Jump to content

FAQ

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by FAQ


  1. 1. Mai exista in Bucuresti vre-un service in care meseriasul sa verifice singur ce are de verificat la o REVIZIE (directie, frane, curele, aprindere, niveluri fluide, etc, etc), fara sa te mai intrebe?

     

    2. Pegala de frana moale care prinde aproape de podea (nu am aer in circuit), vine de la pompa sau de la mecanismul servo? sau ambele? Nu am avut niciodata pneurile blocate la franare, dar sist de franare trece cu usurinta ITP sau alte probe de acest gen.

     

    3.Consum urban, fara AC, in Bucuresti: 13-14l/100km. Cu AC, 16l. De cand o am ('95), nu's probleme de batranete, sau de reglaj curent. SOHC. Sugestii?

     

    ms,

    Paul


  2. Profitind de nestiinta potentialilor turisti, firmele de asigurari, cu complicitatea firmelor de turism, isi vad in continuare de treaba.

    Lista celor 22 de tari

    Prin acordurile incheiate, Romania se pune de acord cu tarile semnatare ca toate cheltuielile medicale pentru cetatenii celeilalte tari sa fie decontate de tara gazda. In Legea nr. 177 din 11 aprilie 2002 se stipuleaza modul in care asigurarea medicala e obligatorie: �Nu se aplica in cazul cetatenilor romani care calatoresc in tarile cu care Romania a incheiat acorduri, intelegeri, conventii sau protocoale pentru acordarea asistentei medicale pe baza de reciprocitate in domeniul sanatatii�.

    La mai putin de trei saptamini dupa emiterea legii, Ordinul 311 emis de Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii si Familiei a specificat cele 22 de tari in care romanii sint scutiti de asigurare, insa nimeni nu a fost interesat sa aplice legea. Prin urmare, cetatenii romani care viziteaza Grecia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Moldova, Iugoslavia, Tunisia, Egipt, Ucraina, Croatia, Slovenia, Cipru, Rusia, Siria, Macedonia, Albania, Lituania, Armenia, Liban, China sau Cuba au dreptul sa primeasca asistenta medicala fara plata, nefiind obligatorie incheierea asigurarilor medicale pentru calatorii in strainatate.

     

     

    Interesant.

     

    Dar cum explici unui medic bulgar, grec etc ca tu ai in romania o lege cre prevede ca el sa-ti acorde asistenta gratuita? El iti poate raspunde ca nu-l intereseaza legile romane.

     

     

    Ce trebuie sa stiti cand iesiti din tara cu masina

     

    Destinatie Masina Avion Autocar Feribot

    Bucuresti - Salonic (767 km) 120 euro 260 euro 120 euro -

    Bucuresti - Atena (1.221 km) 194 euro 275 euro 130 euro -

    Bucuresti - Budapesta (796 km) 126 euro 263 euro 80 euro -

    Bucuresti - Viena (1.036 km) 166 euro 326 euro 100 euro -

    Bucuresti - Istanbul (677 km) 110 euro 219 euro - 120 euro/pers.+150 euro/masina

    Nota: tarifele pentru biletele de avion sunt dus-intors, calculate pentru clasa economic, week-end si includ taxele de aeroport. Tarifele pentru feribot, autocar si tren sunt dus-intors. Tarifele pt. masina sunt calculate la un drum dus-intors, la un consum mediu de opt litri/100 km si un euro/litru benzina.

     

     

    Nu inteleg: ce intelegi prin costuri cu feriboat/autocar in cazul Buc Salonic, de ex. Nu mai tranzitezi Bulgaria? si care ar fi ruta alternativa? costultransp. cu autocarul (260e) mai mare decat costurile cu avionul/masina (120e)?

     

    ms


  3. N-am avut o benzinarie preferata. Alimentam oriunde. Cred ca benzina asta cu multa apa am luat-o in preajma anului nou de la petrom baneasa.

     

    Am golit rezervorul pe la plutitor. Acesta este amplasat aproape de fundul rezervorului, pe lateral. Am aplecat si masina spre fata, si ultimele resturi de benzina si apa le-am "supt" cu un furtun. Pompa nu s-a dezamorsat. Am schimbat din nou si filtrul de benz (plin de apa). Acum e bineeee.


  4. Vad ca topicul are un succes neasteptat, si parerile sant in general pertinente.

     

    1. Ce am facut: desi rezervorul nu e gol, am schimbat din nou filtrul de benzina (a treia oara in 3 luni). Cu ocazia asta am strans intr-un recipient benzina scursa. La 500ml de lichid scurs, cam 100 ml apa.

    2. Motorul nu fierbe, ci avea intreruperi.

    3. In comert se gaseste un aditiv 2+2 pt benzina, aditiv care indeparteaza apa din rezervor. Este din cate imi dau seama tot din familia alcool-urilor, dar nu este etilic, si nici metilic. Pe recipient scrie ca nu corodeaza. Ramane problema destul de serioasa a spalarii stratului de lubrifianti de pe piesele in miscare.

    Am sa astept sa se goleasca rezervorul (sper sa nu raman pe 'uscat'), o sa adaug aditivul, si apoi am sa schimb din nou filtrul de benz. Poate scap de belea.

     

    Dupa aceea am sa cumpar o palnie cu sita fina (care opreste apa), si o s-o folosesc cand alimentez de la benzinarii neverificate. In felul asta o sa pot demonstra comerciantilor ca falsifica benzina.


  5. Toate merg. Cand am schimbat filtrul de benzina (plin de apa), masina a mers perfect un timp. Vezi si observatia lui sorin_77 legata de fortarea pompei de benzina cand filtrul se colmateaza cu apa. Daca are dreptate si presiunea pompei scade in astfel de cazuri, , atunci motorul se comporta exact ca al meu. Trebuie sa elimin aceasta cauza, si daca defectul reapare, iau la rand celelalte posibile cauze.


  6. ovi_jer: multumesc, incep sa prind curaj.

     

    Re: calitate alcool sanitar: corecta observatia.

    Rostul alcoolului in benzina cu apa este acela ca, formeaza o solutie cu apa de pe fundul rezervorului, solutie care devine solubila in benzina, si este antrenata spre motor. Ce nu stiu este daca odta ajunsa in motor, aceasta solutie nu are cumva efecte negative.

     

    Tolin__afc: nu sant mecanic si nu vreau sa ma bag unde nu ma pricep; de aceea intreb.

     

    In alta ordine de idei: exista retur de benzina de la motor? pot scoate benzina pe acolo(cu motorul in functiune)?


  7. Apa in stare lichida stiu ca nu poate trece prin filtrul de benzina (sau trece dar foarte greu si forteaza pompa de benzina),

     

     

    S-ar putea ca din cauza asta sa traga cu hopuri..

     

    La cata apa era in filtrul de benzina, s-ar putea sa am destula in rezervor. Am sa incerc solutia cu alcoolul 90 grd, dupa ce mai golesc rezervorul. Eu am incercat cu alcool sanitar (functiona pe vremuri la dacii), dar fara rezultate.

    Oricum trebuie sa golesc /curat si filtrul de benzina pt ca dupa inlocuirea lui acu 2 sapt, masina mergea ceas.

     

    Daca tot nu functioneaza, am sa scot benzina din rezervor, dar pt aceasta trebuie sa aflu intai cum se amorseaza pompa de benzina, ca sa ma simt in siguranta... Stie cineva?


  8. Da, filtrul e langa rezervor. Si vreau sa elimin aceasta varianta (cu apa in carburant).

    Dar daca aveti sugestii care ar putea fi alte cauze, dati-ii drumul, nu va sfiiti!

     

    Inteleg ca as putea proceda astfel: slabesc racordurile filtrului de benzina, astfel incat numai o parte din benzina sa fie directionata spre motor, restul sa se prelinga pe langa racordurile (garniturile) filtrului intr-ul recipient.

    Apoi pornesc motorul pana golesc rezervorul.

     

    Apropos, exista retur de benzina de la motor spre rezervor? daca da as putea goli pe acolo rezervorul.

     

    Problema: in cazul in care golesc rezervorul, si se dezamorseaza pompa, cum o mai amorsez? Stiam ca sant probleme cu amorsarea pompei.

     

    Oricum, e ciudat ca nu exista un orificiu de golire al r

    ezervorului...


  9. De unde a constatat ca ai apa in rezervor?Daca intradevar ai apa ,acesta poate fi dat jos si golit apoi spalat si curatat.

    Cat despre motorul care merge neregulat la cald pot sa fie multe cauze.

     

     

    La rev de 70k, (acum o saptamana), mecanicul a schimbat filtrul de benz. Inainte insa, a golit continutul lui si a constatat ca e plin de apa.

     

    Alta metoda de evacuare a apei mai cunoasteti (fara demontarea rezervorului)? Cu alcool in rezervor? (nu a dat rezultate pana acum)

    Rezervorul nu are un orificiu de golire?


  10. Masina merge bine cat timp motorul nu a intrat in regim. Dupa aprox 20min de la pornire (motorul fierbinte), incepe sa mearga cu "hopuri" (parca merge ba in 4 cilindri, ba in trei), turatia de relanti nu mai este constanta, uneori se opreste motorul (rar).

    Extrem de stresanta situatia...

     

    Am fost la mecanic, a gasit o gramada de apa in benzina, a zis ca nu poate goli rezervorul. Restul, apriderea, injectoarele OK. Cred ca n-a mai verificat presiunea pompei de benzina.

     

    N-am inteles cum pot scapa de apa din rezervor (fara sa schimb rezervorul). Poate puteti sa-mi dati o mana de ajutor...

     

    In alta ordine de idei, de ce problemele apar numai cand motorul e f. fierbinte?

 

×
×
  • Create New...