Jump to content

raz_sor

Membru
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by raz_sor

  1. Am patit si eu la fel. Dop de gheata... si atat. Concentrantia antigelului proasta. Bafta.
  2. Ai o fisa sau mai multe (DE LA BUJII) intrerupta/intrerupte. Bobina nu are nimic.
  3. Saluate Aceeasi problema o am si eu. Cielo '97. Prima data cand au aparut zgomote ciudate a fost la un schimb de placute in service cand mi-au curatat si pistonasul si glisierele. Era un zgomot foarte nasol cand schimbam sensul de mers fata/spate. Troncanea de ziceai ca se rupe ceva. Nu vroiau sa-mi schimbe glisierele. Ziceau ca trebuie sa schimb etrierele 2x 3.100.000 ROL. Nu am vrut. Au mai incercat cu ciocanul sa-mi stranga etrierele dar au inceput sa se blocheze. A incins de am dat jos rulmentii cu flexul de pe ax. Pana la urma am cumparat glisierele si le-am schimbat. Nu prea mai intrau in etriere datorita "ciocanului". Pana la urma s-a rezolvat atunci. Acum... a trebuit sa schimb placutele de frana (fier pe fier). Nu sunt bani pentru revizii si schimburi conform cu manualul de service.Asta este ..uleiul, filtru si cureaua de distributie au noroc. Atat. Si...surpriza. Glisierele blocate. Abia am reusit sa le scot. De bagat la loc??? Dupa ce am luat pe strung cca 2 sutimi de mm. Toate bune...montat la loc...schimbat placutele...am luat unele spaniole de opel nici fine ca DAEWOO originale nici aspre ca unele coreeene. Si pentru prima data imi place cum franeaza. Dar dupa cca 1 saptamana cotorogeaau etrierele de nu spun. Cumpar glisiere, le schimb, si iar dupa cca 1 saptamana acelasi zgomot. M-am saturat...am cumparat 2 etriere de la dezmembrari opel record am luat garniturile pentru pistonas , lichid DOT 4 si astept sa-mi fac timp sa le schim. Eu zic din experienta ca etrierele troncanesc. Sa vedem acum ce am nimerit de la dezmembrari. M-a costat 1 mil. fata de 6 cat ar costa noi. Gata ca v-am plictisit. Azi sunt liber si vreau sa-mi schimb toba...am ramas pe drum fara si face ca la raliu. Nu ca nu-mi place dar ...politia vegheza...Butoanele de cationare geamuri raman blocate si se deschide la impuls...proiectoarele nu se aprind ... Salutare.
  4. Salutare tuturor! Trebuie sa ma simt vinovat ca am deschis topicul asta si s-a ajuns aici? Totul a pornit de o ardere de sigurante si... DAR nu sunt de acord cu cele expuse de NINI. Nu vad care e problema in garantie..? De ce daca omul cumpara o masina, aceasta noua fiind sa nu profite de "lucrarile de buna calitate" facute "MESERIASII" care o construiesc sau o repara?? De ce daca se garanteaza buna functionare un anumit timp sau nr. de km aceasta buna functionare sa fie numai vorbe?? Garantezi tu ca la service-ul unde lucrezi toti va faceti treaba conf. ISO 9001 etc?? Ca nu mai fraieriti pe nestiutori cu piese SH si cele noi... Ma scutesti cu seriozitate service-lor autorizate??...Oricum e ultima data cand mai postez... Si altceva... Nu toata lumea are posibilitati financiare sa vina la voi la service, sa va dea spaga sa va uitati la masina, alta spaga sa o repararati, alta sa o reparati binee, alta sa o reparati repede etc + preturile practicate... PREFER CARPEALA DIN FATA BLOCULUI!! Dar daca v-ati face treaba bine la serviciu ce ati mai face acasa??? Si apropo de curatenie... Daca vine omul cu ea curata, curata, luna si int. si ext. pleaca la fel??? Fara urme de ulei pe volan, fara urme pe capota, pe usii??? Nu cred! Mucles!
  5. O alta problema care mai apare, eu m-am lovit este slabirea piulitelor care strang axul de rotire al stergatoarelor-nasol- trebuiesc repozitionate stergatoarele...etc. nasol Apropo pe unde intra apa in cielo? Multa apa in fata sub burete! Nu am cautat in alte topicuri daca exista scuze!
  6. Exista doua cauze: 1. Iti blocheaza un etrier ( poti verifica daca una din roti este mai incinsa) - eu am patit lucrul acesta si s-a topit capacul la roata!!! Meseriasii de la service! Am fost cred ca de vreo 5 ori cu blocatul franelor pe stg. fata si degeaba. Pana n-am schimbat glisoarele si garnitura la pistonas degeaba. Dupa aceea rulmentul, normal. Aveam joc in etriere si ei vroiau sa schimb etrierele cca 7 mil. lei vechi!!! Le-am zis mucles bre schimbati glisoarele si a mers!! Au incercat fel de fel de jmecherii. 2. Cureaua de la alternator, dar daca n-a facut pana acum doar daca ai mers pe ploaie si a sarit apa fluiera. Exista un spray pentru curele nu stiu exact cum se numeste dar presupun ca la magazin de auto stie vanzatorul. Bafta.
  7. raz_sor

    Profesii

    Specializare = inginer automatist; Ocupatie = responsabili Tehnic ( PLC-uri, soafte, scheme, executii etc). Imi repar singur masina
  8. Cel mai naspha moment a fost cand unul dintre "meseriasii" de la mine de la firma a mers cu Tico 100Km ( Campina - Bucuresti) fara APA!!! Pornea si statea foarte turat. Socul automat este reglat de temperatura apei, de termostat si evident prin reglajele carboratorului. Verificati nivelul lichidului de racire. Din reglaje se poate remedia foarte putin. Asta si datorita faptului ca motorul se incalzeste foarte repede. Bafta.
  9. Sa traiesti cati ani vrei tu! Si sa avem parte de drumuri bune si fara incidente! La multi ani!
  10. Osirus eu nu am pus problema de plecat dupa loc cu ea pe loc drept. Orice masina pleaca fara sa o accelerezi. Am zis pe POSADA,intre Sinaia si Comarnic unde este foarte drept!!! Fac naveta zilnic Sinaia-Campina, si timp de cateva saptamani s-a lucrat la un pod, drept pentru care mergeai si 40 de minute bara la bara. Si este foarte greu ca sa nu-l "balansezi" pe pasagerul din dreapta. Cursa de debraiere este foarte scurta si aici toate. Pe treaba de soferie nu ma laud pt ca nu prea am cu ce : din 2001 de cand am permis am doar vreo 300 000 km facuti pe dacia 86, TICO, dacia break 93, dacie pikup 1900 diesel by renault (alt jaf de masina), Cielo 97, Cielo 2003 exe, Dacia SLogan. Nu sunt profesionist. Am avut si accidente. Sa fiti feriti de ele. Peste 100 000 cu Cielo 97 si-mi place.
  11. Dar ce cu loganul te poti obisnui? vreau sa vad si eu unul care merge cu loganu' 40 de min. pe Posada bara la bara fara sa smuceasca masina din ambreiaj? Care poate sa tina ambreiajul patinat la v=const.?
  12. Sa lipseasca Martie din post!! Am 31 de ani. Sunt casatorit de 6 ani, nu echiar asa rau, mostenitori pe drum. Duminica fac exact 6 ani de la nunta! Sfaturi sa o faceti sau nu nu va dau.!!
  13. Ma contrazic dar trebuie sa fiu ironic... misto discurile ventilate de la logan...
  14. Ma refeream la momentul in care intra abs-ul la logan. Face un zgomot de parca ai bagat un fier intre spitele la bicicleta . Oricum eu am terminat cu postarile pro/contra logan. Asta nu are nimic de a face cu o masina a anului 2004. Modificat: O sa continui cu antiloganismele.
  15. Si la nubira tot aceleasi zgomote de parca se rup etriere se aud ca la logan?
  16. La faza cu ABS -ul subscriu. Pe drumuri cu denivelari credeam ca am incurcat pedala de frana cu cea de acceleratie! Nasoala senzatie.
  17. Domni, pe alte pagini de www. , pe la cei ce se ocupa cu rescrieri de ECM se spune ca limitarea la logan este 5800 +/- ceva. Se poate face modificarea pana pe la 6100-6300 mai mult i-a foc! Si ce avetzi cu biata masina sa o calariti asa. Nu va deranjeaza la urechi? Si apropo, m-am dat mai sportiv la logan pe traseul sinaia - moroieni aprox 25 km serpentine, si consumul mediu de la 6,5 l-am dus la 7,2. Am gresin ca nu am resetat computeru' de bord. Schimbat treptele in 4500-5000 ture. Sincer se aude naspa! tot 1,6 full option!
  18. Domnu' nu cred ca o sa vezi testu'! Loganu de 4000 de ture incolo isi ia zboru!!
  19. As vrea sa stiu si eu care este treaba cu limitare pe fiecare treapta? Chiar crede cineva ca loganul are senzor de treapta? Adica ECM ul stie in ce treapta este masina si limiteaza in functie de asta? Vrajeala de buftea! Macar daca avea cutie automata!! Limitare 5800 rot/min. Si poate 175km/h daca n-o fi nevoie de mai mult de 5800 rot/min. Mai mult de 170 n-am mers cu loganu'. Nu conduceam eu si nici nu m-am uitat la turometru.
  20. Multumesc ovi_jer! M-am linistit. Credeam ca am fost "subtiat" de unii baieti din service! Mi s-a intamplat. Am lasat masina la un service in buc. sa-mi schimbe delcoul. Cand l-am intrebat daca o pune pe scaner mi-a zis ca ma costa in jur de 800 000 acum un an si ceva!!! Am dus-o la campina ca ma costa (oficial) doar 180 000 si supriza ... -Domnu' cum mai merge masina asta? zise mecanicul cu scanerul in mana. De ce sefu? Pai IAC-ul mort! Ne uitam mai bine ... urme de surubelnita pe suruburi! Merge si acum asa era atunci 2 300 000 un IAC nou.Sta relantiul, porneste iarna se tureaza singur, etc. Hai ca am inceput sa aberez. Multam inca odata.
  21. Problema este prea mult dezbatuta. Daca da-ti "podele" si va asteptati dsa traga ca o dacie pe carburator atunci... Doar a fost explicat cum functioneaza aprinderea, avansul, etc. ECM, senzori. Accelerati si voi cat simti ca trage si o sa vedeti ca nu e asa. Eu tocmai am terminat o asa zisa revizie, desfacut tot in interior, un strat de grunt si unul de antifon tot interiorul si aripile din spate, dat jos rezervorul - cositorit, grunduit, antifonat, schimbat furtune benzina, spalat IAC, resetat ECM(normal am desfacut aproape toata instalatia electrica), jos bara pe fata indreptat grunduit antifon(era facuta "bine" de un an in urma unui accident de super "meseriasi" dintr-un service din Campina), un pic de retus vopsea(carpeala...) si acum forja...Ori mi se pare mie ori trage mult mai bine. De la reset ECM nu de la antifon . Totusi am o intrebare. Exista modele de Cielo fara vaporizator de benzina? Eu am model fabricat 97 si nu are instalatie de reciclare vapori. Si nici in corpul camerei unde este clapeta de aer si senzoru pozitie acceleratie nu intra furtun! E dop! Astept si eu un raspuns de mai marii acestui forum. ovi_jer !!
  22. raz_sor

    CATERINCA

    Inca o dovada a faptului ca dacia (Daca Ai Cap Ia-ti Alta) este masina cea mai indragita de romani. Are portbagaj mare, fuge de rupe, scartaie, troncane, Merge pana si fara cauciucuri.
  23. Sefu', cu un aparat de masura si cu doc. atasate poate reusesti sa rezolvi problema. Intre masa si borna "2" de la far(vezi scheme) trebuie sa fie 12,8 V cu motorul oprit si 14-14,6 cu motorul pornit. E posibil sa fie vre-un scurt circuit (izolatie a firelor deteriorata etc). Doc1.doc
  24. raz_sor

    Multi Ani!

    Aoleooo, e ziua lu socramiu! La mullti ani tuturor si de la mine!
  25. Vreau si eu codurile pt. CIELO pe raz_sor@yahoo.com. Multumesc anticipat!
 

×
×
  • Create New...