Jump to content
Sign in to follow this  
george_d

Pierderi Ulei La Motor

Recommended Posts

Eu nu iti recomand restringerea dar ar fi bine sa vezi daca sunt slabite.

Share this post


Link to post
Si eu am pierderi de ulei pe la capacul motorului ( ala pe unde se toarna ulei ). E penibil ca un amarat de capac sa imi faca motorul varza de ulei.

Schimba capacul ala. Si eu l-am schimbat de curand cu unul nou si tot pierde.

 

De cand am pus ulei mai fluid 5w-30 parca pierd mai mult. Pe la garnitura se vede clar ca musteste si poate putin pe la semering si bineinteles pe la capacul de deasupra pe unde se pune uleiul. La 5000 de km am completat aproape 2L. Totusi nu inteleg unde se duce uleiul pt ca jos sub masina nu apar pete. Si o parchez mereu in acelasi loc. Si nici nu am scutul ala de plastic de sub masina pe partea dreapta (nu stiu pe unde l-am lasat). Vad urmele de ulei in jurul baii sub garnitura dar nu ajung jos!!! Asta sa insemne ca e in regula? Si ca pierd in limite acceptabile?

Share this post


Link to post

Vascozitatea la cald a uleiului pe care l-ai pus este prea mica.

Share this post


Link to post

Uleiul cu vascozitate in clasa SAE30 este prea putin vascos pentru un motor rulat din 1996 si pana acum. Incearca o vascozitate mai mare, SAE40.

Share this post


Link to post

Salut.

 

Am o mica nelamurire.

Acum 3 saptamani am facut revizia de 10 k km ocazie cu care mi-au schimbat si uleiul.

Pana aici toate bune si frumoase. Saptamana trecuta am observat o balta de ulei sub masina.

Am mutat masina un pic mai inainte sa vad mai bine si stupoare curgea ulei bine merci astfe incat intr-um minut am ramas fara.

Pierderile erau pe la filtru. Bun, sunat la service mi-au spus sa ma prezint a doua zi. Am umblat in noaptea aceea prin toate benzinariile si magazinele sa cumpar ulei si filtru. Undeva la 1 noaptea le-am rezolvat. Am mers la service, mi-au schimbat filtrul din nou si uleiul si am spus: Gata am scapat.

Azi a aparut din aceasi balta de ulei sub masina. Am sunat din nou la service si mi-au spus ca e posibil sa fie pompa de ulei.

Oare asa sa fie?

Nu ar trebui doar sa stranga filtrul un pic mai tare?

Va rog sa ma lamuriti pe cat posibil sa nu imi "schimbe" jumatate de masina daca nu e nevoie.

Multumesc.

Share this post


Link to post

In afara de filtru ai verificat sa nu ai scurgeri eventual pe la busonul de golire? :rolleyes: Sau poate ai baia de ulei fisurata...

Share this post


Link to post

Am verificat,

la service au tinut-o ridicata pe elevator jumatate de ora cu motorul pornit si nu a picurat.

Acum se vede de jur imprejurul filtrului si garnitura de la filtru e ovalizata "bombata" nu e plata.

Daca pornesc motorul e jale. tasneste uleiul de numa.

Pana la prima revizie nu a fost nici o problema. Acum dupa 1500 de km de la revizie deja 2 filtre sau dus. :wallbanger:

Maine merg din nou. Sper sa nu fie probleme si dupa aceea. oare sa fie presiunea de ulei mai mare si din aceasta cauza sa se duca garniturile la filtru?

Edited by Zuy

Share this post


Link to post

Tu ai masina in garantie dupa profil .

Mergi la service autorizat Daewoo si lasa-i pe ei sa-si bata capul cu asta , au datoria sa rezolve .

Share this post


Link to post

Ai dreptate.

Dar problema e ca nu stau la oras.

si din cauza asta trebuie sa alerg sa iau un alt filtru sa pot sa duc masina pana la service sa vada ce ii cu ea. Si e a doua oara intr-o saptamana cand mi se intampla asta. Si sincer, ei nu prea isi bat capul. Consum de timp bani nervi.

 

Off topic: daca chem platforma sa o duca la service eu platesc sau ei ?

Edited by Zuy

Share this post


Link to post

Teoretic nu ar trebui sa cumperi filtru de ulei , chiar service-ul autorizat Daewoo ar trebui sa aiba ia filtrul de le ei din magazie si sa dea garantie la lucrarea facuta de ei .

Normal este ca ei chiar sa nu accepte filtrul de ulei si uleiul adus de tine cind masina este in garantie .

Share this post


Link to post

Exact,

dar altfel nu am posibilitatea sa duc masina la service.

De aceea intreb de platforma.

 

Sper sa se rezolve.

Share this post


Link to post

Salutare

am fost la service si au ajuns la concluzia ca de vina ar fi o supapa de la pompa de ulei care se tot blocheaza. Am lasat masina la ei si luni merg dupa ea.

O alta problema ar fi ca la mers ies gaze multe la joja de ulei. O fi normal ?

 

Am sa va tin la curent.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am un cielo Std gpl din iulie 2006 acum am 50 mii de km, am observat ca am urme pe blocul motor, pe carcasa cutiei de viteza, in jurul filtrului, si pe baia de ulei, iar sub masina o pata minuscula de ulei. Am verificat uleiul e ok la nivelul normal. De la ce sunt scurgerile si daca este grav. In masina am ulei 5w40 de la aral.

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

Salut, am un espero cu motor 1.8 102.000km nu stiu daca sunt reali, ce am remarcat e ca termostatul era defect, l-am schimbat a costat 69 ron acum pare sa mearga ok indicatorul din bord, dar ce nu imi place mie e ca pe la garnitura de la capacul culbutorilor imi da uleiul afara... :( Cum privesti motorul din fata pe la surubul din stanga jos, cel mai din colt scoate, azi i-am schimbat garnitura cu una noua si tot scoate ulei. Folosesc Liqui Moly 10W40 schimbat de 300km. Care sa fie problema? E ceva grav sau nu am de ce sa-mi fac griji ? Alta problema ar fi consumul ridicat, e posibil sa fie ceva dereglat la masina? Relantiul imi sta la 950rpm... Mersi in avans :lavolan:

 

PS - mai uitasem o remarca: Masina scoate fum la pornirea la rece cam 30 secunede dupa care e ok. Dar scoate putin, nu nor de fum :) E normal ?

 

Am atasat o poza sa vedeti pe unde scapa ulei. Acolo unde e incercuit cu albastru e problema.

post-9937-1189308358_thumb.jpg

Edited by Bimm3r

Share this post


Link to post

Nu mai pot sa dau edit. Ce am mai constatat, motorul da fum la orice pornire indiferent daca e la rece sau la cald si daca accelerez la 3000rpm si las pedala atunci cand scade in tura da fum. Fumul e putin albastrui. Asta stiu ca inseamna ca "mananca" ulei, adica motorul e prea uzat :( Ce e de facut ?

Share this post


Link to post

Motorul tau necesita reparatie completa : segmentare si semeringuri de supape.

Share this post


Link to post

Salut ovi_jer - de unde sa imi iau setul de segmenti cat mai ieftini dar originali si acele semeringuri? Nu sunt din bucuresti, daca imi poti recomanda un site eventual de unde sa-i comand ar fi super. Manopera cat ar costa aproximativ la treaba asta ? E posibil din cauza ca e "obosit" motorul sa consume mai mult de 12% in regim urban ? Oricum motorul merge f. bine, trage bine, e silentios, doar ca da fum :)

Share this post


Link to post

Nu te grabi sa desfaci motorul decat daca vrei sa tii masina mult timp, dupa aia intri in alte belele. Cat timp nu te deranjeaza, masina trage cat decat si nu trebuie sa completezi prea mult las-o asa, tine banii pentru alte chestii care vor pica. Mai ales daca nu ai probleme cu relantiul da-i pace :) . Ii pui un GPL daca vrei sa mergi multi km si asta e, sub 11 benzina in oras oricum nu va lua.

Share this post


Link to post

Pai as vrea s-o mai tin o vreme. Cred ca o las asa, si asa verifica RAR-ul in 2009 deci nu am probleme cu noxele si o sa-i pun GPL :) La ce probleme cu relanti-ul te referi tu ? Imi sta cam sus, la 950rpm, de poate regla mai jos?

Share this post


Link to post

Eu am impresia ca esti pe cale sa descoperi problemele cu relantiul de care ziceam. Daca sta la 950 cu motorul cald e posibil ca fostul proprietar sa fi mascat o problema cu relantiul din reglajul fix al clapetei de acceleratie. Suntem offtopic aici.

Share this post


Link to post

Daca fumul este vizibil in mers o sa ramai fara certificatul de inmatriculare la primul control RAR in trafic.

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare scurta. La mine se umezeste baia de ulei la imbinarea cu motorul dar numai in partea din fata. Cand am verificat suruburile mi-s-au parut parut cam slabe in sensul ca mai pot fi invartite o tura doua cu teul. As vrea sa le strang eu dar poate imi spuneti cat de tare ca sa nu stric ceva pe acolo. In manual scrie cuplu 5Nm dar cum nu am cheie dinamometrica nu stiu cam cat ar fi.

Multumesc.

Edited by aly

Share this post


Link to post

Strange si tu putin, mai verifici dupa 2-3 zile, si tot asa :D

Share this post


Link to post

De preferat sa le strangi la rece, insa cel mai bine ar fi sa schimbi garnitura de baie.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema , enervanta rau , cu pierderea de ulei de motor .Pe scurt ,daca las masina nemiscata (adica nu circul cu ea) nu gasesc urme de ulei pe jos,dar daca merg cu ea 5 minute sau 5 ore si opresc ,apare pe jos o pata mica (aprox 2 cm diametru) cum ar veni in dreptul jojei si apoi picureala se opreste ( 1 picatura pe minut cam 5-10 minute ) .M-am uitat pe sub ea si toata partea dreapta cum stai cu fata la motor e minjita de ulei dar nu se vede pe unde curge.La service mi-au spus ca uleiul vine de undeva de sus , de la inelul de la delco si ca trebuie un inel de delco mic pentru espero de 1,5 . Nici un magazin de piese daewoo nu stie ce-i ala un un inel mic de delco de 1,5 iar eu nu cred ca este de la delco pentru ca este uscat pe linga el . De unde ar putea fi ,ceva idei ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...