Jump to content

nilf40f

Membru
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About nilf40f

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    _
  • Auto
    _
  • Model
    _
  • An
    _
  1. Buna La un Cielo din 1996 i se ardea siguranta nr.7 (pompa benzina, sensor viteza, injectorul ECM) si bineinteles ca se oprea si nu mai pornea. A fost dusa la un electrician auto de moda veche (din pacate nu era altul disponibil in zona ) care a tot umblat prin instalatia electrica sa depisteze scurtul. In final a scos mufa senzorului de viteza (VSS) si a spus ce e sonda lambda defecta. Constatare de tot risul, masina nu e cu sonda lambda. De atunci nu se mai arde siguranta. Bineinteles ca motorul merge ca naiba, se aprinde dupa un timp becul de check engine. Cind nu e aprins becul motorul moare la relantiu. Nu stiu ce altceva a mai cotrobait "expertul" prin instalatia electrica, daca a mai facut alte improvizatii. Proprietara spune ca nu, eu vreau sa il ajut sa schimbe senzorul dar sincer nu stiu daca el este de vina ( nu vreu sa arunce banii pe degeaba daca nu e cazul. As testa prin racordarea senzorului din nou la instalatia electrica dar proprietara se teme sa nu sara iarasi siguranta sau cine stie ce. a mai fost pe la vreo 2 serviceuri dar i s-a servit motivatia ca nu au aparatura de diagnoza pentru cielor si nu se prind sa caute defectul. Intrebarea mea este daca senzorul defect poate sa duca la arderea sigurantei, adica daca el este cauza sau numai inchide un circuit si arderea sigurantei are alta cauza.
  2. Nu e masina mea. Incerc sa ajut un prieten care sta in alta localitate si e cam in pom cu mecanica. Tot incerc sa-i spun unde sa verifice dar spune ca isi prinde urechile pe la motor. Pina nu ajung eu pe acolo nu stiu ce face, electricieni si mecanici buni nu prea are unde sa gaseasca in zona lui, doar asa zisi specialisti care pina ajung la defect te pun sa schimbi jumătate din piesele masinii. Tactica lor e sa mearga prin eliminare ( Probabil sunt bujiile, schimba-le. Le-ai schimbat si face tot asa? Schimbam si fisele de bujii si asa mai departe). Eu stiu unde sint amplasate si sonda si potentiometrul, dar ma intereseaza daca ar putea fi alta cauza scurtului pe circuit. Pot sa-i spun dute sa iti schimbe sonda sau potentiometrul ( depinde ce are) dar daca totusi scurtul este in alt loc atunci sint si eu bun de injurat. Daca as fi fost linga masina verificam ce are sonda sau potentiometru si dupa aceea masuram piesa respectiva sa vad daca e ok sau in scurtcircuit. Multumesc pentru sfat.
  3. Buna. Un Cielo GLE din 1996 motor cu un singur ax cu came are sonda lambda sau potentiometru CO ? Intreb acest lucru deoarece masina a avuturmatoarea problema: Cind dadeai la demaror nu pornea ( siguranta pompa benzina arsa) . Pompa benzina ok, depistat un scurt pe cablaj undeva sub bord pe linga pedala de ambreaj. Remediata problema dar dupa foarte putin timp aceiasi problema. Masina a fost dusa din nou la mester iar dupa o zi luata cu problema rezolvata dar, surpriza . S-a aprins becul cu motorul in mers. Mers iarasi la mester si intrebat ce a avut masina si cum a remediat problema, iar raspunsul a dat dureu de cap proprietarului. Cica a intrerupt circuitul care duce la sonda lambda, ca aia era problema din care cauza facea scurt si se ardea siguranta de 30A. Acum eu vreau sa ajut proprietarul cu niste sfaturi si stiu ca cielo din 1996 are potentiometru co. E posibil sa aibe totusi sonda lambda? Pur si simplu in zona unde locuieste nu are meseriasi pe care sa te poti baza ca fac un lucru de calitate si are dureri de cap la gindul ca o duce la altul sa-I schimbe sonda si de fapt nu are asa ceva iar primul meserias cine stie ce prostie a facut pe acolo ( cica ar fi umblat cam mult pe la circuitul electric pina a ajuns sa constate ce a constatat. Potentiometrul co se poate sa fie in scurt ca sa sara siguranta de pe pompa de benzina ?
  4. nilf40f

    Cumpar Cielo

    Cumpar Cielo , preferabil cu motor OCH si GPL . Astept oferte in acest topic sau pe P.M. De preferat din Timis sau Caras , dar pentru o masina buna la un pret avantajos, ma deplasez si in alte zone invecinate .
 

×
×
  • Create New...