Jump to content
Sign in to follow this  
danutz

Pierderi Antigel

Recommended Posts

Sunt compatibile alte tipuri de agrafe?

 

Da, incearca clemele de la capacul distribuitorului de dacie 1310.

cu putina vointa le faci sa intre pe santul de la partea inferioara a cutiei filtrului de aer

  • Like 1

Share this post


Link to post

Am schimbat recent radiatorul din fata si caloriferul de caldura. M-a costat in jur de 850 RON. Sa vad acum daca mai pierd apa :) . Erau duse amandoua.. picurau.

Share this post


Link to post

Care este diferenta intre Antigelul rosu si cel albastru? Inainte aveam antigel albastru in instalatie dar o data cu shimbatul radiatorului si caloriferului de caldura mecanicul a pus antigel rosu. Care este diferenta dintre cele 2 tipuri de antigel?

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Tipul de inhibitori de coroziune. Nu mai stiu exact, stiu ca rosul ataca un anumit metal si de-asta se recomanda sa nu se foloseasca peste tot. Mai sunt colegi cu antigel roz/rosu si nu am auzit sa fie probleme

  • Like 1

Share this post


Link to post

Mai exact, ambele tipuri sunt pe baza de mono- etilen- glicol; diferenta este aditivarea anticoroziune: cel roz (tip G12) este cu inhibitori organici, avand proprietatea de a proteja mai bine componentele din aluminiu din circuitul racit cu lichid; cel abastru este aditivat anorganic, cu silicati (mai putin performant in sensul aratat la primul tip). Important este ca cele 2 tipuri de antigel NU trebuie amestecate fiind necesara spalarea circuitului atunci cand se trece de la unul la celalalt. Obs: mai exista un tip, tot cu aditivi organici (G12+), de cuiloare violet, care, zice-se, este miscibil cu cel albastru (cu silicati).

  • Like 1

Share this post


Link to post

salutare tuturor .Am si eu o problema cu pierderea antigelului din vasul de expansiune.Completez cca 1 litru si daca merg 20-30 km cand ma uit in vas abia daca zaresc putin lichid pe fundul vasului.Motorul merge normal la turatii cat si la relantiu insa cand plec de pe loc la semafor fara sa o turez exagerat scoate un fum albastrui apoi mult abur in comparatie cu ce vad la alte turisme.Asta in zilele cu umiditate ridicata,in zilele frumoase cu soare scoate doar acel fum albastrui.Cand deschid caldura se aburesc geamurile din spate .Am verificat joja si nu baga apa in baie.Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Va multumesc si va doresc drumuri fara probleme .

Share this post


Link to post

Aburul din masina se poate datora unui calorifer spart. Cel de pe esapament provine de la garnitura de chiulasa ciupita. Faptul ca nu iti baga apa in ulei este irelevant, garnitura poate fi ciupita intre circuitul de racire si cilindru, nu intre circuitul de racire si cel de ungere. Cel putin in acest moment, probabil starea se va agrava in scurta vreme. In habitaclu ar trebui sa simti si mirosul specific de leustean fiert, daca ai pierderi la calorifer.

Share this post


Link to post

Subscriu la problema cu garnitura de chiuloasa ciupita.

Share this post


Link to post

Antigelul pt CIELO este norma G12 ROSU sau urmatoarele mai performante G12+/ G12++ sau G13 . Temperatura de inghet a amestecului antigel -apa distilata trebuie sa fie de -35 grd C 365 DE ZILE PE AN si nu mai mica deoarece antigelul pe langa rolul antiinget al amestecului de lichid de racire are si rolul de a impiedica fierberea pana la +129 grd C in concentratia de mai sus ,are rol anticoroziv pt componentele sistemului de racire in contact cu amestecul de racire, Completarea se face in general in majoritatea cazurilor cu antigel concentrat deoarece in timp amestecul scade in performanta si temp de inghet. Amestecul antigel din motor si radiator se schimba la 4-5 ani complet . VERIFICAREA temperaturii de inghet in service profesionist se face numai cu refractometrul dar in lipsa se poate folosi un densimetru pt antigel .Pt eliminarea pierderilor minore pe la simeringuri calorifere sau fisuri f mici ...cel mai bun produs bun si pt intretinere (poate fi pus si preventiv in lichidul de racire) este polimerul lichid profesional de la firma WYNNS cu denumirea COOLING SYSTEM STOP LEAK (Numai in cutie de tabla scris cu albastru -varianta professional formula).

Share this post


Link to post

O mica mentiune: nu antigelul creste punctul de fierbere al lichidului de racire, ci presurizarea instalatiei. Culmea, antigelul face opusul... antigelul pur are un transfer termic mai mic decat apa. Practic, daca pui concentratie prea mare de antigel (patita de mine, -47 grade), motorul se va incinge mai rapid si se va raci mai greu.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Geo, cu parere de rau, mentionez ca faci o confuzie (probabil ca ai citit mai "in fuga"). Punctul mai ridicat de fierbere este determinat din ambele cauze: presiune si natura lichidului (ma rog, a sortimentului substantei). Referitor la ceea ce amintesti, de mare importanta este acel "c" (caldura specifica).

Share this post


Link to post

Nu am citit atat de mult cat am experimentat. Ma refer strict la antigel... poate face oricine un exeperiment, nu f costisitor, sa faca un amestec concentrat de antigel. Concentratie normala (-30, -35) la amestec - racire normala. Concentratie mare de antigel (-47) - apa pe rosu, la temperaturi ridicate afara. Cum am refacut amestecul de antigel, cum au disparut problemele.

Si in ambele dati am folosit acelasi antigel, G12 de la Radacini.

Share this post


Link to post

Cand am mentionat "citit mai in fuga" m-am referit strict la ceea ce a postat colegul @vali b, nicidecum la studiu si cunostinte. Repet: 1) Solutia de monoetilenglicol are punctul de fierbere mai ridicat decat al apei (chiar daca experimentul il facem intr-un ibric, deci la presiune atmosferica); 2) Temperatura de fierbere creste cu presiunea. Deci daca ne referim la ridicarea punctului de fierbere a lichidului de racire din motor, ambele sunt perfect valabile. Ceea ce spui este in afara problemei expuse in postarea colegului fiindca te referi la schimbul de caldura, adica cedarea caldurii catre lichidul de racire, completare perfect valabila, de altfel ("c"-ul monoetilenglicolului fiind mai mic decat al apei, este normal sa absoarba mai putina caldura).

Share this post


Link to post

Antigelul se masoara cu refractometrul. Sunt necesare doar cateva picaturi de antigel pentru masurare

Cu densiometru nu masori corect G12 si G13 care este la baza de etilen glicol si glicerine , densiometru e bun la propilen glicol din ce stiu eu la diferentele de afisare intre refractometru si desiometru .
Pentru zonele calde din fabrica se livreaza cu 40% antigel

Valoarea normala din fabrica este -37C pe scala de etilen gliocol (refractometru are si scala de propilen glicol)

 

post-44316-0-32560900-1483633402_thumb.jpg

post-44316-0-89768200-1483633417_thumb.jpg

post-44316-0-49900100-1483633419_thumb.jpg

post-44316-0-67328600-1483633420_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Densimetru...

Share this post


Link to post

Se verifica f bine si cu densimetrele din comert... verificat la 4-5 masini (aceleasi) si cu vreo 3 densimetre, in acelasi timp, diferentele erau insesizabile.

Share this post


Link to post

Antigelurile G12+ G12++ sunt long life si rezista in motor maxim 5 ani...
TEMPERATURA de inghet a amestecului trebuie sa fie de minim -35 grd C ideal ar fi -37grd C deoarece isi pierde din aditivi si inhibitorii de coroziune, anual trebuie verificat si completat numai cu antigel concentrat daca temperatura de inghet se duce spre plus...acesta concentratie ajuta la protectia anticoroziune a motorului si impiedicarea fierberii motorului vara sub 120 grd celsius.CONCENTRATIA SE PASTREAZA 365 DE ZILE PE AN INDIFERENT DE ANOMTIMP.pt cei cu masini sub 150000 km se merita umplerea cu G12++ la cei cu peste 150k se poate pune G12...NORMAL.Verificarea profesionala a concentratiei de inghet a amestecului se face doar cu refractometrul.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

am și eu o problemă cu al meu Cielo / 1997 / SOHC / GPL. Am fost la doi mecanici și spun că nu știu dacă problema este de la termostat sau de la garnitura de chiulasă.

Inițial, pierdeam antigel undeva prin partea dreaptă cum te uiți la mașină din față. Am verificat cu un mecanic și am descoperit o fisură în radiator.

Am schimbat radiatorul cu unul nou. Am mers vreo 10 km și am observat că fierbe apa în vasul de expansiune și iese pe la capacul vasului.

 

Am verificat ce spune ovi_jer aici (http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1093-schimbare-termostat-cielo-15/page-3?do=findComment&comment=18250) și nu prezintă niciuna dintre cele trei simptome.

 

Menționez că nu are nicio problemă cu pornirea.

 

Am înțeles că dacă schimb termostatul trebuie schimbată și distribuția. Și dacă se observă că nu e de vină termostatul, ci garnitura, n-aș vrea să plătesc manoperă de două ori pentru dat jos distribuția.

 

Voi ce spuneți? Să schimb din start garnitura de chiulasă?

 

Mulțumesc.

Share this post


Link to post

Eu zic sa incerci alt buson de vas de expansiune prima data

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Uleiul l-ai verificat? Se amesteca cu antigel? Indicatorul de temp. urca spre zona rosie?

In prima faza, eu as verifica/schimba termostatul. Cureaua de distributie se poate remonta in cazul unei demontari de chiulasa, daca e in stare buna.

Edit: da, cum a scris si colegul mai sus, pune un alt buson.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Voi încerca și alt bușon. Ar fi grozav să fie doar asta problema. :)

 

Am verificat uleiul și nu are urme de antigel sau de apă în el. Și nici în vasul de expansiune nu sunt urme de ulei.

 

Mersi pentru sugestii.

Share this post


Link to post

Busonul respectiv este bun, deschide. Chiar si fara de buson, antigelul nu da afara din vas daca nu e ajutat de citeva bule serioase de aer. Probabil pompa de apa sa fie cauza ...

Share this post


Link to post

Aci te contrazic putin, fara buson apa se revarsa dupa o accelerare mai sanatoasa si o oprire brusca (gen de la un semafor la altul), testata de mine.

 

Poate fi capacul insa putin probabil. Cel mai simplu test, se apasa pe furtunul care duce la radiator si daca e mai tare asa si nu se aude ca fasaie pe la capac la apasare, capacul e bun.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

am și eu o problemă cu al meu Cielo / 1997 / SOHC / GPL. Am fost la doi mecanici și spun că nu știu dacă problema este de la termostat sau de la garnitura de chiulasă.

Inițial, pierdeam antigel undeva prin partea dreaptă cum te uiți la mașină din față. Am verificat cu un mecanic și am descoperit o fisură în radiator.

Am schimbat radiatorul cu unul nou. Am mers vreo 10 km și am observat că fierbe apa în vasul de expansiune și iese pe la capacul vasului.

 

Am verificat ce spune ovi_jer aici (http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/1093-schimbare-termostat-cielo-15/page-3?do=findComment&comment=18250) și nu prezintă niciuna dintre cele trei simptome.

 

Menționez că nu are nicio problemă cu pornirea.

 

Am înțeles că dacă schimb termostatul trebuie schimbată și distribuția. Și dacă se observă că nu e de vină termostatul, ci garnitura, n-aș vrea să plătesc manoperă de două ori pentru dat jos distribuția.

 

Voi ce spuneți? Să schimb din start garnitura de chiulasă?

 

Mulțumesc.

Garnitura de chiulasa

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...