Jump to content

Recommended Posts

Pai da DGT dar cica au mai lipit si altii cu picatura si a tinut .

Si daca tu ai pus suruburi autofiletante nu se vede nasol ?

Am sa incerc acum pe weekend sa il lipesc cu picatura si acum cat o tine o tine .

Share this post


Link to post

Eu am lipit cu picatura la Leganza fratelui meu si tine si azi fara pb, dupa mai bine de 1 an.

Share this post


Link to post

.

Si daca tu ai pus suruburi autofiletante nu se vede nasol ?

.

Nu. II scoti plasticul de la aerator si prinzi bordul chiar in marginea aceea, apoi pui plasticul la loc si nu se observa nimic.DAR, eu am facut aceasta operatie cand am schimbat parbrizul.

Share this post


Link to post

In primul rand Buna Seara/ Buna Dimineata,

 

Sunt fresh aici pe site si relativ proaspat in arta manevrarii vehiculelor ( nu am lamaite sau mamaligute in parbriz ...    :rolleyes:  )

 

Imi cer scuze daca postez prost aici dar nu am gasit alt thread mai elocvent     :mrgreen:

 

Momentan ma distrez cu un Cielo de care sunt foarte multumit. Dar am hotarat ca este timpul de un upgrade.

 

Cum vremurile sunt grele bugetul nu imi permite foarte multe optiuni ... Asa ca raman tot la Daewoo deoarece, atat din auzite cat si din citite aici, este o masina extraordinar de buna.

 

Modelul ales fiind vorba de Daewoo este un Leganza. An fabricatie 2000, Nr. km 113,000, dotari full options.

 

Maine seara ma intalnesc cu proprietarul sa vad masina si sa discutam de istoricul ei. Am inteles ca masina a avut casco pana acum 2 ani, a fost intretinuta si fara evenimente rutiere notabile. (odata ce aflu la ce firma s-a facut asigurarea casco ii aflu din alte surse si istoricul    :thumbl: )

 

Nedumeririle mele sunt urmatoarele:

 

1. La ce puncte cheie ar trebui sa fiu atent in momentul in care ma urc in masina/eventual o conduc.

 

2. Care ii sunt punctele sensibile sau detaliile care imi vor spune ca masina este intr-o stare buna/nu, detalii care sa imi spuna daca a fost intretinuta/neintretinuta?

 

3. Daca masina a fost intretinuta, tinand cont de an de fabricatie si km, ma mai tine 4 ani ?

 

 

 

 

Mentionez ca sunt innebunit dupa ea, imi place stilul si design-ul atat interior cat si exterior, dar cu toate acestea nu as vrea sa o achizitionez ca sa am la ce ma uita in parcare dar eu sa merg tot cu Mercedess ... Citaro   =))

 

 

 

 

In ideea in care ma veti onora cu cateva sfaturi, va multumesc anticipat! 

 

  67000000.gif

Share this post


Link to post

Bine ai venit .

Dupa cum ma invatat si pe mine un nene care face germanica ar trebui sa te uiti asa .

Punctele de rugina daca are la praguri ,la usi si la aripe .

In al doilea rand manseta schimbatorului de viteze si volan (dupa uzura lor iti poti da seama daca chilometrajul a avut de suferit).

Poti sa o pui si pe un tester si iti spune clar cati chilometri are.

Ai grija si verifica absolut tot: semnalizari , faruri , ac sau clima .

Cel mai bine inainte sa faci actele cu el o pui pe tester si baietii iti spun ce a avut si ce nu .

Puncte slabe: mananca mult undeva la 13 l/100 in oras si in afara 8,9l/100km.

Puncte bune:e foarte stabila si fiabila , daca esti unu din ala micut ai loc sa iti intinzi picioarele si sa stai ca in fotoliu acasa si sa conduci ,piese de schimb ieftine .

Sa te bucuri de ea si fara evenimente rutiere.

PS: Sa te uiti cand a fost schimbat ultima data uleiul si ce fel de ulei sa pus , eu am patit-o pt ca in bord scria un nr de chilometri iar pe eticheta cu schimbatul de ulei era trecut alt numar de chilometri si fusese dat inapoi, asa ca mare grija si la asta .

Bafta cu achizitia.

Share this post


Link to post

Leganza?! Spui limuzina si te gandesti la acest nume. A fost desenata de un carosier italian - Giugiaro - sper ca nu gresesc.

La specificatii tehnice oficiale consumul este estimat undeva in jur de 11-12, care este influentat de foarte multi factori:

- in primul rand, stilul de condus si turatia la care se schimba vitezele (daca este hidramata este altceva); vitezele se schimba intre 2000-2500, pentru stilul de condus economic; nu prea se recomanda treapta a-IV-a de viteza in oras, decat de la 60km/h in sus, dar nu prea ai pe unde; un mers subturat al motorului (sub 2000 de ture) conduce la uzura prematura a acestuia;

- este consumul tipic pentru un benzinar de 2000 de cmc;

- confort: fara exagerare, mai bine decat intr-o masina de fite gen Audi; no offense celor care le plac masinile germane;

- tinuta de drum si stabilitate serioasa in curbe, chiar si peste 100km/h;

- intretinere: consumabile, ulei recomandat Castrol, 5W-40; se schimba odata la 10000 de km sau la 6 luni; exista pe forum un grafic cu reviziile care trebuiesc facute in functie de nr de km, daca acestea sunt reali;

- distributia se schimba la 60000km (se schimba toata (galeti+intinzator), nu numai cureaua!);

- cele mai bune lanturi de zapada sunt cauciurile de iarna si crede-ma ca "ară" prin zapada;

- ai ABS, airbag-uri fata, TCS (traction control sistem) care l-am vazut cum se comporta.

Sigur, are si minusuri: daca ai piele, acesta iti confera un plus de eleganta dar, vara fara AC este delicat, iar iarna pielea este destul de rece; personal ma gandesc la un modul de aprindere din telecomanda; problema generala la Daewoo, caseta de directie, cam "plânge", dar chitul de reparatie costa undeva la 150 RON; nu este foarte voinica, nici nu mi-ar place, prefer confort si stabilitate versus viteza si adrenalina; este totusi o limuzina.

Daca deplasarile tale zilnice nu presupun un numar mare de km sau trasee aglomerate, nu iti recomand instalatie de GAZ; si la capitolul caldura sta destul de bine, un termostat bun chiar isi face treaba; linia audio originala (cas+radio+cd la care ai atasat difuzoarele originale) este mai mult decat suficienta pentru o auditie decenta (acurateţe+volum); culorile mele preferate negru (exprima eleganta) sau alb.

Silentiozitate:

Final: MERITĂ!

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Daca pana acum imi placea foarte mult Leganza, dupa posturile voastre o sa fac tot posibilul sa mi-o cumpar!    :lavolan:

 

O sa verific si o sa intreb tot ce m-ati indrumat voi.   :D

 

Cu siguranta ca nu o sa cumpar o masina fara sa o duc la o verificare calificata, insa pana atunci sa o vad eu cum merge.

 

Dupa ce o sa discut cu vanzatorul astazi o sa ma intorc cu siguranta cu rezultatul aici pe forum si probabil cu si mai multe intrebari de data asta mai la obiect decat prima data.

 

 

 

 

Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

 

 

 

 

P.S. Referitor la pornirea din telecomanda, am pe Cielo ''gadgetul'' asta si iarna mai ales ... e genial de util! Cu siguranta daca o sa-mi permit o sa imi pun si pe, sper, viitoarea Leganza.

Share this post


Link to post

Mai avem un topic de Nubira vs Leganza cu cateva informatii si aici.

Share this post


Link to post

Salutari din nou!

 

M-am intors de la vizionare destul de multumit. Pentru o masina de 9-10 ani se prezenta dpdv estetic aproape perfect.

 

Singurele probleme care au fost sunt urmatoarele:

 

- farul dreapta fata nu functiona decat pe faza lunga -> avea becul in masina si a spus ca urma sa.l schimbe

 

- radio casetofonul nu se aprindea si nici ceasul -> a spus ca datorita unei sigurante 

 

- portiera dreapta spate usor atinsa 

 

:-?

 

In rest impecabila. Eram extraordinar de incantat cand am vazut cat de bine se prezinta.

 

Pe luni, marti o sa o iau sa ii faca un test mai amanuntit cei de la service.

 

 

 

Va multumesc mult pentru sfaturi si indicatii. Sper sa reusesc sa achizitionez masina 

Share this post


Link to post

- portiera dreapta spate usor atinsa

Pe treaba asta daca ai putin spirit de negociere poti sa mai scazi din pretul masinii .

Vezi ce vor zice si cei din service cu testerul si poti jongla cu pretul putin in favoarea ta .

Share this post


Link to post

Salut.

Dupa ce am schimbat toate filtrele aer,polen,ulei,benzina de foarte multe ori detectez miros suspect de benzina in habitaclu mai ales la accelerari bruste peste 3000 rot/min dar si la mers normal.Am oprit masina dupa un astfel de incident am deschis capota si am inceput sa verific daca mirosul vine din partea motorului si a conductelor dar nici urma de miros de benzina.

Intr-o alta zi am scos bancheta din spate pentru ca mi s-a parut ca de acolo ar veni mirosul de benzina(desi e foarte greu de spus de unde vine mirosul pentru ca se manifesta chiar si cu geamul/urile deschis/e).

Ce parere aveti de unde ar proveni acest miros.Mentionez ca masina acum merge aproape perfect avand si uleiul de motor schimbat odata cu filtrele,bucsi si amortizoare noi,discuri de frana,placute si singura problema ar fi generata de acest inconvenient al mirosului de benzina in interior si pe caldurile astea...20000000.gif

 

 

Share this post


Link to post

In dreapta spate sub bancheta ai un capac rotund de plastic. Sub el este accesul la sonda de benzina si la rezervor.Deschide acolo si vezi sa n-ai scurgeri de benzina pe la colierele de la furtunele ce intra in rezervor.Tot acolo este si pompa de benzina.

Share this post


Link to post

Am sa verific si in partea de sub bancheta dar mi se pare ciudat ca atunci cand accelerez brusc peste 3000 rot/min atunci s-ar simti mirosul mai mult.Consumul de combustibil nu a crescut ba dimpotriva mi se pare mai economica acum.Astept si alte pareri.Multumesc.

Share this post


Link to post

As avea inca o curiozitate despre Leganza.

 

Tinand cont de faptul ca are motor de 2000 cmc si este cunoscuta ca avand un consum  mare (12-14 l in oras) sunt curios, voi la ce turatie schimbati vitezele pentru un consum cat mai bun?    <img src= S">

 

Si cam care ar fi turatia indicata si pentru sanatatea motorului?   :-?

 

 

 

 

Multumesc mult!

 

  

Share this post


Link to post

Am o problema: daewoo leganza din 2000, probleme cu servodirectia, merge greu si "in trepte" adica la 1/3 din rotatia volanului simt o impotrivire mecanica destul de greu de evitat. Adica merge foarte greu. Lichid de servo are, pompa nu face zgomote. Ce are? Si as vrea sa stiu un pret la o pompa de servo sh. Mersi.

Share this post


Link to post

Dupa simptome, pare sa fie pompa dusa. Exista si posibilitatea infundarii traseului insa probabilitatea cred ca este sub 1 la mie. S-a umblat recent la caseta de directie sau a aparut dintr-o data problema asta ? Pina acum n-am vazut cremaliera cu dinti distrusi insa si asta ar fi o posibilitate. Ca informatie suplimentara, se comporta la fel atit la viraj stinga cit si la viraj dreapta ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Salutare tuturor.De ceva vreme ma confrunt cu o mare problema si nu pot sa a-mi dau seama de unde cum si de ce .Si anume: masina a inceput sa scoata mult fum albastrui si asta numai la cald dupa ce ajunge motorul la temperatura de 80-85 grade,ca ulei folosesc Castrol Magnatec 10w40. Simeringurile de la supape au fost schimbate de curand, am facut test de compresie si este ok,lichid de racire nu dispare din borcan,de consumat ulei nu consuma sesizabil, scos busonul de umpele ulei si nu afuma(nu scoate fum).Rog daca sa confruntat cineva pana acum cu problema asta sa ma lamureasca si pe mine ce si cum.

Share this post


Link to post

Dupa simptome, pare sa fie pompa dusa. Exista si posibilitatea infundarii traseului insa probabilitatea cred ca este sub 1 la mie. S-a umblat recent la caseta de directie sau a aparut dintr-o data problema asta ? Pina acum n-am vazut cremaliera cu dinti distrusi insa si asta ar fi o posibilitate. Ca informatie suplimentara, se comporta la fel atit la viraj stinga cit si la viraj dreapta ?

 

Salut, se comporta la fel si la viraj spre stanga si la viraj spre dreapta.

 

Nu s-a umblat la caseta, iar problema mi se pare ca a aparut in timp, nu dintr-o data.

Share this post


Link to post

Gata !!! 21000000.gif am gasit cauza 21000000.gif) cu fumul care nu-i dadea nimeni de cap , era filtrul de aer macsit cu praf (mai mult pamant de la umezela si praf) si a-mi tragea vaporii de ulei de la culbutori.Schimbat filtrul si gata cu fumul 21000000.gif

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Salut.

Spuneti-mi si mie cum se regleaza frana de mana .

Nu mai tine absolut deloc.

Am urcat-o pe rampa si am vazut cablurile de frana ca pornesc pe langa esapament si avea acolo o protectie.

Se da acea protectie jos sau se da consola din mijlocul scaunelor din fata la o parte si se regleaza de acolo .

Frana de picior imi merge f bine .

Share this post


Link to post

Frana de mana o reglezi astfel: 1.desfaci suportul de pahare de langa maneta de frana 2.dai afara suportul din interiorul cotierei(cel in care pui obiecte) 3.la capatul manetei de la frana de mana gasesti un ax pe care vin capele cablurilor pe acel ax se gaseste o piulita , de acolo reglezi cursa franei de mana .

Atentie este posibil ca tu sa ai sabotii uzati si atunci este nevoie sa dai jos rotile si discurile de frana pentru a ajunge la reglajul din butuc, aici nu te sfatui sa umbli personal 40000000.gif lasa pe cineva care stie despre ce este vb. sa o faca ,deoarece trebuie reglat momentul deschiderii sabotilor la ambele roti

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Cred ca sant sabotii uzati sau pt ca stransai acea piulita si facui cateva incercari si degeaba .

Stransai pana la capat.

O sa ma duc la un service cu ea sa imi umble aia acolo .

Multam de sfat .

Share this post


Link to post

Frana de mana o reglezi astfel: 1.desfaci suportul de pahare de langa maneta de frana 2.dai afara suportul din interiorul cotierei(cel in care pui obiecte) 3.la capatul manetei de la frana de mana gasesti un ax pe care vin capele cablurilor pe acel ax se gaseste o piulita , de acolo reglezi cursa franei de mana .

Atentie este posibil ca tu sa ai sabotii uzati si atunci este nevoie sa dai jos rotile si discurile de frana pentru a ajunge la reglajul din butuc, aici nu te sfatui sa umbli personal 40000000.gif lasa pe cineva care stie despre ce este vb. sa o faca ,deoarece trebuie reglat momentul deschiderii sabotilor la ambele roti

Metoda foarte gresita, daca se urmeaza intocmai d.p.v.d cronologic ! Mi se confirma o banuiala veche legata de un mit conform caruia frina de mina de Leganza ... aproape ca nu exista !

 

Procedura sfinta consta in:

1. slabire piulita de la punctul 3. mentionat anterior pina cind cablurile nu mai sint deloc intinse

2. demontare roti spate

3. dat jos discuri frina.

4. dat jos sabot (uneori este necesara si demontarea rulmentului - in cazuri extreme)

5. verificat functionare corecta cablu (aici cred ca e problema lui !)

6. curatat mecanism de reglare, inlocuit vaselina.

7. REGLAJ grosier facut din "mecanismul de autoreglare". Necesita punere-scoatere disc de mai multe ori.

8. montare discuri si roti

9. a se vedea pasii 1-3 din postul citat

 

Daca nu se parcurg pasii indicati, vei avea surpriza sa vezi ca tragi cu 2 miini de frina de mina si totusi nu o sa iti tina ...

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Merci mult.

Clar service scrie pe ea

Share this post


Link to post

Salex fara suparare 10000001.gif daca te uiti mai bine 40000000.gif eu am descris reglarea cursei franei de mana sau mai corect a manetei franei de mana , referitor la reglarea propriu zisa i-am recomandat sa mearga la un service deoarece e o procedura mai complicata

Edited by valisoft

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...