Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Senzatii Tari - Masini Cu Totul Deosebite

Recommended Posts

Si uite ce salasuieste in spatele blocului la mine... din pacate nu am si chei pentru ea :P

post-3313-1162193677_thumb.jpg

Share this post


Link to post
...oare ce o avea sub capota.

 

Are un motor de 4.4 litri V8 valvetronic de la BMW de 325 de cai.

Share this post


Link to post

Dupa parerea mea o senzatie deosebita si un debit extrem de mare de adrenalina il obtii atunci cand mergi cu o dacie 1300 cu 160 km/h si nu exagerez deloc cu viteza (in spatele meu mergea un prieten cu un cielo ) ; si pentru ca senzatia sa fie maxima trebuie sa ai musai un amortizor de pe spate smuls pentru ca roata sa faca ca FLUBER pe sosea :D

 

Asa ca poti spune ca si daciile sunt masini deosebite care dau senzatii tari :P

 

Numai bine!  <img src= ">

Share this post


Link to post

HAHAHA ... credeam ca sunt singurul nebun care a vrut sa testeze cat de bine sta Dacia 1310 pe sosea. Testul l-am facut dupa ce i-am schimbat amortizoare, planetare, pivoti, bucse si rulmenti. I-am dat cca. 130-135 km/h mentinuti pe o portiune de maxim 1 km. Mi-a fost frica sa nu-mi sara caucioacele de pe jante  <img src= S"> Aveam Montane ... destul de noi pe fata (< 10k km si 1 an) si ceva mai obosite pe spate (cca. 20k km. ... dar facuti in 3-4 ani) cu presiunea facuta chiar cand am plecat de la service din Slobozia.

Masina e din 1985 ... "faimosul" lot de China ... cu cutie in 4 trepte ... motorul facut in urma cu cca. 10k. km si "tinut" numai cu Aral 20W50 schimbat la 5k km. sau 6 luni. La vremea aia avea vreo 90k km in bord ... real mai avea 4-5k km in plus, mersi fara cablul de la vitezometru. Acum are in jur de 95 k km. pe ceas.

"Testul" l-am facut cu cca. 2 ani in urma pe Slobozia - Bucu.

Intr-adevar, senzatia din Dacie la 130 era muuult mai "tare" decat la Nubira cu 180 pe autostrada :) ) in conditiile in care drumul este perfect ... fara gropi sau denivelari majore. Urletul care se auzea de la motor era bestial !! Desi nu pot spune ca mai mergea ... m-am oprit sa mai apas pe pedala de frica sa nu-mi sara supapele prin capota!! Deja motorul era turat muult peste ce prevazuse frantzuzu' care l-a proiectat. Oricum, la cateva saptamani dupa ce am facut asta mi sa spart elicea de la radiator. Cred ca forjatu' a avut un cuvant greu de spus, mai ales ca o mai schimbasem o data in urma cu doar cateva luni.

 

Nu cred ca as mai avea inconstienta sa fac din nou chestia asta.

 

Din pacate masina a mai fost pornita doar de 4-5 ori in ultimul an. Cum eu nu mai umblu cu ea ... ca mi-am luat "carutza" mea ... zace si rugineste in garaj.

Sper sa o pot da la anu' la "schimb" cu 30 mil. pentru un Kalos. Sau poate imi da cineva banii pe ea, ca ar fi pacat ... totul e nou pe ea: in afara de cele de mai sus ... i-am mai schimbat si bateria, tot sistemul de franare mai putin pompa si etrierii (tamburii pe spate... complet ... cu altii noi..., conductele si distribuitoarele, pistonashe etc.).

Share this post


Link to post
"Testul" l-am facut cu cca. 2 ani in urma pe Slobozia - Bucu.

 

Drumul ala era intr-adevar cel mai bun pana s-a dat drumul la autostrada (vorbesc de zona asta), iar viteza "normala" cu care mergeam pe el cu daciile (77, 81 - tot 4 viteze) era (pe ceas) 145 respectiv 140 (verificat cu cronometru era o abatere de 5 Km/h in plus fata de real desi aveam cauciucuri cu 8o in loc de 70). Pedala la podea si dincolo de ea. Adrenalina era doar din cauza intrebarii (va rezista fara sa cedeze motorul si de data asta?). In motor aveam duralube , dar apa se cam evapora...

Intradevar, senzatia de nesiguranta era mult mai mare decat in Cielo la 180 sau bmw la 210.

Dar nu se poate spune despre o Dacie ca este o masina cu totul deosebita. Din contra. Poate peste vreo 20 de ani cand inca vor mai circula alaturi de nelipsitele carute.

Share this post


Link to post

Indiferent de motiv se poate incihde fara ca cineva sa se supere. IN definitiv, esential e sa ramana deschise posturile care eventual ne si pot ajuta cu ceva.. astea destinate lalaieli... !

Share this post


Link to post

Daca tot nu s-a inchis... multi probabil o stiti, dar pentru cei care abia acum aflam ca exista ... http://www.koenigsegg.com/

( asta e unul din motivele pentru care cred ca viata e nedreapta )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Am avut ocazia sa vad si sa ating un Veyron intr-un showroom in Berlin . Pur si simplu te lasa fara cuvinte... La prima vedere nu ai crede ca o masina atat de mica are atata tehnologie in ea si... 1001 cai putere. Cred ca nu era varianta finala cu spoilerul retractabil , in locul lui era doar capota motorului usor profilata in forma de spoiler. Ma multumeam cu un test-drive si cu asta, totusi ... :D

Share this post


Link to post

Ai vazut o macheta. :)

Share this post


Link to post

Nu este o macheta, este un prototip. Varianta finala difera de acesta prin faptul ca are spoilerul spate retractabil si alte jante... Uite si niste poze :

 

http://www.flickr.com/photos/cunaldo/325327540/

http://www.flickr.com/photos/cunaldo/325327777/

http://www.flickr.com/photos/cunaldo/325327885/

http://www.flickr.com/photos/cunaldo/325328003/

http://www.flickr.com/photos/cunaldo/325327248/

 

Si era alaturi de un Bentley LeMans de carton si alte cateva cu telecomanda... ;)

Share this post


Link to post

Sincer, nu cred ca lasau aia un motor functional sa putrezeasca intr-un showroom => o macheta dar tu stii mai bine, tu ai fost acolo.

Share this post


Link to post

In parcarea de la Carrefour Baneasa

post-556-1173694869_thumb.jpg

post-556-1173694889_thumb.jpg

post-556-1173694898_thumb.jpg

post-556-1173694908_thumb.jpg

post-556-1173694919_thumb.jpg

post-556-1173694931_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am vazut-o si eu in trafic. E oribiloasa, cum zice alx. Zici ca e camion. Si jantele alea sunt chiar penibile. In mod sigur cineva e tare mandru de ele, ca sa nu zic de toata masina.

Share this post


Link to post

Si ce inseamna U.S.A.F. ? Vine de la U.S. Air Force sau ce ?

Share this post


Link to post

Uita-te la numarul de inmatriculare :)

Share this post


Link to post

Pai ai auzit de F117, bombardierul invizibil? Eh, nu e de fapt invizibil dar americanii nu ar recunoaste asta nici un ruptul capului si de aia, cat timp e la sol, e camuflat intr-un vehicul cu care micii producatori agricoli din Giurgiu isi cara cartofii dis de dimineata in Obor.

 

@hawkeye: stii de cand e masina aia in Romania? Eu ma indoiesc serios ca numarul e "pe bune".

Share this post


Link to post

Stie cineva ce masina are sigla ceva de genul asta ? ( ca un C umflat in burta )

Am vazut azi la Practikerul de langa Vitan o chestie gen Lincoln COntinental dar nu era Lincoln, frumoasa foc si ma chiunui de pomana sa imi aduc aminte. Cred ca mai degraba imi aduc aminte parola de la messenger.

post-3313-1207428550_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Astazi am avut oroarea sa conduc 20 minute un BMW seria 7.

Va zic sa nu ziceti ca nu v-am zis : NU FACETI ASA CEVA NICIODATA DECAT DACA AVETII IN PORTOFEL CARD CU CARE SA IL CUMPARATI PE LOC ( e ieftin , a ajuns pe la 25 de mii un ul sh in stare f buna )

E INDESCRIPTIBILA masina aia. Ce directie asistata, ce scaun de neam prost, in viata mea nu am stat pe nici o canapea / recamier / scaun / fotoliu / orice mai bine ca in masina aia.

Cand am coborat nu regretam antifonarea perfecta, bordul nesimtit de luxurios, sistemele gretos de multe, directia penbil de asistata ( ziceai ca e rupt volanul ) si toate cele cat regretam ca m-am dat jos din scaunul ala. Imi vine sa mi-l cos de fund !

IN conditiile in care se gasesc pe la dezmembrari va garantez ca imi iau un scaun d-ala chiar de ar fi sa il pun pe o dacie 1310. E imposibil de descris cum te tine, nici in burta maica-mii nu am stat asa de comod.

Pe scurt se poate regla la el :

Perna de jos in plan orizontal - evident.

Perna de jos in plan verirtical si jumatatea din fata cat si jumatatea din spate.

Spatarul, atat partea lombara cat si partea superioara ( independent )

Suportul lateral, mai strans sau mai larg.

Tetiera : mai sus, mai jos, mai spre tine , mai spre spate, mai ingusta sau mai lata functie de dimensiunea capului.

Eu am problema ca, cocosat fiind, de la mijloc in sus NU ating spatarul.

E, la scaunul asta zici ca stau intr-un cocon, moale si confortabil.

Imi tremura neuronii cand imi amintesc cum stateam .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...