Jump to content

mef

Membru
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mef


  1. Taxa trebuie platita doar o odata in decursul vietii masinii conform legislatiei in vigoare. Daca s-a platit in trecut si ai dovada nu trebuie. Daca nu, se va plati acum la schimbarea proprietarului.

     

    Am inteles...daca ar fi sa o dau la programul rabla, se mai poate vinde cuponul? Cat mai este acum valoarea cuponului?


  2. Va salut,

     

    Daca nu am postat unde trebuie rog un admin sa mute topicul. Problema este urmatoarea: Tata a murit anul asta si detinea un Cielo din 1999, masina facuta la noi, el fiind al doilea proprietar. Am dreptul sa vand masina, vrem sa o dam unei persoane gratis.

     

    Nu stiu daca noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de mediu - evident ca in cazul asta nu are rost sa i-o mai dau, masina nu cred ca face mai mult de 800 de euro.

     

    Initial vroiam sa o radiez pt ca persoana careia vreau sa ii dau masina nu are inca carnet si nu vreau sa ramana pe numele tatalui sa platim impozit. Acum ma gandesc daca e mai bine sa o dau la rabla...

     

    Ce ma sfatuiti si care ar fi cea mai buna optiune?

     

    Multumesc


  3. Salut,

     

    Nu am mai postat de ceva ani pe acest forum. Rog spuneti-mi cat ar ajunge schimbarea distributiei la Cielo pt 120.000 km (motor DOHC 16v). Intai informativ care ar putea fi pretul maxim iar daca stie cineva un service mai ieftin si bun in Iasi il rog sa imi dea un sfat.

     

    Daca am gresit locul in care trebuie sa postez imi cer scuze.

    Multumesc


  4. cam cati km se mai pot parcurge, de cand se aprinde pecul de pompa. la Cielo

     

    La cam cati litri de benzina se aprinde becul?

    am o mare dilema, pt ca mie nu cred ca-mi functioneaza becul, pt ca rezervorul cred a este gol, lina ajungand aproape de rosu, si becul nimic.

    ??? Multumesc

    La fel si la mine. Am facut plinul cand acul era la prima linie din cele patru si mi-a incaput jumatate de rezervor ceea ce inseamna ca indica prost acul ala...nu mi s-a aprins niciodata becul si era de acum ffff aproape de rosu pentru ca eram la munte si nu gaseam nici o benzinarie.


  5. N-am inteles-o pe asta cu "plus ca toti 4 senzori sunt pe spate", adica cum ? :)

    Ma refeream la spusele unui coleg pe pe forum: "l-am montat la o firma tot in vitan, dar sistemul era cu 2 senzori de fata si doi de spate, iar ei au zis ca nu se poate, toti trebuie montati pe spate. Dupa ce i-au montat, si-au dat seama ca doi nu pot fi conectati, dar nu-i puteam monta nici pe fata, ca ramineam cu gaurile in bara."

    In cazul acestui senzor la care ne referim toti sezorii sunt pe spate...nu pot exista confuzii (in fata nu simt nevoia unor senzori dar in spate nu mi-ar strica)


  6. Cum vi se pare pachetul acesta? Vine si cu un termometru interior/exterior integrat, cu afisajul pe oglinda.

    Pentru cei mai pretentiosi este un model cu camera, afisarea facandu-se tot pe oglinda.

     

    P.S. nu am nici o legatura cu site-ul respectiv, dar ma bate gandul sa imi cumpar un sistem de senzori. Locurile de parcare sunt din ce in ce mai mici si Cielo nu isi schimba dimensiunile... cel putin eu unul nu vreau sa si le schimbe :P

    mi se pare super. plus ca toti 4 senzori sunt pe spate. ti-ai mai pus cumva?


  7. @alex> lasa-l incet, e nasol fara turometru. Tu ai DOHC si 10 cai in plus, plus alt raport la cutia de viteze. Nu poate sa faca, ca tine decat daca supratureaza. Deci a iii-a la 110-120 merge la voi, dar la noi cu STD nu prea. Eu am turometru, si la 4000 de ture am 140. Tu la 4000 ture ai sigur mai sus, spre 160. Cu a v-a.

    Acum mai este o problema pecare nu o stiu: STD meu este SOHC, cu cutie de viteze "scurta", dar s-ar putea a lui, editie limitata, sa fie DOHC (fara turometru) si cutie normala.

    pai tot DOHC am si eu.

     

    @mef> Oricum, cu a iv-a la 50 nu stiu daca are 1500 ture. Distrugi motorul. Trage-o mai sus, schimba a iv-a macar la 80. In oras nu ai cum sa mergi cu a iv-a daca respecti viteza legala :)

    daca schimb de exemplu pe la 40-45 din a 3-a in a 4-a se aude ca e subturata dar daca schimb pe la 50-55 in a patra nu se aude, din acest motiv am zis ca asa e bine. voi incerca sa schimb mai sus...


  8. Cand auzi motorul in masina inseamna ca l-ai adus acolo unde lui ii place. Acum, sa rezolvi tu dilema asta: faci cum vrei tu sau faci cum vrea el ?

    pai am sa incerc sa o turez si eu mai mult. ideea e ca si asa consuma ca un tank apoi sa vad diferenta...


  9. am mai vazut nervi in fotbal dar capul in gura dat de Figo mi se pare prea mult...si ii dai numai galban? si il mai lasi sa joace si jocul urmator? :o


  10. La mers ceva mai sportiv (de obicei impins de situatie)

    I->II 30

    II-III 55,60

    III-IV 80,85

    :lavolan:

     

    mama, oare ce turatie ai aici? III-IV 80,85...eu ma confrunt cu aceeasi problema, nu am turometru schimb cam asa:

    I-II la 20

    II-III la 30-35

    III-IV la 50

    si nu sunt adeptul SUBturat in nici un caz dar nici sa aud eu motorul din masina...


  11. ct86kel ca nou membru din constanta, eu nu pot sa-ti spun decat bine ai venit printre noi, injectiile de rigoare ti le-ai luat cu varf si indesat, dar numai datorita atitudinii tale.

    Ii rog pe baieti sa-i acorde circumstante atenuante: e tanar, nou pe forum si probabil a trecut de la dacie la matiz numai ca si-a pastrat vechile obiceiuri.

    Ia aminte la ce ti s-a spus pe aici si vino sambata la intalnire unde o sa ai ce invata (asculta-l pe Topser).

    scuze de offtopic: adica cum "probabil a trecut de la dacie la matiz numai ca si-a pastrat vechile obiceiuri" ca nu inteleg... [-X

    ontopic: si parerea mea este aceeasi cu a majoritatii, e un kitch.


  12. KIA PICANTO?

    Un vânzator de aici, din Târgoviste, era cât p'aci sa ma faca sa-mi vând Matizul pentru aceasta masina! Este superba, parerea mea.

    de ce picanto cand sub 10k poti lua si un RIO , Sedan 4 usi 1.4 DOHC, 9160 euroi, consum decent. eu unu asta mi-as lua :D


  13. Ultima isprava a Cielito-ului meu. Total 2700 km, plin facut pana la buza, viteza de croaziera 120-140 cu destule portiuni de "blana" adica pana pe la 180 km/h. Din acestia cam 100 km urban, restul extra. Consum mediu 7,6 l. Eu unul mai mult n-am ce sa-i cer avionului meu. Sa-mi traiasca si sa aveti si voi parte de consumuri cat mai mici.

    ori ai pus un 0 in plus pe acolo sau ai mancat unul (mai putin probabil). oricum iti consuma misto...nu ca in cazul meu...


  14. sunt unii foarte norocosi pe forum. am luat ieri masina tatalui si am mers vreo 360KM, toti in afara orasului. a iesit un consum de 9l. eu am schimbat vitezele asa cum mi s-a parut mie ok pt ca nu am turometru: 2-3 la 30km/h, 3-4 la 50km/h si a 5-6 la 90-95. in afara localitatilor 110-120, de vreo 3 ori 140, in localitati 60-70. nu mi se pare totusi normal sa consum 9l... :o ...benzina OMV de 95.


  15. Acum ca a venit primavara nu mai e asa normal sa consume atat.

     

    Reset-ul se face scotand bornele de la baterie pt vreo 10 minute.

     

    Mai verifica odata. E posibil sa fi pus benzina de la o pompa masluita. Nu mai stiu ce motor exact ai tu Vlad. Pe DOHC e normal sa scoti 12-13. Trebuie sa mergi atent sa scoti sub 12.4 cat dau ei in carte.

     

    Daca masina ar mege infranata ai simti-o la demaraj in primul rand.

     

    Cel mai bine iti poate spune computerul la service.

    de unde frate e normal 12-13? de fapt unde scrie in carte 12.4? credeam ca 10.4!

     

    mai vad aici colegi ce schimba a 1-2 la 30km/h. uau! pai eu nu am turometru dar la 30 schimb 2-3, ca se aude si motorul ca vrea alta viteza! Presupun ca urla tare daca mergi cu prima treapta pana la 30.

 

×
×
  • Create New...