Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

"ciripit" usor discontinuu de sub capota

Recommended Posts

Salut,

Astazi am ajuns la 150km cu ea...aud cand stau la stop un "ciripit" intrerupt random. Cateodata se opreste cateodata o ia din nou.

Deasemeni am observat ca si la turatie, in treapta I face tot cam asa...

In plus la stop am observat ca uneori tremura lichidul din dispozitivul de parfumare care e agatat pe suflanta, iar uneori nu tremura.

Deci care e problema?

Stie cineva ce at putea fi?

Multam

Share this post


Link to post

NU_TI MAI FACE GRIJI ASA ERAM TOTI LA INCEPUT DECI LASA MASINA SA MEARGA CAND PO TREMNURA TARE SA-TI IEI UN CAPAC DE DELCOU!! :) ))) (mai glumesc sa nu faci asta o sa-ti spunem la meeting poanta)....Stai linistit nu-i nimic asa tremura astea toate!...Ia vezi scaunul din dreapta nu tremura !?!?!....Cand e gol desigur!

Share this post


Link to post

Distributia cumva?????????..... pina in 150.000 km ai schimbat cureaua de distributie?...ca aia chitzaie...

 

aaa...150 km?....atunci las-o asa cum e ca e bine

Share this post


Link to post

Incearca sa descrii un pic mai detaliat zgomotul, fiindca din "ciripit" eu chiar nu inteleg nimic; ridica capota si incearca sa loclizezi cit mai exact zgomotul.

 

Despre tremuratul la ralenti, ASTA E MATIZUL! are un motor mic, ieftin, cu 3 cilindri, nu are arbori de echilibrare, asa ca tremura!

 

E drept, la intilnire am vazut motoare mai "cuminti" (nu prea tremura si nu tzacane) si unele mai "naravase", care tremura si tzacane mai tare (inclusiv al meu).

 

Diferenta asta de comportament nu are o sursa clara (bujii, fise, reglaje, ulei) si nici nu e ingrijoratoare (al meu merge de rupe, dar tremura si tzacane ca un diesel).

 

PS: vaz ca esti din Bucuresti ... n-ar fi rau sa vi pe la intilnire, poate ne dam mai in cunostinta de cauza cu parerea.

Share this post


Link to post

am si eu o problema asemanatoare...

 

de vreo saptamana se aude ca un scartait de la motor, ca de cauciuc, in relanti, s-ar putea sa fie acelasi zgomot ca la ediblue... tot la fel, ba se opreste, ba porneste

 

o fi ori de la cureaua de la alternator ori mai rau, de la cureaua de distributie. masina are 80k da' fostu propritar mi-a zis ca el a schimbat-o...

 

cu tremuratu, e normal, motor in 3 cilindri, relanti de 900rpm... la mine tremura cand se incalzeste mai tare motoru, de se deschide socul de tot...

Share this post


Link to post
Stie cineva ce at putea fi?

Nici eu nu prea inteleg cum e ciripitul ala. La mine era un fluierat usor.

Daca aia e, te duci la service si le zici sa-ti curetze IAC-ul (zici c-am zis io :twisted: ). E un fel de supapa pe unde trece aerul, situata undeva pe la capatul furtunului ala armonica, ce iese de la filtrul de aer.

La mine fluiera de mama focului la revizia de 10K, mi-au curatzat-o si s-a potolit... apoi a inceput din nou si la revizia de 25K (parca) mi-au curatat-o din nou si iar a tacut.

Se pare ca trebe curatata din 10 in 10 mii km.

Share this post


Link to post

Acelasi lucru l-am pati si eu. Se intampla mai ales la relanti. E un tzacanit ca si cand s-ar lovi ceva de tabla. De cate ori opream la stop ma calca pe nervi  <img src= "> . Am fost la service la Automec si nenea mecanicu' credea ca am inebunit ca el nu auzea nimic. L-am luat la o tura in jurul service-ului si mi-a dat dreptate. A cautat zece minute pe sub masina pana si-a dat seama: sunt doua conducte mici (una din ele am inteles ca aduce benzina) la motor care sunt prinse de tambla prin niste cleme care se atingeau intre ele. Le-a strans un pic si s-a rezolvat. Mai multe detalii legate de aceste furtunase nu stiu sa-ti zic ca nu prea ma pricem :D

Share this post


Link to post

Da cam asa, e mai mult un tacanit, ca de motor diesel...dar cand opresc la stop se aude vreo 10 secunde dupa care dispare...apoi la urmatorul stop iar in aud, si dupa 10 secunde iar dispare...ma gandesc ca nu poate fi decat ceva din turatia motorului sau ceva mecanic care nu e strans sau pozitionat bine

Share this post


Link to post

Ahhhaaaaa! deci ala e!

 

Si eu am asa ceva, dar deocamdata ma streseaza prea tare pivotul ca sa mai dau atentie micului greieras ... la emi2009 sursa era nus'ce mufe din spatele motorului, vad ca si tzevile face ... aniway, e ceva nepericulos pentru mecanica masinii.

Share this post


Link to post

Ni mai Felix ce puii mei pivot iar ai treaba cu pivotul !!?!?...Sau chivotul...

Share this post


Link to post

Pai nu mi-l schimbara inainte de CO, fiindca nu-l aveau in magazie! asa am facut 3000km cu el, scirtiind si troncanind de mi-a scos peri albi pe nas! da las', ca miine sau poimiine ii vine sorocul  <img src= ">

Share this post


Link to post

Bai am vaga senzatzie ca de cand i-am tot ridicat in slavi astia de la Anet au inceput s-o cam legumeasca !!!....

Share this post


Link to post

pai normal, au vazut ca au multi clienti si s-au gandit ca "merge si-asa" :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Se intampla mai ales la relanti. E un tzacanit ca si cand s-ar lovi ceva de tabla. De cate ori opream la stop ma calca pe nervi...

 A cautat zece minute pe sub masina pana si-a dat seama: sunt doua conducte mici (una din ele am inteles ca aduce benzina) la motor care sunt prinse de tambla prin niste cleme care se atingeau intre ele. Le-a strans un pic si s-a rezolvat.

 

Deci nu se poate! :shock: Si eu am chestia asta... si, imi cam strica bioritmu'. Nu cumva iti amintesti pe unde le-a gasit mecanicu'? Sub masina? A umblat sub capota, pe langa motor? Un detaliu cat de mic e binevenit...

 

 

@ Flex Felix frate, schimba pivotu' ala ca-ti rupi gatu' nene! :shock: Nu-i de joaca!

Share this post


Link to post

Sub capota undeva intre motor si tabla dintre pasager pe dedesubt (am urcat masina pe o rampa) sunt cele doua "conducte" care sunt prinse de tabla cu niste "clipsuri". N-am vazut cu ochii mei pt. ca eu o tot forjam sa vada nenea mecanicu' daca mai face :lol:

 

ediblue: ai dreptate, la stop dupa cateva secunde nu mai face. Mie imi facea doar cand porneam motorul si la stop (deci la relanti) dar doar cateva secunde.

Share this post


Link to post

Multam tare!

:wallbanger: Iar ma bag sub ea... :wallbanger:

Share this post


Link to post

...hai ca m-am bagat!

Ce era de fapt... Filtrul de aer, ati vazut si voi, e prins in partea din fata in niste tampoane de cauciuc su surubel. In spate, in schimb, fiind locul stramt si greu de umblat, s-au gandit si "ei" sa-l prinda mai "comod"... adica filtrul are doua "putze" care intra intr-o "piesa" - o tabla in forma de "Z", prinsa in doua suruburi undeva sub tavita bateriei...

Ei, unul dintre suruburi nu mai avea piulita...

Acu' e alta viata! :-D

Share this post


Link to post

Da, dom'le, ai dreptate... pai da! Tot aia era si p-acolo... da' na, si tu acuma... trebuia sa descopar io, nu? :lol: Nu bagasi si tu lincu' ala mai devreme, ma lasi asa sa-mi rup gatu' si mana ca sa strang piulizda aia, pai se poate?

Ei, faza e ca nu ma asteptam sa fie d-acolo... pentru ca m-am uitat la momentul respectiv si parea in regula... N-ai vazut? O dadusem in tevi de benzina si alte alea...

Iti dai seama ca io n-am demontat nimic... si cu ochiu' liber... mai greu. Noroc ca m-am rezemat intamplator pe filtru' de aer si, parca, nu s-a mai auzit... Oricum, afara nu prea se auzea... inauntru era nasol!

 

Si daca "asa face toate"? Poate or fi facut astia economie de o piulita! :lol:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...