Jump to content

oureche

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About oureche

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 11/09/1972

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Interests
    Cielo service, preturi, piese
  • Din
    Brasov
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo GLE
  • An
    1996
  • Nr. Inmatr.
    BV-22-UGO
  1. Cautand preturi de piese de schimb pt roseata ( Cielo) am nimerit pe autodaewoo.ro unde v-am gasit pe voi. Sorry: am votat aiurea cu gasitu' pe Google
  2. Fie ca Sarbatorile de Paste sa va gaseasca pe toti sanatosi si la punga grosi. Sanatate si tot ce va doriti!
  3. Si eu am aceeasi problema cu geamurile electrice. La un moment dat la geamul stg fata mi sa stricat macaraua (s-a smuls cablul care ghideaza culisa care actioneaza geamul ) si a trebuit sa bag 40 ron sa-mi iau macara noua. Am schimbat-o pe cea veche fara probleme fara sa apelez la service. Totusi geamul are aceeasi miscare opintita, partea din fata a geamului ramane in urma in timp ce partea din spate urca normal si astfel geamul se impaneaza si trebuie manevrat cu mana. Dupa ce am aplicat si eu metodele de remediere pe care le-am regasit si aici pe forum si o matura reflectie am ajuns la concluzia ca totusi uzura ghidajului de pasla pe care se aseaza geamul este cauza problemei. Cu timpul se imbacseste de praf si daca ai proasta inspiratie sa aplici o vaselina oarecare pe el ai pus-o. in plus se mai zgarie si geamul. Am citit pe forum ca te costa cam 100 ron/buc ghidajul asta, asa ca poate o sa fac totusi investitia pentru ca altfel poate dau mai mult pe motorasul de la macara. @ inchizitor ! La mine de exemplu geamul dreapta sofer pe la jumatate de urcare face o mica deplasare in fata adica nu isi pastreaza linia dreapta si "fusei" cu el la unchiu' BEN mecanicul meu care a lucrat la daewoo si mi-a scimbat 2 cleme de plastic care directionau geamul si acum merge perfect ! Despre ce cleme este vorba plz? PS: sorry, nu stiu cum functioneaza quotele pe forum, si nu am vrut sa fac o boacana.
  4. oureche

    Cielo

    Super masinuta, destul de rar vezi un Cielo lucrat in felul asta. Parerea mea este ca poate fi luata de exemplu pentru cei care au de gand sa-si upgradeze masina. Radu, o intrebare, avand in vedere ca ai modificat sistemul de franare al masinii ai mers la RAR sa-ti verifice/omologheze masina? Poate ma bag aiurea, vreau sa-mi fac si eu o modificare similara la salupa si vreau doar sa ma informez. Ma gandesc ca tot trebuie sa mergi cu masina la inspectia periodica si probabil trebuie sa ai ceva hartii la mana. Inca o data felicitari.
  5. Sper sa nu ma bag aiurea iata parerea mea: Daca va uitati la cine conduce Romania, cine este in topul averilor, si o sa va documentati putin veti fi surprinsi sa vedeti cati au fosti ofiteri activi de securitate sau functionari in aparatul de stat inainte de '89. Marile averi dupa cum spunea cineva mai sus s-au facut in perioada '90-'96, cand a fost o perioada de gratie pentru aceste persoane. Acum exista credite si poti avea acces usor la ele, in acei ani era greu sa iei sume mici in lei, daramite sume mari in valuta. Va mai aduceti aminte de BANCOREX, cine avea acces usor la credite si cu dobanzi preferentiale? In acei ani au aparut tot felul de inbogatiti peste noapte care au deschis magazine, au devenit patroni de cluburi, v-ati intrebat cine sunt acei oameni? Cu cat trece vremea ma gandesc tot mai mult ca revolutia au facut-o ei pentru ei, reprezentantii lor in ochii mei sunt Ilici si mai nou AN cu partidul lor. Si acum revin la topic, preferinta mea este Base din principiu, vorbeste oamenilor pe limba lor, si in definitiv ne reprezinta.
  6. Schimbat macara portiera stg fata, mecanism schimbator viteze, simering ax comanda viteze. macara 40 RON mec. schimbator 80 RON simering 7 RON manopera 0 RON, ca le-a schimbat je. Sorry, am creat un topic nou cu acest subiect, rog moderatorii sa-l stearga sau sa-l mute la Jurnal de Bord. Multumesc.
  7. Salut baieti, Multi ani inainte tuturor. Cu sanatate. Bifez si eu la 33. (Vorba cuiva "mare aglomeratia la 33).
  8. Salut baieti, Stie cineva un tinichigiu si/sau vopsitor bun in Brasov? Raman indatorat
  9. oureche

    Profesii

    Profesie: inginer mecanic Ocupatie: CAE project engineer.
  10. La Cielo-ul meu fasaitu venea de la fulia amplsata cel mai jos sub motor (fulia care tensioneaza cureaua de la AC). Fenomenul se accenua cand porneam AC-ul. Am intrebat si eu pe cineva (avizat) si mi-a dat o explicatie de genul: fulia foarte jos, impreuna cu faptul ca scutul este din doua bucati adica nu protejeaza asa bine motorul, apa ajunge usor la rulmentul fuliei care prin urmare trebuie gresat periodic. Cand am ajuns la mecanic la verificat fulia a observat ca nu facea nici un zgomot fara curea montata. Zgomotul venea de la curea, datorita uzurii alunecarea intre curea si fulie s-a accentuat si de aici fasaitul. Treaba s-a remediat cu o curea noua si reglajul tensionarii curelei.
  11. oureche

    Mp3 Player\cd Player

    Intradevar ai la tine un cd sau doua cu MP3- uri, iti ajung pentru drumurile lungi. Totusi eu prefer sa ascult la radio cand conduc. Prin oras este OK. Dar la drumurile lungi nu prea ai de ales decat intre vreo doua posturi, si nici alea decat pe anumite trasee.
  12. Mi-a zis un amic cu Matiz Euro 3: Vezi alimenteza cu benziina Petrom 99+, este ieftina (atunci 32.500/L) si merge super masina. Am fost cam reticent, pun benzina doar MOL 98, si cateodata OMV 100. Am bagat 15L, si masina a mers foarte bine, as putea chiar spune nici o diferenta fata de MOL 98. Problema este ca a doua oara cand am alimentat deja o scumpisera la 35.000/L
  13. Pai ce sa fac Andrei, toba coreeana costa 1.500.000, si momentan nu aveau la magazinul de unde cumpar eu doar tobe din astea Conex. Trebuia sa o schimb ca facea urat de tot, trezeam toata strada cand veneam tarziu de la servici. Intre timp am schiimbat si toba intermediara, dar de data asta am gasit coreeana. >-
  14. Salut baieti, fftopic: Am mai postat pe alt topic cu ceva timp in urma dar nu m-am introdus cum trebuie, adica nu am dat buna ziua la toata lumea cum ar trebui, asa ca mai incep odata si zic SALUTARE si felicitari pentru cei care se ocupa de mentinerea acestui forum. Gata sa trec pe subiect: Am Cielo GLE af. 96 cumparata sh. in august 2004. Kilometraj dupa spusele mecanicului peste 200000 km. Schimbat pana acum: 1. Set fise (PACKARD) - 700.000 2. Claxoane -180.000 3. Toba finala (CONEX romaneasca) - 1.000.000 4. Furtun ventilare carter (deja are cauciucul imbatranit) - 80.000 5. Bec stop ceata spate - 9.000 6. Cauciuc stergatoare (de la Selgros) - 50.000 7. Mecanism timonerie schimbator - 800.000 8. Filtru benzina (AC Delco) - 120.000 9. Bujii (CHAMPION) - 4x 95.000 10. Una Buc. injector- 1.300.000 11. Garnitura capac ax came - 80.000 12. Curea distributie - 630.000 13. Filtru aer - 130.000 17. Simering pompa ulei - 80.000 18. Capac delcou - 130.000 Aditionale: 2L ulei motor: 10w30 (DAEWOO) - 640.000 1L ulei cutie: SAE 80W (DAEWOO) - 200.000 Set sigurante - 25.000 Total: aprox. 6.100.000 ROL Si ma paste o RK la motor .
  15. La cumpararea unui Cielo sh trebuie sa vezi daca ai motorul sau cutia umede de ulei (pe sub masina), semn clar ca o garnitura sau simering trebuie inlocuite. Urmareste daca pe la imbinari se observa silicon, daca da atunci inseamna ca s-au mai facut reparatii. Verifica pedalele cum sunt la actionare, de ex. daca pedala de frana este moale atunci trebuie verificate placutele, eventual aerisita frana. Fa o proba de drum daca simti batai ritmice in volan, atunci probabil ca discurile de frana sunt uzate si au bataie mare. La portiere verifica jocul in bolturile balamalelor la portiera de la sofer, peste 80000Km apare joc. In portiera din dreapta apare joc in balamale cam la 100000km asta ca sa ai o estimare adevarata a kilometrajului masinii. Atentie mare daca masina este lovita mai bine cauti alta. Si in ultimul rand, sa te fereasca Dumnezeu de un sh reparat de mantuiala, doar ca sa arate bine la vanzare. Bafta maxima
 

×
×
  • Create New...