Jump to content

Orion

Membru în rodaj
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Orion


  1. Tocmai am schimbat iar "flansele de amortizor" (si apropo, in manual nu vad nicaieri denumirea "flanse de amortizor" drept care voi folosi in continuare denumirile din manual) si mi-am zis sa realizez un mic tutorial al acestei operatiuni, care este foarte simpla de altfel, in ideea de a fi util celor ce vor sa execute singuri operatiunea asta. Zic "le-am schimbat iar" ca le-am mai schimbat odata acuma vreo 3 saptamani si dupa fix 500 km troncaneau deja aproape ca cele vechi care aveau 78 kkm la bord. Schimbasem mai exact piesele de cauciuc denumite in manual "Montura superioara" si respectiv "tampon". M-am dus la magazinul de unde le luasem si l-am intrebat cam rastit pe ala din ce mama dracului sunt facute cacaturile astea, si mi-a recunoscut candid ca or fi facute la vreun C.A.P. si ca... de, astea e. Daaaar, mi-a recomandat sa iau suportul de amortizor care contine si cele 2 repere de cauciuc injectate in el dintr-o bucata, asigurandu-ma ca sunt mult mai bune astea.

     

    Deci, iata cam ce e de facut.

    1. Examinam daca intre tamponul de cauciuc si suportul interior exista luftul vizibil in poza 1 si indicat de sageata rosie. Daca da, aia e sursa troncanelii si trebuie sa incepem macelareala.

    2. Ridicam masina pe cric si scoatem evident roata, pentru a avea acces la locul faptei.

    3. Cu o surubelnita plata scoatem siguranta care retine furtunul de frana si detasam furtunul de telescop - poza 2.

    4. Cu o cheie de 17 preferabil tubulara desfacem cele doo suruburi care fixeaza urechile telescopului de fuzeta si detasam fuzeta de telescop - pozele 3 si 4.

    5. Cu o cheie de 12 desfacem cele doo piulite care mai retin ansamblul arc-telescop pe caroserie si-l luam de acolo - pozele 5 si 6.

    6. Acu' e acu'. Trebuie comprimat arcul. In acest scop eu folosesc draciile prezentate in poza 7, si daca vreti sa prestati aceasta lucrare trebuie in prealabil sa vi le confectionati. In poza 8 draciile sunt montate pe arc iar in poza 9 arcul a fost comprimat.

    7. Cu o menghina si tubulara de 17 scoatem frumusel piulita de pe tija telescopului si iata-ne ajunsi unde trebuie - pozele 10 si 11. Daca nu aveti menghina, merge si cu o cheie franceza mai mare.

    pozele 12, 13 si 14 ne arata ce am scos de pa masina si ce punem in loc. In continuare parcurgem aceiasi pasi in sens invers si in final trebuie sa obtinem ce se vede in poza 15.

     

    Gata. Totul a durat 2 ore, lucru lejer, fara efort deosebit si cu pauze de vreo doua tigari.

    Si o ultima observatie: desi aici e vorba de flansele de amortizor Matiz am postat totusi pentru ca toata mustaria e la fel cu aia de la Tico.

     

     

    Imi dau singur un reply ca am uitat sa spun ca in 2 ore am rezolvat ambele amortizoare.

     

    Excelenta postarea. Am si eu aceeasi problema. Felicitari Tetea !

 

×
×
  • Create New...