Jump to content
Sign in to follow this  
barzanv

Consumul de benzina la Espero

Recommended Posts

sub 13-14% la motorul de 1,8 mai ales la drumuri scurte/semafoare multe nu va ia...ma refer la benzina...daca aveti si AC pornit...

probabil noua lua 12...

Share this post


Link to post

Cel mai mic consum pe care l-am obtinut cu Espero a fost de 11.5% in oras ,obtinut foarte chinuit adica schimat numai la 2800 rpm ,scos din viteza pina opream la semafor ...adica un mers din inertie citeva sute de metri ...nu foarte confortabil de altfel acest stil iar consumul a scazut numai cu 1L ,asa ca nu merita mai bine mergi normal si consumi 12.5 L/100km .

Extraurban e ara altceva ,in jur de 6% pina la 110 km/h ,drum drept fara curbe si decelerari/accelerari adica pe A2 sau A1 . :) ) ...la peste 160km/h consumul crestea spre 9% iar mai departe ajungea pe la 11% dar nu poti merge in RO foarte mult cu viteze ridicate .

Share this post


Link to post

Am bagat 43 de litri si am mers 350 de km, adica vreo 12 si ceva la suta. Cu ocazia asta cred ca trec la alta categorie la topicul cu banii cheltuiti lunar pe benzina.  <img src= ("> De fapt de ce ma plang, langa mine la pompa un Porsche Cayenne a bagat 95 de litri de benzina si nu de oricare, de MOL98 care e cu vreo suta de lei sub 40 de mii. @-)

Share this post


Link to post

300 km (50 urban, 250 extraurban) facuti cu 25 litri de benzina. Rezulta un consum de 8,3 l la suta. Multumitor din punctul meu de vedere.

Share this post


Link to post
Am facut si eu consumul, a la carte, cu metoda plinului.

 

306 km parcursi, din care: ~60 km ciclu urban foarte pacatos (home-work, work-home, drumuri scurte rau); ~100 km "turbozone" cu viteza ~140 km/h; restul, drum stricat cu multe serpentine, mers incet intr-a 1-a si a 2-a. AC pornit in permanenta.

 

36.5 litri de benzina (si inainte de drum, si dupa - alimentare doar pana la primul click).

 

Rezulta consum: 11.92 litri de benzina la suta de kilometri.

 

Cred ca metoda la primul click nu merge decat daca iei de la exact acceasi pompa. Eu personal fac plinul pana in buza. Adica pana se vede benzina. Ar trebui sa se tina cont si de incarcarea masinii. Aici ar rezulta diferente de 0,5-0,75L iar la 300de km inseamna deja 0,25L/100 in plus.

 

Consum de benzina pt auto propriu: ~13-14 in oras(condus normal); 8,3 la drum (vit aprox 130km/h - 140km/h).

La un drum dus CT-Buc a luat cam 6% dar am mers pana in 100km/h. Plictisitor, a durat cam 2h45'. Retur am bagat viteza si am scos 2h 10'.

Share this post


Link to post

Alimentat pina in buza OMV95,mers Bistrita-Cluj dus intors 262km,realimentat

17.30l,rezulta un consum de 6.57l/100km :) >-

Share this post


Link to post
Alimentat pina in buza OMV95,mers Bistrita-Cluj dus intors 262km,realimentat

17.30l,rezulta un consum de 6.57l/100km :) >-

Mai trebuie sa spui viteza... 90-100 km/h cumva ?

Share this post


Link to post

Scuze la dus 90-100km/h,la intoarcere 120-130km/h(m-am grabit).

Share this post


Link to post

Dupa 150 de km oras 100% am refacut plinul; rezultatul este ca au intrat 21.83 (pe bon) L benzina. Rezulta un consum de cca 14.5%. Cam mult. Am mers fara AC si fara sa agit masina. Zilnic 12-13 km (dus intors serviciu). Benzina puneam pina acum OMV 95 fara plumb.

 

Consumul asta mi-a iesit dupa ce am reglat-o la radacini (ferdinand) a 3-a oara!!! Cu ocazia asta am schimbat si bujiile ( imi cam tremura la relanti, lucru pe care il face si acum).

 

Am stat eu si am rationat un pic : de ce naiba am tot pus pina acum benzina fara plumb daca masina mea nu are nici un fel de euro ? Asa ca am completat cei 20 si ceva de litri cu benzina premium de 95 cu plumb de la Lukoil. Am amestecat un pic benzina (cca 30 fara plumb + 20 cu plumb - sper sa nu se imbete!). Rezultatul imediat este ca masina se infige mult mai bine! In sfirsit parca simt ca am motor de 1,8!!! Acum stau si ma gindesc iar : oare faptul ca am folosit pina acum 95 FB mi-o fi influentat si consumul relativ mare ?! N-as crede, dar astept urmatorul test cu speranta :)

Share this post


Link to post

Salutare baieti!Sunt si eu de 2 saptamani proaspatul sofer al unui Espero 1.8 pe care iuntentionez sa-l cumpar in viitorul apropiat de la firma la care lucrez. Masina are 145 mii Km dar e intr-o stare excelenta,atat mecanica cat si estetica.A fost 4 ani masina sefului.Sincer sunt foarte multumit de masina, mi se pare cea mai buna alegere dintre masinile SH din Romania.Am citit cu mare curiozitate mesajele voastre referitoare la consumuri pentru ca ,folosind-o ca si masina de serviciu,trebuie sa completez foi de parcurs zilnic dar nimeni nu stia consumul mixt la masina asta.In cele din urma s-a ajuns la 10% consum mixt.E bine,e rau,va intreb pe voi.Avand in vedere ca circul 90% din km in afara orasului,dupa parerea mea e bine.

Share this post


Link to post

Daca pui accentul pe consumul urban poti sa te astepti si la 16% sau mai mult daca te dai la ea un pic(nu mult). Afara ia cam 7.5-8 daca mergi pana in 140 (am mers si cu 90-100 contant 300 de km si tot cam atat a luat). Eu am reusit sa raman ieri in drum fara benzina, ma asteptam sa mai am 15 litri in rezervor pe putin(nu merge indicatorul). In oras merg in general pe benzina pentru ca se opreste pe GPL si e enervant, deci consumul il aproximez la peste 16% dupa aceasta experienta(si nu numai).

In concluzie, sper ca in juma de an sa am diferenta pana la Golf4 sau Octavia ca nu se poate asa ceva.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post

Tu ai o problema undeva. Nu cred ca exista cineva sa se dea mai mult decat mine la masina asta si mai mult de 15 (cu tot cu AC) mie nu mi-a luat. #-o :o Si crede-ma: ma dau la ea.

 

 

Later edit: de fapt a fost intotdeauna sub 14,5 oricat m-as fi dat la ea.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Alimentat de la OMV ,95 cu plumb 39.75l ,am mers 354km exclusiv in oras,rezulta un consum urban de 11,22 %(ca la carte).Am pornit si aerul conditionat cam 1/3 din drumuri.M-a costat 143,89 ron.

Share this post


Link to post

Eu personal am in jur de 13 (13.5) in regim de oras.

Din cate am citit pe acest topic si din propria experienta rezulta urmatoarele:

 

- Espero 1.8 ia 13-14 in Bucuresti si 12-13 in alte orase mai putin aglomerate. In regim extraurban consuma 7 pana in 110 si 9 pe la 140 - 150.

 

- Espero 1.5 ia cam 11-12 in Bucuresti si poate scade si la 9 in orase putin aglomerate. Extraurban e cam acelasi drac cu motorul de 1.8 (diferentele nu sunt semnificative)

 

Desigur datele de mai sus sunt in conditii de mers normale, fara liniutze, fara demaraje cu scrashnet de roti, fara viteze de 100 km/h intre stopuri, etcetera.

Masinile cu motoare dereglate nu vor scoate aceste consumuri :D

Si desigur acestea sunt consumuri calculate vara sau pe timp frumos. Iarna se schimba radical problema.

Edited by mongoose

Share this post


Link to post

Asta iarna in Bucuresti mi-a luat 12,5. Vara ia mai mult din cauza de AC.

Share this post


Link to post
Asta iarna in Bucuresti mi-a luat 12,5.  Vara ia mai mult din cauza de AC.

 

E adevarat, dar iarna, la pornire motorul merge mai turat ceva timp pana se incalzeste - deci consum suplimentar. Cred ca adevaratul consum e vara - candva cand sa nu folosim A/C (eventual noaptea)

Share this post


Link to post

Mi-am luat espero. O data cu el mi-am luat si AC pe care il folosesc vara. Iarna e cel mai mic consum, mai ales ca de acasa la lucru/facultate sunt vreo 10 kilometri si motorul are timp sa se incalzeasca.

Share this post


Link to post
Asta iarna in Bucuresti mi-a luat 12,5.  Vara ia mai mult din cauza de AC.

WOW. 12,5 in Bucuresti iarna. Mie nici vara fara A/C nu imi iese consumul asta. Ai scris cumva pe undeva cum conduci ce consumabile folosesti etc, pentru ca trebuie sa incerc si eu.

Si inca o data, WOW.

Share this post


Link to post

Nu s-a intamplat de prea multe ori sa imi ia atat, dar de obicei tin masina destul de turata, in jur de 3000 si cu multa frana de motor. Poate nu e cel mai confortabil, dar imi place. In ultimul timp imi consuma cam mult si trage si cam greu. Ar trebui sa schimb filtrul de aer dar ploua afara.

 

Ati ajuns sa ma dati pe mine drept exemplu de consum mic? =))

Share this post


Link to post

Pai daca mie imi ia 13,5 vara si 14-15-16 iarna e normal sa consider ca ai consum mic. :D

Share this post


Link to post

Poate depinde si de cat de lungi sunt drumurile tale. Eu in mod normal in fiecare zi fac 10 km dus si 10 intors deci are timp sa se incalzeasca si schimb vitezele foarte des.

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare care imi da bataie de cap in ultimul timp:

Practic cum se obtine un consum mai mic in regim urban? Folosind frana de motor sau lasand masina sa curga pana la stop fiind scoasa din viteza?

Share this post


Link to post

Esti :o fftopic: vezi discutia de aici (pe scurt, frana de motor = consum minim).

Share this post


Link to post

"Help me Obi Wan kenobi, you're my only hope !"

 

N-am gasit un mod mai original de a descrie problema, dar masina mea ma cam aduce la disperare. Consuma prea mult.

Aveam impresia asta de mai mult timp. Dupa citeva verificari cu metoda plinului mi s-a confirmat banuiala. Am vrut sa testez de mai multe ori sa evit eventuali factori aleatori.

Acum citeva luni am facut o curatare de injectoare + reglaje cu testerul la radacini apaca. Nu am fost eu... l-am trimis pe fratele meu. Ii promitea ala consum de 9%. Dubios sa promiti asa ceva la espero 1,8. In fine, masina a mers citeva zile "bine" in sensul ca se infigea mai tare. Dupa un timp s-a puturosit la loc. Nu ma deranjeaza chestia asta asa de tare. In continuare aveam impresia ca imi papa cam mult (ma uitam la ac cum se duce in jos, saracul de el!).

M-am dus la radacini giurgiului. Astia mi-au zis ca o regleaza la consum de 10%. Dupa acest reglaj am mers vreo 80 km in oras -> 12,5%. Am zis ca e decent! Imediat dupa consumul de oras am facut unul de "afara". Rezultatul : 7,5%. OK si aici.

La urmatorul test cu plinul (dupa cca 60 km) am refacut plinul. Surpriza : consumul a urcat la cca 14%. Hmm... Am zis ca e prea mica distanta. Intre timp, am mers la radacini ferdinand. Baga ala testerul, se uita ca vaca si imi recomanda sa schimb bujiile deoarece masina cam tremura la relanti si ca a observat el ca doua bujii sint cam nasoale. Bujii + tester + manopera = aproape 900.000. Rezultatul ?! Urmatorul test cu plinul = 14,5%. Bani aruncati!!! A, si masina tremura usor in continuare la relanti.

Ultimul test de consum mi-a iesit aproape de 16% (188 km cu 29,8 L). Hai sa zic ca acesti 188 km sint facuti cu trafic destul de greu . Am mai dat drumul si la AC sa dezaburesc rapid geamurile, dar in general merg fara el.

In lumina celor de mai sus inseamna ca masina mea consuma 14% in oras cind merg fara blocaje, fara AC si mers lejer. Drumul meu zilnic e pina la serviciu; cca 6 km dus / intors. Il fac cam in 20-25 min (6 km).

Benzina am pus fara plumb 95 de la OMV. Recent am inceput sa pun cu Pb tot de 95 Lukoil (masina mea nu are catalizator).

 

N-am schimbat filtrul de aer sau mai stiu eu ce minuni... doar bujiile.

N-am probleme cu presiunea in pneuri.

Nu car saci de ciment cu masina.

Nu merg tare tocmai din cauza faptului ca imi papa cam mult. In general schimb vitezele la 3000 de ture.

Am schimbat recent bornele de la baterie deoarece am constatat ca erau duse si mai rau era ca uneori, din cauza lor, masina nu mai era conectata la baterie. Le miscam un pic, puneam din nou codul la casetofon si gata de drum.

 

Ce sa fac in continuare ? Daca ma duc a patra oara la radacini le bag surubelnita in git si le sparg si testerul ala la care se uita ca niste vitei, dupa care regleaza un pic potentiometrul de CO2 si gata! 300.000 pt 5 minute.

N-am fost lenes... am cautat pe forum, dar informatia e destul de disipata cind e vorba de consum si mi-a fost greu sa trag o concluzie cu ce ar trebui sa fac in continuare.

Nu prea ma pricep la masini si nici nu imi place sa umblu eu unde nu imi fierbe oala. In plus, am o aversiune fata de service-uri (uneori am impresia ca sint prostit pe fata si pe banii mei, alteori am impresia ca unii mecanici nu prea se pricep).

 

Multumesc in avans pt orice idee / sugestie.

Share this post


Link to post
N-am schimbat filtrul de aer sau mai stiu eu ce minuni... doar bujiile.

Schimba filtrul de aer, e consumabilul cel mai important. In plus, n-ai spus ce bujii ai pus si ce gap au la electrozi (un motiv ptr. care tremura motorul la ralanti). Si inca ceva, degeaba te duci la tester, acolo se pot depista defecte, dar nu reduce consumurile, daca timpul de injectie e corect !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...