Jump to content

fry

Cont inchis
  • Content Count

    378
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

1 Follower

About fry

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 12/01/1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    chevrolet
  • Model
    aveo 1.4 16v 100CP
  • An
    2008
  1. Am vecin putin mai in varsta, in jur de 70 ani. Omul are un cielo cumparat pe la jumatatea anilor 90. L-a intetinut corect, are acum in jur de 380.000KM si motorul nu ii mananca ulei. De aditivi nu mi-a zis prea multe dar a mentionat ca acum niste ani a folosit dura lube. Omul s-a ocupat intotdeauna de masina, a avut mare grija cum a mers cu ea, ce piese, ulei si ce benzina a bagat. Nu are GPL, dar nu stiu cat de important ar fi acest aspect, oricum. Mi-aduc aminte acest Cielo de cand eram mic, era una dintre primele masini non-dacia aparute la mine in cartier.
  2. raven84: "...In alta ordine de idei, cu totii dorim sa dispara si problema unei anumite etnii ce ne face tara de rusine peste tot. Cu ei ce facem, trecem tot la eutanasiere..." Bai nene, opriti-va in a mai face astfel de comparatii. Pur si simplu nu puteti face diferenta intre OM si MAIDANEZ? Este atat de greu? De ce aproape toti sustinatorii maidanezilor nu sunt capabili (sau nu vor) sa faca aceasta departajare normala, necesara?
  3. Daca scrii pe wikipedia (varianta in engleza) ceva de caini fara stapan, Romania apare ca principala sursa de exemple: http://en.wikipedia.org/wiki/Free-ranging_urban_dog . Nu putem sa ramanem asa, este prea de tot. Nu numai aspectul asta doare ptr Romania, mai sunt si altele, dar as prefera sa dispara problema asta cat mai repede. Pagina in romana - http://ro.wikipedia.org/wiki/Maidanez
  4. Pai n-ar fi OK ca astfel de catei sa fie adoptati legal, tinuti in spatiul amenajat cu acordul asociatiei de proprietari, implicit protejati de ridicari abuzive? Ar fi o protectie in plus pentru respectivul catel (si pentru multi alti cutzu similari). El merita atentia si protectia voastra, inclusiv cea oferita printr-o adoptie. Pe stradutele din jurul blocului meu sunt 8 caini maidanezi, dintre care unul singur este mai sociabil. Restul, oricat de mult am vrut sa ma impac cu ei, pur si simplu nu vor, maraie pe toata lumea, latra, musca sau rod aripile masinilor in parcare. Nu exagerez cu nimic. Mi se pare normal ca maidanezii de genul acesta sa fie ridicati si eutanasiati iar cei cum ai tu sa fie protejati si ingrijiti cum trebuie. Majoritatea maidanezilor nu sunt asa cum il ai tu pe cutzu acela. Am avut si noi unul aici pe care l-am conservat pana a murit de batranete, era foarte prietenos si pazea o gradina. Aici este diferenta. Unii sunt utili in zona lor, prietenosi si protectivi, altii pur si simplu sunt periculosi. Procentul celor periculosi, cel putin in Bucuresti, este covarsitor.
  5. Tolin, organizarea specifica Transilvaniei nu se regaseste si in Bucuresti, din pacate. Majoritatea cetatenilor capitalei au ajuns la un grad de frustrare si saturatie cum nu iti poti inchipui datorita hoardelor de maidanezi si a indiferentei autoritatilor din ultimii ani. Prin Brasov s-a facut treaba, in Bucuresti nu s-a facut mare lucru pana acum. Trebuie sa vii sa vezi ce este aici, este de inteles de ce luam de buna orice initiativa noua care ne-ar scapa rapid de aproape 100.000 maidanezi pe strazile unui oras cu aproximativ 2.000.000 locuitori.
  6. In legatura cu focarele de infectie: ieri am fost la un control de rutina iar doctorita imi zicea ca, datorita lipsei de igiena a orasului, a prezentei rozatoarelor, maidanezilor, hoiturilor acestora etc... este favorizata, in Bucurestiul anului 2010, aparitia unei mutatii de TBC destul de rezistenta schemelor actuale de tratament. Sa va cresteti copii linistiti in conditiile actuale. Inca ceva... am impresia ca in orase precum Brasov ori Sibiu nu sunt atat de multi maidanezi cum sunt in Bucuresti. In Sibiu n-am vazut nici unul, cel putin nu in zonele centrale. La noi trec haite si pe la Piata Romana uneori. Scria in ziar ca vreo 2-3 iubitori de animale au intrat in greva foamei si au trebuit pusi pe perfuzii. Ridicol. Sa tina un maidanez in greva foamei 1 saptamana si sa-l bage in aceeasi camera cu un fanatic de genul asta, sa vedem ce se intampla.
  7. Englishman, poti adopta cei 5 maidanezi din jurul casei tale si sa ii tii in curtea ta, nu pe domeniul public. Hai, ce mai astepti, acum este momentul. Toata stima daca faci acest lucru, chiar esti iubitor de animale. Initiativa aceasta legislativa iti permite sa faci asta iar daca tu crezi cu tarie in ceea ce ai spus pana acum si nu esti ipocrit, o vei face. Binenteles, in momentul de fata, daca maidanezii pe care tu ii hranesti musca un copil, tu nu poti fi tras la raspundere, motivand ca "sunt ai comunitatii". Pai nu nenicule, nu merge asa. Ii vrei? Ia-i nene, invata-i engleza, traieste cu ei si inmultiti-va precum Rachela... dar pe domeniul tau, in curtea ta, pe raspunderea ta! Mai dau o pagina din Mein Kampf si adorm cu mana pe biblia satanica. Dimineata, cand ma voi trezi, o sa lecturez Principele. Numele meu nu este Dry, nici Fry, este Baal. Prietenii imi spun uneori Mefisto. Mamaie ma striga Steaua Diminetii iar cand intru pe mess am nick-ul Azazel. Numai macelari suntem pe aici. Sunt incantat de aceasta propunere legislativa, cu singura mentiune ca i-as tine minim 15 zile in adapost, ptr a creste sansele ca adevaratii iubitori de animale sa mai adopte din ei. PS: Englishman te rog sa fii fair-play si sa nu-i pui la indoiala cultura generala lui Titus, s-ar putea sa ai surprize majore. Nu stim ce scoli am facut fiecare, dar observ ca atacurile josnice de genul "juisezi cand vezi animale moarte", "termini prea repede" ori "esti incult" intra cu mare usurinta in repertoriul iubitorilor de animale ale caror opinii sunt combatute. Ma dezic de o asemenea exprimare si imi cer scuze acestei comunitati virtuale ca am intrat, pentru o scurta perioada, in "hora" cu voi doi. Fiecare este liber sa aiba ce parere vrea, atata vreme cat este capabil sa si-o expuna intr-un mod decent. Inca ceva... nu sunt un impatimit anti-viata, am la activ destule lucruri facute ptr OAMENI, nu pentru maidanezi. Fara alte detalii.
  8. Domnule, imi pare rau, dar de cateva posturi incoace te porti ca un copil. Nu ma asteptam la asta.
  9. Intrebarea era cu totul alta, ma asteptam la cateva argumente competente, o sustinere potrivita sau sugestii vis-a-vis de unele modificari. PS: eu nu am citit Biblia, am citit Codul Penal. Definitia cuvantului "criminal" este cu totul alta in cartea citita de mine, carte cu tenta obligatorie ptr toti.
  10. Pana la urma care este pozitia celor mai inversunati doi iubitori de tomberonezi de aici fata de initiativa legislativa pusa pe masa acum? Rezumat: ridicare caini + castrare + maxim 7 zile in adapost = adoptie / eutanasiere cei ramasi *cei care adopta trebuie sa dovedeasca venituri necesare si spatiu *cei care adopta si arunca pe strada animalul 5000 ron amenda Ce nu va convine? De fapt, banuiesc ce nu va convine.
  11. 1. Serviciul de paza si protectie 2. Intre blocurile gri
  12. Nu stiu exact sa-ti recomand un camping dar daca vrei sa ai parte de o zona superba ptr cort, poti incerca Transfagaraseanul - am impresia ca inca este inchis, dar se poate urca pana la KM102, oricum... mai stai putin sa se mai incalzeasca. Sunt o sumedenie de camping-uri si cabane la baza muntelui cat si pe transfagarasean, sigur vei gasi ceva sa iti placa. Dupa parerea mea, insa, mai relaxant este sa urci cat mai sus pe drum si sa stai acolo vreo doua zile la cort. Dus poti sa faci la una dintre cascade
  13. Nu exista rase superioare cand vine vorba de oameni. Aceasta eroare grava trebuie sa ramana in negura secolului trecut, sa nu se mai repete. Despre maidanezi... am trecut prin diferite stari, in functie de rafuielile pe care le-am avut cu ei. Initial am vrut sa otravesc cativa dar am renuntat. Nu este in regula sa imprastii otrava prin cartier. Aceasta initiativa legislativa subliniaza cerinta societatii. Adoptarea unei asemenea masuri va avea loc, fie acum, fie in viitorul apropiat. @titus: I-am cumparat prietenei mele un aparat cu ultrasunere, se numeste SuperDogChaser si costa in jur de 90 RON. Utilitatea lui este relativa, pe unii merge, pe altii doar ii enerveaza mai rau.
  14. Discutiile despre sex sau nervii nu isi au rostul aici. Jignirile si punctele de rating date la nervi, de asemenea. Stima.
  15. Salut redeschiderea topicului, multumiri Wolfman Mihai Atanasoaie, prefectul Bucurestiului, cere ca maidanezii ce s-au dovedit agresivi ori grav bolnavi, dar si aceia pe care nu ii adopta nimeni dupa o saptamana de stat intr-un adapost, sa fie eutanasiati. Toate prevederile apar pe o lista de modificari legislative, trimisa astazi 27.04.2010 pe masa Parlamentului. Conform noii initiative legislative, cei care doresc sa adopte trebuie sa dovedeasca un venit care sa poata permite intretinerea animalului cat si un spatiu in care l-ar tine si unde ar putea avea conditii decente de viata. Cei care adopta un caine vor semna o declaratie pe proprie raspundere si vor suporta amenzi de la 5000 RON in sus daca nu respecta conditiile. Deasemenea, hranirea pe domeniul public va fi interzisa. Se pare ca anul trecut au fost muscati peste 11.000 de bucuresteni, pentru tratamentul carora au fost necesari 400.000 EUR. De acesti bani, toti cainii din Bucuresti ar fi putut fi plasati in adaposturi, sterilizati, scosi spre adoptie si ulterior, cei ramasi, eutanasiati. Numarul acestor animale fara stapan in Bucuresti se invarte intre minim 40.000 si maxim 100.000 exemplare. Stiu asezari omenesti care nu depasesc 100.000 locuitori in tara noastra. Gaura data intr-un buget si asa lamentabil este semnificativa. In opinia mea, daca tot taie din pensii, mai degraba ar trebui sa rezolve problema cainilor fara stapan si sa nu mai aiba cheltuieli anuale cu asa ceva. Ma gandesc ca in fiecare oras mare sumele cheltuite anual cu tratarea persoanelor muscate sunt similare celor din Bucuresti. Asadar, probabil este vorba de cateva milioane de euro cheltuite anual cu asa ceva la nivelul intregii tari. Prea mult. Dragostea de animale costa. Cine iubeste 1, 2 sau 5-6-7 caini maidanezi este liber sa o faca. Daca le poate asigura conditii, sa ii ia in casa sau in curtea lui. Daca ii lasa iar pe domeniul public, sa suporte de la 5000 ron in sus amenda. Cine se mai baga? Pe aceia pe care nu ii poate sustine, ii asteapta moartea. Salut aceasta initiativa, este o masura ceruta de societate si hulita de un procent mic al ei. Este o masura corecta, ofera solutii in ambele directii. Astept cu interes deznodamantul acestei initiative legislative. In rest, totul este cancan iar nemultumirile oricarora dintre noi palesc in fata literei legii.
 

×
×
  • Create New...