Jump to content

Recommended Posts

va rog sa ma "luminati"...vreau sa cumpar o nubira wagon

merita banii?...toti cu care am vorbit mi-au spus de consum...13-14/%

stiu ca depinde de maniera in care conduci...dar cel dat de fabrica 10,7%

e chiar asa departe de adevar?

si cu o dacie poti sa ai lejer un 10% in oras asa ca ...

vreau o parere de posesor de nubira...toti cu care am vorbit erau "chibitzi"

multumesc mult!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Posesori de Nubira nu ştiu/cred că avem pe forum, dar sunt în oarecare măsură de a-mi da cu părerea din punctul de vedere al celui care-a stat la volan. Maşina e bine lucrată, comodă şi foarte spaţioasă. Dotările de securitate sunt peste Cielo şi Espero, adică ai ABS şi airbag.

 

Nerv are, stabilitate are, ajungi la 160 km/h şi nici nu simţi. La consum, nu depăşeşte un Espero (poate 1-2 litri în condiţii mai dure de rulaj urban).

Share this post


Link to post

daca ai banii merita..

shi nubira 1 a fost o mashina foarte fiabila (in general daewoo sunt fiabile..), asha ca nu vad de ce ar fi probleme..

cat despre consum.. daca ii dai sangerare consuma.. insa 13-14% mi se pare mult.. (atata consuma Reno'u meu, shi are tot motor de 1.6, turbo insa..shi 20 de ani in spate... :D )

 

mie insa imi (vorba bancului.. :D ) "repugna" cum arata varianta break..

berlina e ok.

itzi recomand varianta sx cu 2 airbags, nu cdx, deoarece cdx e mai scumpa cu 1000euro ptr nishte jante de aluminiu in plus shi radio-cd..

jumuleala pe fatza cdx'ul...

bafta la cumparare!

 

Aaaa, shi...daca eshti din Bucureshti, te rugam sa vii pe la intalniri.. ;)

Share this post


Link to post

Ştrumfule, cine ia maşină de-asta n-o ia pentru aspect sau sportivitate, ci pentru că ai loc să bagi 2 copii, bonă, cărucior, bicicletă şi alte alea prin portbagaj ;)

Share this post


Link to post

Personal consider ca break-ul de la Nubira e unul dintre cele mai reusite de pe piata d.p.d.v. al design-ului, trecerea de la sedan la wagon s-a facut foarte inspirat, nu ai acea senzatie de adaugire specifica la majoritatea derivatelor de genul acesta.

Share this post


Link to post

Ce e funny la nubira este faptul ca rotile nu sunt indeajuns de in afara astfel ca arata ciudat. daca faci o sectiune prin masina vezi ca aripile sunt mult mai in afara decat rotile.

 

In alta ordine de idei, mie imi place masinutza (imediat dupa ce as cumpara-o mi-as lua niste jenti mai calumea si cauciucuri foarte late sa compensez defectul de design de mai sus) dar trebiuie sa cantaresti bine decizia ca la categoria ei de pret are concurenti foarte seriosi.

Evident vorbesc de pretul de noua. La acelasi pret poti lua Hyundai accent td, fabia, si mai sunt dar nu-mi vin acum in minte.

Pt o mie sau doua in plus te atingi si de octavia air 1.9tdi, megane 1.6 sau 1.5dci (visul meu) care sunt masini cu mult peste nubira si ca dotari (vezi 6 airbaguri std la megane) si ca confort (vezi octavia) si ca fiabilitate, consum performante (vezi 1.9tdi de pe octavia).

 

Succes la cumparaturi :!:

Share this post


Link to post

alx, e vorba ca la 10500 de ioroi nu mai iei de nou decat un clio symbol, poate shi o fabia cheala..

(facand abstractzie de cexe..).

iar symbolul shi fabia, scuza'ma..sunt mititele rau, nicidecum clasa aproape medie la care aspira nubira..

m'ash baga la o nubira II daca ash avea banii..

 

ce intrebare am eu: nubira se fabrica in RO? daca da, in totalitate?? ce se fabrica aici??

 

Thx de raspunsuri!

Share this post


Link to post

multumesc pentru aprecieri...astept in continuare parerile voastre

din cite am inteles Nubira II se pare ca doar se asambleaza la Craiova...asta am aflat de la dealer-ul local.

iar la 10500 euroi nu iei mai nimic de talia Nubirei...am facut la calcule...

si intr-adevar am doi copii cu o gramada de jucarii cu biciclete, bone...a intuit bine Vaxxi :lol:

Share this post


Link to post

Tot din motive de copil & stuff am luat si eu vaporul... Iar Nubira 2, cel putin in spate, arata superb, fie ca e wagon, fie ca e berlina! Parerea mea...

Share this post


Link to post

Acuma' va intreb si eu cam ce merita la 11.000, Nubira2 sau vreun Passat(Audi A3) de vreo 2 ani??Eu unul as sti ce sa fac cu banii... 8)

Share this post


Link to post

Iarna nu-i ca ... sau o masina noua e o masina noua.

 

Se poate face si un calcul: cat timp doresc sa pastrez masina, costurile de intretinere aferente perioadei si o comparatie cu costurile la un Passat Variant sau un Megane la mana a doua.

Un amic a avut o Nubira Wagon (1997), consuma cam mult (10-12%) dar omu' ii cam dadea talpa. Masina e confortabila, spatioasa (vapor), la vremea respectiva pe drumurile execrabile din Arges s-a comportat bine.

Share this post


Link to post

la 10500 euroi exista alta alternativa de masina noua si cu dotarile Nubirei? ac,abs,brizbrizuri electrice...eu cel putin nu am gasit masina NOUA !

oricum sper sa mai tina pretul asta o perioada altfel devine din nou nerentabil! ...iar daca as avea chash 10500 euroi tot nu mi-as lua masina la mina a doua ...decit poate daca as cunoaste proprietarul si masina...

chestie de ..."sint prea sarac pentru chilipiruri"

mai astept pareri...multumesc!

Share this post


Link to post

Ai dreptate gabir. Singura chestie e ca Wagonu' consuma cam multa benzina in orash daca il foloseshti zi de zi. La o mashina de genul asta ar mai trebui sa ai una, cu care sa mergi zilnic, care sa consume mai putzin.

Share this post


Link to post

Sa fim seriosi...un passat de 2 ani sau un audi a3 de 2 ani...nu cred ca te costa mai multi bani decat un daewoo nou(ca intretinere vorbind).o fi diferenta de 30.000 de km.ii schimbi curelele si dupa aia pana la 200.000 schimburi de ulei...pe cand la daewoo

Share this post


Link to post

Eu am avut prilejul sa conduc nitel o Nubira Wagon... Am ramas foarte placut impresionat! (Era Nubira I). Merge excelent, este foarte generoasa ca spatiu, mi se pare foarte reusita ca aspect... in schimb, nu stiu nimic despre consum. Daca as avea banii, mi-as lua, fara regrete! Nici nu m-as gandi la un "altceva" second hand, decat, ca si tine, as cunoste si masina si proprietarul!

Share this post


Link to post

daca tot ati adus vorba de revizii...cam cite si cit costa pentru o masina noua Daewoo?

e chiar asa de scumpa intretinerea ...comparatia cu Passat-ul mi se pare o idee cam exagerata...

Share this post


Link to post

Am condus si eu Nubira (nou noutza avea sub 2000 km) nu mi se pare cine stie ce as zice ca la banii astia mi-as lua Clio Syumbol fara sa clipesc ..Deci consum enorm, motor prea mic ptr. o masina atat de mare frane naspa, demaraj oribil, stabilitate cam lasa de dorit ca sa mai zic ..Altfel destul de confortabila ..Ah si sa nu uit la 2000 km ambele amortizoare pe spate aveau deja zgomote!..Deci mai bine Renault !....Parerea mea care este  <img src= )"> )

Share this post


Link to post

Nu este chiar ATIT de scumpa intretinerea ... arunca un ochi pe consumabile (filtre, placute, etc.) la Utile, magazinele A.C.S.A, sa iti faci o idee ... apoi ora de manopera la Daewoo este pe undeva la 300.000ROL (TVA inclus) si iti mai ramine uleiul, care functie de specificatii si clasa de calitate este intre 360.000ROL/l (Aral 5w40 API SJ) si ~200.000ROL (+/- 50.000) pentru 10w40 ...

O revizie ar fi intre 1.500.000ROL si 3.000.000ROL, functie de ce se verifica si de ce se schimba ... spre comparatie, la Renault-uri sare spre 6-7 milioane, iar la grupul VAG sub 10 nu prea scapi (vorbesc de service-ul Porsche Romania) asa ca ...

In fine, pentru a te convinge, fa un mic sondaj de piata, da telefoane pe la service-uri si intreaba-i cit costa reviziile "mari" (10,20,,40,60kkm) si o sa afli din cea mai autorizata sursa ... parerea mea ...

 

A nu se pierde din vedere garantia de 3 ani (ma rog, partiala, dar principalele componente mecanica sint acoperite).

Share this post


Link to post

Pentru ca e Chevrolet si de,firma se plateste.

Share this post


Link to post

am citit undeva pe net ca pentru a micsora consumul la espero(nu vad de ce nu s-ar aplica la toate) trebuie schimbata sonda lamda care e facuta "romaneste"...au pus una de firma(bosch) si surpriza...s-a micsorat consumul...

ati auzit de asa ceva?

Share this post


Link to post

In primul rand la Renault reviziile sunt cele mai ieftine(interesati-va)-este o strategie de marketing a lui renault.In al doilea rand la un passat de 2 ani reviziile sunt mai rare si mai ieftine decat din primii 2 ani.Deasemenea la Passat n-ai pe ce sa dai bani decat pe revizii(ca n-ai ce sa schimbi :D

Deasemenea daca ai pretentii in sensul asta,Daewoo e o masina de rahat- stabilitate cam slabut,daca mai bate si vantul din fata(mai puternic) si trece si tirul,ai o reala problema;demaraj(fata de alte masini cu aceleasi motorizari)cam lipseste;cel putin espero(cu amortizoare schimbate si pus la punct pe dedesubt)este o barca;franele sunt cu schepsis(daca apesi prea tare se blocheaza si te duci taras-daca n-apesi o sa ai o problema,din nou); directia este de vapor(mobilitatea de la opel lipseste cu desavarsire).

Concluzia:Nubira(si Daewoo in general) este o masina batraneasca,de familie,sa n-ai pretentii sportive de la ea(140 e bine,peste e sport extrem), o masina confortabila,eleganta chiar,dar fara performante.

P.S.:si sa nu-mi spune-ti ca Nubira are ABS,pt. ca inseamna ca n-ati condus un Daewoo cu ABS.

Asta este parerea mea,daca as avea 11.000 mi-as lua o masina si eleganta si sportiva si sigura si confortabila-adica un passat,un a3 sau un a4.

P.P.S.:Si sa nu mai aud de posesori de Daewoo care pana la 300.000 "n-au schimbat nimic la ea,nici pe sub ea,nici la motor", pt. ca ori mint de se inroseste monitorul,ori habar-n-au ce inseamna o masina pusa la punct si merg cu carutele pe sosele.

Share this post


Link to post

espero16v: Depinde şi cu ce Nubira ai mers tu. Repet, în Nubira I Station Wagon, nu simţeai viteza la 160 km/h, şi se aşeza foarte bine pe şosea.

 

Celelalte afirmaţii mi se par iarăşi forţate. Spui că ai probleme cu vântul când trece un TIR pe lângă tine ? la Espero şi Cielo abia se simte, cred că glumeşti (cu Matiz şi Tico nu am mers suficient cât să-mi formez o părere). Zici că nu e stabilă în curbe ? nu ştiu ce înseamnă pentru tine asta, dar am luat curbe marcate cu "Atenţie, curbă periculoasă - viteză maximă 50 km/h" cu peste 100 km/h, fără să derapeze sau să simt mişcare de tangaj (efectul "barcă", aşa cum îi zici tu). Nu uita că maşinile astea nu-s foarte scumpe, şi pentru cât costă oferă mult.

 

O Nubira 2nd hand se găseşte între 6 şi 8000 EUR lejer.

Share this post


Link to post

De acord cu tine si eu am mers 180 cu ea fara probleme.Drumul era ca in palma, era soare, ma faceam cu un bmw 316, ascultam muzica, era misto...singura problema era daca intervenea ceva si tyrebuia vreo frana inopinanta si tare...si cum pe soselele romaniei tot timpul intra tractoare si carute fara sa se asigure...e bine sa casti ochii.

Deasemenea efectul de barca la Daewoo se simte in momentul in care esti in aglomeratie, drumul e plin de gropi si de masini si tu ai de facut slalom la viteze mari.In momentul ala nu-mi spune ca nu dai la carma de ti se acreste ca nu te cred.

Insa am impresia ca e deformatie asta la mine si in ce sens zic asta: masinile pe care am condus mai mult(in afara de Dacie) au fost opel(calibra si astra).Am condus si in bucuresti mult, dar si pe dn.1 si pe de 85.Astra este cielo(ca demaraj,sunet motor) mult mai stabil, mai ferm la directie si mai silentios.Calibra- nu cred ca exista comparatie :lol: insa curbele spre Urziceni luate cu 180(fara probleme) si faptul ca masina aia nu se apleaca in curbe spun multe.De demaraj nu aduc vorba ca-s doua clase diferite de masini.

Mai pot face comparatie cu un a4 sau un focus(ale prietenilor mei).La care ,la fel, efectul de barcuta pe Dunare nu l-am intalnit.Asta in cazul in care am amortizoare noi si masina e pusa la punct pe dedesubt.

Si spune-mi te rog, din drumurile lungi pe care le-am facut, tu te poti tine dupa o octavia de exemplu,care nu este vreo nebunie de masina.Cu toate astea sta mai bine pe sosea si te simti mai in siguranta decat in Daewoo.

Asa ca de-aia mi-as lua o masina nemteasca de 1-2 ani decat o nubira noua cu tot cu riscul intretinerii.Asta pentru ca vreau o masina si confortabila si tinereasca dar si sigura(pt. ca daca la varsta asta nu ma mai apuca pandaliile sa-i dau 180, atunci cand???

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...