Jump to content
 

Sign in to follow this  
just*rzv

Probleme Pornire Tico

Recommended Posts

Salutare tuturor, si bine v-am gasit!

 

Va atasez alaturat "o mica problema" intalnita in dimineata asta,

Dupa ultima zapada cazuta in bucuresti, masina fiind parcata de ceva zile (nemiscata mai bine zis) pe mihai bravu.

 

 

Binenteles ca nu porneste, doar invarte si atat.

Am curatat-o momentan, si astept un sfat de la voi inainte sa ma apuc de ceva :)

 

Sa verific aprinderea, bujiile, delcoul?

 

Orice vorba este binevenita!

Multumesc,

Razvan

post-24667-0-58722100-1327933568_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pune mina si curata bine de zapada motorul in special delcoul,bujiile si bobina de inductie ,dupa care vezi ca este sprei de contacte ,care usuca delcoul si ce mai este pe acolo.

la tine este umezeal foarte multa si fura curemt

Share this post


Link to post
Share on other sites

spre vreun garaj - era mai greu cu deplasarea,

dar din fericire s-a rezolvat de la sine.

a pornit 2 zile mai tarziu, fara a avea nevoie de nici un ajutor ...

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, sint Alex din sibiu si acuma citeva zile am plecat cu TICO in Germania. A mers f. bine, nici un fel de problema pina acum. Am ajuns si dimineata l-am pornit sa ma duc pina la magazin, totul ok . Seara vreau sa-l pornesc iara si de unde, nu mai pornea. L-am lasat pina dimineata si am incercat iara dar nimic. I-am dat curent si tot nimic. In FINAL motorul invirte dar nu porneste. I-am schimbat uleiul, filtrul de ulei si pompa benzina inainte sa plec. Orice inf. poate sa fie de folos pt. ca aici nu stiu unde sa ma duc cu el la reparat. Multumesc anticipat

 

Edit moderator

Rugaminte: scrie ceva mai clar, postul tau era aproape imposibil de inteles. Ceva semne de punctuatie si majuscule ar fi de folos .

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica sa vina scanteie la bujii.Scoti o bujie,o introduci in fisa,bujia o pui la masa(o atingi de caroserie)Atentie ca este pericol de electrocutare..In varf trebuie sa apara scanteie cand dai la cheie.Daca nu vine scanteie,schimbi fisele,Gasesti pe acolo ceva asemanator.Pompa de benzina o verifici tot dand la automat,dar scoti furtunasul care iese din ea.Vine benzina..e bine..Nu functioneaza nici atunci,o bagi in service,se paote repara si acolo.

De obicei,cand pleci la drum asa lung,se ia de rezerva si un modul de aprindere.Racirea este defectuoasa pe trasee lungi.

Edited by Den

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am cheie de bujii deocamdata dar trebuie sa fac rost. A, termostatul il scimbasem in arad ca nu aveam caldura, era blocat pe deschis. Benzina ii vine, am incercat . Cum n-am putut sa scot bujia am incercat cu alta conectata la fise si dadea dar slabut. Ce zici, poate ii inecata si trebuie trasa ? Daca porneste numai bujiile ar fi, nu? Si de incalzit, nu s-a incalzit ca am mincat un pic frig; dadea caldura dar nu prea multa.

 

Am incercat s-o pornesc trasa dar nimica. Ultima oara a pornit dar a murit repede motorul si scotea un fum alb urit.

 

Edit moderator

Rugaminte 2: scrie mai clar. Foloseste majuscule si semne de punctuatie acolo unde este cazul.

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca zici ca ai scanteia slaba (rosie) e posibil sa fie de la bobina de inductie.

Dar daca da scanteie buna(albastra) este devina delcoul, mai exact modulul electronic din delco, care da scanteia intre timpi.

Cand dai la automat da rateuri ceva, sau semne de pornire?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

si scotea un fum alb urit.

 

Nu cumva sa ai garnitura de chiuloasa arsa si sa intre antigel in pistoane, spun asta nu numai din prisma fumului alb ci si datorita deficitului de caldura (probabil se dezairiseste sistemul de racire). Verifica daca nivelul antigelului a ramas constant sau scoti bujiile (cand faci rost de cheie) si verifici urme de lichid in interiorul camerei de ardere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua,

 

 

Hai sa va plictisesc si eu cu problemele care le-am avut cu pornirea...

Toamna trecuta...probleme incepute din iarna 2010-2011... asa, prin octombrie,au inceput figurile...la +1 grad, pornea la sfert...la -1 grad...trebuia sa-i dau la automat pana aproape descarcam bateria...ca a porneasca...azi asa,maine asa...ba intr-o zi la -2 pornea...ba intr-o zi la -1 nu pornea...am trecut la verificat si schimbat...fise...am pus noi...facea la fel...bujii,am pus noi, facea la fel...am schimbat bobina, facea la fel...am schimbat delco...facea la fel ...noroc ca bobina si delco aveam in dotare...din niste harburi dezmembrate...

Trece octombrie,trece noiembrie...la inceputul lui decembrie...intr-o dimineata la -4...descarc bateria...nu porneste deloc...ii pus funia...o trag...in 1 m, porneste...si merge de parca n-ar fi avut nimic...a 2 a dimineata...istoria se repeta...din cheie invartea si nu dadea niciun semn...trasa pornea imediat...

Dau jos elctromotorul...bucsele erau uzate de atata invartit, il inlocuiesc...totu bine si frumos,pana intr-o dimineata la -5...cand gata, nici pomeneala sa porneasca...o trag...tot asa, in 1 m , porneste imediat...

Era in ianuarie...daduse prima zapada si se anunta ger...unde dracu sa mai trag putregaiu pe drum pe gheata...tot consultand pe unu-altu, ca oricum schimbasem si carburatoru fara succes...ramane sa fie de la supape...dau chiuloasa jos...torn benzina pe supape...se ducea toata in admisie,nu statea deloc...

Am schimbat chiuloasa...si...fara sa va mint...la -27 a pornit la prima cheie...

Sper ca nu v-ati plictisit citind...dar...asta a fost...doar nah...vara stau si beau cafele la terase, iarna stau dedesupt...sub masina ...in loc sub vreuna... :D ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

 

Am si eu o problema cu Tico sx-ul meu din 98. Imediat ce apare umezeala afara incepe sa faca figuri la pornire. Am schimbat fise, am schimbat bujii, capac delcou dar degeaba.

Dau exemplu de zilele trecute. Am urcat in sea, a pornit dupa ce a invartit de vro 3 ori m-am dus unde aveam de mers. Am oprit-o si dupa jumatate de ora am avut proasta idee sa vreau sa plec cu ea. Nu a vrut sa porneasca ioc (era o seara in care ploua). A2a zi dupa ce s-a terminat cu ploaia a pornit fara nici un stres.

Mentionez ca ieri cand a facut aceeasi figura am desfacut capacul la delco si am observat ca pe interior era ceva condens.

 

Ce am mai observat la capacul de la delco este ca are un fel de capacel din cauciuc pe care daca il scoti ramane un fel de aerisire. Ar trebui ca dupa fiecare drum pe care il fac cu masina pe umezeala sa ii scot capacelul pentru a nu se mai face condens?

 

Voi ce parere aveti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Ar putea fi furtunul intre pompa de benzina si conducta care duce la rezervor crapat ?? :scarpin: Sau chiar conducta are un por pe undeva ??

Crapatura lucreaza in functie de temperatura, pompa trage aer si masina porneste cand vrea muschii ei. Eu asa am patit; la fel si un alt coleg de pe forum.

 

Am observat ca la Tico nu se intampla ca la Dacie cu capacele de delco; Cand aveam Dacie tineam mereu un capac de schimb. Daca era vremea umeda (toamna de obicei), porneam si mergeam putin, opream si porneam iar, trebuia sa-mi iau adio de la capacul de delco. La Tico nu se intampla asa, n-am schimbat nici un capac. In plus, ar trebui sa dea semne de pornire neregulata si sa mearga mereu neregulat.

 

Succes  <img src= ">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema pe ploaie,cu pornirea sau chiar oprirea motorului in mers:

-Se scurge apa pe bobina de aprindere,materialul izolator care imbraca bobina fiind imbatranit ,tensiunea inalta se scurge la masa si automat aprinderea nu mai functioneaza cum trebuie.

-Se scurge apa pe langa duza de stropgel de pe capota,apa pica pe capacul filtrului de aer si se scurge direct la bujii/fise.Din nou,in functie de cat de vechi sunt fisele,tensiunea inalta da la masa.

Remediul e simplu.Se foloseste o bucata de cheder cu autoadeziv(ce se mai pune pe la usi/geamuri prin casa) care se fixeaza deasupra pe toata lungimea.Se schimba duza de stropgel sau se foloseste silicon pt. etansare.

Sa nu fie capacul delcou pus invers cu aerisirea in sus  <img src= )">

 

*Acel capacel din cauciuc este pus tocmai pentru a indeparta umezeala din capac!Acest capacel permite sa treaca aerul! Daca se sufla pe el si este obturat,se incearca curatirea.Daca nu,tot la un capac nou se ajunge,capacelul nu se gaseste separat.

Edited by Den
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara!

Am o problemă cu un tico din 99, 35kw

Masina porneste dar cand vreau sa plec cu ea nu trage, moare motorul( specofic: i-am schimbat garnitura de chiuloasa ca fierbea, i-am schimbat fișele la buji ca m-am gandit ca nu ii mai da scânteie, dar nimica. ) plus ca trepideaza foarte rau si scoate sunete gen rateu si pocnitori!

Un sfat va rog ,  o fi de la delcou sau nu e bine pusa p punct??? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...