Jump to content

luciandirica

Membru
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by luciandirica


  1. Schimbi benzina de pomana, problema la tine este de aer si nu de benzina, daca stii ce-i acela un IAC si ce face el. Executa intocmai si la timp procedurile descrise in link-ul pe care ti l-am dat. Altfel nu iesi din problema.

    Multumesc de sfat,asta am sa fac azi...si ar mai fi ceva,matizul meu are "canistra cu carbon activ si electrovalva de purjare a vaporilor de benzina din rezervor?"(citat din "Sistemul de Alimentare Cu Carburant la Matiz si Nu Numai" postat de DORU in 31 aug 2004)...precizez ca problema a inceput aprox. de cand am facut prima oara plinul pana sus(sa-i fac consumul).


  2. Mie asa imi face daca plec imediat de pe loc cand pornesc, fara sa stau macar 10 secunde la ralanti. Si cand bag benzina petrom se accentueaza.

    Cei din service curata egr ul parca nu? Electrovalva de aer. dar asa des e suspect. Tu stai pe loc dupa ce pornesti? Reset?

    nu inteleg,reset la ce?....si mai nou o curat si eu cam la 3 zile(in conditiile in care fac cam 100 km pe zi),apare funingine acolo si ma gandesc ca e o cauza.Are perioade in timpul zilei cand merge bine,altfel se opreste la semafor sau cand o scot "pe liber". De ex,ieri am fost la service,mergea anapoda,i-au bagat testerul,a zis...mmmda,apoi a demontat electrovalva aia de aer,a atins-o efectiv cu mana, a montat-o la loc si toata ziua a mers bine(MAGIE NU?).....pe seara,dupa ce s-a racit,a inceput sa se opreasca,adica nu mai statea la "ralanti",iar azi a inceput din nou sa se tureze de nebuna...offf...ce sa fac?

     

    - executa procedurile de aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=213773

    - schimba service-ul ;

    - rememoreaza ce ai facut la motor inainte sa-ti inceapa acest calvar.

    nu am facut absolut nimic,am cumparat masina pe 15 nov anul trecut si pana la prima revizie,am deschis capota o singura data sa-i pun lichid in vasul de sp. parbriz,atat.Acum sunt in perioada de testare a benzinei,am incercat si benzina aia minune de la rompetrol(aia care curata supapele)...nici o schimbare,azi sunt la petrom si...la fel...nu stiu ce sa mai cred...


  3. salutari,am o problema cu noul meu matiz,are 7000 km si incepand de la 4000 de km ma lupt cu o dilema,motorul ramane accelerat la turatii mari si revine f greu(cam dupa 15-20 de secunde) la turatia normala.Si asta se intampla zilnic,iar cei de la service demonteaza(de fiecare data) nu stiu ce de la shok,il curata,il pun la loc si restul zilei merge bine,dar a doua zi...o iau de la capat.Asa ca va rog,proprietarilor de matiz,daca aveti cunostinta de problema in cauza sau o alta sugestie... precizez ca in mers nu functioneaza normal,merge sacadat,innecat,intrerupe,accelerez si nu se duce,parca nu-i vine benzina,iar cand apas ambreiajul sa schimb viteza sau sa opresc la un semafor,se tureaza infernal,aprox.4-5 mii de ture

 

×
×
  • Create New...