Jump to content

luci.lsi

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by luci.lsi


  1. Buna dimineata!

     

    Am o problema acum 1 an am pus pe masina becuri mai puternice H4 . Si mi-a ars siguranta ( urat ca era seara si eram pe autostrada si sigurante nevoie....) ,de la ele care se afla la motor,parca de 25 amp. Am schimbat siguranta si tot asa, pana intr-un final am schimbat becurile cu Philipsuri normale pt ea cum scrie in carte . Acum imi topeste siguranta da 2-3 ore de lumini aprinse( da nu o arde). Oare de ce?


  2. In legatura cu trepidatia motorului la rece, s`ar putea sa fie de vina senzorul IAC(semnalat si de martorul check in cazul in care nu functioneaza), el regleaza turatia la relanti cand motorul e rece. Pentru a`l verifica, poti decupla mufa senzorului in momentul in care motorul e la temperatura de regim urmand ca, in momentul in care e motorul rece sa incerci sa pornesti cu el decuplat. (in acest caz, motorul trebuie tinut din acceleratie iar martorul check iti va semnala absenta senzorului. Poti compara simptomele pe care le are motorul la rece cu IAC si fara IAC astfel incat sa faci o diagnoza) App...in momentul in care cuplezi la loc senzorul IAC, procedura trebuie urmata de un reset ECM si Idle learn.

     

     

    Cum se fac resetarile? De ce inegreste bujiile?


  3. Buna seara!

     

    Am o problema mai mare la Matizul meu din 2007 euro 4. De vre-o jumatate de an apare CHECK aprins in bord dar rareori se stinge ( cand se incalzeste putin motorul) , pentru scurt timp si se reaprinde. Problema ar fi ca, cand motorul este rece trepideaza foarte tare si tinde sa se opreasca daca nu accelerez ( tot pana se incalzeste putin) .

     

    Am umblat la bujii , fishe, ulei schimbat , filtre , a fost cazul reviziei la 60.000 km ( am facut-o pe la 68.000 asta e)... In concluzie CHECK-ul este "la locul lui , aprins).

     

    Ma gandesc sa nu fie injectorul , scot prima fisha la bujie ( da scanteie dar motorul nu reactioneaza), scot fisha 2-3 motorul da sa moara. App Bujiile le inegreste la filet nu fisha.

    Astept pareri , multumesc.

 

×
×
  • Create New...