Jump to content
Sign in to follow this  
priest

Ac Vitezometru

Recommended Posts

Salve, am matizul din ianuarie cu 5k la bord si am o problema cu acul vitezometrului...din ce am citit pe forum cablul acestuia ar fi de vina si s-ar putea rezolva prin asezarea lui mai bine in mufa. Am bagat insa mana pe sub bord insa nu am dat de nici un cablu in dreptul cadranului vitezometrului!? Poate imi spune cineva cum e pozitionat. Parca l-as atinge putin inainte sa merg la service si sa lucreze unsurosii la bord fara mila...Problema este ca tacane la relanti iar in mers de pe la 60 la ora tremura putin, totusi enervant!

Edited by priest

Share this post


Link to post

Du-te la service, pe garantie. Nu e voie sa faca asa la 5k km. Lasa-i pe ei sa se bage acolo. Ei castiga bani pe chestia asta.

Share this post


Link to post

La masinile cu ceva km... mai multi... ca la mine, nu e problema de cablu ci de angrenaj care e uzat. La tine insa cel mai probabil o problema de montaj. Probabil au uitat sa puna vaselina undeva si s-a uzat prematur. Du-te la service.

Share this post


Link to post

Am fost la service mai ales pentru ca mi se parea ca tremura la relanti cam mult!

Pana sa vina mecanicul sa se uite m-a abordat un negricios, araboi parca, seful, patronul care mi-a spus ca daca am 5k trebuie sa fac revizie, ca drumurile sunt prafuite in Ro si asa scrie in carte!!! Nu comentez. A venit mecanicul, a pus scanerul, era OK motorul. Problema cu cablu...electricianul ocupat. A mers tipul cu ea la drum, a vazut cum tremura acul si parerea lui e ca se freaca de camasa cablu si de aia...nu stia totusi ce sa-i faca.

 

Niste neseriosi asa ca decat sa atept electricianul cinci ore am plecat. Plus ca problema e minora si am vazut cate urme sunt in stare sa lase, nu ei, altii cand umbla sa puna o alarma si o inchidere. Probabil o sa merg la Autonet la revizie si atunci poate se rezolva si cu acul.

 

Nu mi-a raspuns nimeni insa, si v-as fi recunoscator daca ati face asta, unde este situat cablul. Poate rezolv singur...

Edited by priest

Share this post


Link to post

nu strica sa verifice si prinderea la cutia de viteze

Share this post


Link to post

Cablul acela vine in bord fix in mijlocul cadranului pe interior... sau bine, nu m-am uitat niciodata cat de fix dar aproximativ acolo. Este un cablu destul de rigid. Nu stiu care sunt conditiile de garantie la masina ta dar presupun ca ai putea sa mesteresti putin cele 4-5 suruburi de la masca bordului si sa scoti afisajul sa te uiti in spatele lui, eventual sa infigi mai bine mufa aia.

Eu parca nu cred ca de acolo e dar nu strica sa te uiti, doar e gratis.

Share this post


Link to post

Se pare ca nu exista cablu vitezometru si ca de la senzorul de viteza de pe cutie este conectat electric vitezometru...sau asa ar reiesi din manual? Gresesc?

Share this post


Link to post

Da , gresheshti... are cablu (daca e model euro 3 mai are shi un senzor " VSS" se numeshte ) shi este chiar in mijlocul ceasului problema e ca nu prea ai acces acolo parerea mea.. cauta shi tu un service cu elecricieni cu chef de munca (*shpaga) shi sant mai mult ca sigur ca problema ta va fii ca shi inexistenta.. a? ce zici? :) )

Share this post


Link to post

daca are atunci nu este in mijlocul ceasului pozitionat!

 

se atinge usor cadranul vitezometrului chiar si fara masca data jos, e un corp metalic, cilindric...in mijloc nu are chiar nimic, doar intr-o parte un manunchi de fire!

nici in carte de service nu se pomeneste de cablu. nu stiu ce sa zic. e singura problema pe care o am si nu prea am incredere in mecanicii din zona...cum spuneam daca nu dau de cablu sa vad ca e bine infipt la locul lui in mbele parti astept revizia de 6 luni si merg la autonet. mersi pentru sfat...mare enigma cablul asta...

 

 

 

 

Nu mai cita mesajul anterior, te rog!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Am gasit cablul cu pricina dupa ce am consultat manualul. Din pacate nu se da jos foarte usor asa ca o sa traiesc cu asta pana la revizie!

 

:o fftopic: scuze, NFS.

Share this post


Link to post

Dar de ce trebuie sa astepti revizia ? Poti merge oricand in garantie.

Share this post


Link to post

Ma gandesc ca e o chestie minora care nu poate atrage dupa ea un alt defect. Si dupa cum se misca mecanicii de pe aici nu merita sa pierzi o zi. E ceva deranjant mai ales cand te gandesti ca masina e destul de noua altfel nu are nici o importanta. Plus ca nu sunt sigur ca se rezolva doar din cablu si dupa cele citite pe aici si din cele observate de mine ar trebui sa ma cert cu ei sa schimbe corpul vitezometrului.

Share this post


Link to post

Al meu ac de vitezometru nu clantane, nu se bataie ... ma distreaza !!!

Dimineata sau dupa o stationare de cateva ore, in viteza 1, urca pana la valori de Formula 1 la start: 100, 120, ... recordul fiind de 160 km/h. > :)

 

Ma mai gandesc cand sa ma duc la service pentru ca ma distreaza sa accelerez si, in timp ce masina ia viteza, nazdravanul meu ac de vitezometru coboara incetisor spre 20-30 km/h.

Share this post


Link to post

Vitezometrul are in constructia lui un fel de "ambreiaj" de acolo cred ca este problema voastra.

Share this post


Link to post

Suna si tu la Daewoo tel. 0251/417799, Serviciul Relatii cu Clientii, si le spui care este problema. Ei vor lua legatura cu un service si vor monitoriza rezolvarea problemei. Nu-ti rezolva service-ul problema, nu te certa cu ei ca nu are rost, dai telefon la Craiova si sa vezi dupa aia ce amabili devin. Daca vrei poti sa trimiti si o reclamatie pe fax, dar pentru inceput incearca un telefon. Bafta!

Share this post


Link to post

Vad ca nu s-a mai scris de ceva vreme pe acest subiect...

 

Din pacate il reimprospatez eu, deoarece am observat si eu o figura ciudata a vitezometrului:

pana la 50-60 km/h, saracutul urca atat de anevoios si de tremurand, de parca ar fi la Dacie (la Dacie 1310 mai facea asa, dar consideram ca e normal).

 

Motorul este super OK, merge fara probleme, dar acul urca ca si cum as conduce sacadat si cu retineri. Chiar si la viteze mari (100-120 km/h), daca il privesc atent, pot observa cateodata o mica vibratie.

 

Daca a gasit cineva vreo solutie din 2005 pana astazi...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Hehe si al meu face asa de vreo 3k km. Il pandesc dupa colt la revizie :D Solutia e mai mult ca sigur inlocuirea acestuia.

Share this post


Link to post

La mine face la fel de cand am luat masina, si asta numai pana la ~30km/h. Urca tremurand(si daca este mentinuta viteza la 20km/h tot tremura usor). Curios este ca apoi nu mai face asta, dupa ce se trece de 30km/h.

Share this post


Link to post

La mine, la Matiz, s-a rezolvat prin schimbare. Si asta la vreo 3k km. Insa tremura urat de tot.

Edited by andy

Share this post


Link to post

Eu sper sa nu ajung la schimbare...sau...ma rog, sper sa nu coste mult si s-o pot face EU, daca chiar e nevoie. :D

 

Anyways, am incercat sa ajung la spatele vitezometrului pentru a controla cablurile de legatura, dar m-am oprit la scoaterea celor 4 suruburi ale panoului de plastic negru, si sa va spun de ce: de cand luasem matizu, am observat ca se umblase la panou (suruburile nu erau identice, nici macar simetric asezate), dar m-am gandit ca, ca orice escroc, vanzatorul va fi umblat la kilometri.

 

Dar cand sa iau panoul jos, dupa cum spune in carte ca merge usor, am vazut ca nu se misca, il simteam cam intepenit, si m-am gadit ca poate cand l-au scos altii inaintea mea, au rupt clemele de sustinere si panoul a fost defapt LIPIT la loc.

 

Voi cand ati facut o asemenea interventie cum a coborat panoul? Usor sau mai greu?

Cu alte cuvinte, sa-l scot sau nu? :P

:scarpin:

Share this post


Link to post

Masca aceea neagra nu iese chiar usor, adica ar putea sta si fara suruburi, fara sa cada vreodata.

Are doua tipuri de suruburi. Probabil ca cineva a umblat acolo si le-a amestecat.

Ca sa o scoti foloseste o surubelnita lata sau un cutit, invelit cu o carpa.

Share this post


Link to post

Se pare ca masina mea nu vrea sa ma lase sa ma plictisesc deloc.

Aseara, pe drum inspre Braila a facut in asa fel incat sa ma trezeasca din monotonia drumului: dupa ce depasesc un tir, cu accelerare destul de rapida de pe la 60 pana la ~80 in treapta 3 si apoi schimbat in treapta 4, dau a 5-a pe la 95km/h si imediat incepe sa se auda un harait/scartait care parea ca vine exact din fata. Prima impuls a fost sa iau piciorul de pe pedala de acceleratie, zic "hait, am belit ceva la motor". Masina decelera usor, ajunge la 80 si haraitul incepe sa piarda in intensitate si apoi pare sa nu se mai auda. Accelerez usor in treapta 5, ajung la 90, nimic, 100, nimic, zic hai s-o las mai moale. Merg cu 100, ajung iar un tir, o calc sa-l depasesc, pe la jumatatea depasirii iar incepe sa haraie/scartaie ceva. Si uite asa am mers vreo 50km, gandindu-ma ce naiba ar putea face in halul asta. Pe urma cred ca am gasit rezolvarea: tot intr-o depasire, pana la 95km/h in treapta 4, cand am schimbat in treapta 5, acul vitezometrului a inceput sa se bataie usor si exact in acelasi timp a inceput iar sa scartaie/haraie, in ritmul bataielii lui. Practic, fenomenul se petrecea asa:

- daca acceleram repede, de la 80-90km/h incepea sa haraie, haraia in continuu vreo 2 minute dupa care se oprea, asta in conditiile in care mentineam viteza constanta; daca acceleram in continuare, iar incepea sa haraie, si povestea se repeta pana la 130km/h, cat am mers.

 

Intrebarile mele sunt:

- haraitul combinat cu scartait sigur este de la vitezometru?

- este uzat cablul/cuplajul lui in tabloul de bord sau tot aparatul?

Share this post


Link to post

haraitu ala il aveam si eu acum a trecut de la sine, este de la cablu vitezometrului mi-au zis si la service, acum nu a mai scartait de vreo 2 luni si l-am lasat asa daca incepe iar sa se rupe il schimb, daca nu il las asa si gata.

Share this post


Link to post

Dar la tine tremura si acul vitezometrului? La mine tremura acul pana la 30km/h si aseara tremura cand si cand si mai sus, mai ales cand schimba treptele.

Share this post


Link to post

Si la mine a trecut de la sine. El aparea la peste 80 km/h, tot in perioada de caldura maxima, dar dupa ce temperatura ambianta a scazut, zgomotul a trecut, de la sine. Cum, nu-mi dau seama, probabil este legat de vascozitatea vaselinei depusa pe cablul de kilometraj.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...