Jump to content

daniel_nubira

Membru
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by daniel_nubira


  1. Weekendul trecut am schimbat si eu in sfarsit garnitura de chiuloasa (care nu era asa arsa,doar 4-5 mm intr-un loc) si daca tot am desfacut motorul am zis sa bag si segmenti,cuzineti,semeringurile de la axele cu came,si cele de la supape.Totul a costat in jur de 700 lei,manopera a fost gratis pentru ca am facut eu aproape totul,exceptand strangerea chiuloasei,desigur,sub indrumarea mecanicului.Pana azi masina a mers foarte ok,in schimb,astazi cand ajunsei acasa ,parcai si observai ca se auzea un fasait,ridicai capota si se auzea pe la capacul vasului de expansiune...desfacui capacul,pornii motorul ,turai de 2-3 ori si la un moment data incepu apa din vas sa iasa...Iesira cam 2 l...Mecanicul imi zise ca e din cauza termocuplelor care nu pornesc si aia cam asa e...Completai cu apa(in jur de 2l) pornii motorul si asteptai sa ajunga apa la 90 grade,declansa termostatul,ajunse apa in radiator,dar termocuplele nimic...lasai asa timp de 10 minute dar nu se mai intampla nimic..Termocuplele au ceva senzor care le da comanda de pornire?Se poate sa nu fi facut eu ceva bine cand am montat motorul?

    Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie de n ori si nu am umblat la motor,se intampla cand motorul se supraincalzeste,il opresti si nu apuca ventilatoarele sa porneasca,daca nu ai fi oprit motorul nu iesea apa din borcan.se completeaza antigelul si nu este nici o problema.


  2.  Nu e planetara,stiu cum suna aia :) Intradevar,unde sunt gropi mici ,multe si dese se aude acel pacanit...Mai am o intrebare: pot schimba eu,acasa bieletele fara sa mai merg la service?Afecteaza cu ceva daca nu fac geometria?

    Poti schimba acasa bieletele antiruliu,iti trebuie o cheie de 14 si una de 15 sa tii contra in fata burdufului,sau daca sunt uzate binisor poti sa le scoti de acolo si pe nuca surubului sa strangi un mops de instalatii,la montare bagi roata sub prag si ridici discul de la frana cu cricul sa pui bieleta in suruburi,iar cu geometria nu are nici o treaba,spor la treaba!


  3. Mi s-a intamplat si la turometru si la vitezometru sa nu mai mearga,am dat jos tabloul de bord si am mai strans surubelele alea mici din spatele ceasurilor care se slabesc de la trepidatii si care sunt in acelasi timp si contactele ceasurilor cu placa.De schimbat la euro3 nu se schimba ceasurile separate,doar tabloul de bord.


  4. Boby problemele de soft la Nubira II Euro 3 au fost recunoscute chiar de super inginerii din fabrica,dar dat fiind faptul ca au fost putine masini cu euro 3 si au fost si ULTIMELE problema a ramas si va ramane nerezolvata pentru totdeauna,am auzit de o resoftare facuta pe cont propriu de cineva dar care nu a dat cine stie ce roade.Asa ne mancam nervii cu ele pana la vanzare.BAFTA!


  5. Salut, am si eu o Nubira 2 din 2006 motorul 1.6 16v DOHC si am desfacut capacul de la motor pentru a schimba bujiile si am constatat in momentul in care am scos fisele ca bujiile erau pline de ulei, aproape cufundate in ulei.

    Acest lucru este normal ?

    NU este normal,dar...am schimbat garnitura de 4 ori si am strans suruburile pana la limita ruperii sua spargerii capacului si ...degeaba,nu ai decat sa mai cureti cu carpa din cand in cand.


  6. bine v-am regasit!la nubiraII cu euro3 mi se aprinde check-ul cind merg putin mai mult cu motorul subturat.se rezolva la service dupa o jumatate de zi de asteptare si cu ceva bani platiti.va rog cum as putea sa-l sting fara sa mai merg acolo?va multumesc si daca nu am postat unde trebuia va rog sa ma scuzati.

     

    Foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie, te rog.

 

×
×
  • Create New...