Jump to content
Sign in to follow this  
george_d

Pierderi Ulei La Motor

Recommended Posts

Esti sigur ca uleiul nu curge de la cutie?

Share this post


Link to post

Am schimbat uleiul la motor de curind.Din pata de ulei de pe asfalt se vede ca este ulei de motor nou , inca neinnegrit.De aici concluzia mea ca este de la motor .Nu m-am uitat la nivelul de ulei in CV.

Share this post


Link to post

Daca ti-au spus ca pierde de sus atunci poate fi de la garnitura de la capacul culbutorilor sau inelul delcoului.

Sterge zona si verifica dupa cativa km sa vezi pe unde apare.

Share this post


Link to post

Ok.Sters zona , mers in oras 15 minute .M-am uitat si sub delco e uscat , la garnitura de la colbutori mai nimic cu exceptia locului unde vine primul injector din stinga cum stai cu fata la motor unde e o zona innegrita (dar e pe stinga si eu gasesc pe dreapta pata ) .Si inca ceva , daca parchez masina in panta (cu botul in sus) pata este substantial mai mare , invers nu e aproape deloc .Cred ca pina la urma este de la palier , dar ma incurca cei de la service care-mi spun ca nu e de-acolo.E foarte suparator , am ajuns ca de cite ori plec cu masina sa verific nivelul la ulei.

Share this post


Link to post

am o problema..mergeam cu masina linistit si cand ma uit in oglinda in urma mea las o dara de ulei nu peste foarte mult timp se aprinde martoru ca nu mai am ulei in motor(spre norocul meu sa aprins cand am ajuns acasa) las masina 10min si cand scot joja uscata uscata...cineva ma speriat zicandu-mi ca este fisurat blocul motor si pierd ulei caci garnitura de la chiuloasa este uscata iar uleiul se scurge de undeva de sub motor...ma puteti ajuta cu vrun sfat va rog frumos...uleiul se scurge si cand sta masina la rece de atunci nu am mai pornit motorul. ce as putea sa fac unde sa ma uit??? :uff: masina mea un cielo koreea `96

Share this post


Link to post

La baia de ulei, probabil. Garnitura vreo 10 lei, baia vreo 70. Surubul nu stiu cat costa. Depinde care ti-e norocul ;)

Share this post


Link to post

Ai schimbat sau umblat de curand pe la pompa de ulei,simeringuri vilbrochen? Ai facut schimbul de ulei si nu au infiletat corespunzator filtrul? Nu are cum sa arunce in halul ala uleiul pe la garnitura baii,nu lucreaza sub presiune! N-are treaba garnitura de chiuloasa cu scapari de ulei in halul asta! Ai verificat busonul baii de ulei,a fost strans corect cu garnitura de cupru(noua)?

Share this post


Link to post

Verifica sonda de ulei.

Share this post


Link to post

Salutare! Este posibil sa se ovalizeze chiulasa daca garnitura are un mic por in ea sau cine stie, poate crapata? Am gasit ceva ulei pe exteriorul blocului motor si cineva mi-a zis de treaba asta, cu ovalizarea. Cu consumul de ulei stau binisor zic, cam 250gr la 10.000km.M-as duce la service dar deocamdata nu stau asa bine cu banii. Am uitat, Cielo Executiv 2005, motor normal, nu 16V. Multumesc pentru eventualele sfaturi si raspunsuri.

Share this post


Link to post

Daca pui o poza cu scurgerea ne putem da cu parerea.

Share this post


Link to post

Astazi am observat o pierdere de ulei la motor; din cate mi-am dat eu seama, vine de la garnitura dintre chiulasa si capacul de sus de la axele cu came si e pe toata lungimea capacului, doar in partea din fata.

A mai avut cineva problema asta? Am verificat (la mana) suruburile de la capacul ala si par stranse bine. Ce garnitura este acolo: din silicon sau una speciala?

post-3148-126485130447_thumb.jpg

post-3148-126485135016_thumb.jpg

post-3148-126485142229_thumb.jpg

post-3148-12648514687_thumb.jpg

post-3148-126485148891_thumb.jpg

Share this post


Link to post

LE: am gasit in manualul de service ca trebuie inlocuita "garnitura capac culbutori" , aplicat silicon de etansare pe noua garnitura si stransa la 10Nm.

A mai facut cineva operatiunea asta, poate fi facuta acasa? Ce silicon ar trebui sa folosesc pt etansare? (din fabrica am vazut ca are unul albastru, se vede iesit putin)

Share this post


Link to post

Eu unul nu folosesc silicon decit in zonele in care garnitura are de ocolit axele cu came si formeaza niste unhiuri aproape de 90*. Ai doua variante: prima, sa incerci sa mai stringi putin suruburile (insa nu excesiv !!!) si a doua, sa inlocuiesti garnitura. Inca o data, mare atentie cu siliconul ala !!! Daca este aplicat fara simt de raspundere risca sa intre in motor si apoi o sa ai numai neplaceri !

Share this post


Link to post

Totusi, ce fel de silicon se foloseste pt asa ceva?

Share this post


Link to post

Din punctul meu de vedere, in materie de etansari auto exista doar doua tipuri de silicon: Victor Reinz si ... altele :)

Share this post


Link to post

Pierderile de ulei pe langa capac sunt frecvente la Nubira.

Ca sa nu ai surprize ar trebui degresat foarte bine capacul in zona garniturii, altfel risti sa nu faca priza siliconul si o sa curga din nou.

Daca tot schimbi garnitura, vezi ca sub fiecare surub care prinde capacul in chiuloasa gasesti cate un inel de etansare din cauciuc.

Ar trebui sa le schimbi si pe astea, in timp apar scurgeri si pe langa suruburi.

Sa ne spui ce tip de silicon ai folosit la etansare si ce rezultate ai.

Share this post


Link to post

exista doar doua tipuri de silicon: Victor Reinz si ... altele :)

Unde gasesc silicon din asta si ce tip, exact, mi-ar trebui pt operatiunea asta?

 

Btw, am vazut ca pata de ulei era mai pronuntata langa capacul distributiei. Exista varianta sa curga si pe la vreun simering pe-acolo?

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Uita-te aici. Eu folosesc de citiva ani numai Reinzosil si sint foarte multumit de el. L-am pus si la garnitura de la capacul culbutorilor (doar in citeva puncte, cele indicate si in manualul de service) si in zona simeringului mare de palier si in zona pompei de ulei. Nu am vazut nici cea mai mica pierdere de ulei ... De gasit cred ca il gasesti prin magazinele auto de profil.

Share this post


Link to post

Ciudat ... de cand am observat scurgerea aia de ulei am sters-o frumos cu o carpa si vad ca nu a mai curs deloc pana acum, cu toate ca am mers zilnic cu masina, ba chiar am facut si un drum de Tg-Jiu & retur in weekend.

Am realizat mai apoi ca, timp de 1-2 sapt inainte sa observ scurgerea am parcat zilnic masina la serviciu intr-o panta foarte abrupta, cu botul in jos. Este posibil sa fi baltit ulei pe garnitura si de aia sa se fi prelins afara? Din cate m-am uitat cu o lanterna prin gaura pe unde se pune uleiul la motor, am vazut ca se aduna ulei acolo si e destul de probabil sa fi ajuns la nivelul garniturii la felul cum a stat parcata.

 

... ce parere aveti? Mai astept sa ma lamuresc bine, ca n-as vrea sa umblu degeaba si parca prea dintr-o data asa a inceput sa curga.

Share this post


Link to post

Cei cu motoare cu 16V...ati schimbat garnitura nr. 15 din imagine?

Am scurgeri de ulei in zona ei si as vrea sa o schimb. A fost nevoie de cheie dinamometrica?

 

Merci.

post-3300-127979005011_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Nu e nevoie de cheie dinamometrica, se stringe "la mina" cu un imbus ordinar. Ba chiar e mai bine sa nu stringi pina la capat, faci asta peste 2 ani cind incepe sa iasa putin ulei ;)

Share this post


Link to post

In regula...o sa ma ocup week-end-ul viitor.

Share this post


Link to post

ala e capacul culbutorilor, la care oricum nu se umbla ca nu ai ce regla, fiind hidraulici, unge garnitura noua cu silicon negru pe ambele parti, si strangi in cruce, si nu tare, si nu mai curge veci.

Share this post


Link to post

Apropos...exceptand marca, ce tip de silicon trebuie?

Din cel pentru temperaturi mari sau...

Share this post


Link to post

2+2 negru am folosit cu succes, orice de marca, tip gasket maker(pompe apa, bai ulei, admisie), nu lua no name. Pe asta al meu scrie ca se poate folosi in loc de garnitura, sau unge garnitura existenta, recomand varianta 2.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...