Jump to content
Sign in to follow this  
george_d

Pierderi Ulei La Motor

Recommended Posts

Pierderile de ulei care apar imediat dupa schimbarea garniturii = problema la capac

Pierderile de ulei care apar la o perioada dupa schimbarea garniturii = garnitura de calitate slaba (cauciuc prea dur sau care isi pierde rapid elasticitatea de la caldura) sau strangere incorecta/incompleta a capacului.

Share this post


Link to post

Dupa ce am test vreo 2 solutii de sigilare de tip "gasket" de prin comert ce au rezistat cam 2 sapt(cumparate de la magazine de piese auto serioase, made in germany, d'astea....) am procedat in felul urmator:

 

- dat jos capac + garnitura cauciuc (garnitura se inlocuieste); tot aici am observat ca defapt problema era ca sigilantul nu adera la stratul suport - chiulasa. Am indepartat cordonul de bucati.

- se curata cu multa atentie chiulasa in zona pe care "calca" garnitura si se sterge cu o carpa cu putin diluant

- se slefuieste zona respectiva cu hartie abraziva foarte fina

- se repeta procedura de curatare cu diluant

- am cumparat de la Sika sigilant care rezista in mod normal panal 150 de grade si pentru perioade scurte pana la 300 de grade, Sika Firesil.

- am aplicat sigilantul pe chiulasa in zona pregatita si apoi am montat totul la loc (eu am cumparat si suruburi noi pentru capac, am patit-o sa rup cateva)

 

Cine doreste varianta profi si mai scumpa, poate sa caute Sikasil Gasket.

 

Comportament in timp la ceea ce am facut eu: din august si pana acum nu a mai curs ulei pe langa garnitura, sigilantul aplicat s-a innegrit putin in anumite zone.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Sa nu facem o confuzie: capacul axei cu came (sau tacheti) se aseaza pe carterul axului/axelor cu came, nu pe chiulasa. Imbinarea/ etansarea dintre chiulasa si carter se face cu silicon special. Recomand silicon Dirko de la Elring, de culoare gri.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Na ca mi-a facut-o utilajul azi noapte pe la ora 4. Mergeam pe sosea, la volan consoarta. A oprit la semafor si uitandu-ma eu in bord vad indicator de ulei aprins (ea nu-l vazuse :evilfork :) . Ii zic sa traga pe dreapta si sa opreasca motorul. Ma uit sub masina - balta de ulei. Bun zic, ciuciu ulei, ceva a cedat. Mai dau o cheie de proba, martorul ramane aprins, opresc.

O imping undeva unde o puteam lasa si plecam cu masina de imprumut.

Azi merg la masina in ideea sa o tractez pana la service si sa o las acolo pana maine. Sub masina o balta cam de-o palma. Verific joja, putin peste minim ulei (deci n-a curs tot). Bun, pun o jumatate de litru ce il mai aveam in portbagaj, ma uit sa nu curga, pornesc motorul, becul de ulei se stinge. Am mers cu ea asa pana langa service. Dupa ce am parcat-o, iar a facut o baltita de ulei. Vad maine cu cei de la service ce are. Pare sa fie simeringul de la distributie, cel schimbat anul trecut pe motiv ca cel vechi pierdea.  <img src= "> . Uleiul avea doua luni.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Becul de la ulei nu se aprinde nici daca pierzi 1,5 litri daramite 0,5L deci !!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post

Problema era de la sonda de ulei din cate se pare, pe acolo curgea, poate din cauza asta s-a aprins si becul desi mai aveam ulei.

Share this post


Link to post

AI grija cu senzorii astia. Eu am schimbat 2 pana acum. Sunt de proasta calitate. Ia original, daca gasesti, costa in jur de 100 de lei.

Share this post


Link to post

Pana acum probleme nu sunt; nici nu m-a interesat ce senzor au pus baietii din service, ceva luat de la Unix cu 45 de lei :evilfork:

Share this post


Link to post

Salutare.Am gasit ulei in capul pistonului la cilidrul 3. Poate cineva sa ma lamureasca de unde si ce s-a "busit"??? Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Adica la fise? Daca da, garnitura de la capacul de culbutori a cedat. Sunt (extrem de) proaste. Eu am pus si mastic de etansare rezistent la caldura pe langa garnitura de cauciuc si tot mi-a decat intr-un loc. Urmeaza sa elimin garnitura din cauciuc de tot.

Share this post


Link to post

Apelez la ajutorul vostru pentru un scurt brainstorming. Cielo are o scurgere de ulei , veche dupa cate vad, pare-se undeva din zona garniturii de chiuloasa. Practic, motorul este plin de ulei imbacsit de la bujii in jos, si din cauza ca acolo este si galeria de evacuare / catalizatorul, acest ulei se evapora cu fum si toata masina miroase ca un autobuz vechi. Sa fie chiar de la garnitura de chiuloasa, sau oare sa se prelinga din alta parte? Nu e de la capacul carterului, acolo e curat. Uleiul pe joja nu scade, deci pierderea e foarte mica, iar antigelul si uleiul nu au treaba unul cu celalalt.

Share this post


Link to post

Nu cred sa fie de la garnitura de chiuloasa ca probabil ar emana si ate simptome.Mai degraba scurgerea provine de pe chiuloasa mica unde multiple componente intra in contact cu aceasta si au legatura directa cu uleiul cum ar fi : garnitura buson umplere, garnitura capac culbutori, furtune gaze carter atit cel catre admisie cit si cel din spatele motorului dinspre baie ulei cu intrare in chiuloasa mica, simering ax cu came, apoi de cealalta parte conexiunea aprinderii.

Acuma, intr-o alta nota si srict referitot la uleiuri, dezavantajul unui ulei curat consta in faptul ca e greu de localizat pe unse scapa.

Share this post


Link to post

@corneda: o poza ar fi edificatoare!

Share this post


Link to post

Cam asa sta situatia

 

20210223_150639.thumb.jpg.b491c653850c8deb65cbe762da8ac288.jpg20210223_150716.thumb.jpg.c9f14543974c2a2bffcc70cc0ee9da5e.jpg20210223_150741.jpg.3d672789323611c3f8c56d423c544cca.jpg

 

Nu vad scurgeri in zona superioara sau in zona bobinei de exemplu,  dar toata partea dinspre galeria de evacuare este plina de ulei cleios.

Share this post


Link to post

Se intimpla ca etansarea filtrului de ulei sa scape la cald iar in rest fluxul aerului primit din fata ca apoi sa disperseze uleiul in toate directiile.

Share this post


Link to post

Parerea mea e sa cureti bine si sa urmaresti de unde apare... e zona prea mare ca sa zici sigur de unde e. In zona aia, in afara filtru ulei, capac culbutori sau oring bobine, nu vad de unde...

Share this post


Link to post

Asta ar fi procedura corecta in a identifica eventuale scurgeri sí e mult mai rapida chiar de nu astfel pare. 

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar curatarea zonei ar fi varianta cea mai buna pentru a vedea sursa, ramane de vazut daca mai merita efortul.

Share this post


Link to post

Merita din plin efortul ! Cielitto face toti banii. S-apoi, unde mai prinzi tu o asa posibilitate de-a invata meserie moaca daca nu pe tragaciu' woo.

Cielotto din regie,

Ma invata meserie,

Scurgeri de ulei bizare,

Scapa la vreo etansare,

Da', rezolv io dubioasu',

Facind pe mecanicosu' !

 

By ucenicupunctwoo ! 😉

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am avut scurgeri de ulei la Cielo euro3 din cauza faptului ca garniturile de chiulasa originale sau aftermarket nu au un oring de cupru inserat pentru orificiul trecerii de ulei din chiulasa in carter. Am rezolvat de mai bine de 4 ani cu o garnitura de chiulasa Victor Reinz, care are asa ceva. La noneuro nu am avut aceasta problema, numai la euro3 apare, mi-au confirmat si mecanicii de la reprez. Daewoo de atunci.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Corect, colega. Asta strategie am adoptato si eu. E scris undeva. 

@ corneda: masina are garnitura de chiulasa originala?

 

Share this post


Link to post

Garnitura este originala, motorul nu a fost desfacut vreodata. Am vazut in cateva videoclipuri rusesti ca problema este destul de des intalnita si la Lanos.

Share this post


Link to post

Au acelasi motor, A15SMS. Schimba si simeringurile de supape, pune tot Victor Reinz. Asa am pus si eu. No stres!Daca rezolvi asta, cu ulei bun il duci peste 300-400k km lejer. Citeste postarea mea si de la topicul despre ulei.

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Sunt convins ca motorul duce, merge ceas dupa toti acesti ani si nu consuma lacrima de ulei; caroseria in schimb... 🙃 va fi cea vinovata de scoaterea masinii din circulatie

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...