Jump to content
Sign in to follow this  
torrent

Sfat Firma Leasing/banca Pt Achiz Auto

Recommended Posts

Salut. Vreau sa achizitionez un autoturism (nu m-am decis inca ce marca, si veti vedea de ce din cele ce urmeaza). M-am gandit ca cel mai rapid ar fi sa fac un imprumut la banca, sau sa merg la o firma de leasing pentru a face asta, dar m-am lovit de mai multe lucruri.

 

Primul dintre ele ar fi documentatia excesiva pe care o cer la banci, dat fiind ca eu pe langa contractul individual de munca am si un contract de cesiune a drepturilor de autor. Asta face ca veniturile cumulate sa fie mult mai mari si astfel suma primita de la banca sa fie mai mare. De asta nu stiu inca de masina sa aleg.

Dupa ce am fost la mai multe banci (voi da si numele daca doriti) am renuntat tocmai pentru ca e o mare pierdere de timp.

 

M-am gandit sa apelez la o firma de leasing dar inca nu stiu la care sa merg, de care sa ma feresc etc.

 

Asadar, daca imi puteti recomanda o metoda rapida si cat de cat usoara, v-as fi recunoscator.

Share this post


Link to post

eram interesat de anumite aspecte, dar multumesc oricum. daca cineva are mai multe detalii, astept cu nerabdare.

Share this post


Link to post

Sunt anumite firme de leasing care merg mai la "risc", necerand atatea "hartoage", dar este dobanda mai mare.

Share this post


Link to post

Poti sa imi oferi mai multe informatii, te rog? Adrese, numere de telefon..

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Poti incerca la Volksbank, credit auto, cu avans 0 pe maxim 7 ani - mi-am luat unul acum 2 luni.

Documentatia e floare la ureche, aprobarea dosarului s-a facut pe loc si personal m-au ajutat foarte mult cu actele (mai mult s-au ocupat ei). Un lucru bun e acela ca iau in calcul tot felul de venituri ce te pot ajuta in obtinerea unei sume mai mari.

Dobanda e undeva la 8,5%DAE.

Daca mai vrei detalii/sfaturi, cu mare placere!

Bafta!

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Imi poti spune la ce sucursala ai fost? Eu am incercat la sucursala Muncii (Mihai Bravu) si dupa ce mi-au zis ca aprobarea dosarului dureaza 10 zile lucratoare, m-au prelungit la 12 zile. Cand a expirat termenul m-au anuntat ca cererea nu a fost aprobata din cauza lipsei unui document. Asadar, am platit eu pentru neglijenta angajatilor lor, care nu s-au obosit sa verifice dosarul inainte de depunere..

Share this post


Link to post

Am fost in Brasov, sucursala Eroilor :D .

Eu am avut cateva probleme legate de un credit anterior (si refuzat) de la ABN AMRO, si eram inregistrat in biroul de credite (am descris problema pe aici pe undeva), dar cei de la banca au rezolvat.

In privinta lipsei documentelor, vad ca la tine au fost cam tarani. Pe mine m-au sunat de fiecare data cand mai era nevoie de ceva. Cand am avut dosarul gata, m-au pus sa platesc comisionul de analiza dosar, si cand m-am intors de la casierie cu chitanta, dosarul era deja aprobat.

Din cate imi amintesc la banca era doamna Carmen Bulgarea (s-a purtat exemplar, m-a ajutat foarte mult).

Share this post


Link to post

Atâta vreme cât eşti dispus sa depui un avans consistent, multe din firmele de leasing (în special cele mai mici) vor inchide ochii serios la hârtiile necesare semnării contractului. Din proprie experienţă o spun ;)

 

Eu zic să te hotărăşti ce maşină vrei, să-ţi faci nişte calcule de acasă şi să te prezinţi la dealer să expui situaţia şi, eventual, să negociezi termenii. Nu cred că vei reuşi să faci un împrumut bancar în condiţiile date, însă un contract de leasing ar putea fi obţinut fără prea multe bătăi de cap.

Share this post


Link to post

Un aspect important ce nu a fost precizat este cat avans esti dispus sa dai.

Pentru leasing, in cazul unui avans de minim 30%, firmele nu mai fac toate verificarile, ci merg pe risc. Dar mai intai cred ca e bine sa te hotarasti ce masina vrei si apoi sa demarezi restul procedurilor.

Share this post


Link to post

pentru masina m-am hotarat deja. am uitat sa precizez avansul, pe care l-as dori sa fie 0 in schimbul unei rate mai mari. daca stiti firme de leasing mai mici care au nevoie de clienti, sunt deschis.

Share this post


Link to post

Leasing cu avans 0 am cautat si eu si nu am reusit sa gasesc. Credit auto cu avans 0 ofera doar Alpha Bank si Volksbank, dar la Alpha sunt dobanzile mai mari (prin comparatie, imi iesea rata de 5mil 800 la Volksbank si la 6mil600 la Alpha).

Share this post


Link to post

Salutare.

Intrebare simpla: pot face leasing pe persoana juridica daca vreau sa cumpar o masina de la o persoana fizica?

Multumiri inca de pe acum... :osanale:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...