Jump to content
Sign in to follow this  
geooox76

Mi-Am Pierdut Cheile De La Matiz

Recommended Posts

salutare ! mi-am pierdut cheile de la matiz, la usi avem o cheie la cotact alta cheie, problema e cu contactul, cea de la usi am dublura la ea insa la cea de contact nu am, am incercat sa dau butucul de la contact jos (pentru a schimba combinatia elementilor de la butuc pentru a merge cu cheia de la usi) insa nu am reusit si nu stiu cum sa dau butucul de la contact jos poatea ma ajuta cioneva ! multumesc anticipat, las si un nr de tel sunatima sa datimi beep ca va sun eu ! 0765.614.941 sau 0724.810.845

Share this post


Link to post

Ca să demontezi butucul ai nevoie de cheia de contact. :(

 

Mai există totuşi o soluţie pentru a debloca volanul: trebuie să dai jos caseta cu tot mecanismul.

Făcînd parte din sistemul antifurt, este prins pe coloana volanului cu două şuruburi al căror cap de cheie a fost rupt după montaj. Ele nu mai pot fi desfăcute cu nici o cheie, trebuie distruse cu o maşină de găurit. Chiar şi aşa, nu este chiar simplu pentru că te încurcă bordul maşinii - oarecum ajută dacă scoţi masca aceea neagră.

 

După ce deblochezi volanul, poţi porni şi merge cu maşina fără cheie de contact, manevrînd comutatirul electric.

 

PS

Eu ştiu, nu pentru că am pierdut şi ultima cheie. Nu! Cînd am pierdut una din chei am făcut imediat alta!

Cred că dracu vrea ca eu să le ştiu pe toate, aşa că s-a rupt o bucată din carcasă şi a blocat butucul, astfel încît nu mai puteam roti cheia.

De ce s-a rupt acea bucată şi ce rol avea ea?

Nu ştiu.

Edited by getablonda

Share this post


Link to post

mersi geta ! insa am incercat si drept urmare am rupt butucul, am scos partea electrica de contact am inmvartito dar tot nu porneste deoarece are acel senzor nenorocit care nu permite pornirea ! astept si alte idei, pareri, etc.

Edited by geooox76

Share this post


Link to post

si eu am pierdut o cheie anul trecut.fara nici o problema m-am dus la reprezentanta si mi-a schimbat tot setul de incuietori cu contact cu tot.setul costa in jur de 350 de ron = manopera sau cam asa ceva.oricum asta-i cea mai ok solutie

Share this post


Link to post

Înţeleg, cheia ta era cu imobilizator...

Nu ştiu exact cum funcţionează sistemul, dar cu siguranţă nu este nici simplu şi nici ieftin să faci o cheie nouă.

 

Faptul că ai spart butucul nu cred că schimbă datele problemei, pentru că, din moment ce nu se putea desface, neavînd o cheie potrivită, trebuia înlocuit.

Share this post


Link to post

mda, are imobilizator ... ma duc sa caut un butuc normal si apoi sa vad pe unde si cine imi poate dezactiva imobilizatorul

Share this post


Link to post

Cand am cumparat masina, alaturi de cele 2 chei am primit si o placuta cu un sir de cifre. In cazul in care am probleme, cu ajutorul acelui cod se identifica cheia si codul imobilizatorului si se face o noua cheie.

Ai incercat inainte sa distrugi butucul sa suni la Craiova? sau la un fost dealer Daewoo?

Share this post


Link to post

n-am incercat sa sun si oricum masina avea 2 chei aia de usi si alta de contact, aia de usi o am, de contact nu am ! momentan am luat un butuc fara senzor care o sa ma apuc sa il montez si am sa incerc sa caut pe cineva sa imi dezactivexe imbilizatorul (am auzit ca exista aceasta varianta) daca stiti pe cineva (din bucuresti) care face asaceva datimi va rog nr lui de tel !

Share this post


Link to post

nu stiu cum ai tu doar o cheie cu cip! au am avut din start doua.si dupa schimbarea setului la fel.deci cumpara-ti un nou set de la un fost dealer sau de la craiova ca poti comanda pe net.

Share this post


Link to post

masina a fost de firma acum am cumparato eu, butucul de contact a fost schimbat si nu a a abvut decat o singura cheie ... intre timp (dupa vreo 5 ore de dat cu flezu si bormasina am reusit sa demeontez butucul vechi cu tot cu suport) mi-am montat butucul fara senzor si maine ma duc la un service cu mai multe chei (6 bucati cate am gasit) sa vedem poate face electricianu vreo scamatorie si o prosteste sa merga cu 1 din senzorii de la cele 6 chei sau poate il dezactiveaza ... ramane de vazut ce va [putea sa faca sau nu ! va tin la curent si multumesc pentru sustinere !

Share this post


Link to post

multumesc pentru sfaturi ! intre timp am rezolvato, am schimbat eu butucul (butuc sh 50 lei) programat cheie (am avut 4 chei si am avut norocul sa-mi citeasca cipul la 2 dintre ele) m-am dus la service (kingauto) unde un baiat cu capu TARE a reusit sa mi-o faca sa pornesca cu cipul de la cele 2 chei (cost 100 ron inclusiv spaga) multumesc pentru ajutor !!! tread closed !

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...