Jump to content

Berty

Membru
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Berty


  1. Salut,

    Weekendul acesta am fost la munte si aproape cand am ajuns s-a aprins check-ul, evident ca la intoarcere am mers cu el aprins tot drumul. Azi la prima ora m-am dus la service sa vad care este problema, au pus scaner-ul si imi spune ca este de la senzorul de acceleratie (este a doua oara cand il schimb, am relatat in topicul jurnal de bord). Toate bune si frumoase pana aici, aduce senzorul si cand sa-l desfaca pe cel defect imi spune ca unul din cele doua suruburi este rupt. Baiatul s-a dus dupa seful lui sa-i spuna minunea si binenteles ca a urmat interogatoriul, daca am umblat eu pe acolo si faze de genul. I-am spus clar ca eu deschid capota doar pentru a pune lichid in vasul de la spalatorul de parbriz si tot odata i-am atras atentia ca acel senzor a mai fost schimbat tot la ei deci e vina lor. A reusit sa-l regleze ca sa fie in parametri (asta mi-a zis respectivul ca l-am vazut ca tot misca de el si se uita pe scaner) si mi-a zis ca ar trebui schimbat platoul pe care vine prins senzorul dar seful se pare ca nu a fost de acord. Am rugamintea sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac? sa ma duc in alt service? (am fost la Radacini Ferdinand unde am mai fost si prima oara la revizia de 1000)> Va multumesc anticipat si astept recomandarile voastre.

     

    Salut, cei de la Radacini Ferdinand nu lucreaza deloc bine, au patit-o mai multi!


  2. Link-ul nu afiseaza nici o schema.

     

    Poti da mai multe detalii? Am si eu aceiasi problema - AC-ul porneste doar pe treapta a II-a.

     

    Multumesc!

    AC de pe tico (cel putin la modelul din 1996) este conectat la masa prin treapta aII-a a ventilatiei. Deci nu poate functiona pe treapta I din cauza caderii de tensiune de pe rezistenta inseriata cu motorul ventilatorului corespunzatoare treptei I.

    In urma modificarii acum uneori functioneaza AC si pe treapta a III-a. In acest caz exista o cadere de tensiune pe rezistenta corespunzatoare treptei aII-a de ventilatie, datorata in special ledu-lui indicator.

     

    Pentru schema foloseste copy si paste la acel link si deschide o noua pagina de IE. Nu stiu de ce nu merge direct.


  3. Am avut o mica problema cu AC, nu pornea daca era prea cald in masina, ledul de pe oricare din butoane se aprindea dar nu era cuplat compresorul. S-a rezolvat prin inlocuirea celor doua diode D3 shi D4 de pe comanda de pornire (1N4004 cu BAT46) in modulul de control.

    Vezi schema:

    http://zmeurat.tripod.com/aer_tico.jpg

     

    Inainte de modificare, pentru a pornii aerul conditionat trebuia sa comut pe treapta a III-a ventilatia shi apoi pe treapta a II-a. Uneori pornea doar pentru 3-4s.

 

×
×
  • Create New...