Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Jurnal de bord - TICO reparatii+defecte

Recommended Posts

Incercati sa explicati asta unui inginer de la un service Daewoo! Basca ca cel la care duc eu masina imi este si bun prieten! Eu am schimbat-o la 40kkm aprox pentru ca am avut -o plina de ulei de la cele 2 simeringuri care nu mai etansau!

Share this post


Link to post

pai cum ziceam. la 40k se verifica, si daca este cazul, se schimba.

doar nu o verifici, vezi ca nu mai tine, si o lasi asa.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

La 93.500 Km / Vineri 10 Iunie am schimbat filtrul de aer cu unul Daewoo Genuine si stergatoarele de parbriz tot cu Daewoo Genuine.

 

Nu intra neaparat la reparatii dar am adaptat si un buzunar usa stanga pe usa din dreapta, se potriveste de minune.

 

... va urma.

Share this post


Link to post

nu ma interpretati gresit, dar cred pe topicul asta o sa ajunga unii sa spuna ca s-au dus cu masina la spalatorie  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pana la 87k km:

-pompa benzina

-capete planetare

-bucse bara stabilizatoare

-tobe

-maner usa

-curele si intinzator

-placute si saboti

-simeringuri arbori si garnitura de la capacul de tacheti

-furtunurile de la radiator

-valva pcv

-maner de usa

-clipsuri de prindere capac portbagaj

-sonda benzina (nu se mai aprindea becul)

-fise si bujii

-filtre, ulei la timp

in total in ultimii 40k km nu am depasit 13 mil in afara de benzina, ulei si filtre

in afara de benzina in ultimii 40k m-a costat masina sub 455lei/km (fara manopera ca am facut eu totul) :banana:

e posibil sa fi omis ceva dar nu poata influenta mult pretul.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Eu am un Tico SX, fabricatie decembrie 1999, cumparat second hand cu 38.000 km pe bord.

De cand am cumparat masinuta am facut urmatoarele operatiuni:

 

- schimbat ulei (Aral) + filtru de ulei

- schimbat filtru de aer

- schimbat filtru de benzina

- schimbat fise - erau imbatranite si una nu mai facea contact

- schimbat toba - era ruginita

- schimbat baterie - dusa, cred ca era bateria originala, era ceva coreean

- schimbat stergatoare - dar nici astea nu sunt prea grozave

 

De curand am fost nevoit sa inlocuiesc in totalitate sistemul de franare:

- discuri de frana fata + placute

- tamburi spate + cilindrii + conducte de frana\

- lichid de frana

 

Masina are acum 42.000 km. Nu prea imi place cum a inceput sa mearga cutia de viteze, marsalierul nu mai cupleaza deloc bine... ar fi oare cazul sa fie schimbat uleiul din cutie? Despre cureaua de distributie am auzit ca la 60.000 km ar trebui schimbata.

 

Aveti idee cam la cat se ridica costurile pentru inlocuirea curelei de distributie? Ce se mai schimba odata cu cureaua?

 

Later edit: Am uitat sa va spun... nu indica bine volumul de benzina din rezervor. Cand e plin arata plin, dar pe masura ce scade incepe sa mearga aiurea. Nu ma pot baza pe informatiile furnizate... aveti idee ce trebuie schimbat?

Edited by adrianciocalau

Share this post


Link to post

adrian, stai linistit in legatura cu indicatorul de benzina, asa e la toate tico-urile.

Share this post


Link to post

d'a cea patit de pe la 45.00 a trebuit sa-i schimbi discurile de frana, a mea are 90.000 si nu cred ca e cazul inca, la fel si in spate, in afara de saboti inca nimic...

cu indicatorul de benzina e cam aiurea, sta mult pe plin si d'upaia coboara repede, mai ales de la jumate in colo...

 

am fost in service pt 90.000 schimbat cu Aral Blue( fost basic tronic) filtru ulei si benzina... si atat, mai fac o vizita la suta. mai devreme cred ca nu e cazul...

Share this post


Link to post

@adrianciocalau: cam dubios ca a trebuit sa schimbi toba si discurile de frana la 40k km. sa nu fi fost manarit kilometrajul cand ai luat-o :-?

Share this post


Link to post

tico 98 sx. 66000km schimbat saboti, ulei, filtre, si cam atat. masina avea schimbata cureaua distributie. sunt al doilea proprietar ARE O PROBLEMA IN SCHIMB... DESTUL DE DES RAMANE PUTIN TURATA , DAR NU CHIAR MEREU, CATEODATA MERGE F. BINE, ADICA NETURATA. CE AR PUTEA SA FIE ? ma puteti ajuta cu o idee ? poate stie cineva. :) >-

Share this post


Link to post
d'a cea  patit de pe la 45.00 a trebuit sa-i schimbi discurile de frana, a mea are 90.000 si nu cred ca e cazul inca, la fel si in spate, in afara de saboti inca nimic...

 

Nu stiu ce a dus la uzarea in asa hal a discurilor, insa erau varza, le-am vazut cand le-a dat jos mecanicul. Frana n-a mers bine de la inceput, am fost dupa ce am cumparat-o la un mecanic sa intreb de placute, dar mi-a zis ca sunt doar la jumate duse, si ca nu trebuiesc schimbate. Apoi a mers doar nevasta-mea cu masina, si la viteza cu care merge ea, erau bune franele alea :) apoi cand am luat eu masina, am vazut ca e din ce in ce mai prost. Deci s-a mers mult cu franele slabe, poate asta a afectat si mai mult sistemul, nu stiu, nu ma pricep prea mult la mecanica. Din cate am vazut eu, marea problema a fost rugina. Peste tot rugina...

Share this post


Link to post

76k km

discuri frana

placute

saboti

burduf planetara dreapta

lichid de frana...

 

pret: burduf 330.ooo(include si clemele si vaselina)

toate alea de la frane 3.1 milioane lei

(astea le schimb maine)

Share this post


Link to post

Bun. Sa incep eu. Toate problemele avute, le-a avut mama ca eu numai de vreo 4000 km am masina pe mana (acuma numai eu o conduc. mama si-a luat alta).

Mentionez de altfel ca toate reviziile au fost facute la timp.

la aprox 50.000 km s-a stricat frana. Nici acuma nu am dat de problema. Se manifesta astfel : cand vrea ea, pedala se face rigida cu tot servo-ul si parca etrierul numai mangaie discul. nu il blocheaza nici daca apesi cu toata puterea. am observat iarna ca fix cand pornesc masina face faza asta. dupa vreo 5 pedale devine extrem de moale si se tureaza putin mai mult motorul. Dupa care, revine cam la jumate. adica nici tare, nici cum trebuie. Dar cand iti este lumea mai draga este iar beton. am fost la mecanic si s-a uitat la placute, disc etc si nimica. Discul nu e ovalizat, placutele erau noi. Acuma ca a venit vara, nu prea mai face faze din astea. foarte rar. am fost la alt mecanic care cica e specialist in frane si a lucrat ceva la servofrana. a fost un fel de aerisire.(acolo, cand deschizi capota, este si membrana de la servo. acolo a lucrat ceva) a facut un psssss. si gata. Dar tot asa.Respectivul mecanic (al doilea, asta cu aerisitul) a zis ca la tico-uri asa e. ca dupa un anumit kilometraj, toate fac asa cu frana si ca si el are unul si tot asa ii face si ca nu am ce face in privinta asta. Lucru care nu il cred fiindca nu am vazut pe nimeni sa se planga pe forum de problema asta. La vremea respectiva s-a inlocuit ceva piesa la servo. nu imi mai aduc aminte. Dupa vreo 2 saptamani ma voi duce sa se uite mai amanuntit la ea. mecanicul (nu mecanicul "specialist")zice ca ar putea fii lichidul de frana ca este vechi si poate ala nu mai curge asa bine prin conducte. Voi vedea. Deci asta e beleaua mare cu masinuta asta.

la aprox. 55.000 km , roata stanga fata a inceput sa scoata "fum" (ca alt termen nu am gasit. Problema : un pistonas de la etrier s-a blocat. Rezolvarea : tractare + inlocuire de pistonas.

la aprox. 56.000 km mi s-a stricat motorasul ala ce da apa pe parbriz ( de data asta eu am patit-o. nu mama). Rezolvarea : inlocuirea lui cu unul nou. Problema mai persista partial. Adica motorasul ala, cateodata da apa cu presiune, cateodata nu. Cum vrea el. E chiar comic cand nu da cu presiune ca se creaza un fel de bolta pana ajunge apa la parbriz.

Acum la 58.000 Km (chiar de 3 zile) am schimbat bujiile dar mi-a zis mecanicul ca trebuie si fise noi. Alta cheltuiala pe capul meu. vreo 800 K.

Acuma trebuie sa imi cumpar cauciucuri noi dar ezitez ca vreau sa imi pun jante pe 13" din aliaj.

Deci cam astea ar fii problemele. Aa. nu am pus becurile care este normal sa se mai arda. In rest nimica. La motor slava domnului nu am patit nimica. Absolut nimica. Prima cheie si porneste inclusiv si iarna.

Mai am o problema daca se poate numii asa. Cand bag in marsalier, cateodata se aude un hhhhhhcc puternic chiar si daca ambreiajul e in podea. Cateodata intra lejer. Cateodata numai din a 4-a incercare vrea sa intre in locas. Oare sa fie discul de ambreiaj pe duse?

Oricum cam asta ar fii istoria Ticozaurului.

ahh. inca doua interventii. Schimbarea volanului cu altul tot Daewoo dar alt design deoarece volanul original i s-a rupt in mana mamei. Da ati vazut bine. I s-a rupt pur si simplu in maini cand a virat pe loc in parcare (bine ca pe loc ca de era la vreo 60 km/h...)

Si pe la vreo 54.000 km s-au schimbat suspensii spate si "placutele de frana din spate" :P

Edited by Lucas

Share this post


Link to post

1 pompa de apa

2 telescoape spate

3 cablu fr de mana

4 filtre..

5 pl de frana, ferodou..

6 probleme la motor acuma.. are 170k Km.

Edited by nata

Share this post


Link to post

-am schimbat azi termocupla ventilator radiator: 430000lei.

simptome: pornea ventilatorul sau nu pornea,,,fara nici o logica.,,,acul indicator temperatura apa era peste jumate si nu pornea.

-piana acum cind functiona normal imi pornea ventilatorul cind ajungea aproape la jumatate(adica statea aproape drept).

Share this post


Link to post

Poate fi considerata o defectiune...nu ela motor nu e la cutie.

In urma ploilor de saptamana trecuta mi-a intrat apa in masina, masina a fost parcata intr-o vale cu un canal infundat.Apa ajungea pana la limita de sus a rotilor.M-a pus dreaq sa o mut(de frica sa nu se intample ceva la motor) si cand am deschis usa...a navalit apa.Era pana sus la scaun cred ca era si noapte. Nu stiu cum a pornit din a 'shpea incercare si am scos-o la liman.Nu am reusit sa scot apa.

Dupa 3 zile nu mai putea sta in masina de miros.S-a imputit apa de sub mocheta. Cine a scos mocheta stie ca este si un burete gros sub ea. Si cum costa peste 2 mil lei vechi o mocheta tico am spalat-o cu pur si cu furtunul, s-a uscat si am pus-o la loc.Trebuie scoase scaunele, cateva suruburi si gata!!!

Daca cineva vrea asistenta(de parca ar fi mare inginerie) ii stau la dispozitie.  <img src= ">

 

P.S. :P oate fi trect in "jurnal de bord"

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

e...o idee interesanta, la mine a curs ceva ulei sub scaunul de la sofer(tineam acolo un bidon care nu a fost bine strans0 si maicamea a pus o sticla in spate de lapte ce s-a scurs in mocheta si miroase de vre-un an jumate putin a branza sau picioare... asa usor.

intrebarea este cum ai reusit sa o scoti din niturile de plastic din fata, ca scaunele nu cred ca este o problema...am tot desfacut scaunul soferului...

in afara de scaune fata, si chedere de la usa ce ai mai demontat...sau crezi ca e necesar un topic separat?

si in cat timp s-a uscat toata mocheta, sa stiu cat stau pe bara...

Share this post


Link to post

Nu este complicat tare. Am mai desfacut suruburile de la centura de siguranta(2 la numar) cateva doape de plastic de la ornamentele de pe stalpi.La fel la schimbator vreo 4 surubele mai mici si alte 4 la frana de mana.Am folosit si cutterul ca sa tai putin pe langa frana de mana(altfel ar fi trebuit sa desfac 2 suruburi care m-au speria - ceva cu frana de mana). Trebuie sa ridici bancheta din spate.

Azi dimineata am scos-o pe la 8. Pe la 3 era uscata. Imi era teama de buretele de dedesupt ca nu se usuca(un amic...cel putin 3 zile cica !!!) La sofer am schimbat buretele ca era macinat.

Acum toata operatiunea mi se pare banala. :mrgreen:

Share this post


Link to post

si nu s-a deformat?

ca eu vreau sa o spal cu simt de raspundere si mi-e ca nu mai "se pupa" cu forma veche...

cred ca atunci cand am putin timp, ma apuc de ea,.. si o si parfumez...

Share this post


Link to post

Fiind deja termodeformata nu s-a intamplat nimic rau. Vine ca o manusa.

Mda cu parfum nu am dat...am uitat. :wallbanger: Buna ideea.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Eu am demontat tot interiorul de la TICO. :thumbl: Am si curatat pe unde mai aparuse ceva rugina (masina din dec. 2000) , am vopsit toata podeaua si am spalat mocheta la o spalatorie auto (cu pompa de mare presiune). A iesit totul boboc. :banana:

Asta prin iulie. Atasez si ceva imagini exemplificatoare.

 

 

Bye..

Cosmin

post-1534-1125426842_thumb.jpg

post-1534-1125426855_thumb.jpg

Share this post


Link to post

:o whoaaa, speechless, I am without speech. felicitari !

Share this post


Link to post

salutare,

am si o noua problema , cand pornesc motorul miroase a benzina, am ridicat capota si surpriza benzina pe pomopa de benzina, dupa aia dispare.

a mai patit cineva , ce trebuie facut?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...