Jump to content

Captiva

Membru în rodaj
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Captiva


  1. La 20.05.2020 la 9:07, ches a spus:

    @Captiva Poti sa renunti la mecanicii aia, turbina ta era probabil in regula. Orice mecanic cu capul pe umeri verifica de unde vine uleiul, nu il pune pe proprietar la cheltuieli mari. O turbina se verifica relativ usor miscand de ax si inspecand carcasa de zgarieturi de la pale, totul cu turbina pe masina. Si sunt semne cand turbina merge prost - masina nu trage sau nu trage la turatii mici/mari daca geometria variabila e blocata. Apropo, mai ai turbina veche sau ai lasat-o mecanicului? 🙂 

    Si, la fel cum am raspuns in cealalta discutie, e normal sa scoata ceva gaze, nu segmenta nimic atat timp cat masina merge bine. Inlocuieste-i valva PCV (doar ganitura aia daca nu se potriveste carcasa pe prinderi), pune-i oil catch can care nu trebuie sa coste mai mult de 200-250 lei, vezi posturile mele de mai sus + 100 lei furtunele (eu am fol furtun de aer pt Logan, dar trebuie sa verifici cu catch can-ul la tine), coturile si colierele.

    @naghis Cat ulei a strans catch can-ul tau pana acum?

    Am răspuns și colegului: diagnostic la repezeala din partea mecanicilor, oauu ulei la turbina schimbam turbina. Într-adevăr aaxul are puțin joc iar paletele par cu ceva zgârieturi la capete însă masina trăgea, fără șuierat, fără fum colorat, etc. . Turbina o mai am. Mulțumesc de sfaturi, vad cum evoluează și cred ca achiziționez și eu un cach can. M am atașat de mașina și nu as vinde o. 


  2. La 18.05.2020 la 15:41, Corneda a spus:

    De catch can am apucat sa scriu pe celalalta discutie, inca nu mi-a venit comanda. Cati kilometrii are masina, ai observat consum anomal de ulei intre schimburi sau are la esapament fumuri colorate? 

    173000 km, consum ulei nesemnificativ iar fumul la eșapament e normal, nu e negru sau albastru. Mașina merge rotund, nu bate nimic la motor, trage bine. 


  3. La 23.05.2020 la 14:19, naghis a spus:

    Nu mult, cam 0,5 cm a fost la ultima verificare. Oricum, este altceva cu OilCC-ul, este mult mai bine. 👌
    Astept vara sa putem merge la mare, la munte, sa facem km... si mai vedem atunci.
    Dar avand in vedere ca am schimbat si tipul de ulei, 5w40, sper ca o sa fie bine. 🙂 

     

    Cateodata ma bucur ca nu am asa multi bani sa ma arunc cu capul inainte doar ascultand un mecanic sau altul.
    Cred ca colegul a fost de buna credinta si a fost tepuit de un nenorocit de mecanic.

    Surpriza, service ul e al surorii mele, baiu din mecanici! Turbina veche încă o mai am, axul joaca puțin iar paletele sunt puțin afectate. Oricum uleiul nu era din turbina! Ma bucur însă că există astfel de forumuri pentru a ne informa reciproc despre probleme auto. 


  4. La 30.04.2020 la 9:28, Corneda a spus:

    Nu am gasit doar membrana, probabil ca se potriveste ceva de pe ebay, dar neavand dimensiunile nu am riscat sa iau ceva degeaba, asa ca am luat tot ventilul pcv din care am scos diafragma, fiindca nu se potriveau prinderile pe motor:

     

    https://www.epiesa.ro/ventil-aerisire-carter-oe-opel-96440314-prodid-800202650.htm 

    Corneda, am și eu un Captiva 2007 cu aceeasi problema, ulei care vine de la epurator spre turbina. Am schimbat și eu anul trecut epurator ul, însă cu cel nou cu toate ca nu se potrivea exact cum ai zis și tu. Mecanicii văzând ulei acolo la turbina m au pus sa o schimb, lucru care l am făcut, însă surpriza vine ulei de la PCV epurator. Întrebarea mea e, ai reușit sa montezi OIL catch can și dacă da, a rezolvat problema? Iar a doua întrebare, ție i ți iese fum pe la capacul ulei, ca mie mi au spus și de segmentare. Florin

 

×
×
  • Create New...