Jump to content
 

Sign in to follow this  
NGruia

Concediu cu restrictii (partea I sper)

Recommended Posts

Ca sa nu mai stau fara sa scriu cu lunile la topic , incep de pe acum . 

An deosebit de interesant . Cu sud estul Europei am gatat asa ca drang nach westen . Toate bune si frumoase , insa cu niscai restrictii nu bas marunte . In primul rand nu e voie in iulie (pleaca colega de birou , pleca vorba vine , ii naste fica mai mare si ....) , nu e voie in august ca pleaca cealalta colega (astea parca is legate ombilical ...) care nu a plecat in august de nu stiu cand . Deci astea doua luni pica cu brio . Mai mult insa nu putem pleca nici in iunie , dupa data de 14 , ca are Juniorul sesiune . Nu , nu ma duc in locul lui la examene , dar prezenta acasa descurajeaza vizitele si eventualele chefuri aferente , de tip sesiune . Acum , chiar cand scriu imi dau sema ca s-ar putea sa fie o problema si in septembrie , o perioada oarecum traditionala in finalizarea studiilor aprofundate (restante pe sleau ) . Nu sunt sigur , poate pica totusi in august , mai bine nu intreb ca ma apuca pandaliile . Oricum acea perioada ar fi pentru concediu cu restrictii partea II . 

Prima care a sarit la lupta a fost Madam , care a propus sa mergem cateva zile (3-4 ) in Austria , sa vizitam manastirea din Melk (m-am dat dracului , a citit Numele Trandafirului acum 20 si mai bine de ani , ce memorie) si sa ne plimbam cu vaporul pe Dunare . O blagoslovesc in gand vreo 2 zile , dar cand vad ca o tine otova cu asta , tai in carne vie : dupa ce ca din cauza ei sunt blocat toata vara in Timisoara (obs. eu pot pleca cand imi vine ...cheful data fiind incheiera contractului cu CJASTM pe 2018 (in mai) , evaluarea achitata si platita , invatat personalul sa raporteze si sa factureze online , etc) , sa merg 4 zile care includ si drumul (sau nu , dar era mai dramatic asa ca da) , asta-i chiar o caricatura de concediu , ala a lu' peste prajit e un vis ; ce am ajuns sa imi faca programul toata lumea (invers e de bine) ; nici nu se incalzeste bine motorul , etc . Macar vreo 7-8 zile sa fie (clar ca planul meu initial mult mai spectaculos cade ) . Ca tot am pomenit planul meu (si tocmai de aceea inaplicabil) cuprindea Florenta (4-5 zile) , Milano  (2-3 zile) si halte la Venetia si Viena . Scandalul de rigoare , asta avea in mail oferta pentru Melk (deja !!) . Nu ma las , ca tot e totul troznit , macar sa troznesc eu nu ...vinovata . Discutii incinse , cu posibilitatea evitarii totale a concediului si cu promisiunea ca de fiecare data cand isi ia liber , eu stau la lucru , copilarii din astea . Pana la urma am (semi)invins . Semi : mai multe zile , Italia cu punct de iradiere zonala . 

A ramas deci asa : duminica viitoare 27.05.2018 plecam spre Graz , hotel Sud , aprox 720 de km (rezervat fara card de credit 102 Eur Junior suite) . Luni 28.05.2018 spre Bologna , hotel Holiday Inn Expres Fiera (alea cu camere cat parameciul , dar curate , ieftine cu mic dejun . 402 Euro 6 nopti prin  Eximtur) . In perioada marti -sambata ...iradieri : vreo 2 vizite de o zi la Florenta (34 de minute cu trenul rapid , 100 cu ala lent ) , o zi Ferarra , o zi Ravenna (sau Rimini sau San Marino ) . O zi de Bologna cel putin . Duminica 03.06.2018  spre Graz . Pe 04.06.2018 acasa , rupti de oboseala , ciufuti ca a fost prea scurt , buzunarele goale si chef de munca ioc . Toate acestea de corectat in ipoteticul concediu cu restrictii partea II . 

Capac la toate nu mergem cu Nubira din doua motive : vrea si Madam sa conduca (si Nubira e prea mare ?!) si lipsa acuta pitule , partea cu compresorul de AC e amanata pe sfarsitul lui Iunie . 

PS Pana la urma am intrebat , partea II dupa 16 septembrie 2018 .🤕

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

Am ajuns intregi la Graz . Ei , ce mare lucru . Mare lucru zic eu , Madam a ras totul de pe sosea . De la benzinaria de dinainte de PTF Cenad , coada 23 de masini , control portbagaj , Ungaria , coada intrare Austria ( control prin sondaj ) , 2 pauze fumat , a scos viteza medie 96 km/h . Basca vreo 3-4 trosoane cu limitare severa viteza 80 max . Viteza maxima pe ceas 170 , pe GPS 167 ! Viteza minima cu exceptia vamilor si a trosoanelor cu restrictii si lucrari ... 117 . Grija intre Budapesta si Tatabanya , autostrada e troznita la greu , 100 pe ora e riscant .

D650A04E-B98F-426B-8F55-032F1A69FC2F.jpeg

Share this post


Link to post

Am mai redus consumul , pana la 5,9 cu media de 93 km/h . Jdemii de camioane dupa contopirea cu autostrada ce vine de la Trieste . Lucrari si ceva ambuteiaje . Lasa ca la Florenta mergem cu trenul . Am mers cu 28 de euro de caciula . Ne-am intors cu 49 , ultima varianta inainte de a sta la Florenta peste noapte . Practic toate celelalte variante erau vandute 😳

Lectie invatata , pentru Ferarra am luat de azi , dus-intors 39,60 euro . 

Mai departe mai vedem , am vrea si Pisa si San Marino si o zi de Bologna .

Sfat intelept (acum asa cred) : sa incepeti concediile de la mic la mare , altfel dupa Paris , Madrid (numai Madam) , Praga , Viena si Roma ... totul pare marunt si ceva mai sters . Pana si Florenta . 

Share this post


Link to post

Am vazut Ferrara o minunatie , Ravenna frumoasa ,  Bologna neasteptat de interesanta . Maine incercam un San Marino . Madam a facut sute poze ... ajung ele si pe forum .

Share this post


Link to post

N-am uitat , dar am avut urgente maximale de rezolvat (portare numar , e o poveste mirobolanta si aici) , de tras la cabinet , basca chestia personala de azi  . In plus Madam f..e muste si inca nu a facut selectia de poze de "aratat"  si trage si azi de timp intr-o veselie . 

Share this post


Link to post

Si revenim la plecarea in concediu .

Bagaje , cam juma de portbagaj de Honda Jazz . Pitule de concediu vreo 2800 de Euro (cazarea in Bologna este preplatita) si ne intoarcem cu cel putin 1000 acasa (aiurea , Galeriile Cavour ...😨 ) . Din motive de distanta maricica in prima zi (720 km) pornim destul de devreme ... cam cu o ora in plus fata de ora la care au plecat anul trecut (9 vs 😎 cu BMW-ul la serviceul din Bruck am Leitha . Tragem la un Mol si achizitionam vignieta de Ungaria . Iesim prin Cenad , facand plinul la ultima benzinarie (1-1,5 km pana la PTF) . Coada pe doua benzi in vama ... ce dracu mergeti la Nadlac , pe aici ies doar VIP-urile , habaucilor . Cand ne apropiem observ cu oroare ca se umbla la portbagaje  . Uluitor , ne pun sa deschidem si pe noi , ce dracu credeau ca am in portbagajul de Jazz ? Mai injur cateva minute , asa de fason , traversam Mako si ajungem la autostrada . In prima parcare se produce schimbul de soferi si intra Madam la volan . 

Ei bine , se pare ca talpa cu cat e mai mica , cu atat este mai grea . Daca eram super atent cred ca puteam numara pe degetele de la maini momentele in care a scazut sub 130 , cu exceptia zoneleor unde era expres limitata viteza . Obisnuite de ...matizar(a) , trebuie sa auda motorul , nu gluma . Ala , a dracului ca un samurai japonez , nu se dadea auzit sub ...140 . Ca fapt divers , cam cat tine pana iti vin eventualele amenzi (vreo 7-8-9-10 dupa parerea mea subiectiva) ? Rade fara mila tot ce prinde in fata . Am reusit cu rezultate cam modeste sa ii explic treaba cu pasarelele si radarul , dar uita dupa vreo 2 sau 3 . Viteza maxima atinsa 170 (pe GPS 167) . Ciudat , cu ocazia altui concediu , cand am mers si eu asa (in coada a doua BMW-uri cu numere de Germania) , a facut un tambalau cat acasa , acuma in schimb era numa' bine 🤔 . Nici reamintirea schimbarii de fus orar (18 la ei = 19 la noi , deci nu intarziem) nu a avut nici o influenta . Ceva mai cuminte pe centura Budapestei si apoi , din motive de carosabil infect , undeva intre Budapesta si Tatabanya . Opritul la Babolnya la Mac a trecut cu ... 160 pe langa noi (bine am facut , a se vedea la revenire) . 

Perplexitate maxima la granita cu Austria ... coada ?!!?!! Ma rog , coloana f.f. lenta . Am observat masini oprite in fata , ce naiba ? Ei bine si astia controlau prin portbagaje , noroc ca prin sondaj . Avand mai multa minte ca altii au apreciat ochiometric ca avem portbagaj mic si ochelarista la volan , asa ca ne-au facut semn sa trecem . Oprim pentru vignieta Austria si schimb sofer . Ca fapt divers am ajuns cu o jumatate de ora inainte fata de cum au ajuns anul trecut ...plecati cu o ora avans si Juniorul la volan cu BMW-ul . Sa vedem care a fost elementul de diferenta ... simplu , talpa grea a Madamei . 

Ultra offtopic : nu pricep nicicum principiul de functionare al AC la Jazz . Daca la Nubira apasarea AC duce la adaugarea unui usor timbru la sunetul motorului , la asta e pe principiu diferit : se cupleaza si se decupleaza in secvente de 10-15 secunde (asa face de noua , freonul e OK pe verificate 😟 ) . Daca ma intreaba Honda vreodata le zic ca nu imi place , daca nu , nu . La reprezentanta au zis ca asa este algoritmul cel   mai ... ecologic 🧐 !? 

Austriecii fiind mai exigenti conduc eu si stau bland la volan , maxim 136 . Bineinteles ca intotdeauna in ultimii 12 ani sunt lucrari la carosabil . Am fost foarte atent sa evit trecerea prin traseul intre parapeti de beton . Oricum toata coloana radea cu gura mare de limita de viteza (si aici si in Italia) , unde scria 60 se mergea cu 80 , unde scria 80 cu 100 . Ne-am pliat pe vointa majoritatii dar nu recunosc nimic . Drum frumos intre Viena si Graz , iar diferenta dintre "Pihenohely" si parcarile ASFINAG arata cam pe unde sunt ungurii fata de austrieci . Ceva imi spune ca nici noi nu stam mai bine , dar nu pot confirma prin experienta proprie . 

Nostalgia ma atrage le benzinaria din Modling , pentru un plin si cele 3 pachete de West traditionale . Fmm le stricara si aici , nu chiar ca alea de Macedonia , dar nu mai este West--ul de acum 2 ani . Si aveam 3 pachete (mai am si acum unul din ele) . Asta mica e incantata de urcusuri (Jazz-ul) , n-are treaba . A fost un ambuteiaj marunt , fara a influenta major ora de sosire . Daca ar fi fost altfel ar fi inceput ceva mai devreme scandalul cu Vodafone . Asa , netrebuind sa anuntam ceva la hotel am mers linistiti . 

De data asta James (GPS-ul) a nimerit chiar la fix . Trag in fata receptiei si iesim sa ne dezmortim . Inmanez Madamei CI si rezervarea de pe hotelinfo (pretul junior suite este 120 nu 102 cu gresit am scris ceva mai sus , nu aveam comp cu noi si am scris pe iPad , mic si ala la naiba) . Surpriza soc la receptie , in timp ce Madam se pregatea sa insire actele receptionerul a luat rezervarea si ...gata . Cum mai si CI-urile , interogatoriile si alte mizilicuri est europene ? Aiurea , aveti rezervare de unde aveti si ajunge , au datele de acolo si totul e OK . Vreti in garaj ? Da . 7 Euro in plus . Gata ? Da . Repet aveam o rezervare si atat , in Italia am avut preplatit si a fost exact pe dos . 

Am parcat trotineta in garaj , dupa ce am scos bagajele "sus" in fata hotelului . Altitudinea isi spune cuvantul si imbracam prima si ultima data hainele mai groase . 

IMG_1493.JPG

IMG_1494.JPG

IMG_1495.JPG

Nu stiu cum naiba am facut dar am incercat din naetentie sa incarc un fisier mov (porcotanul ala de telefon face si mov si jpg ) si nu il mai pot sterge ...momentan .

Sunt doua poze din camera si una cu hotelul si parcarea exterioara . Acum si doua cu acesul in garajul subteran .

IMG_1487.thumb.JPG.87130878d3a79cb72f64b027793b2c69.JPG

IMG_1488.thumb.JPG.acb52391241e2fd99ac0734a1e89e482.JPG

Odihna binemeritata mai ales dupa partea de copilot in Ungaria ... IMG_0267.thumb.JPG.b81470bd8c3c12925d240d68fd720f59.JPG

Asta a fost partea usoara , maine (ca zi de concediu) e iarasi oarecum usor , mult de scris putine imagini , dar dupa aceea ...

PS 1. Urmeaza dupa "maine" din concediu , 3 zile cu glasul rotilor de tren (Florenta , Ferrara , Ravenna ) , 1 cu taxi (Bologna)  si una cu trotineta (San Marino) .

      2. Nu ne-am intors cu 1000 de Euro 😳 .

      3. Scandalul cu Vodafone . 

Edited by NGruia
corectare erori ...partial !

Share this post


Link to post

Metodic incep cu punctul 3 , scandalul cu Vodafone . Este adevarat ca la trecerile de frontiera nu am auzit bip-urile alea prin care te anunta ca esti pe reteaua echivalenta/partenera din tara respectiva dar nici nu am fost atenti la asta . La fel de adevarat , nu a fost nevoie sa sunam la hotel pentru a semnala o eventuala intarziere . Totusi la moment dat remarcam ca nu avem "retea" (no service) amandoi . Panica . Prin wifi intram in legatura cu Juniorul , care , la insistentele Madamei , suna la Vodafone . In paralel un email , politicos zis furibund , era expediat pe adresa de mail de contact . Raspuns naucitor , cica nu avem roaming si nu de ieri sau azi din ...martie 2016 . Pot sustine sub juramant (fie si pe cravata rosie de pionier , astia mai "maturi" am prins si aia) ca am avut si folosit roaming si in 2016 in iulie  in Elvetia si in 2017 in Serbia , Bosnia (!!) si Croatia . Un email mai acid decat primul transmite aceste informatii nepretuite catre Vodafone . Raspunsul e absolut uluitor , dovedind , o pot spune fara nici un fel de consecinte juridice (orice judecator ar ramane masca) o prostie vecina cu imbecilitatea si/sau o insolenta cat ...Pentagonul (din cate stiu e mai mare decat ex Casa Poporului ) . Citim si ne uitam nauci in zare , mai sa ne ciupim sa vedem daca nu visam oare . Raspunde si Juniorul , dupa o ora de tratative cu Vodafone Romania are exact acelasi raspuns de idiot inferior (QI 10<->20 e intervalul corespunzator) . Degeaba va inchipuiti cine stie ce raspuns , mai idiot decat asta e cu greu : sa sune titularul de cont la Vodafone Romania ..., cum mai loazelor daca problema este sunatul in general . Nu intelegem care parte din no service nu au priceput sau , poate , ne facem iluzii cu privire la intelectul angajatilor Vodafone cat si a acelor mari idioti care au stabilit procedurile in astfel de cazuri . Deci sa te sune chiar cel ce nu are serviciu de telefonie mobila ? Madam , trecuta prin ciur si prin darmon , suna de la receptia hotelului ; totul decurge bine pana in momentul in care i se solicite sa apese butonul cu nr 1 pentru bla,bla ,bla , cand legatura se intrerupe invariabil (testat de 3 ori) . Cu o rabdare ce nu o mai credeam accesibila trimit un al treilea email reiterand intreaga situatie in limbaj cat mai simplu cu paragrafe numerotate si fara exprimari alambicate . Sugerez in final ca se lasa cu ruperea contractului . In loc sa rezolve situatia ne trimit acelasi raspuns imbecil si , capac la toate , cica am avea contract proaspat cu ei din decembrie 2017 !?!? Pana aici a fost , intra Madam in functie si le demostreaza cu acte scanate si stocate in telefonul propriu ca ultimul contract SEMNAT este din 2016 iunie si continea ...roaming . Rezultatul imediat : nu am avut roaming tot concediul . Pe termen lung intrerupere contract fara absolut nici o problema prin portare la un concurent . Din pacate nu am avut inspiratia de a filma / inregistra discutia finala dintre Madam (ca titular) si Vodafone , mai arar am auzit asa o exprimare amenintatoare totusi fara a ameninta direct . Si uite asa a ramas Vodafone fara 3 contracte si apoi inca doua ale socrilor . 5 contracte pierdute prin simpla incapacitate de a reactiona corect intr-o situatie banala dpdv tehnic . 

Ce sa mai zic , fain inceput de concediu . Noroc cu destinatiile vrute si nevrute (initial) , care au spalat aceasta mizerie tip balcani a firmei britanice Vodafone 🤬 . 

Noaptea a fost un pic agitata din motive lesne de inteles . Dimineata dupa un mic dejun cat sa ajunga pana la Bologna , achitam cei 127 de Euro . Astia parca aveau ardei in fund asa se miscau , s-a ales praful de tigarea mea traditionala pana Madam rezolva formalitatie de plecare ... 5 fumuri am tras si a aparut gata de plecare , a vazut ca am tigara a tras si ea una in fine , bine ca am plecat pana la urma . Iesind din strada (infundata a hotelulului , hotelul era chiar capatul strazii , pt conformitate Hotel Sud Graz , Stemmerweg 10 Graz) am luat-o in dreapta si am reverificat orarul magazinul de ...tabac pentru revenire . 

Imediat am iesit din Graz si iar autostrada cu locuri pitoresti , nici un fel de problema exact ...invers ca la revenire . Italia te intampina glorios prin intermediul unei baterii de aparate de bilete . Larga si  suficienta acum . Mai tarziu si asta exact pe dos . Pana nu se incruciseaza cu autostrada Trieste totul este cat de reconfortant si calm se poate . Apoi insa , Dumnezeu cu mila . Un Amazon de TIR-uri se napusteste in aceeasi directi cu tine . Aceeasi situatie si pe sensul opus . 4 sau 5 cu Dacii pe ele , ma rog Sandero si cate un Logan . Altfel doar 2 cu Suzuki , unul cu Opel , 2 cu Renault . Speram ca au terminat lucrarile de la Noventa di Piave (San Dona di Piave) . Ei bine da , dar numai cele de dupa spre Venetia . Inainte insa mai au de lucru , dar si fac ceva cvasigrandios , cu poduri , viaducte si practic o dublare a caii de rulare actuale . Dupa Noventa se trece pe trei benzi pe sens pana la Venetia . O luam in directia , comuna din pacate , Milano - Bologna . Tir-urile tot asa , din motiv de solidaritate prost inteleasa banuiesc . Se revine la 2 benzi pe sens si nu ai ce cauta pe banda 1 , asa ca am tras destul de tare sub presiunea automobilelor din spate  . Asa ca este posibil sa imi vina si de acolo ceva amenzi , cap compas 145-150 km/h . Fac o pauza intr-o benzinarie , rasplatita imediat cu benzina la 1,99 Eur pe litru . Unde esti tu Modling ... . 

Trecem pe langa Ferrara , o destinatie amanata sine die acum cativa ani . Ei bine  , oarecum neasteptat , i-a venit ziua ceva mai incolo . La despartirea spre Milano pleaca cateva mii de camioane , imediat inlocuite de cele care vin din partea opusa si o iau pe ruta Milano-Bologna-Roma . Cand par a se rari imi da flash-uri unul cuHyundai I10 ... intai ii fac loc , apoi ma apuca nabadaile , pai si asta a juns sa ma imboldeasca , rasu' lumii . Ca orice sofer responsabil , sar inapoi pe banda 2 si il presez in stil ...local . Pe la 160 a cedat , dar tot il mai vedeam cand am intrat in Bologna . Asa zis Bologna , era o bifurcatie majora , pe direct continua autostrada , pe sensul spre Bologna era o autostrada mai domoala cu 110 limitarea de viteza . Ca un facut , aici unde aveam si timp si dispozitie , James ne conduce negresit si una doua am fost la Hotel Holyday Inn Express Fiera Bologna .

Glumeti italienii astia , pe bune . Adaugand Fiera iti induceau impresia ca este in "cartierul" Fiera (targuri , expozitii , etc ) ca a ezitat Madam 3 zile de frica unor zile zgomotoase inerente in situatii de acest gen . A doua zi am vazut ce inseamna in "vecinatate" pentru ei . 

Hotelul :

33757407_1018646258293190_2579886142019076096_n.thumb.jpg.c4dafb811c02d9d7ea5aa18284bc3eec.jpg

 

Pe arcul de cerc opus era un centru comercial . Vizita in viteza si concluzia : cah , nu-i bun (o veste buna as zice) . In arcul de cerc de unde am facut poza era un McDonalds numai bun pentru seara . 

Cladirea din extrema dreapta era o surpriza ... Adica Juniorul nu era in stare sa rezolve cu Vodafone  in Romania , iar aici avea o ditamai banca cu numele in clar pe ea . Ce pisicher ... (si bineinteles ca nu gasesc acum poza !!!) .

La hotel total pe dos ce la austrieci . S-a prezentat Madam cu ambele CI , dovada rezervarii preplatite , tot tacamul . Fata de la receptie a copiat (!!) intr-un formular pe comp date de pa CI-uri (manual!) , a rescris practic toata rezervarea si a baguit ceva de un rest de plata . Rau a facut , Madam nu era intr-o zi buna de bancuri proaste , asa ca a spalat cu ea pe jos in limba lui Dante , ce parea ca o stie mai bine decat victima de la receptie . Nu a omis , intentionat cred eu , sa descrie si cele de la Graz subliniind ca acolo nu a fost preplatit nimic si a stat un minut iar aici bas pe dos . Ca o mentiune a intrebat daca se refera la taxa turistica individa si , surpriza , nu se referea la aia . Pana la urma nu am aflat ce voia de la noi , dar sigur nu a fost vreo bariera lingvistica la mijloc . Madam vorbeste asa bine italiana ca pana si cadenta si tonalitatea ii este alta , zici ca-i de a locului (aiurea , prima data a pus piciorul pentru 1 ora in 2007 la Trieste , apoi in 2011 in drum spre Nisa si doar in 2014 am stat la Roma cateva zile ) . Ii merge fleanca grupa mare . 

Tragem stategic dupa ce caram bagajele si vedem inutilul centru comercial , ca tot omul sanatos la cap la McDonalds . Inspiratie zero cand imi ia si cartofi prajiti presarati cu bacon bucatele fine si sosul aferent . Se duce dracului pina si mimarea grijii fata de nivelul glicemiei pentru ...tot concediul . 

Maine facem o tura la Florenta , am zis ! Facem da' cum . Pai cu trotineta avem doua dezavantaje mari : drumul nu e chiar floare la ureche (il stiu de cand am fost la Roma) si , la Florenta , parcarea este criminal de scumpa iar tariful pe ora CRESTE cu cat stai mai mult . Nu prea ma incanta bucata aceea de autostrada unde cara astia si iahturi pe camioane (am prins 2 in 2014) . Gata , am decis mergem cu trenul . Si pana la gara ...luam autobuzul (si am fi stat in statia gresita bine merci) . Ca norocul hotelul nu este de nivelul celui din Graz , nici pomeneala de acela din Lucerna ...sat) asa ca nu bilete de autobuz , ei stiu numai numarul liniei si atat . Si cu linia asta era un chichirez , ca dupa ora 20:30 nu mai venea pana la hotel ci se oprea in Fiera propriu-zisa si aveai de batut pe jos cat cuprinde . Degeaba ne uitam urat , asta ofera cam si cat costa ... putin . 

Gata , vom merge cu taxiul , iar la gara sper ca au bilete si de autobuz , ca de tren trebuie sa fie . 

 

PS Nu gasesc poza aia nici de a dracului , o fi cenzurat-o Madam 🙁 . Ca fapt divers gara din Bologna are 4 etaje subterane pe langa cele 23 de peroane de suprafata , fumatul interzis si pirandele la datorie . 

PPS Sa nu crezi dar ne vine un email de la Vodafone ... Nemaiavand chef de scandal si cu hotararea de portare adoptata deja , le-am raspuns ca si ei si anume din cauza supraaglomerarii ne poate lua de la 2 la 4 zile pentru a procesa cerea lor . Si in FMM in ...gand .

Scriau tot aia cu titularul  😡 .

 

 

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

O mica precizare ... nu mai sper ca este partea I din concediu , este chiar concediul Partea II s-a amanat sine die .

Maniosi inca pe hotel (sa nu ai tu bilete de autobuz si sa nu sti sa indici nici statia ) le-am facut prapad la micul dejun . Si mancare si suc de portocale ce il faceai singur la storcatorul pus la dispozitie , cu un cos de portocale langa . Asta fu bun .

Reusim sa ridicam stacheta receptiei pana la nivelul comandarii unu taxi pentru gara . Vine omul si plecam . Si merge si iar mergem de imi stateau ochii lipiti de aparatul de taxare . In sfarsit ajungem in apopierea garii iar soferul ne intreaba gales , va duc la nivelul 1 sau va las pe ...strada . Nivelul unu am zis , ca niste obisnuiti ai locului . Na , acu sa vezi distractie . A intrat la nivelul 1 din cele 4 subterane ale garii si , contra sumei modice de 13 euro , ne-a urat drum bun . Aici fu buba , care drum ?  Bineinteles ca am gasit scari rulante , si , logic !? , urcam la suprafata (habar nu aveam de etajele ...in jos) . Ne uitam prostiti de unde sa luam bilete . Cand ne hotarasem sa atacam vreun "CFR"-ist local , apare un tip si ne intreaba in italiana daca ne poate ajuta . Dupa 10 secunde am trecut la ...romana , omul era de al nostru . Unde vreti  ? Florenta . Ia sa vedem ce optiuni sunt , uite aici cu 27 Euro de caciula peste 20 de minute . Bagam banii , ne da biletele si restul si ... acum ce . Intai ne-a aratat avizierele sa ne cautam trenul si peronul si ...etajul . Vazand ca parem derutati ne-a condus pana la peron . I-am dat ceva pentru ajutor , spre scandalizarea unei functionare a garii care l-a luat la ...fuga . A prins ... nimic , dar a venit sa ne previna ca e plin de escroci si sa avem grija . Fiind sensibilizati de situatia omului (victima a unui contract de munca ratat) si-a primit portia de la Madam , care cu delicatete si tact , i-a sugerat ca ar fi bine sa dam de functionari ai garii si nu sa trebuiasca sa mergem la nimereala pe acolo . Nu am priceput de ce s-a simtit ofensata (😉 ) . Alea 14-15 minute de asteptare au fost chinuitoare ; dupa ce am identificat pana si locul unde o sa opreasca vagonul cf. biletului , din minut in minut (sau chiar mai des) ne-au f..ut la cap cu linia galbena ce nu trebuie sa o depasesti fiind pe peron . Ca norocul , ca eu , roman prost , sigur ma puneam pe linii 🙄 . Vine trenul . Clasa a II conform biletului , dar parca ar fi I prin alte parti si mai curata . Comod , aer conditionat discret dar eficient , totul OK . Racheta , in 33 de minute Florenta scria pe noi . Am coborat , astia aveau gara asta normala , cu peroane la suprafata . Iesim din gara si parca ne trezim acasa , la Timisoara , praf , zgomot , harmalaie , utilaje , etc . Iar am nimerit cand se fac lucrari (erau la liniile de tramvai si sosea) . Reusim sa depasim zona troznita si o luam la picior spre Dom . Aici ar fi momentul sa fiu intrerupt de un binevoitor care sa ma chestioneze de biletele de revenire la Bologna . Acolo nu a fost niciunul cu consecinte pecuniare maricele . 

In 5 minute as fi vrut sa fiu in zona cu lucrari de infrastructura ... fluvii de oameni se revarsau spre Dom . Nu cred ca Lorenzo Magnificul a banuit ca exista atatea natii , graiuri si , in general , oameni cara sa vina la Florenta fara legatura cu ...banca Medici . Domul il poti vedea , dar de intrat , ei bine coada incepea la intrare si se sfarsea (sau viceversa) la mama dracului (si nu doi cate doi)  ...sute de metri . Las ca ne invartim si vedem noi . Vedem intradevar Signoria  , mai o piata , mai o strada , mai un palazzo . Trecem plini de speranta pe langa Uffizi , unde , in ciuda pretului piparat trebia sa stai la o coada ce nu garanta ca mai intri in aceeasi zi inauntru . Mai sa fie , ca in socialism , mori cu bistarii in buzunar (inca mai aveam ...bani) . Incercam iar spre Dom , aiurea , aveam impresia ca , coada este aceeasi . Ca lungime sigur era . 

Poze pun la sfarsitul postarii .

Ce ne facem , mai batem imprejurimile absolut aleator , cu mentiunea ca pe oriunde o iei gasesti ceva demn de vazut si fotografiat (probabil a 100.000 oara ) . Atat de multi turisti erau ca pur si simplu te sufocai  . Ajuta si soarele din plin , fiind vreo 36 la ...umbra . Mai un suc  , ceva inghetata (impietatea maxima ar fi sa nu mananci inghtata in Italia indiferent ce zice ...glucometrul ) , plimbare si semi relaxare . Nu mai stiu care din noi a avut ideea semisalvatoare cand , printr-o intamplare , am ajus in preajma garii . Ia sa luam noi bilete de intors . Lucratorii cam terminasera ziua de munca , asa ca era mai liniste , prilej de a constata ca si florentinii sunt cu stremeleagul (aka. madulariu cel spurcat) in gura ; nu chiar ca romanii (din Roma) dar nu se faceau de ras la o adica . Nu-i bai , ca imediat au avut de auzi variantele in limba romana . De ce ? Ei bine , acum fiind experimentati  , tusti direct la automatele de bilete . De ce -le si nu -ul , ei bine nu-s bilete (locuri) de intors . Normal (!?) incercam la mai multe , inutil fiind vorba de acelasi tren ... . Batut la fund florentinii la mascarii , iar daca pun si ce imi trece prin cap fara manifestare vocala , ai de capul lor . Bun , da ce dracu facem ? Dupa vreo 2 tigari si discutarea variantelor in caz de esec (nu avem cazare , nu avem haine , nu avem ...nimic ; vom ajunge sa merge cu taxiul pana la Bologna sau stam in gara ca prostii ) ne reintoarcem la primul automat incercat . Am observat ca facem o eroare si anume nu urmaream si pe principiul pret oferta . Erau bilete !! Si inca imediat (vreo 30 de minute) pleaca trenul . Erau la 49 de euro de caciula , fmm , dar erau . Bagam 100 si primit biletele si 2 euro rest . Las-o dracului de Florenta , ca mai venim (aiurea) , acum sa ajungem inapoi . Peron , linia galbena (astia is obsedati , parerea mea) . Apare trenul . De data asta clasa business  . Am constatat ca se poate sa fie si mai curat ca la venire , scaune practic 2 pe rand , servire automata cu maruntisuri de rontait , posibilitatea de a comanda orice in domeniul mancarii si bauturii (ne-am abtinut , asta mai lipsea)  , lume aproape deloc (aveau si cablu USB - lightning sa incarcam iPhone-urile ) . 

Madam e multumita , se poate si asta totusi :

IMG_1602.JPG.5df16c54e32546cea0dab013b0f1df74.JPG

 

IMG_1604.JPG.d3fa191477cb951d9fff8aa3dae64558.JPG

Restul pozelor mai incolo . Ajungem la Bologna ca boierii , ne descurcam sa urcam la suprafata si direct la automatul de bilete pentru autobuz . Apoi la cel cu bilete pentru tren pentru Ferarra pe a doua zi . Dus si intors . 28,8 Euro . Toate 4 .🤨

De remarcat ca la ambele automate am fost insotiti de compatrioti chiar daca erau de alta rasa . Fara 20 de eurocenti (autobuz 6x1,3=7,8 , respectiv 7,2x4=28,8) la fiecare automat nu s-a putut . A fost comic cum ne-au explicat in italiana (cred ele) ca le este foame , desi la a doua tura le-am zis ca e fumata asta in romaneste . Ele acolo aveau sediul lucrativ  si cu asta basta . Alta bucurie la autobuz , am prins ultima cursa ce mergea pana la hotelul nostru , altfel km intregi pe jos (sau taxiul ) . Dupa cura cu suc si inghetata din Florenta , am zis sa nu o mai dam pe dupa cires si ne-am dus direct la Mac-ul de langa hotel . La dracu cu glicemia . 

PS Am vazut si locul unde Giada De Laurentiis a iesit la picnic intr-o emisiune . La garla (Arno) . E bas ce ma interesa in Florenta 😳 .

IMG_1523.jpg.dc20a245267fd6c0fef5274f61e37744.jpgIMG_1504.jpg.d209e877c8b4111b232789cc90d0c003.jpgIMG_1505.jpg.02be6a87604c46419d0addd0e10ca330.jpgIMG_1506.jpg.dc36a4df7103c2c1654adb9ad7b1e5bd.jpgIMG_1507.jpg.8cb2bc79be3bacc650b56cb583bd6a62.jpgIMG_1508.jpg.1453e71eec621b28dc7accadbf3e69c0.jpgIMG_1509.jpg.33e14be9bb1c9f2c5978caf92c12278d.jpgIMG_1509.jpg.33e14be9bb1c9f2c5978caf92c12278d.jpgIMG_1510.jpg.7d78c7c8e34a50c5c933522621eb36c4.jpgIMG_1511.jpg.942d704a790a1fd47d028cefc0843db7.jpgIMG_1512.jpg.39c2c9236af35edce5720127639dc892.jpgIMG_1514.jpg.7bfc7d8c42fb846a15b85c56e64d7770.jpgIMG_1515.jpg.ef011e068d9f2afbc94d78b5fce64fea.jpgIMG_1516.jpg.576a41d5565c92e321c018c82a47fccb.jpgIMG_1517.jpg.f20450751a52d7ff41ba0018a8b78054.jpgIMG_1518.jpg.ee8ad36f445b5d8487abffc2e65a07cc.jpgIMG_1519.jpg.80830663507e12aac72208a5778658a6.jpgIMG_1520.jpg.ec051c84c223058a5d4037792499d6c4.jpgIMG_1527.jpg.ac2e1f23bbd6f35d1e5de2473ddedaff.jpgIMG_1528.jpg.0428b75c2db16c3a0e94ed173dc117ae.jpgIMG_1529.jpg.b89ae201965f253a1d5df815d9906d6a.jpgIMG_1530.jpg.e6a1bacf16f0c897dec4a13456df9803.jpgIMG_1532.jpg.2d2dd5f5220b4f7fcabd315b2660fa8d.jpgIMG_1534.jpg.e3b4256210097ffeb4434e47bc3090c9.jpgIMG_1535.jpg.8cc2dd2a91d09bc4aa06323e13e92b2d.jpgIMG_1537.jpg.0c3749fe4ec1659ed75e9598d19ca671.jpgIMG_1536.jpg.0893b7395d77ddd4b1b412f8ad6da6d4.jpgIMG_1539.jpg.5dd1ec4266b8c3259fc3d58fa8417edd.jpgIMG_1542.jpg.24d5ee24f46a45e7f684fafb94d75e85.jpgIMG_1543.jpg.ddd26358f3ac028e2ff066915821f33c.jpgIMG_1545.jpg.c5550fc19c5ecb6af5617484e6310e62.jpgIMG_1547.jpg.47869b8df314873054874b88b0b9f470.jpgIMG_1548.jpg.4ec2c728341a6b2946b17051e35909ee.jpgIMG_1549.jpg.0111a4abca0459b8d54ac9ce3ae15343.jpgIMG_1550.jpg.9ce7906e40ddf2bf1287e7b2f4261c94.jpgIMG_1551.jpg.f925b436a1c260886a86036fe77cc1e2.jpgIMG_1553.jpg.8c4f72dd878269b168d982f1f7cc511b.jpgIMG_1554.jpg.c4a52f05a226fc69fb1c091c82e602f4.jpgIMG_1555.jpg.54e762bf11f32b19dc86a7a992c25318.jpgIMG_1556.jpg.4cfeda536c33a58b15cc7ad1a35aa49c.jpgIMG_1557.jpg.634c1ea8c9c68b3d379dd46f0d7d67fb.jpgIMG_1558.jpg.c1d02b333a07f0c28ee10e6a4f1b170b.jpgIMG_1559.jpg.589f69aed4e762085f1c06c0449adcb0.jpgIMG_1561.jpg.e0a83cda8f5966128cd5dd2c5b2467c2.jpgIMG_1562.jpg.f9f5b3672456fb186332a7a540f69d0a.jpgIMG_1563.jpg.7398e15b3e876ceddeb145b2b58bc13f.jpgIMG_1538.jpg.9fc5d0ac2930652e45cc92641c8b4c0e.jpgIMG_1566.jpg.7de821692292eb8987e4d52335e6a76d.jpgIMG_1567.jpg.52ed5e01855711390a830237e1e53a05.jpgIMG_1568.jpg.6c56f722b8789545dc98e0cc43d9df55.jpgIMG_1569.jpg.362daf68f23da71d5006bb72f69323b2.jpgIMG_1570.jpg.0cf9a180fa6683f4300471e0a638938e.jpgIMG_1573.jpg.da1fcc64bae4c89489063f4264980f60.jpgIMG_1575.jpg.d916ee913e41c811350a2e011d1cc97f.jpgIMG_1576.jpg.a560956e0c96a50f85cefa06ac5fdb47.jpgIMG_1577.jpg.e3015e045e7b489c602a77847d137a46.jpgIMG_1578.jpg.d09325d14054cc8925d17798f0b0543a.jpgIMG_1579.jpg.aba7f78400197b6785d257993addf65d.jpgIMG_1580.jpg.63d233403143884a0099698c635f4658.jpgIMG_1581.jpg.47f1067e79b7401894d24184b7df81e5.jpgIMG_1582.jpg.7f813188d1e425482c4c555acacec22f.jpgIMG_1583.jpg.4be85411f6d18015876dd9a4b5b28f3d.jpgIMG_1584.jpg.38ad79be36af841043237b66c7277bd7.jpgIMG_1585.jpg.e392c59412220e6a380d49ea63651194.jpgIMG_1586.jpg.df28e5dc2d43f134fc7484d4007f64a6.jpgIMG_1587.jpg.c86a5e2821fc2af09c834bcc2cfd9288.jpgIMG_1590.jpg.579e73286b510b96c45ef60760457bf2.jpgIMG_1591.jpg.839274017b736e25417a99214cee5589.jpgIMG_1592.jpg.830546fa2ce9bb7df2afb717039698a1.jpgIMG_1593.jpg.62db44d4f2fa33b10df7c5aae505ec62.jpgIMG_1594.jpg.3b00cc225e2b164b855355951a1ac625.jpgIMG_1595.jpg.a2cf7afc100264b11df885520b108e2f.jpgIMG_1597.jpg.82ad45943caefcbe26700221a6698e4c.jpgIMG_1598.jpg.58a9a7b62f09b3843262cf6249525771.jpgIMG_1599.jpg.ad5cf0624f0abbfb4f5465c3a5fa349d.jpgIMG_1600.jpg.b56b05c2bd7d3bed2e3d13b01963b45a.jpgIMG_1601.jpg.d80127c1ceea1831f036ee4046cdcf8e.jpg

IMG_1523.jpg

 

PS Am mers si pe podul vechi peste rau . Era plin de de locatii unde nu este recomandat sa patrunzi . Madam ignora cu buna stiinta bugetul si intra in una . Dupa 2 tigari ma decid sa o scot ca cine stie ? Intru si erau pe calculator , nu PC , din ala de buzunar  . Intreb ce face si daca mai sta ? Cica "da" . Ei bine , "da" te poate baga in bucluc din cauza ... rusilor . In timp ce inca mai vorbeam au calculat si ne-au aratat pretul final al perlei(una bucata) cu ceva diamant microscopic , cica pentru non UE (adica pentru noi ... rusii !?) e numai 1536 de Euro in loc de 2000 , ca recuperam TVA-ul . Mai aveam inca peste 2000 (doar am fost inainte de Galeriile Cavour  din Bologna) dar a. nu suntem rusi si b. chiar batuti in cap nici atata . Asta desi mi-a servit bine pentru a argumenta cu privire la sumele modeste ce le luam in concedii . N-ai cu cine , cica sa indic sursa de finantare ... . Am tacut ca numai in Nubira am bagat mai mult anul asta decat pretul "perlei" in ...UE . Sa nu credeti ca a trecut  asa usor totul , de fiecare data cand faceam o sugestie sa isi ia una-alta , am aflat ca orice ii ziceam nu are nici o valoare fata de perla aia ... zilnic si in forma continuata . Tot nu am priceput cine e vinovatul oficial , dar sa fiu a dracului daca in concediul viitor nu plec cu ceva fonduri "netransparente" in caz de nevoie . Desi vor fi greu de justificat fata de trezorierul (doar lucreaza la Trezorerie) familiei  . Pariez de pe acuma ca in caz de asa o actiune tot eu trebuie sa fiu ala care insista si , intr-un final dramatic , facem ipotetica achizitie . Dar oare cum naiba sa fac sa pun banii deoparte ? 

Edited by NGruia
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...