Jump to content
Sign in to follow this  
gangboy

Chevrolet Kalos 5 Uşi

Recommended Posts

Chevrolet Kalos 5 uşi

Motor 1,4; 94 CP; Varianta Elite.

 

Cumpărat pe 8.03.2006 cu 7 KM la bord.

 

Înainte condusesem o maşină ce avea caroserie tip wagon deci a fost nevoie să ma obişnuiesc cu maşinuţa. Am fost de la început plăcut impresionat de cât de vioaie este, cel puţin atâta timp cât este turată cât îi place, undeva pe la 3400 în cuplu maxim.

 

Viteza maximă a fost undeva pe la ~175 KM/h în bord, pe A2 pentru câteva minute căci acul de la benzină scădea cam repejor. În regim de 120-130 KM/h este stabilă şi nu (prea) zgomotoasă. La început (martie-aprilie, probabil din cauza vremii) am avut de făcut câteva drumuri Cta-Buc şi eram foarte dezamagit de instabilitatea la viteză mare atunci când bate vântul. Nu mai simţisem dar acum, cred că m-am obişnuit, nu mai simt discomfortul ăsta.

 

Servodirecţia e un pic cam leneşă în oraş, în rest, la viteze mari să zicem că e destul de rigidă. Iarăşi, făcând referire la maşina mai veche de dinainte, servodirecţia în oraş era o plăcere. De altfel am constatat ulterior că şi la Nubira II servodirecţia merge frumos deci... poate e doar impresia mea. :rolleyes:

 

Nu am avut parte până acum de greiereaşi, exceptând sunetul de gol al hayonului. Poate am să îl umplu cu... ceva să tacă (se aude doar la anumite feluri de denivelări, mă rog...) Am impresia că aud acest sunet de când mi-a fost demontat acel capac din interior de pe uşă pentru o mică reparaţie: :spumelagura: mers la plajă, luat din portbagaj toate cele, făcut plajă, întors la maşină, portbagaj nu se deschide -- mers la service -- concluzia: v-a fost forţat. Măcar l-au reparat în garanţie (de ce în garanţie dacă a fost forţat, nu ştiu!)... Tot pe garanţie mi-au înlocuit capacul de la recipientul lichidului de parbriz care s-a rupt, probabil din cauza variaţiilor de temperaturi de la noi  <img src= )"> Şi tot pe garanţie au reparat bricheta -- aveţi grijă ce încărcător de telefon conectaţi, cele de la Zapp se pare că o coafează bine de tot pe brichetă de nu mai merge :)

 

De când am început să-i urmăresc consumul am un 9,12l/100 KM, 946 km şi 86l cam 90% făcuţi în oraş, restul de 10% pe drumuri expres.

 

În rest, modificări minore:

- înlocuit becul plafonierei cu Tempo-ul lui Abram Burel

- cumpărat (urmează azi montajul) goarnă (voi pune poze)

 

 

P.S. Voi pune poze şi cu ea ziua :)

post-3071-1159335038_thumb.jpg

post-3071-1159335048_thumb.jpg

post-3071-1159335125_thumb.jpg

post-3071-1159335166_thumb.jpg

post-3071-1159335220_thumb.jpg

post-3071-1159335414_thumb.jpg

post-3071-1159335422_thumb.jpg

post-3071-1159335429_thumb.jpg

Edited by gangboy

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos. :) >- Frumoase pozele.

Share this post


Link to post

s-o stapanaesti cu placere si fara incidente! :)

Share this post


Link to post

Vă mulţumesc!

 

Am ataşat poze cu goarna - 20 lei dintr-un magazin de piese auto, 12V, cu două fire.

Autocolantul a fost "tuns" să încapă între firele de la sistemul de dezaburire (scuzaţi jegul de pe maşină :mrgreen :) .

În curând urmează bandouri pentru protecţia colţurilor şi eventual o cotieră.

post-3071-1159817116_thumb.jpg

post-3071-1159817126_thumb.jpg

post-3071-1159817137_thumb.jpg

post-3071-1159817145_thumb.jpg

post-3071-1159817191_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut- sa stapanesti cu placere masina, multi km si vizite la service doar pt revizii!

Hai sa te intreb si eu ceva: e varianta de 8200 eur? Daca da, pe asta o vreau si eu, dar poate ma edifici cum e cu leasing-ul (rata, nr ani, avans etc). Inca ceva: e Kalos scris pe ea/acte sau Aveo? Din cate stiu eu, e diferenta doar de nume. In ceea ce priveste goarna- avea cumva alarma din fabrica si nu ti-a placut acel kitait al alarmei? Ca si a tatei face un sunet de rozator prins in capcana- destul de enervant, dar numai bun pt cei care ar avea ganduri rele cu masina. Toate cele bune si mai vorbim, ca si eu sunt interesat de un Elite, il prefer deoarece are capacitate mare de incarcare prin hayon (la sedanul tatei e deschiderea mica si nu-mi place), pare mai suplu iar interiorul- mai sport. Sper la tinuta de rum sa fie ceva asemanator cu Aveo 4dr, mie mi se pare OK, drumurile mai proaste nepunand probleme (mari) de zgomot sau vibratii.

Numai bine si tot drumul sa-ti fie neted iar rezervorul plin (daca se poate- GRATIS si daca sa poate- tot timpul). BAFTA!

Share this post


Link to post

Salut Lucian M,

 

Maşina este într-adevăr varianta de 8200 euro, CIP. În cazul meu avansul a fost undeva la 2000 euro, leasing pe aproape 4 ani (fără câteva luni) cu o rată de ~220 euro/lună (CASCO şi valoare reziduală inclusă în rată). În rest cum să fie... cu cât e avansul mai mare cu atât scade şi rata :D Eu încerc să o achit maşina în decursul anului viitor.

 

Pe ea scrie, ca şi în acte Kalos, an fabricaţie 2006. E luată cu doar câteva zile inainte de lansarea măreţului Aveo care la varianta Hatchback a observat toată lumea "diferenţele". :)

 

Treaba cu alarma e ştiută aici pe forum. Variantele 2005-2006 vin cu alarmă din fabrică dar alarma asta nu scoate nici un sunet căci... nu are pe unde. Băieţii de aici au descoperit conectorul minune şi şurubul minune unde se montează foarte uşor goarna. Rezultatul e o alarmă rudimentară dar măcar ştiu că am închis toate uşile când face bip la închidere.

 

Capacitate mare de încărcare o avea dar poziţia scaunelor spate cam taie din înălţimea lucrurilor băgate în portbagaj. Cum am spus şi mai sus, vin de pe o maşină cu portbagaj mare de tot dar pentru lucrurile de zi cu zi e arhisuficient. Încap cu brio toate cumpărăturile de la un hypermarket sau 2 geamantane şi alte mărunţişuri pe lângă.

 

Varianta Elite e OK, din câte experimentez, motorul deloc leneş dar şi nesătul :) , acum nu se pot amândouă dar într-un regim de mers de om normal o să ai, consum mediu OK, zgomote/vibraţii puţine şi eventual corectabile. E cam goală uşa de la hayon şi de aici mici zgomote dar se poate rezolva uşor. Unde mai pui de suspensiile "sport" :mrgreen: şi talonul mititel al cauciucurilor de pe jantele de 15 inci.

 

În rest, mulţumesc! :lavolan:

Share this post


Link to post

OK, n-am mai scris de ani dar maşina încă îşi face treaba bine. 26000 şi ceva de km.

 

Printre noutăţi:

  • arcuri sport H&R de la dinoc--schimbă maşina radical, de la aspect dar mai ales în viraje etc.
  • schimbat pe garanţie palierii (şi caseta de direcţie programat pe 04.01.2008)
  • becuri blue vision philips, montate în faţa service-ului de tipul de la recepţie... moment penibil după care mi-am schimbat singur un bec de proiector.
  • plafoniera cu 2 leduri acum are 8--schimbată 'în garanţie' de Abram Burel+diferenţa de leduri
  • stickere cu denumirea firmei... nu sunt convins că dau foarte bine, s-ar putea să dispară şi să revină mai târziu ceva mai discret

 

Planuri de viitor:

  • STRUT BAR
  • COTIERĂ
  • folie toată maşina
  • modificări pe la filtru de aer/toba (macar finala)... astea nu sunt o prioritate acum

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos! Frumoasa culoare :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...