Jump to content

boggi

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

2 Followers

About boggi

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/29/1972

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    leganza
  • An
    2000
  • Nr. Inmatr.
    b 92 xjt
  1. salutare Salutare,am avut dintotdeauna o problema la Leganza mea cu electromotorul.Concret,atunci cand amperajul bateriei scadea din varii motive(consumatori multi,trasee scurte) nu mai pornea la cheie.Efectiv nu facea clanc,nimic.Daca ii dadeam curent o lua imediat.Mai am o masina si cand facea asa puneam alta baterie incarcata full si mergea o perioada pana cand scadea amperajul banuiesc.Chiar si vara facea cand mergeam cu aerul conditionat,porneau ventilatoarele si gata,nu mai pornea.Electromotor dat jos,schimbat carbuni,curatat dupa care o perioada de vreo sase luni a mers binisor cu rare rateuri la pornire.Acum vreo luna nu a mai luat~o nici macar cu cabluri de curent de la alta masina.Am cautat alt electromotor doua zile,nu am gasit nimic prin Bucuresti la pret bun si am zis sa-l dau iar jos pe al meu sa vedem ce gasim prin el. Ma duc la niste prieteni electricieni auto,le spun simptomele si baietii spun ca nu e electromotorul!Nu~l dam jos.Ce au facut?Mi-au montat un releu,nu stiu ce fel de releu ca la electrica sunt paralel si acum porneste brici in orice situatie de doua zile.Ce au facut cu releul?Au alimentat releul direct din baterie,au dus in releu firul de la contact si au alimentat electromotorul din releu.Mi-au explicat ca din multe motive de la cheie la electromotor se pierde amperaj. Acum cheia da doar comanda in releu, nu in electromotor si releul fiind alimentat direct de la baterie da mai departe curent starterului la amperaj maxim.De doua zile porneste perfect.Imi explicau ca au facut treaba asta la multe Cielo pe vremea cand lucrau in serviceuri Daewoo. Sper ca m-am facut inteles cu explicatiile,sper sa ajute si alti colegi daca au aceeasi problema.
  2. Am un prieten care produce brelocuri.Eu mi-am personalizat unul cu Daewoo Leganza.Daca exista doritori pot aduce la pretul de 20 lei bucata.Se pot alege culorile si adauga modelul Daewoo(Cielo,Tico,etc.)
  3. Asa este,am gasit in manual.Rezolvat,se poate inchide
  4. La Leganza mea am ceva probleme la partea electrica.As vrea sa stiu unde avem masele pe caroserie pentru a le curata.Am identificat 3,langa baterie si sub ambele scaune fata.Daca mai stiti si altele va rog sa-mi spuneti.
  5. Salut imi poti lasa te rog telefonul tau,vreau sa spal instalatia asa cum ai facut tu dar mai am nelamuriri si e mai simplu la telefon,vreau sa te intreb mai multe.Inteleg ca acum ai caldura.Tot Leganza am si eu.

  6. Caut un manual utilizare Leganza,pe cel de service il am.Este mai mult un moft dar as vrea sa fie in torpedou. Bogdan 0723 248 588
  7. as lua-o eu daca mi-o lasi la 100 sa zicem dar eu sunt din Bucuresti si nu prea stiu cum sa facem...
  8. Revin cam tarziu cu pozele oglinzii de sub lupele de faza scurta,sper sa se inteleaga cum arata oglinda,in prima poza aveti oglinda de faza lunga in partea stanga si oglinda de sub lupa in dreapta(lupa este data jos,evident),diferenta este uriasa.Am pastrat si oglinda,daca cineva vrea sa o vada si in realitate ma poate suna.
  9. Am pus niste GE(general electric) H1.Aparent si farurile mele vechi aratau bine dar cand le-am desfacut am avut surpriza sa gasesc oglinda de sub lupele de faza scurta exfoliata,praf intr-un cuvant.Cu farurile de la dezmembrari lumina este perfecta fara xenon,cu xenon ar fi cu siguranta si mai buna.Ideal ar fi sa desfaci farurile si sa te convingi cu ochii tai despre starea oglinzii de faza scurta.Nu prea stiu cum sa desfaci geamul farului care este lipit.Daca reusesti asta este simplu sa cromezi din nou acea oglinda,am vazut spray cu vopsea crom,gen oglinda.In concluzie nu xenonul este de vina ci acea oglinda care nu se vede decat scotand geamul farului,dupa asta este usor.Eu farurile vechi le-am spart pentru a vedea cum arata interiorul,aveam altele.Pe cele din dezmembrari am dat 150 lei deci mi-am permis sa le stric pe cele vechi.Am pe undeva poze cu oglinzile exfoliate,sa le caut pe unde le am si le urc pe forum.Spor la treba.
  10. Cred ca mai tarziu desfac farul zi revin cu poze,ai dreptate,sub lupa nu m-am gandit ca este o oglinda. Cand am spus ca oglinda e buna m-am referit la partea vizibila a farului,nu si sub lupa,revin cu poze mai pe seara
  11. Ca sa mai schimbam subiectul hai sa va zic cate ceva despre faruri.La Leganza mea lumina farurilor era slaba,galbuie,farul din stanga batea prea jos,cel din dreapta mult la dreapta. Pe faza scurta aveam xenon,asa am luat-o. De ceva vreme nu se mai aprindea farul dreapta,uneori da alteori nu.Asa ca il dau jos,aplic un polish,oglinda buna,lumina ioc.Renunt la xenon,pun bec Osram,lumina slaba in continuare.Vad eu ca toata lumea zice ca Leganza are oricum faruri slabe,asta e. Acum trei zile ma duc la un remat unde stiam ca au vreo 3-4 leganza bune sa caut un motoras pas cu pas ca al meu ma dispera ce prost merge.Si vad niste faruri impecabile.Intreb si le iau cu 150 lei. Fratilor,le-am pus aseara si vreau sa va spun ca sunt cele mai bune si puternice lumini pe care le-am avut vreodata la vreo masina.Si am avut ceva masini la viata mea. Sunt perfect reglate,bat impecabil!!!!! M-am plimbat ca nebunul aseara doar de dragul lor,incredibil! Farurile vechi aratau bine,oglinda aparent era in stare buna si totusi diferenta este enorma.Incredibil. Acum pot spune ca Leganza daca este in mintile ei are lumini exceptionale,printre cele mai bune de pe piata!!!!!! Daca aveti nevoie de piese au tipii astia au masini bune acolo,sunati-ma si va spun unde sunt,am dat pe motorasul pas cu pas 50 lei,azi il montez sa va vad cum va fi relantiul.
  12. Suna-ma,sunt instructor si imi place sa-mi fac treaba,golania este mare in bransa mea...0764695661
  13. Acelasi joc in bucsa l-am avut si eu dar la un Spark.Acelasi lucru mi-au spus si mie mecanicii si am luat caseta noua dar nu am mai schimbat-o pentru ca am vandut masina.Cam asta pare a fi problema lor.
  14. Am si eu o nelamurire,cam ce temperatura este daca acul apei este putin sub jumatate sau ce temperatura este fix la jumatate mai exact.Caldura am dar ar putea fi si mai bine si ma tot gandesc daca sa umblu la termostat sau nu.
 

×
×
  • Create New...