Jump to content

Dragos_Dogaru

Membru
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dragos_Dogaru


  1. In momentul cand am intrat in autoturism, m-am uitat atent la consumatorii posibili: pozitie, faza scurta, plafoniera, casetofon nu aveam, usi deschise, portbagaj. Nici unul dintre aceste elemente nu erau active, de aici si marea mea nedumerire.

        Am fost astazi la cel care a montat-o si mi-a explicat faptul ca alarma are un consum foarte mic atunci cand ea este armata. Exlicatia cea mai probabila ar fi aceea conform careia, autoturismul a avut ,,interventii" exterioare si alarma a declansat continuu pana cand ea a ramas in stadiul de blocare.

        Ma gandesc acum la locatarii blocului care au avut un simt civic deosebit si nu au aruncat cu ghivece de flori pe masina.

    Am avut in urma cu cateva saptamani o problema similara. Parchez seara, armez alarma si schlafen baby. Dimineata, cand dezactivez alarma, fis... Nu se aude beep-ul specific, nu se deblocheaza usile, nimic. Deschid cu cheia, incerc sa pornesc motorul dar bateria era moarta. Chem deci un amic sa ma porneasca cu cabluri si totul e OK pentru vre-o 3 saptamani, cand intr-o alta dimineata patesc la fel. De mentionat ca alarma nu a pornit pe timpul noptii intrucat masina e parcata chiar langa casa si oricat de adanc mi-ar fi fost somnul era imposibil sa nu o aud daca se declansa.

    Masina fiind in garantie dau fuga la service. Mecanicul pune testerul pe masina si in raport diagnosticul e clar: SCHIMBATI BATERIA.

    De atunci nu am mai armat niciodata alarma si nu am mai avut probleme. De mentionat ca bateria originala are 2 ani, fiind marca Rocket (???).

    Concluzia: testeaza capacitatea de pornire la service si daca ai baterie aceeasi marca cu a mea (ceea ce e foarte posibil) gandeste-te sa o schimbi.

 

×
×
  • Create New...