Jump to content

bogdanbobu

Membru
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

About bogdanbobu

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 09/11/1987

Contact Methods

  • Gender
    Male
  • Yahoo
    bogdan_Bobu

Profile Information

  • Location
    Vaslui
  • Din
    Vaslui
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    ESPERO 1.5 DOHC
  • An
    1997
  1. Salutare. Ieri am facut plinul la masina si am observat ca pana la iesirea din oras, probabil din cauza opririlor si plecarilor dese imi scadea indicatorul de benzina de la Full pana aproape de 3 sferturi, si apoi cum creseam in viteza inceprea sa revina la full. Este normal asa ceva? Si dupa aproape 250 km facuti pe europeana, mi-a scazut benzina pana la jumatate. Ritmul meu de mers e 90 - max 120 kmph, in functie de conditiile de drum si trafic. Din nou intreb, e normal? Ca un rezervor de espero are 50 litri , si dupa 250 km mi-a scazut la jumatate , deci inseamna ca am o autonomie de 500 km, deci 10 % in regim de mers in afara orasului, pe europeana?? Posibil indicatorul sa arate eronat sau consuma in draci ? In cartea tehnica la 120 kmph ar trebui sa consume 6.3, dar nu mai pot avea pretentiile alea... dar nici 10 nu-mi suna a bine. Nici nu stiu ce sa mai cred... daca sunt pe rosu si pun 8 litri, merg 100 km, si ma mai invart putin si prin oras.
  2. Si afecteaza cu ceva motorul sau performantele acestuia? Daca schimb iar termostatul, da CET-ul drumu la caldura?
  3. Salut. Am o intrebare. Acul indicator de temperatura a motorului nu se ridica niciodata la jumatate , unde ar trebui sa stea normal.. in mers. Ci sta tot timpul sub linia mijlocie. In stationare, creste peste jumatate, si scade cand porneste ventilatorul. Toate au inceput cand am schimbat radiatorul de racire (inclusiv termostat nou). Acum nici caldura in masina nu mai am... Daca stie cineva.. Multumesc
  4. Ai dreptate andrei. Si cred ca asa voi face. Oricum , mi-ar fi placut placere sa merg cu mica mea barcuta pana-n UK.
  5. Juliaen ... nu inteleg... poti sau nu poti sta cu masina cu numere de RO 1 an acolo? Momentul inregistrarii = momentul cand ai intrat pe teritoriul tarii ?
  6. Si cat ma ajunge asigurarea anuala acolo ? Inca pe atat ? Deci se merita sau nu sa-ti iei salupa acolo ? Sau cel mai bine astept sa strang niste bani si sa-mi iau masina? Sau s-o iau si sa ma folosesc de ea pana strang banii ? Idei ?
  7. @Tommy , scuzele mele daca te-am "atins" cu ceva , numai ca eu unul nu mai rezist in bataia asta de joc. Si nu ma refer la modul general (parlamentari si prostii) ci strict la job-ul meu si la imposibilitatea de a da inainte. Nu stiu altii cum sunt , dar la mine-i greu. Revenind la idee, din cate am inteles, in UK impozitele sunt foarte mari, deci o masina inregistrata in RO ar fi mana cereasca, avand in vedere ca iti poti face in tara asigurarea pe 12 luni cu 100 Lire. Presupun ca sa ajungi acolo n-ar fi greu, indiferent de masina care-o iau. Vorba unui prieten de-al meu care l-am intrebat azi dimineata ce parere are si el... "Fa-i presiunea la roti in peco, fa-i plinu, o cruce mare si da-i bataie". Problema e cat poti circula cu ea pe acolo fara probleme. Macar sa te poti folosi de ea 6-12 luni pana pui un ban deoparte sa-ti poti permite o masina cat de cat buna, nu o panarama la 500-1000 lire. Revin ... m-am mai interesat... conform legislatiei din UK poti circula 1 an de zile cu nr de RO. Apoi nu stiu ce trebuie sa faci... te intorci cu ea in RO si vii iar si mai poti circula 1 an , sau gata, aleluia ?
  8. Salutare all. In primul rand nu stiu daca am deschis bine in aceasta sectiune (probleme tehnice..deoarece n-am niciuna) acest topic. Dar imi cer iertare si continui. In aceasta primavara vreau sa plec din tara ca orice om normal. Dar nu vreau sa-mi las acasa mica mea salupa (Espero 1.5 1997). Asa ca m-am gandit sa o iau cu mine in Londra. Conform Goagle Maps sunt 2.727 pana-n fata casei unde voi locui. Mica mea dilema, si pe buna dreptate, este: ce ar trebui sa schimb / verific / gâdil la motor, sau in oricare alta parte, pentru a ma asigura ca nu voi ramane blocat prin Dugny-sur-Meuse undeva, cu vre-un martor de bord aprins, o roata desprinsa sau ... intelegeti ce vreau sa zic. Acum sa nu ma intelegeti gresit, nu mi-e frica sa plec cu ea la un drum lung, atata timp cat este pe teritoriul tarii.. E mai grav sa te lase prin mijlocul pustietatii. Ca sa nu mai lungesc vorba, astept pareri (calificate). Numa bine !
  9. Salut. O mica problema daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns scurt Pe partea stanga - fata se aude o cloncanitura puternica cand merg pe drum mai neasfalatat (ma refer la acele drumuri din beton din spatele multor blocuri care nu au vazut niciodata bitum) si imi trage puternic dreapta. Astazi am schimbat flansa amortizor cu rulment fata stanga si pivot fata stanga (rotula), impreuna cu arcurile pe spate pentru egalizare. Dar tot coloncane si tot trage dreapta . Stie cineva? Multumesc
  10. salutare. Am scos ieri masina din service. Problema : delcoul. Am cumparat unul SH (150 lei) , l-am pus , porneste perfect la orice ora din zi sau noapte. OnlyOne.. fisele nu au nimic, nu-s intrerupte. Si ... n-am apucat sa masor bateria ca n-am un aprat de masura si control dar bateria e aproape noua (cumparata iarna trecuta). Oricum , baiatul care se ocupa pe partea de motoare de la service m-a rugat sa i-o aduc trasa daca pot ca sa poata el sa-si dea seama ce are... ca daca i-o aduceam cu motorul cald nu rezolvam nimic. In sfarsit .. problema a fost din delcou. Interesant este ca am mai schimbat unul asta toamna - iarna. Ori nu era ala bun si s-a stricat ORI ceva imi mananca delcoul...
  11. Salut. La mine merg geamurile numai din consola de la sofer. Daca dau geamul jos de la pasager fata el nu mai poate sa-l ridice inapoi, decat din consola mea de la sofer... aceeasi poveste si la celelalte geamuri. In spate stanga daca-l dau prea tare in jos nu mai urca decat ajutat cu mana.
  12. mm... nu as putea spune ca merge in suturi... oricum .. n-am mai reusit sa o mai pornesc deloc azi... cred ca am consumat si toata bateria cat am invartit la electromotorul ala... am sa o duc miercuri in service... trasa...
 

×
×
  • Create New...