Jump to content

stefan4fun

Membru
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stefan4fun

  1. Nu am schimbat boxele, le dau mai tare si ajunge. De fapt nu i-am mai facut nimic, doar ce am schimbat cauciucurile inapoi pe cele de vara. Dupa iarna asta cred ca intai o sa pun farurile de ceata. Poate sunt eu putin obsedat dar eu le vreau. Ma rog asta e doar un plan, timpul nu prea imi permite nici sa intru pe forum. Si oricum abia aseara am facut 5000 de km. Tinand cont ca e mai mult extraurban consumul meu a ramas undeva la 6,4 - 6,5% Tu cum mai stai cu consumul?
  2. Buna ziua, Recent am mai facut niste mici investitii in masina, cumparand o tavita de portbagaj, cric si coarba, si capace pentru rotile de iarna. Urmeaza sa ma interesez si eu si sa schimb boxele, intrucat chiar nu sunt ok. Singura chestie naspa sa nu fie de la sistem, sper sa fie doar boxele proaste. Date la maxim nu suna urat, ci doar prea incet, sistemul pare ca mai poate, dar nu are pe unde.
  3. Nu, e mixt, pot spune chiar preponderent extraurban.
  4. Nu am mai avut timp de forum, dar atat eu cat si masina suntem foarte bine, desi ne e cam frig. Am incaltat si eu masina cu ghete nemtesti vredestein snow trac 3 + jantele tabla au costat aproape 1800 lei. Cam scumpe pt niste ghete... nu sunt ca a lu Botezatu de 6000 de euro... da oricum Din pacate ne-am plimbat destul de putin pana acum. Am mai putin de 3000 km... Nu ca nu mi-ar face placere sa ma fi plimbat mai mult, dar jobul nu-mi permite. Plus ca Fordul de servici a facut deja aproape 11 mii, adus cu doar 2 sapt inainte de ami cumpara eu Aveo. Trebuie sa recunosc ca am profitat si eu in plan personal de masina de servici, atunci cand distantele au fost scurte. ( Sper sa nu citeasca si seful meu) Consumul e cam acelasi si la mine 6,7 sau 6,8 pe calculator. In rest toate bune, sanatosi sa fim.
  5. Azi am cumparat jante tabla, am gasit la Radacini cu 130lei/buc. Sunt GM si se potrivesc pe new Aveo bineteles. De specificat ca ei spun ca merg si aceleasi prezoane. Mi se pare un pret foarte bun, daia am zis ca asta de anuntat pt cei care cauta. Nu sunt hotarat de cauciucuri, ce marca, si la ce bani. Voi ce ati gasit/ cumparat?
  6. Adrian, Imi cer scuze, eu n-am mai intrat cam de mult pe forum, oricum se pare ca suntem singurii care vb pe aici Nu am zgomotul acela prezent, am mai citit si eu pe alt forum, si am obs. ca doar cei cu 1,4 s-au plans. Nu am idee de la ce vine, ce ar putea fii. Jentile sunt diferite? Adica nu merg pana la urma cele de logan? ( pentru ca sunt tot 4*100) - care e diferenta? Si ce cauciucuri - ce marca ti-au pus - la banii astia? Sper ca tot de 15" sunt nu? Chiar nu stiu ce sa zic de dezaburire, ma gandesc ca porneste daca inainte de oprire a fost lasata tot asa. Daca nu e o problema, automat din cauza temperaturii nu porneste asta e sigur. Eu nu am ajuns decat pe la 1700 - la mine e masina de weekend, cred ca am mai spuso. Nu am gasit nici un defect pana acum, poate doar faptul ca nu merge sa dai play shuffle (random) la piese de pe stick, sau ca nu stiu cum sa fac sa blocheze usile la atingerea unei viteze dupa plecarea de pe loc.
  7. Nu stiu daca e un motiv de mandrie sau e doar o chestie dea mea am facut cu Aveo-ul meu 1000 km in sfarsit. Poate ca nu am respectat in tocmai pasii unui rodaj, doar am menajat-o (fara turatii peste 3500) si nu am mers incarcat sau cu multe persoane. Sincer in manualul ei nici nu se pomeneste nimic de asa ceva, oricum am trecut de vremurile daciei 1300 care ii faceai rodaj 3500 km sau cat era, iar apoi la 100k ii desfaceai deja blocul motor. Cred ca tehnologia actuala ne scuteste de asa ceva. Sunt doar 1000 pt ca merg mult mai des cu masina de servici, in comparatie fordul fiesta de la munca e cu doar o luna mai vechi si are deja 5500 km. Singura chestie e ca nu o pot folosi in weekend sau seara, are GPS bla bla... Pana acum numai pareri de bine despre New Aveo, e exact asa cum ma asteptam sa fie, o masina cuminte dar destul de fasneata pentru oras si ok chiar si pentru DN - putine sunt drumurile unde poti merge cu peste 130 deci e ok. Nici un incident de semnalat, a stat oricum cuminte sub prelata, si cand a fost solicitata a raspuns la apel. Nici o alta persoana curioasa despre aceasta masina?
  8. Buna ziua, Revin cu stirea testarii modelului New Aveo la Euro Ncap. A primit 5***** stelute si se pare ca e cea mai sigura masina din clasa ei in momentul de fata. Cred ca e un mare pas inainte de la 1,5 la 5 stele... http://www.euroncap.com/results/chevrolet/aveo/2011/437.aspx Pareri?
  9. Masina nu are scut din fabrica, nici versiunea veche nu avea. Am inteles ca mai dureaza pana aduc in Romania, si o sa aiba un pret destul de mare- parerea mea - in jur de 300 euro la prima aparitie. Dealerul ma sfatuit sa fiu prudent cu boredurile si sa mai astept. La fel si accesoriile originale o sa vina cu niste preturi foarte nesimtite. Cel putin la inceput. Tiai luat rezerva? Eu inca nu. Ai umblat destul cu ea, din ce vad, o ai cu doar o sapt mai devreme si eu am abia 820 km...
  10. Multumesc de urari, Cauciucurile si mie mi se par ok, sunt bine proportionate, fata de masina. Daca ai merge cu o masina cu vitezomentru elecronic ai vedea ca te-ai obisnui, e chiar mai usor de citit decat acul. Siustin in continuare ca masina e foarte bine dotata la banii astia, un best deal in momentul de fata. Reviziile oricum o sa i le fac, e unul din motivele pentru care am vrut masina noua, sa stiu eu tot ce e facut la ea de la 0 km, nu sa platesc testere si sa ascult vrajeala de samsar. In general nu sunt genul care sa lase pe maine.
  11. Am intrebat si dealerul de filtru de benzina si ulei transmisie si nici el nu stie nimic, dar o sa intreb in service saptamna viitoare cand ma duc sa ridic cartea. Pana acum n-am intampinat nici o problema, nu exceptia prafului din Bucuresti care se vede urat pe masina, trebuie s-o spal Cu putin noroc poate ajungem la mare o fuga macar s-o plimbam si pe ea mai mult, sa-i facem rodajul. Nu am decat 300 km pana acum.
  12. O sa intreb maine si dealerul, in legatura cu filtrul de benzina. Recomand sa folosesti doar benzina de calitate, nu de la gigi gas srl. Benzina nu e murdara, e de proasta calitate pentru ca e diluata, dar nu are cum sa-ti opresca nici un filtru de benzina apa de exemplu. Citeam acu ceva timp un forum, in care povesteau de testele care s-au facut asupra ei: ceea ce se vinde in Romania ca 95 e de fapt 91, si 98 e 95...
  13. Alarma nu am intrebat, eu o am destul de in fata, i-am pus husa exterioara si cam atat. De filtru de benzina nici eu n-am vazut nimic, e posibil sa nici nu aiba. Chiar m-am uitat mai devreme pe sub ea de curiozitate, si nu e; cel putin nu e unde era la vechea masina.
  14. Ceva vesti? Cati km ai? Alte probleme pana acum?
  15. Am reusit sa citesc si manualul... Schimburi ulei +filtru la 15000/ o data pe an Totusi filtrele de aer : polen- la doi ani, si aer la 4 ani! Mi se pare cam mult, la ce praf e la noi... Bujiile si lichid frana la doi ani, amestec racire la 4 ani, de baterie nu scrie nimic, servo este elctric si nu necesita ulei, la transmisie nu scrie nimic de schimb doar completare. Distributia este pe lant, si pare nemuritoare, nu scrie nimic de schimb, chiar si la cele pe curea se schimba la 150.000 sau 10 ani...
  16. E un buton multifunctional, se foloseste la navigarea prin meniuri, introducerea setarilor etc. Sincer, nu am citit inca manualul, in seara asta urmeaza, si o sa aflu mai multe
  17. Jantele sunt de 15, sunt ok fata de masina. Modelul ec el vechi care cred ca se regasea si pe Aveo 2008. Varianta cheala, LS vine cu 14, LT, LT+ cu 15 (tabla/aluminiu) si LTZ cu 16. Mie imi place mult postul de conducere, foarte comod, si intuitiv. E de apreciat si luneta, cu portectie solara in picatele si parbrizul lung cu vizibilitate foarte buna.
  18. Adi, eu am luat-o aseara, nici ceasul nu stiu sa il potrivesc. O sa citesc in seara asta si eu manualul, si o sa mai umblu pe la setari etc. Am bluetooth, si am inteles ca la smart phone poti sa iti vezi si agenda. O sa-i facem proba curand. Mie nu-mi agata cutia, nu am sesizat nici o problema, tot al fel, multumit, peste asteptari o masina completa, mai urmeaza sa-i pun scut, achizitie roti iarna/rezerva. Probabil anul viitor - lipsa in buget acum- sa ii pun si proiectoare de ceata, cred ca ar arata mai bine si sunt utile. Au aparut pe siteul chevrolet si lista de accesorii, dar nimeni nu le are inca. Dealerul mi-a spus ca sunt niste preturi nesimtite, o sa vedem in viitor. Mult mai urgent trebuie sa-i cumpar husa si tavita portbagaj. Am facut si cateva poze, daca doreste cineva mai adaug, sper ca am adaugat coresct.
  19. Buna seara, A venit masina, dupa aprox o luna si-o saptamana. Im cer scuze in primul rand ca nu am facut poze, o sa fac probabil maine. Sunt inca euforic, dar o sa incerc sa leg cateva impresii la cald. Masina a venit impecabila, fara probleme din partea delerului, si eu sunt foarte multumit de aspect/dotari/pret final. Normal ca aspectul e discutabil, dar cred ca toata lumea e de acord ca sunt linii moderne, frumoase. Pare musculoasa, suparata, si bine proportionata. Ca dotari LT+ e mai mult decat suficient, sunt chestii de care paote nici nu ai nevoie, dar probabil obisnuindute cu ele iti intra pe sub piele si ti se par utile. Pretul final obtinut de mine a fost de 11044 euro, adica 47307 lei. Au fost implicate si 3 voucere rabla, acum fiecare isi poate calcula daca e mult sau putin. Mie mi se pare un pret corect. Ca sa nu va imaginati ca sunt chiar un incepator si o ridic in slavi, o sa fac o comparatie cu noul ford fiesta pe care il conduc la munca de aproape 2 luni, condusa tot de mine de la 0 km: este logic ca fordul este superior, dar nu cu mult, singurul lucru care il strica pe Aveo e plasticul, unde cred ca sau cam zgarcit la calitatea materialelor. Masina e silentoasa, motorasul de 1,2 nu se aude, si am ajuns cu usurinta la viteze de cca 60 km/h. Fiiind noua, nu i-am dat mai mult de 3000rpm. Nu-i chiar asa lenesa, nici la turatii mici, ramana de vazut ce se intampla daca ii ceri si o exploatezi la turatii mari. Am facut pana la 35 km azi, avea 11 pe bord la achizitie. Sa incep si cu reprosurile, cu ce am observat pana acum: - ma repet, platicul, atat din interior, care are posibilitatea de a creea greierasi in viitor, cat si extetior cel de la faruri nu arata chiar bine de aproape, dar si al pieselor ca vasul de expansiune, rezervorul de lichid de parbriz, busonul de la rezervor si altele care sunt din plastic tare, dau impresia de ieftin. - tabla, din cate am pipait eu e destul de subtirica, dar observ ca asta e trendul la toate masinile noi. - spatiul pentru pasagerii din spate nu e prea mare, o persoana mai inalta de 1,80 are probleme, stai comod nimic de zis, dar ergonimic nu e arajat prea bine, nu buzunare la usi, nu suporti de pahare (unul pentru 3 locuri), nu lumina. Probabil cer prea multe de la o subcompacta. A 5-a persoana sta cam inghesuita, nu am probat, cel putin asta e impresia.Dar e mai mare, de exemplu fata de Fiesta. In fata e loc destul chiar si pentru un sofer /pasager inalt, mare. Ma opresc aici pentru ca simt ca incep sa aberez. Promit sa revin cu poze si sa raspund la orice intrebari.
  20. Maine imi vine in sfarsit masina! Abia astept! Nu sunt lamurit inca suficient de diferenta de pret pe care va mai trebui sa o platesc, e in functie de cursul euro de maine.
  21. As recomanda sa cumperi o roata normala. Eu asa am de gand sa fac. Cred ca ajuta si pasla aceea de deasupra sa nu faca burta, si la dimensiunea asta gasesti foarte usor. E lo csa pastrezi si kitul lor in interorul rotii.
  22. Diferenta de greutate e nesemnificativa: 1070 -5 usi / 1085 -4 usi. Sa nu uitam ca si HB are 290 litri la portbagaj, si diferenta de lungime intre ele e de doar 30 cm. Acelasi lucru l-am spus si eu, e o chestie de gusturi, si vreau sa precizez ca mie imi place mult mai mult cum arata versiunea in 4 usi cu linii complete pana in spate, stopuri mari, si bara spate e altfel. La HB linia caroseriei se termina undeva in aer, are montantii spate f mari ( pentru ca se adauga si manerul usii spate) si creaza un unghi mort mare ( stiu pentru ca am condus una), stopurile rotunde cu rama cromata incadrate in plastic arata chiar urat de aproape. Plastic care e posibil sa se matuiasca in timp. Cutia nu mi sa parut asa lunga, e etajata oarecum sus, si rapoartele se simt bine, trebuie doar sa obisnuiesti sa schimbi dupa 3000 rpm. Nu as vrea sa continuam intr-un versus hatchback-sedan , fiecare apreciaza in mod diferit, altfel nu ar exista diversitate. Vom vedea in viitor care are vanzari mai mari, si promit sa fiu sincer in remarci la adresa propriei masini.
  23. Asa si pentru utilizare numai extraurban exista Cruze. Bugetul unui roman de rand pentru auto nu cred ca permite inca achizitionarea a doua sau trei masini pentru scopuri diferite. Daca era asa numai vedeam atatea Loganuri pe strazi. Masinile de clasa B tocmai asta sunt: un amestec, nici prea prea nici foarte foarte. Sunt gandite ca masina unica, de familie, nu sunt nici masini de viteza nici de fite, trebuie sa te duca din punctul A in B. In ceea ce pricveste forma e o chestide gust, dar din spate mie mi se pare ok, aduce a cruze un pic, si faptul ca liniile caroseriei se continua fluent pana in spate la stopuri si pe aripi si bara - duce la un design chiar frumos zic eu. Alegerea o faci in functie de posibilitati, buget, asteptari tehnice si gusturi. Majoritatea cumparatorilor de sedan sunt de fapt cei care nu vor Logan, Symbol, oricum modelul asta nou e cu 2 clase peste ele. Orice sedan din clasa B e de fapt o compacta mai mica, (subcompacta) nu un hatch cu portbagaj. Consider ca nu sunt nici snob nici fitos si nu imi iau masina aspirator sau masina de prezentare. Am ales aceasta masina dupa principiul sunt prea sarac sa-mi permit ceva prost. Si da, masina va fii folosita in oras, cu 1,2 pasageri pe langa sofer cu unele bagaje si pe drumuri scurte 50-60 km in afara.
  24. In sfarsit un posesor! S-o stapanesti samatos si cati mai multi km fara evenimente! Asteptam impresii mai detaliate dupa un drum mai lung, sau macar km mai multi. Un pret bun, corect zic eu pentru ce ofera masina. In acelasi buget nu se incadra decat poate sandero, dar masina romanesca nici nu viseaza la atatea dotari.
 

×
×
  • Create New...