de minute, 2 ore sunt pt examen (desi dai doar 10min) s.a.m.d) mi se par total insuficiente. am luat carnetu cu mare noroc, dar intr-o saptamana am invatat singur sa conduc mult mai bine decat in 2 luni cu instructoru. cred ca din cauza ca cel mai bine inveti din greseli, iar instructorul nu te lasa sa gresesti.

Share this post


Link to post

Putem scoate subiectul de la naftalina?

Sunt instructori care nu te invata nimic..mai mult conduc ei masina decat elevul. Aici e vorba de o magarie a lor, sa te faca sa revii cu ore suplimentare dupa ce pici cu brio examenul ...  <img src= )"> Elevul spune ca are instructor super de gasca ... :mrgreen:

Asa ca daca elevul nu-si da interesul si crede ca stie el mai bine nu are nici o sansa...

Exista si categoria a 2 a de instructori...mult mai putini cei care chiar isi fac datoria...chiar cu riscul de a atrage "mania" elevului (care spune clientul este stapanul). Astia ii recunosti usor ...se enerveaza gesticuleaza in masina...etc, dar la sfarsit va iesi un sofer normal care v-a trai mai mult. Acestia din urma (instructorii resp.) au procentajele de admitere a elevilor muult ridicate peste 70% admisi chiar de la primul examen (proba practica of course) dar e si greu sa-i prinzi liberi...sunt plini de elevi :P

Share this post


Link to post

Da ... interesant subiect dar nu era vorba de examenul pentru carnet? In fine.

 

Sunt partial de acord. Intructorii care nu te invata nimic si apoi te asteapta pentru ore suplimentare s-ar putea sa existe. Stii care e adevarata problema. De obicei elevul nu prea mai revine ;) ori pica examenul si il mai da de 15 ori pana il ia, ori daca il ia si nu stie nimic ... merge asa cu masina. Daca pana la urma realizeaza ca nu prea stie nici sa bage in viteza ... cu siguranta se duce la alt instructor.

 

Uite, eu am mers pe faptul ca fostul meu instructor are 20 de ani deja de experienta ... nu in condus ... experienta in instructaj auto si cei mai multi elevi cu examenul luat din prima.

La fel si eu, am luat examenul din prima ... si sala si traseul.

Am uitat sa spun ca am dat si pe doua masini in aceiasi zi ...

Share this post


Link to post

Sper ca e potrivit locul unde intreb, dar daca cineva se apuca acum de scoala, examenul o sa-l prinda in varianta .. "complexa" ? :D

Share this post


Link to post

Eu am deja permis, pentru altcineva ma interesam :D ... pai daca se apuca de luni (21) si scoala trebuie sa dureze 30 zile, ar cam cadea dupa 15 sept ... :( sa inteleg ca prinde partea "naspa" ... mda

Share this post


Link to post

Si daca sta si asteapta ce rezolva? Tot aia e.

Share this post


Link to post

Chestia asta cu examen mai greu o consider apa de ploaie, cat timp multi merg pe spagi nu conteaza cat de greu e examenul.

 

Cele mai mari probleme le gasesc la instructori, ca habar n-au sau nu vor sa ii invete ca lumea sa conduca, si la politisti care nu sustin examul serios, sau invers, exagereaza ca sa primeasca spaga.

 

Sint de acord ca instructorii au cea mai mare parte de vina ca nu te lasa sa gresesti. Eu am avut un super mare noroc, am facut scoala in '94 cu un instructor tanar (vreo 30 de ani), care mi-a lasat libertate totala, exceptand prima ora cand am pus masina in miscare, in restul scolii mi-a pus o singura data el frana, si niciodata ambreiajul (evident ca mi-a mai murit motorul etc, dar m-a lasat in pace, sa invat!). Ajunsesem sa fie o placere sa ma duc la scoala, ma plimbam cu 60-70 prin oras (Constanta) ca la vremea aia limita in oras era 60. Si pe vremea aia ora avea chiar 60 de minute!

 

Cand ii vad acum cum ii invata pe scoleri, vad ca fac manevre fara ca macar sa semnalizeze, ma ingrozesc. Pai daca pifanului nu ii intra acum in reflez sa semnalizeze, cand o fi singur la volan cine o sa-i mai spuna sa puna semnal???

 

Acum 2 ani si ceva, cand a facut nevasta scoala, instructorul NU o lasa sa mearga mai tare de 40km/h!!! O lauda aiurea in tramvai, ea era super bucuroasa ca ce bine stie sa conduca, iar cand am pus-o pe masina noastra la Ilioara sa imi arate ce stie (dupa ce facuse cam jumate din ore) m-a apucat disperarea iar pe ea plansul. Si asa am inceput sa mergem in fiecare weekend sa mai facem ore pana am adus-o la un nivel satisfacator pt mine.

Share this post


Link to post

eu am facut scoala in septembrie 1992 cu un prieten (instructor colaborator la o scoala de soferi)

la prima sedinta (care a durat vreo 3 ore) din aproape in aproape ... am ajuns pe soseaua Timisoara - Lugoj si m-am trezit pe la vreo 90 km/h ... la care instructorul zice cam asa: "gata pe ziua de azi, am invata cite ceva, am zburdat putin ca Senna ... de miine poligon !"

a doua zi evident poligon "en gros", a treia zi la fel ... apoi il intreb " bai instructore, cind mai zburdam cu 90 la ora" la care el zice "cind o sa faci poligonul fara greseala sub 3 minute" - credeti-ma pt. mine a fost o motivatie mult mai puternica decit teama de examen !

deja faceam "rampa" destul de binisor cind aud o discutie intre niste "scolari" in poligon cum fac ei oprirea in rampa cu frina de mina si ce usor este (recunosc ca nu ma gindisem ca te poti ajuta de frina de mina) ... si il intreb pe instructor de ce nu mi-a spus si mie treaba asta si ma lasa sa ma chinui cu "jocul frina - ambreiaj - acceleratie" la care el imi spune sec "ba, tu vrei sa te invat sa iei examenul sau vrei sa te invat sa conduci masina ?"

desi nu mai era si examinarea de noapte, am facut si citeva sedinte pe intuneric ...

... si m-a invatat si sa frinez "fara ambreiaj" si sa fara sa-mi moara motorul (atunci eram foarte incintat ca imi reusea)

 

scuze pt. :o fftopic: , dar din ce am discutat cu citiva proaspetii absolventi de scoala de soferi, majoritatea instructorilor te invata doar cit sa iei examenul ... unul din ei fiind chiar sora-mea care (dupa ce am invatat-o cum e cu frina fara ambreiaj) mi-a spus ca pe ea instructorul a invata-o ca nu se poate "sa frinezi fara sa calci ambreiajul"

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post
Ajunsesem sa fie o placere sa ma duc la scoala, ma plimbam cu 60-70 prin oras (Constanta) ca la vremea aia limita in oras era 60. Si pe vremea aia ora avea chiar 60 de minute!

Acum 2 ani si ceva, cand a facut nevasta scoala, instructorul NU o lasa sa mearga mai tare de 40km/h!!!

 

Da. Si eu am mers tot cu 40 in oras primele sedinte. Este absolut normal. Atata timp cat tu abia stii unde e frana si abia stii sa schimbi vitezele, cu cat vrei sa mergi? :scarpin:

Chiar ti se pare normal ca tu in timpul scolii de soferi cu 3-4 sedinte la activ, sa mergi cu 70 prin oras? Sincer, mie nu.

 

Si inca ceva. Nu uita cate masini erau in 1994 si cate masini sunt acum.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Acu de ce esti rau, doar nu am spus ca mergeam cu 70 de-a doua zi!

 

Si iarasi nu vad ce e rau sa mergi si cu 50 prin oras (pe bulevarde mari se poate, vezi de ex Drumul Taberei, nu pe aleile dintre blocuri). D-aia vezi numai mosmonditi prin trafic!

 

Oamenii trebuie invatati sa se autoeduce, sa gandeasca putin, sa se adapateze, si mai ales sa accelereze naibii in mod decent de la semafor, sau macar sa mearga pe banda 1 daca nu sint capabili de mai mult.!

Share this post


Link to post

"Si inca ceva. Nu uita cate masini erau in 1994 si cate masini sunt acum."

 

corect !

 

cind am dat examenul proba "oras" am fost cap de lista si am iesit primul din curtea poligonului;

poligonul se afla atunci la iesirea din Timisoara spre Lugoj (drum cu 2 benzi pe sens) si iesirea din poligon am facut-o spre oras, la stinga cu "cedeaza trecerea" - spre norocul meu nu venea nici o masina asa am facut la stinga si am si bagat a doua in timp ce luam curba (ce ma bucuram atunci ca imi reusea chestia asta :) ) si ... dai bice apoi ...

 

De multe ori cind trec pe acolo si merg in coloana ma gindesc ce m-as fi facut daca ar fi fost atunci aglomeratia din zilele noastre ...

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post
Chestia asta cu examen mai greu o consider apa de ploaie, cat timp multi merg pe spagi nu conteaza cat de greu e examenul.

 

Cele mai mari probleme le gasesc la instructori, ca habar n-au sau nu vor sa ii invete ca lumea sa conduca, si la politisti care nu sustin examul serios, sau invers, exagereaza ca sa primeasca spaga.

 

Sint de acord ca instructorii au cea mai mare parte de vina ca nu te lasa sa gresesti. Eu am avut un super mare noroc, am facut scoala in '94 cu un instructor tanar (vreo 30 de ani), care mi-a lasat libertate totala, exceptand prima ora cand am pus masina in miscare, in restul scolii mi-a pus o singura data el frana, si niciodata ambreiajul (evident ca mi-a mai murit motorul etc, dar m-a lasat in pace, sa invat!). Ajunsesem sa fie o placere sa ma duc la scoala, ma plimbam cu 60-70 prin oras (Constanta) ca la vremea aia limita in oras era 60. Si pe vremea aia ora avea chiar 60 de minute!

 

Cand ii vad acum cum ii invata pe scoleri, vad ca fac manevre fara ca macar sa semnalizeze, ma ingrozesc. Pai daca pifanului nu ii intra acum in reflez sa semnalizeze, cand o fi singur la volan cine o sa-i mai spuna sa puna semnal???

 

Acum 2 ani si ceva, cand a facut nevasta scoala, instructorul NU o lasa sa mearga mai tare de 40km/h!!! O lauda aiurea in tramvai, ea era super bucuroasa ca ce bine stie sa conduca, iar cand am pus-o pe masina noastra la Ilioara sa imi arate ce stie (dupa ce facuse cam jumate din ore) m-a apucat disperarea iar pe ea plansul. Si asa am inceput sa mergem in fiecare weekend sa mai facem ore pana am adus-o la un nivel satisfacator pt mine.

 

Hai sa o lamurim cu spaga asta ca deja devine obsedanta...cati din voi stiu sigur ca s-a dat spaga si s-a luat permisul si pot jura cu mana pe biblie?

Ca sa fie si mai clar in primul rand nu se poate da spaga -aranja sala...la traseu daca ai noroc chior poate...

 

Cat despre instructori rolul lor este sa te invete regulile de circulatie, aplicabile si in trafic, ca la carte, astfel incat sa poti lua un rahat de permis (de la niste militieni amarati care fac pe desteptii) ptr. care in alte tari poti invata cu mamica sau taticu in drepta. Aclolo nici macar examenul nu-l dai cu politia.

Pe urma (dupa ce ai luat plasticul ala) trebuie sa inveti sa te descurci in jungla urbana...care nu prea are nimic de-a face cu regulile astea (si ele prost facute si intelese mai rau). Aici un incepator, fara soferi experimentati in familie, ar trebui sa ia din nou lectii de condus adevarate de la cine vrede el cu cuviinta.

Din pacate eroii nostrii (majoritatea pusti nevinovati sau cu gargauni la creier) se reped ca grozavii in trafic sa arate cat de valorosi sunt...mai ales daca "au luat din prima" PC. Am vazut si trait pe pielea mea suficiente exemple de groaza cu ei :uff:

Adevarul e ca sentimentul de putere care il ai stand la volan te cam imbata si e normal comportamentul lor initial...pe urma maturitatea si experientele neplacute ii mai domolesc pe unii #-o

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Pai la traseu ma refer cu spaga, nu la sala!

 

Pe urma nu sint de acord deloc cu tine, ca instructorul tre sa te invete niste reguli de circulatie, aia oricum le inveti singur din carte. Rolul lui il vad mai important tocmai in invatarea cursantului sa manevreze masina cat mai bine!

 

A spune altfel mi se pare echivalent cu a te duce la doctor sa iti dea aspirina ca ai racit, in loc sa iti spuna doctorul bah, imbraca-te ca altfel draqu te ia! Evident ca dupa ce racesti odata, dup-aia te imbraci!

 

Din nefericire in trafic nu e chiar asa, de multe ori greselile se invata pe pielea, si uneori si viata altor participanti la trafic, nevinovati!

 

Insa asa s-a ajuns la noi, totul se face la shto', sa fie cat mai lejer, doar sa iau banu si gata!

Share this post


Link to post
sa te invete regulile de circulatie, aplicabile si in trafic, ca la carte, astfel incat sa poti lua un rahat de permis

Te duci la instructor ca sa iti poti lua permisul ...adu-ti aminte ...stiu o caruta de smecheri care spuneau...eu nu am nevoie de ore cu instructorul, sa invat, ca stiu deja...dati-mi aprobare ptr. 10 ore sa scap mai repede in examen =D>

De fapt alea 30 de ore abia sunt suficiente sa inveti sa circuli asa cum vrea politistul examinator.

Cati din fostii mei elevi mei au venit inapoi dupa ce au luat permisul din prima (mare majoritate), desi le-am spus ca ceea ce au invatat ptr. examene difera muult de realitatea din trafic? Va spun eu: nici unul...sau ca sa nu mint a venit o tipa dar obligata de tac-su, ca i-a busit alfeta intr-un stalp, cand s-a emotionat si a apasat in viraj acceleratia in loc de frana :mda:

Stiti povestea cu politica si fotbalul?...ei bine e valabila si cu condusul...toata lumea se pricepe :) )

Edited by lucian14

Share this post


Link to post
Hai sa o lamurim cu spaga asta ca deja devine obsedanta...cati din voi stiu sigur ca s-a dat spaga si s-a luat permisul si pot jura cu mana pe biblie?

 

Cat despre instructori rolul lor este sa te invete regulile de circulatie, aplicabile si in trafic, ca la carte, astfel incat sa poti lua un rahat de permis (de la niste militieni amarati care fac pe desteptii)

 

Pe urma (dupa ce ai luat plasticul ala) trebuie sa inveti sa te descurci in jungla urbana...care nu prea are nimic de-a face cu regulile astea (si ele prost facute si intelese mai rau). Aici un incepator, fara soferi experimentati in familie, ar trebui sa ia din nou lectii de condus adevarate de la cine vrede el cu cuviinta.

 

Din pacate eroii nostrii (majoritatea pusti nevinovati sau cu gargauni la creier) se reped ca grozavii in trafic sa arate cat de valorosi sunt...mai ales daca "au luat din prima" PC. Am vazut si trait pe pielea mea suficiente exemple de groaza cu ei :uff:

 

Adevarul e ca sentimentul de putere care il ai stand la volan te cam imbata si e normal comportamentul lor initial...pe urma maturitatea si experientele neplacute ii mai domolesc pe unii #-o

 

Perfect de acord cu tine Lucian in tot ce ai spus.

 

Dar referitor la instructori. Sa stii ca pe noi nu ne primea la orele de conducere daca nu stiam regulile de circulatie. Vorbesc foarte serios. In fond si la urma urmei ... asta e singura datorie a elevului. Sa citeasca acea ordonanta ... Cum ar arata un elev in ultima sedinta care nu stie nici macar ce-i aia prioritate de drapta?

 

Referitor la descurcatul in jungla. Si eu dupa ce am luat permisul ... am condus 1 luna cu tata in dreapta ... apoi incet, incet singurel.

 

Later edit:

Apropos de teribilisme. Am venit de la mare intr-o duminica pe la orele 2-3 cred ziua. Aveam 130 pe un drum national. Un tip cu o dacie care rasuna din toate alea tot imi dadea flashuri sa ma depaseasca ... l-am lasat ... dacie de prin 95' cu semne de incepator si 4 persoane in masina ... A facut o fapta de care sa fie mandru :D a depasit un cielo :) )

 

Acu de ce esti rau, doar nu am spus ca mergeam cu 70 de-a doua zi!

 

Si iarasi nu vad ce e rau sa mergi si cu 50 prin oras (pe bulevarde mari se poate, vezi de ex Drumul Taberei, nu pe aleile dintre blocuri). D-aia vezi numai mosmonditi prin trafic!

 

Oamenii trebuie invatati sa se autoeduce, sa gandeasca putin, sa se adapateze, si mai ales sa accelereze naibii in mod decent de la semafor, sau macar sa mearga pe banda 1 daca nu sint capabili de mai mult.!

 

Scuze, nu am vrut sa fiu rau. Numai ca ma simt mult mai sigur ca un elev care are cateva sedinte la activ (cele 15 sedinte - 30 de ore sunt cateva sendinte din care nu prea se invata nimic) sa mearga cu 40, hai 50 in fata sau in spatele meu, decat cu 70. Mai ales ca intervin cele spuse de tine mai sus ... o eventuala lipsa a semnalului la o manevra si asa mai departe. Nu uita cati povestesc ca motorul s-a oprit la examen. Chiar crezi ca o persoana de genul asta e bine sa mearga cu 70? :D

 

Cu auto-educarea ... asta cred ca deja se face dupa ce ti-ai luat plasticul.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post
Ca sa fie si mai clar in primul rand nu se poate da spaga -aranja sala...

Si cum au luat sala atatia (mii sau zeci de mii) indivizi care nu stiu sa citeasca ? Cum au stiut aceia sa raspunda la chestionar pe care nu pot sa-l citeasca ? Le-au completat altii, nu ? Gratuit, din marea grija pentru minoritati si persoane cu dizabilitati ?

 

Am senzatia ca tu postezi doar din placerea dialogului.

Share this post


Link to post
...

 

Cu auto-educarea ... asta cred ca deja se face dupa ce ti-ai luat plasticul.

 

Aia e, ca foarte putini o fac!

Ca exemplu, am o tipa dintr-un bloc vecin, cu lamaia in geam, care s-a chinuit 10 minute sa iasa cu spatele dintre 2 masini parcate in paralel absolut normal. N-am filmat decat ultimele 4 minute din aventura...dar ma ingrozeste faptul ca circula in acelasi oras cu mine!

Share this post


Link to post

Cate vad in fiecare zi :) ) nu-mi spune.

 

In schimb, am o tipa care a invatat singura tot ce misca. Are abia 19 ani, permisul de cateva luni, sau un an ... nu stiu sigur.

Tacsu' ia cumparat masina ... un Reno Meg. Nimeni n-a stat la geam sa-i zica bravo daca a reusit incredibila performanta sa parcheze, sau sa o certe daca a parcat naspa.

Tipa e singura, parcheaza singura, merge singura si n-am vazut masina aia botita niciodata de cand o are. In schimb, daca era in dificultate la vreo parcare ceva, cerea ajutor. Acum merge de n-ai aer. In fiecare zi, masina personala. Parcarile le face foarte bine, in opinia mea desigur.

 

Si a facut scoala cu un instructor obisnuit, gasit de ea de printr-un ziar.

Inca ceva, cu toate ca are lovele si asa mai departe, a purtat intotdeauna centura si semnele de incepator ;)

 

Trebuie sa ai si chemare. Nu oricine poate sofa ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...