Jump to content

horatiuamb

Membru
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by horatiuamb


  1. Salvare pentru SMURD

    Alo, societatea românească?

    Salvatorii noştri de la SMURD au nevoie de salvarea noastră!

    Mâine, 12 decembrie, în Parlamentul României, e programată o intervenţie de urgenţă pe corpul deschis al actualului proiect de lege sanitară.

    Împreună putem opri schilodirea sistemului de urgenţe. Împreună putem salva funcţionarea celui mai performant serviciu de ambulanţă al României: SMURD.

    Să dăm câte un Like pe Facebook şi, cu o sută de mii de participări, putem impune salvarea regimului de funcţionare al SMURD-ului.

    Cu un mic Like, participă şi tu la un mare Save.

    Împreună putem aduce

    SALVARE PENTRU SMURD o campanie Observator.

    http://www.facebook.com/SalvarepentruSMURD

    post-12832-0-05317400-1326353607_thumb.jpg


  2. Nu recomandam colegului verificarea jocului daca nu as fii patit ceva asemanator.Motorul la rece dupa accelerare si revenire relanti sa oprea,pornea napoi la prima cheie...verificat de mai multe ori la reprezentanta daewoo,nu sa gasit problema in schimb mi sa recomandat schimbarea mai multori piese ;respectiv motoras pas cu pas IAC,curatare corp clapata,schimbat bujii,schimbat capac delcou...taxa da invatare minte,spun eu...;fara rezultate,pina un prieten mia pus o bucata de hirtie la toba de esapaments si am observat cum avea tendinta de a aspira citeodata hirtia,normal pe toba de espament trebuie doar sa sufle zic eu... era evident ca unul dintre supape de evacuare tragea gaze din toba inapoi,banuiesc doar ca influenta si semnalul electric de la senzorul MAP catre ECM...dar nu doresc sa intru in amanunte...In final a doua zii mi sa reglat jocul la culbutori la rece si de atunci nu am mai avut probleme asemanatoare,comportamentul masinii sa schimbat semnificativ in bine,erau dereglate aproape toti cei sase culbutori la 85000 km fara sa circul pe gaz,cum a mai spus un coleg anterior cei pe gaz trebuie sa verifice mai des supapele.Nu cred ca costa o avere verificarea si macar stii o treaba si atentie mare ce meserias til regleaza si la ce valori nu cred ca un meserias dacia care face treba la ureche este de recomndat in acest caz a se folosi lera si reglajul se face ca la carte...

    Tot ce ai inlocuit tu, s-a facut si la mine. Dupa ce fac reglajul revin cu pareri.

     

    Tachetii la mine nu clantaneau(daca era intrebarea pentru mine,daca nu imi cer scuze de off topic)din contra nu avea joc la o supapa de evacuare de unde a provenit tot necazul.Deci se poate intimpla ca jocul culbutoriilor prescris in manual sa dispara cu timpul si sa nu faca galagie observabil.La masiniile care nu au compensatori hidraulici la tacheti este recomandat verifarea periodica si reglat daca este cazul ca la matizurile noastre.

    Aceeasi problema la un Sandero pe gpl. Nu faceau absolut niciun zgomot, dar toate supapele de evacuare erau blocate, si avea aceleasi simptome ca Matizul meu.

  3. Facut tot ce ai spus, chiar si inlocuit cu un alt corp de clapeta. Am spus din start, la ralanti sta foarte bine, cu o singura conditie, sa nu o accelerezi . Asta cand motorul este rece, apoi dupa ce s-a incalzit cand o scot pe liber, nu conteaza turatia motorului.


  4. Ai amestecul bogat. Incepe cu verificarea filtrului de aer, bujiile- distanta 1,1 mm, fisele, poate o supapa de evacuare nu inchide bine, ori sonda lambda nu mai lucreaza bine (asta e de la mers subturat si urban), curata IAC-ul cu un servetel umed ca are funingine pe el, tine o borna de la baterie scoasa pentru 5 minute. Cam atat la prima vedere. Asta este anamneza pe care o poti face singur. Asteptam feedback.

    Legat de filtru aer, bujii, IAC, reglat TPS, etc... s-au facut toate.

    Masina pe injectie nu se scoate pe liber in frana de motor la turatii peste 2000 rpm, pentru ca acolo injectia este taiata si automat motorul se opreste. Verifica daca se intampla fenomenul daca scoti pe liber sub 2000 rpm.

    Nu vorbim despre tehnici de economisit carburantul. Orice masina o poti scoate pe liber la orice turatie, nu trebuie sa se opreasca. Ce facem daca avem o problema la cutia de viteze si o arunca din viteza in timp ce depasim un T.I.R. ... se opreste?

    Poate ar fii bine sa verifici jocul la culbutori eventual reglat dar numai cu motorul rece poti face treaba cum trebuie.

    Am ajuns astazi cu masina intr-un service DACIA. Parerea unanima : reglat culbutori. In 77000 de km niciun service Daewoo nu a stiut ca trebuie reglati culbutorii. Ai o problema legata de ralanti si te duci la service, toata lumea se leaga de IAC, TPS si alte proceduri de invatare a ralanti-ului, sau esti tu de vina ca ai mers subturat. Adevarul este ca producatorul a facut masina asta numai pentru circulatia pe autobahn ...

    Dupa 3-4 ianuarie revin cu impresii dupa reglajul culbutorilor. Va multumesc.


  5. Matiz Euro 4 , E-LPG, 2007, 77000 km. Cod eroare P0172. Simptome : porneste la prima cheie, sta la ralanti fara probleme, dar daca o accelerez la revenire se opreste. Dupa ce temperatura motorului a ajuns la cea de regim, se opreste in mers daca o scot pe liber. Daca franez in viteza nu are nici o problema. Ceva sugestii? Va multumesc.


  6. Am un matiz din 2007 cu instalatie BRC din fabrica. Am 41000 de km cu ea. Am respectat rodajul pe benzina si cei minim 10% mers pe benzina. Am o problema cu instalatia : in treapta II- III de viteza ma bruscheaza destul de urat si dimineata la trecerea pe gaz se opreste. Mentionez ca la o anumita turatie, aproximativ 1000-1500 de ture se aude o bataie discreta la culbutori. Se poate ca problemele legate de instalatie sa fie din culbutori? Va multumesc.


  7. Am rezolvat partial problema. Dupa curatarea IAC-ului, masina merge mai rotund la relanti si nu se mai opreste dimineata. Totusi are anumite fluctuatii ale relanti-ului si da usor in nas in treapta 2. Credeti ca ar fi indicata o reglare a TPS-ului?

     

     

    Am dat jos TPS-ul si l-am masurat, cu clapeta inchisa 2,41 kohm si cu ea deschisa la maxim 7,41 kohm. Nu se vede nici o imbunatatire in mersul masinii. Vreo idee?


  8. Se pare ca am rezolvat problema (cred). Am ajuns in Braila la Irmex Bosh Service. Dupa ce au turat-o si au fost cu ea in probe, au pus-o pe calculatarul de diagnoza GPL. Concluzia : presiunea mica (1000 mbar). Ei spun ca ar trebui sa stea in 1500 mbar. Au crescut presiunea din vaporizator-ul de GPL cu ajutorul unui inbus de 4. Mi s-a spus sa consum GPL-ul din butelie si nu voi mai avea probleme.

    Acum masina trece si sta pe GPL, dar tremura la relanti si la scimbarea treptelor de viteza 2,3,4 se simte o mica smucitura. Ceva idei cum pot rezolva problema? Va multumesc.


  9. Salut. Posed un Matiz E\LPG 2007. Nu am avut nici o problema cu instalatia daGPL pana acum. Problema este ca dupa ce electrovalava cupleaza, se face trecerea pe gaz, dar nu vrea sa mearga pe GPL decat aproximativ 5 sec apoi trece inapoi pe benzina . Ma poate ajuta cineva cu o idee? Va multumesc.


  10. Matiz-ul meu din septembrie 2007 are deja 25400 de km. Mentionez ca nu am avut probleme majore cu el. Schimbat ghiduri etriere pe la vreo 10000 de km (nu am mai avut probleme)

    Imbunatatirile aduse se vad in poze + antifonare interior si pasla de 3 + inchidere centralizata si alarma

    Pe viitor :

    -jante aliaj ;

    -geamuri cu folie Llumar (in limita legii) :( ;

    -geamuri electrice fata ;

    -oglinzi reglabile din interior si degivrante ;

    -proiectoare ;

    -poate chiar si aer conditionat ;

    post-12832-1228743515_thumb.jpg

    post-12832-1228743634_thumb.jpg

    post-12832-1228743669_thumb.jpg

    post-12832-1228743698_thumb.jpg

    post-12832-1228743737_thumb.jpg

    post-12832-1228743779_thumb.jpg

    post-12832-1228743809_thumb.jpg

    post-12832-1228743860_thumb.jpg

    post-12832-1228744002_thumb.jpg


  11. @viogrecu29, in principiu in butelie poti baga mai mult de 27 de litri, poti pune chiar 32, insa NU este indicat de loc. Trebuie sa-i lasi o marja de expansiune + ca-i poti forta valva. Asa ca nu pune mai mult de 27, tine de siguranta ta in primul rand. Daca ramai fara gaz poti trece linistit pe benzina. Oricum o sa-ti dai seama cand termini gazul. Nu se opreste ca pe benzina, incepe sa-i scada mai intai puterea. Se opreste lin, ai timp s-o tragi si pe dreapta sau treci comutatorul pe benzina.

    La matiz-urile cu instalatie BRC din fabrica, comutarea pe benzina cand ramane fara GPL in rezervor se face automat, fara a se sesiza o mare diferenta.


  12. Nu stiu ce intelegi tu prin plin, dar vezi ca butelia nu-i bine s-o umpli la refuz. Spre exemplu, am avut o dacie inainte pe gpl cu o butelie de 60; maximul era de 48 de litri de gaz. Trebuie sa-i lasi o marja de dilatare si nu mai stiu ce

     

     

    Prin plin inteleg 27 litri, tinand con de capacitatea buteliei de 34 litri.

    Problema am rezolvat-o : Bila era inghetata (probabil). Am spalat masina cu o zi inainte si peste noapte a fost ger.

    Nu am mai avut probleme de atunci.


  13. Euro 4 E LPG (2007). Masina are 3900 Km. Dupa ce am efectuat 120 de km de la ultima alimentare cu GPL am vrut sa alimentez in vederea efectuarii plinului. La doua din statiile GPL la care am incercat sa alimentez, nu am reusit, pompa de alimentare nu a putut sa bage gaz.

    Am mers la reprezentanta Daewoo, dar nici ei nu mi-au putut oferi mai multe informatii.

    In final, la o alta statie, am reusit sa alimentez. Totusi,dupa ce am alimentat, si mai ales in viraje LED-ul de stare de la instalatie GPL, oscila verde-portoaliu.

 

×
×
  • Create New...