Jump to content
Sign in to follow this  
AZH

Demontare Bord Tico

Recommended Posts

Salut!

In primul rand, daca am deschis un topic aiurea, rog moderatorii sa stearga.

Am urmatoarea problema: acum ceva timp am scapat o fiola de parfum(ceva gen fiola parfum bulgaresc) pe la aeratoarele care dau aer la parbriz.Acesta fiola s-a intepenit acum in "paleta"? care directioneaza aerul(gen la picioare, la parbriz, central), si am aer doar la picioare.Pentru a putea debloca acea paleta trebuie sa dau bordul jos, sa am acces la aerotema si sa scot dracu fiola ed acolo.

Daca este cineva care a desfacut bordul, sau a mai avut aceasta problema, va rog din suflet sa ma ajutati cu "indicatii"(gen unde sunt suruburile de prindere a bordului, ce mufe am de desfacut).Mentionez ca am incercat sa scot fiola si pe la fanta pe unde vine aer la picioare, dar m-am chinut degeaba.Sper ca am fost destul de explicit, dar sunt sub influenta nervilor, pt ca se apropie weekend-ul si trebuie sa rezolv problema.

Va multumesc anticipat.

Edited by AZH
  • Like 1

Share this post


Link to post

E foarte greu daca este cat de cat comparabil cu cel de Matiz.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Pai daca vrei sa-l dai jos o sa ai de lucru mult si bine.

 

1. Tragi de claxon care va iesi pur su simplu.

2. Apoi desfaci surubul de 17 care tine volan. Tragi volanul catre tine balansandul stanga-dreapta si va iesi.

3. Apoi desfaci cele 5 suruburi cu o surubelnita cruce care tin capacul acela de dupa volan.

4. Desfaci cele 4 suruburi care tin masca ceasurilor, dupa ce il dai jos pe acesta urmeaza 4 suruburi care sustin ceasurile. Apoi iti bagi pe undeva mana in spate si scoti cele 2 mufe si cablul de kilometraj si scoti ceasurile.

5. Scoti scrumiera. Dupa aceea sunt vreo 3 suruburi care trebuiesc desfacute.

6. La aeroterma sunt vreo 3 suruburi. Apoi trebuie sa tragi de capacelele de pe manete. Dupa aceea ii simplu dar nu-mi amintesc cum era. :D

7. Deschiz torpedoul si sunt 2 suruburi. La marginea stanga si dreapta a bordului sunt 2 suruburi, le desfaci si pe alea.

8. Sub parbriz sunt 3 capace de plastic, pe care trebuie sa le scoti cu o surubelnita simpla si vei gasi sub ele inca 3 suruburi.

 

Sper ca n-am uitat nimic esential. Ordinea poate fi modificata dar pasii esentiali sunt cei de mai sus.

 

post-1315-1151304320_thumb.jpg

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Ar fi bine sa desfac si eu bordul sa sterg praful :D Cand am dat drumu la aer a fost grav. Sunt si ceva filtre pe acolo?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Totul ii plin de praf, dar cu o carpa se pot face minuni in cateva minute. :)

 

Eu am sters cand mi-au schimbat radiatorul de la aeroterma.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Va multumesc foarte mult.Voi reveni cu detalii si ordinea de desfacere exacta a bordului.Cred ca il "voi sari" si in acest weekend, deoarece vreau sa merg sa am prajesc putin la mare, si nu am vreme de bord.

Share this post


Link to post

Mie mi-a cazut un capacel in gura de aerisire din dreapta ceasurilor de bord. Trebuie sa dau bordul jos sau doar aceea grila care dirijeaza aerul sau il inchide?

Share this post


Link to post

Salut @cookie,cred ca treabuie sa organizam o sambata si sa desfacem cele 2 borduri, dupa care sa revenim cu impresii.Daca este ok din pct tau de vedere, da un PM.

Share this post


Link to post

@AZH

desfacura-ti bord'u? Ca ar mai fi doritori...

Share this post


Link to post

Scuze ca nu am mai revenit cu informatii, dar nu am mai desfacut bordul, deoarece am spart acea fiola care intrase acolo si acum functioneaza aeratorul aproape bine.

Share this post


Link to post

mde, era unii care se baza pe voi...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Stai linistit @Gomez99 , o sa demontez eu bordul saptamana viitoare si o sa postez aici daca am intalnit probleme...Pana atunci, vezi ca exista un tutorial cu asa ceva...Dai cu search..

 

Ps:la cablul kilometraj in spatele ceasurilor ai 3 cleme ,le departezi un pic si tragi de el...probabil o sa iasa mai greu..

  • Like 1

Share this post


Link to post

merci de sprijin. am vazut si ceva tutorial. da finca eu am 2 miini stingi ma gindeam la o claca la care eu sa vin cu berea...

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...