Jump to content
Sign in to follow this  
emi2009

Radare fixe si mobile

Recommended Posts

Astia cu BMW-uri toti se grabesc pe linie continua cand este politia la panda?De vreo 3 saptamani veneam de la Valce la Sibiu, cand apare pe panta inainte de Talmaciu grabitul de Buzau in spatele meu cu flashuri si alte cele ca el nu poate depasi ca vine din fata.Prin statie se anunta politia la linie continua pe varful dealului.Ce era sa fac acum, daca se grabea? Reduc putin viteza ma trag mai pe dreapta si las omul sa mearga convis ca o sa ajung inaintea lui in Sibiu.Am avut dreptate, pe varf apare o vesta verde cu mana intinsa in fata lui.Sa le explice la aia de ce imi dadea flashuri ca nu depasesc viteza legala legala. > :)

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Nu pe aia cu BMW-uri, pe aia care dau flasuri cand mergi regulamentar ca nu pot depasi ca le vine din fata.La fel si aia care dau flasuri cand esti pe banda 2 in dreptul unui TIR de pe banda 1.Sa te bagi sub tir sa treac ei?Eu ma duc pana aproape trec de Tir dupa care franez si ma bag in spatele tirului, sa-i vezi cum fac spume la gura.

PS Ironia e ca majoritaea astora sunt cu BMW-uri.Si oricum la ala i-am facut un bine, poate sa bea de sarbatori ca oricum nu conduce :mrgreen:

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Eu ma duc pana aproape trec de Tir dupa care franez si ma bag in spatele tirului ...

 

Haide mai, zi si tu ca nu poti intrece tiru, na.

Share this post


Link to post

De unde invidia asta mare pe cei cu bmw-uri?

 

Una atat de personala incat nu pot spune decat in gand ce ii doresc celui care a provocat aceasta tragedie... :rambo:

 

BMW

Share this post


Link to post

Nici eu nu-i inghit pe cei cu BMW-uri, mai ales daca sunt luate la SH, au volan pe dreapta sau numere de BG. Sunt mai periculosi decat taximetristii. La volanul lor de regula gasesti taranul tiganizat, marlanul cu ceafa lata, care isi inchipuie ca e cel mai tare si ca trebuie sa fie primul.

Chiar nu ma prind ce e cu marca asta de o au toti tartanii, parca iti dau la pachet inca 3 oo si 10 cm in plus la scula.

Asta vara era si eu sa fac accident frontal cu un BMW pe la Ramnicu Valcea cand tiganul de la volan a depasit un tractor fara sa se asigure. Nu mai zic de sicanarile din trafic primite de la dintr-astia, am ajuns sa nu mai am nici un regret daca vad vreunul incolacit pe vreun copac, vorba aia "orice BMW isi are pomul sau".

Share this post


Link to post

Sunt multi care din cauza ca n-au bani si "sa moara capra vecinului" e motto-ul vietii lor, ii urasc de moarte pe cei cu bmw-uri si "jip"-uri si au bucurii macabre cand vad cate unul facut praf.

 

Cum se face ca multi cand vad o manevra aiurea facuta de un dobitoc cu bmw/"jip" zic "asta are bmw/"jip" il doare in pwla de reguli ca e jmeker" dar la o manevra identica facuta de un dobitoc cu un logan brusc nu mai aduce nimeni in discutie masina?

 

Si daca e sa fac un top al celor mai periculosi soferi raportat la numarul total de exemplare din trafic pe primul loc as pune orice masina condusa de tigani, urmat de golful gti (sau cu kit de gti), urmat de orice masina "tunata" la caroserie si/sau evacuare, urmat de vectra b (eventual pe bg), urmat dube, urmat de masinile mici gen matiz "pe firma" (au pe ele poze cu dulciuri, pizza etc). De taxiuri nu mai zic, ca 90% intra in categoria celor cu tigani.

Edited by omurau

Share this post


Link to post

Poate sa fie si cu Trabant ala din spatele meu, daca imi da flasuri aiurea il sanctionez cu prima ocazie, fara sa pun siguranta mea, a lui sau a altora in pericol.

Eu unu nu ma bucur cand ii vad facuti praf indiferent ce masina este.Dar ma bucur de cate ori ramane un bizon fara permis pentru ca asta inseamna un bizon mai putin in trafic.Nu m-am bucurat nici la Sibiu cand Loganul rosu cu radar a fost facut praf de un tir cu tot cu politistul din el.

Ca tot suntem la radare, Loganul rosu cu radar de la Salistea Sibiului a fost inlocuit de Loganul galben cu radar care inainte activa la aeroport.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Cum il sanctionezi?

 

Cocalarul care circula aiurea (depaseste coloana la semafor, face la dreapta de pe a 3-a, are stopuri negre, dar nu conteaza prea mult ca oricum nu semnalizeaza ca nu trebuie sa stie toti unde merge el, parcheaza unde vrea muschii lui samd) e foarte bine in jip chinezesc sau nu, bmw, logan sau cielo, ca tot au luat toate harburile din 1900 toamna locul vechilor dacii 1300.

 

Despre dormitul pe banda 2 s-a tot discutat, legea spune clar ca cine merge mai incet face loc celui care merge mai tare,

si majoritatea respecta asta, dar probabil ca mereu vor ramane cativa care vor crede ei ca si-au tras banda pe drum public.

 

Eu zic sa deschideti un topic, bmw versus restul lumii, ca frustrarile si generalizarile gratuite au ce spune.

 

Poate doar mi se pare mie, dar de cand au crescut numarul celor ce folosesc statie, traficul s-a civilizat si hingherii astia de militieni

prin mai greu clienti la radar.

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu-l deschidem, ar genera prea multe flame-uri, injurii, etc, deoarece majoritatea ne-am confruntat cu vreo situatie in care am fost sicanat in trafic de cate-un BMW. La situatia "BMW vs restul" s-a ajuns deoarece, la alte marci, poti sa dai si de oameni normali care le conduc, si de marlani. La BMW s-a ajuns ca 90% din ele sa fie conduse de marlani si de aici aversiunea fata de aceasta marca. Iar aceasta atitudine nu e specific romaneasca, apare si in multe alte tari.

Cat despre "frustrarea fata de cei cu BMW", eu nu-i vad rostul, acum poti sa-ti cumperi orice tigaie de BMW E36 la pret de Logan 2005 (bine, facand abstractie de taxa de acum), daca vrei neaparat sa te lauzi la samantarii din fata blocului cu masina ta. Si eu puteam sa-mi iau un BMW SH destul de bun cu cei 15000 de euro ai Megane-ului, dar intretinerea la o astfel de masina intra in alta categorie de buget.

Share this post


Link to post

Se pare ca politia s-a dotat cu niste jucarii noi. Ieri pe pasarelele de pe DN1 erau cocotati cu niste valijoare care pareau s-aiba ceva lentila/emitator. Asteptam colegu' sa ne confirme si sa dea mai multe detalii ...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu am dat ieri in 2 radare pe autostrada spre ploiesti, unul dupa locul obisnuit in dreptul primului pod peste autostrada si unul inainte de ploiesti cu ~10km. E prima oara cand le vad in locurile alea...

Share this post


Link to post

Nu le-ar mai ajunge banii ... sa faca strazi pe urma sa ne ingradeasca.

Share this post


Link to post

Se pare ca politia s-a dotat cu niste jucarii noi. Ieri pe pasarelele de pe DN1 erau cocotati cu niste valijoare care pareau s-aiba ceva lentila/emitator. Asteptam colegu' sa ne confirme si sa dea mai multe detalii ...  <img src= )">

 

Pistoale cu laser tati.

Share this post


Link to post

Mi-am aruncat la gunoi detectorul radar mai demult. Merg legal si e mai bine asa. Va sfatuiesc sa faceti la fel, adica sa mergeti legal si nu o sa mai aveti treaba cu radarul.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Depinde pe unde mergi Hitman. La mine mersul cu 20 km peste limita legala, in regim de autostrada inseamna cca 30 minute castigate intr-o zi... Daca faci naveta 10-20 km, da, poti merge legal. Cand faci 200 ca mine...

Share this post


Link to post

Man mie imi da cu virgula... ca sa castigi 30 minute la 200km de autostrada tre' sa mergi binisor peste limita, nu doar cu un 20km/h in plus :D Eventual ar iesi daca ai merge cu 20km/h peste cei 20km/h in plus. Am facut si eu calculul asta la vremea mea, ca am facut aproximati 2 ani de naveta tot cam la 200km/zi.

 

Pe mine ma cam deranjeaza genul de preventie rutiera facuta cu radarul. De exemplu, cauza principala de accidente nu e viteza, ci alcoolul. Si ce face politia pentru preventie? Pune radare. Unde? PE autostrada, unde se produc dar 4% din accidentele mortale, si unde viteza e abia al 4-lea factor de accident (cu 13% vitezomanii de pe autostrada sunt resposabili de 0.52% din accidentele mortale)

Mai mult, politia "moderna" daca te vede ca mergi ca un handicapat nici nu te mai opreste sa-ti ia volanul din mana, ci se multumeste sa-ti trimita amenda acasa. Tu n-ai decat sa continui sa mergi ca maimuta, si daca mai omori pe cineva cu atat mai bine, ai si mai mult de cotizat.

Din preventie rutiera din pacate politia a devenit perceptor fiscal.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Mai, 200 km parcursi zi de zi trebuie sa fie extrem de solicitanti plus ca mai este si aspectul pericolului de pe sosele la care va expuneti si aspectul financiar, daca masina nu este una de serviciu.

Share this post


Link to post

Mr_ sunt un pic pana in 200 km, din care doar 140 km sunt Autostrada, restul drum expres (sa zicem).

Preventia este 0, de cand a inceput sezonul estival vad zilnic pe A2 o gramada de neaveniti, soferi care habar n-au sa mearga pe autostrada, cu masinile incarcate pana la refuz cu bagaje, fara vizibilitate in spate, cu copii care se zbenguie liberi prin spate sau chiar pe luneta (!), care-si inchipuie ca semnal stanga este echivalent cu dreptul de a vira la stanga, care nu se asigura, circula pe banda 2 cu viteze mult sub cea maxima permisa pe autostrada, ies din parcari benzinarii direct in banda 1 sau chiar in 2 (!), nu pastreaza distanta fata de masina din fata, se asigura prin oprire in banda de accelerare, si cate si mai cate. Ei, n-am vazut unul din astia oprit de un echipaj de rutiera din cele minim 2-3 pe care le intalnesc zilnic pe A2 sa-l intrebe de sanatate... In schimb am vazut o groaza opriti cu viteze de genul 140-150 km/h...

Hitman, la fiecare 2 zile ma deplasez 188 km dus si 188 km intors, naveta... Asta-i viata.

Share this post


Link to post

140 km sunt Autostrada

:o fftopic: ... ai tempomat ?

Share this post


Link to post

Mai, 200 km parcursi zi de zi trebuie sa fie extrem de solicitanti plus ca mai este si aspectul pericolului de pe sosele la care va expuneti si aspectul financiar, daca masina nu este una de serviciu.

 

Aspectul financiar e unul mai complicat. sunt unii care fac urmatorul calcul: decat sa iau o casa cu 500 furfuni in oras, mai bine iau una dubla cu 250 furfuni la tara si fac naveta. Rata e mult mai scazuta decat benzina, iar daca masian e si de serviciu (jumate din masini in Be sunt de serviciu) atunci am dat lovitura. Chiar si daca nu e masina de serviciu, naveta e deductibila fiscal si nu te costa chiar atat de mult.

Problema e faptul ca atunci cand jumate din popor face acelasi calcul, dureaza doua ore sa intri dimineata in oras, si doua ore sa iesi. Cele 4-5 ore pierdute zilnic pentru naveta nu cred ca compenseaza pentru o rata lunara cu 0.1 furfurni mai scazuta.

 

Pe de alta parte, poti face 200km zilnic naveta in 2h (asta a fost cazul meu). Eu eram in sens invers decat restul lumii si nu aveam probleme de trafic. Exista oameni care fac 2h de naveta in oras, pentru 20km, nu 200.

Iar daca faci chestia asta cu 2-3 colegi e si mai ieftin, mai discuti o politica, mai joci un fazan, mai freci un smartphone, altfel trece timpul...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

:o fftopic: ... ai tempomat ?

 

daaa, in talpa piciorului drept... De unde, 2 lucruri regret la masina, unul ca nu are tempomat si doi ca nu am luat-o cu automata.

 

Mr_ naveta o fi deductibila fiscal la voi, la noi e din parti. Avantajul este ca e deductibila la firma in cazul meu.

Share this post


Link to post

 

ca nu are tempomat

Desi nu e chiar ieftin ... intreaba-i pe cei care isi fac reclama aici daca au ceva pt. masina ta ;)

Share this post


Link to post

nu merita

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...