Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Probleme La Pornire Si Imediat Dupa Pornire

Recommended Posts

Ca nsa vezi daca e pompa de vina , la pornire fa asa :

 

Pui contactul o data , lasi sa se amorseze pompa si nu pornesti

Pui contactul a doua oara lasi sa se amorseze si ii dai cheie . Daca e pompa , atunci va trebui sa porneasca la prima cheie .

Share this post


Link to post

LIX aceleasi simptome le aveam si eu, insa azi le-am rezolvat. :banana: Problema la mine erau injectoarele, insa la mine dupa ce pornea, mirosea a benzina ingrozitor, daca era motorul rece pornea abia la a 2-3 cheie. Incearca sa o pornesti cu acceleratia apasata la maxim, dupa ce a pornit lasa acceleratia. Eu aveam 2 injectoare belite, azi cand le-am dat jos, nu am mai scos tevile din rampa, am desfacut doar suruburile, am reusit sa scot injectoarele si am intors imediat cu duzele in sus, eu pana acuma le lasam sa se scurga intai, si surpriza: 2 injectoare uscate, 2 aproape pline pana la refuz, - cateva picaturi care le-am scapat in momentul cand le-am intors. Si eu le-am curatat, am fost la service insa nimic :wallbanger: , pana azi cand am facut rost de 4injectoare de kadet, 1mil toate 4, merge perfect, porneste la sfert, fuge de rupe, plecare de pe loc de iese fum din cauciucuri :> nu imi vine sa cred cum poate sa mearga.

 

Revenind la oile noastre, intradevar este innecata, in mers mai arde cum reusesre si ea benzina in exces, insa in momentul cand ai oprit-o injectorul inca mai picura, iar la urmatoare pornire pleaca innecata, mie uneori imi scotea un fum mama mama. Chiar astazi dimineata cand an plecat sa iau injectoarele, cand am pornit-o, mi-a bubuit la finala si fum mult si o mica flacara, mergea motorul varza, pana se incalzea.

 

Daca schimbi doar un injector posibil ca celelalte 3 sa nu mai pulverizeze aceasi cantitate de benzina ca cel nou,si nu stiu ce rezolvi. Curatare cu ultrasunete am facut si eu si am dat banii degeaba. Incearca sa cauti injectoare de kadet, eu sunt multumit de ele, maine dimineata ma duc la service sa-mi puna testerul doar din curiozitate.

Share this post


Link to post

Lucrurile stau cam asa: Am fost la mecanic pt schimbul uzual de ulei, filtre (ulei, aer,benzina) fise, buji, bobina+rotor delco, curatat Iac. Inainte sa fac aceste operatiuni motorul pornea dimineata (atunci cand temp licidului de racire este sub 20 grade) la prima cheie si dadea un mic semn ca ar vrea sa moara dar niciodata nu coboara turatia sub 1000. De notat este faptul ca acum cateva luni era mai frig decat acum. Buuun...

Astazi, dupa ce am efectuat cele descrise mai sus, masina a pornit dar s-a oprit imediat; i-am mai dat o cheie - a murit si a doua oara. X( Abia la a 3-a cheie turatia nu a mai coborat atat de mult incat sa moara motorul.

 

Acum, in mod normal, nu ar fi trebuit sa mearga mai bine. De ce merge mai prost ca inainte?

 

Precizari: Masina are 80000k, ingrijita cu tot ce-i mai bun, luata de noua, motorul functioneaza ca nou :"> (quote mecanics). De asemenea, dupa ce s-au facut operatiunile acestea mecanicul a zis ca nu-i nevoie sa resteze ECM sau IAC.

 

Voi ce credeti ca ar fi de facut de aici inainte?

Va multumesc frumos  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu stiu daca te ajuta, dar mie mi s-a intamplat la vechea Dacie acelasi lucru atunci cand am schimbat delco-ul...Sa nu fie acolo problema.

Share this post


Link to post

Acum nu stiu exact daca sunt identice tipurile de delcouri ale celor doua masini (sicer cred ca exista ceva diferente).

Oricum eu am schimbat bobina si rotorul din delcou, iar capacul, am inteles ca daca ar fi fisurat nu ar mai functiona deloc.

Urmeaza sa ma duc si sa pun testerul sa vedem ce zica aparatul. Totusi inainte sa fac toate schimbarile de piese antementionate testerul spunea ca am avansul de 15 sau 16, iar durata de injectie de 4 si ceva. Din ce am inteles aceste valori sunt cam prea mari.

Oricum sper ca in urma brainstorming-ului ce se va creea aici :) sa pot lua o decizie mai pertinenta decat daca mi-as fi batut capul singur ;)

 

Later edit: Eu totusi suspectez IAC-ul ca fiind o posibila sursa a problemei, mai ales ca dupa curatare nu a beneficiat de vre-o initializare; de asemenea nici ECM nu a fost resetat X(

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Dupa scanare nu ti-au reglat durata de injectie si avansul?Trebuia sa dai un reset la ecm si o initializare la iac.Daca nu ti-au facut cele spuse mai sus nu mai calca pe la ei pentru ca nu sant oameni seriosi.

Share this post


Link to post

Asteptam cu nerabdare sa intri pe forum Ovi_jer :">

Concret eu am efectuat operatiile respective la un mecanic ce lucreaza la Daewoo si care este un om serios (nu-l suspectez pe dansul) in particular, la garajul acestuia.

Scanerul l-am pus pe motor inainte de efectuarea schimbarilor la serviceul unde lucreaza respectivul mecanic. Dupa cum am spus, dupa ce am facut schimbarile nu-am apucat sa resetam sau sa initializam nimic.

1) este posibil ca acest lucru sa constituie problema?

2) am de gand ca in cateva zile (de... programul) sa ma duc din nou la service si sa puna scanerul .

3) Imi puteti spune si mie va rog care sunt valorile corecte pe care ar trebui se le afisesze Scanerul (avans, injectie, etc) pentru a putea stii si eu ce sa vorbesc si sa nu fiu luat cu texte gen: nu sti dumneata.

Sper sa rezolv problema si cu ajutorul vostru :osanale:

Apreciez mult sfaturile voastre  <img src= ">

Share this post


Link to post

zi-ne si noua despre ce service e vorba...ca sa stim sa ne ferim in caz ca...sau dimpotriva sa il avem in vedere daca e k lumea...

Share this post


Link to post

Durata la injectie trebuie sa fie intre 3,1 - 3,4 ms si avansul intre 9-13 grade.

Inainte de toate da tu un reset si o initializare.

Share this post


Link to post

Adica inainte sa ajung saptamana viitoare la scaner sa-i scot borna de minus de la baterie pentru o jumatate de ora dupa care ar trebui sa initializez si Iacul? IAC-ul se initializeaza precum cel de la espero (am cautat si am gasit pe forum o discutie mai veche pe forum).

Serviceul se numeste Automec 99, dar dupa cum spuneam nu am efectuat nici o lucrare acolo, doar mecanicul lucreaza acolo. Asadar nici nu-l pot recomanda dar nici infiera. :-?

Share this post


Link to post

Resetul si initializare trebuie sa le dai acum daca vrei sa iti porneasca masina bine :P

Share this post


Link to post

Adica in momentul cand ajung diseara acasa iau cheia de 13 si scot borna de minus de la baterie si o pun inapoi, sa zicem, peste o ora. Si cu IAC-ul cum procedez mai departe? #-o

 

 

Later edit: MUltumesc mult pt PM (in acel moment chiar ma pregateam sa dau o )

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Buun...Am efectuat operatiile descrise de catre Ovi_jer si NFS (va multumesc =D> ) si am constatat urmatoarele:

Azi dimineata, spre deosebire de ieri dimineata cand a plecat abia la 3-a cheie, a pornit din prima cheie, dar, caci exista si un dar :( , turatia in loc sa urce imediat undeva intre 1500 si 2000 rpm abia a urcat la 1400 rpm dupa care a cazut pe la 7-800 rpm , a stat acolo vre-o secunda dupa care a urcat pe la 1300 rpm.

Partea buna e ca este mai bine decat ieri, pe de alta parte tot nu functioneaza asa cum mergea acum cateva luni cand , culmea era mai frig ca acum.

Were do I go from here?  <img src= ">

Share this post


Link to post

Asa am patit si eu dupa curatarea IAC-ului. Si-a revenit singura dupa o vreme, cam doua zile.

Share this post


Link to post

Numai de ar fi asa [-O< , dar sunt sceptic :(

Sa vedem ce sfaturi nu mai ofera nenea Ovi_jer & company  <img src= ">

Share this post


Link to post

Mergi la reglarea duratei de injectie si avans si punei sa iti dea un reset la iac din scaner.

Share this post


Link to post

Ok, am sa fac saptamana viitoare acest lucru. Dar resetarea din scaner a IAC este diferita de resetarea ECM urmata de initializarea IAC pe care le-am facut eu aseara ? (intocmai cum m-ai sfatuit  <img src= "> )

 

PS am uitat sa pun semnul intrebarii, pt ca defapt era o intrebare :D

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Salut !

 

Sintem frati de suferinta - eu am aceasta problema de aproximativ 3 luni. Cu ajutorul celor de pe forum am reusit sa elimin ca sursa a defectiunii mai multe posibile cauze - inca o data multumiri. Parte electrica fiind OK! s-a ajuns la concluzia ca fiind o posibila cauza, unul sau mai multe injectoare sau pompa de benzina. Pentru mai multe detalii citeste " Pornire Dificila ".

Daca ai reusit sa-ti remediezi defectiunea, scrie-mi si mie, te rog mult.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru sfaturi !

 

Voi incerca sa schimb injectoarele, nu as mai cheltui bani cu curatarea lor.

 

Intre timp am avut probleme cu pompa de benzina, exact cu citeva ore inainte de a pleca la mare. Dupa ce am facut plinul si am mai mers un pic, am sesizat un miros puternic de benzina in habitat - si dupa ce am schimbat pompa se simtea un usor damf de benzina, dar am zis ca e de la faptul ca s-a umblat la rezervor si in timp va disparea. Cind m-am dat jos din masina, surpriza - curgea benzina ca la robinet de undeva din dreptul filtrului de benzina. Fuga la service-ul care a montat filtru plus pompa.

Ce s-a intimplat de fapt: din cauza presiunii ce se creaza in rezervor, conectorul care face trecerea alimentarii cu 12 v la motoras, era iesit afara si pe acolo curgea benzina. Am mai scos benzina din rezervor, am fixat prin presare conectorul, l-am asigurat sa nu mai sara, si am plecat la mare, cu asigurarea ca-mi vor inlocui pompa cind ma intorc din concediu.

Rezultatul:

-se aude din cind in cind un fisiit din cauza neetansarii rezervorului (acum cind scot busonul de la rezervor nu se mai aude fisiitul caracteristic)

-la drum, nu am reusit sa trec de 3200 rot/min -aproximativ o 100km/h in treapta a 4-a sau 120 km/h in trapta a 5-a, dupa ce am schimbat pompa nu am avut ocazia sa testez masina la drum lung.

 

Sa fie din cauza ca nu este etans rezervorul, injectoare obosite, reglaj prost al avansului efectuat in service, sau acum m-am trezit ca am alta problema...

 

Of ! - ce masina buna am avut, pina a ajunge in service.

Daca are cineva vreo ideie, va rog mult .

Share this post


Link to post

Salut Lix  <img src= ">

Partea buna este ca am reusit sa remediez problema pornirii in linii mari: adica porneste la prima cheie, dar totusi are momente cand da sa moara (numai la prima pornire dimineata) .Oricum toate celelalte componente care au fost verificate sunt ok, iar masina merge super :X

De asemenea, eu mai suspectez injectoarele ca avand nevoie de o curatare cu ultrasunete.

Urmeaza sa-mi fac timp saptamana asta si sa merg la service unde sa pun scanerul si sa verific anumiti parametri pe care mi i-a comunicat Ovi_jer :)

Dupa ce fac lucrul acesta vom relua discutia, tragind o concluzie!

 

@LIX : te rugam frumos sa iti completezi macar locatia (ar fi frumos si celelalte capitole) pentru a sti din ce zona esti :thumbl:

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Stimabililor, fac publice urmatoarele:

- mers azi la service si pus scanerul: toti parametrii comunicati de catre Ovi_jer au fost verificati si se incadrau in limitele normale (spre deosebire de primul test cand aveau niste valori :mrgreen: )

- mi-a fost resetat Iac din scaner, parca in momentul acela a crescut putin turatia motorului si a revenit dupa cateva secunde la loc; oare ase se intampla de regula :-?

 

Sper ca maine dimineata cand o voi porni, caci atunci va fi adevaratul test [-O< .

sa se observe o diferenta!

 

PS Daca s-a efectuat resetarea din scaner a Iac, banuiesc ca nu mai trebuie initializat dupa aceea :"> ( pornitul/opritul pt 10 secunde a AC, etc)

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Am un Espero 1.8 CD de o luna. Motorul se mai opreste din cand in cand la ralanti. Am schimbat fise, bujii, am facut test motor si pare OK! Am curatat IAC si am folosit aditiv pt. curatat injectoare! Turatia la ralanti e cam de 830 si oscileaza f. putin insa mersul nu e tocmai "rotund". Ar putea sa fie de la injectoare? Am observat ca, uneori, daca e virez brusc cad stau pe loc se opreste motorul! Ce m-ati sfatui!

Edited by mmester

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu nu e bine sa folosesti aditivi pentru caratarea IAC. La mine dupa curatirea IAC cu WD40 si reset tot asa face dar sta un pic mai mult sa se gandeasca inainte sa se opreasca motorul.

Hellcat, zicea ca s-ar putea sa nu mai inchida injectoarele. Am observat ca atunci cand trec dintr-o treapta de viteza superioara in una inferioare(frana de motor) se aud cateva rateuri in esapament, dar nu intotdeauna. Se pot curata sau repara injectorele care nu inchid, sau trebuiesc inlocuite? :(

Share this post


Link to post

Se mai pot remedia cele care nu deschid corespunzator dar cele care raman deschise necesita schimbare.

Share this post


Link to post

... si inca ceva la pornire miroase a benzina , nu gasesc urme de scurgere. Dupa un timp mirosul dispare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...