Jump to content
Sign in to follow this  
danut

Mici Chestii Electronice

Recommended Posts

Am cateva functii la Kalos care ma enerveaza si pe care as dori sa le reprogramez:

 

1. Sa nu mai sune cand am cheia in contact si usa deschisa. E foarte stresant si suna de 20 de ori.

2. Sa mearga geamurile pe pozitia ACC la cheie si nu numai pe pozitia MOTOR. De cateori uit geamurile deschise trebuie sa amorsez pompa de injectie si sa fac testele la airbag si altele, plus beep-urile de rigoare :wallbanger: .

3. Cand inchid din telecomanda masina, ar trebui sa se auda un beep. Asa scrie in manual. Precizez ca nu am alarma. La mine nu se aude si ar fi util pt. ca ziua trebuie sa ma chiorasc la semnalizatoare sa vad daca se aprind sau nu.

 

Astept pareri, daca a rezolvat cineva, macar una dintre chestiuni.

Multumesc.

Share this post


Link to post

N-am rezolvat niciuna din probleme, dar o parere am.

Chestiile astea ar putea fi electronice, dar probabil ca rezolvarea e mai mult electrica:

1. Nu stiu pe unde o fi bipuitorul, dar trebuie gasit si deconectat; nu prea sunt dezavantaje, cu toate ca n-ar fi imposibil sa te trezesti la un moment dat incuiat pe dinafara

2. Asta ar trebui sa se rezolve din fire, dar ce te faci cu garantia (sau ai terminat-o deja?!)

3. Scrie de vreun bip in manual? Asa o fi, dar nu face. In schimb face "zang" de la mecanismul de blocare a usilor. E suficient de tare daca esti langa masina. Altfel, trebuie conectat un bipuitor (se gasesc, mai mici sau mai mari) pe firul de la inchiderea centralizata ce comanda semnalizatoarele. Aceiasi problema cu umblatul la fire si garantia.

Share this post


Link to post

Ni stiu la ce te referi cu deconectarea beepuitorului, dar eu nu l-as deconecta de tot, ci doar as umbla la contact unde bagi cheia, acolo este pe semne se inchide (sau deschide ) un contact, inseriat banuiesc (sau mai degraba in paralel) cu cel de la usa soferului. Daca s-ar putea as shunta acel contact de la cheie si in rest beep-ul as vrea sa fie functional (mai ales la faruri, sa nu le uit deschise).

 

Aceeasi functiune are si Nubira si la asta nici nu se sting farurile odata cu scoaterea cheii ca parca asa e la Kalos, deci pericol de descarcare a bateriei daca nu mai exista beep.

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Bineinteles ca nu ma bag eu, ca e in garantie si pe deasupra si in leasing.

Ma gandeam daca meseriasii din service or stii/vrea sa faca modificarile astea.

Share this post


Link to post

Poate doar daca-l dai lui Xzibit (si sa aiba si contract cu GM)

 

@Gica: Pai, vezi! Deci la Kalos nu e nevoie nici macar pentru faruri. Am dat si eu cu aspiratorul (d-ala alimentat de la bricheta, care deh, e pe accesorii) prin masina si mi-a cantat bipuitorul in cap de m-a tampit. Si-mi mai canta sistematic de cate ori ma urc, sa nu cumva sa uit centura. Deci, cred ca ar trebui demolat fara mila. Ideea cu conectorul era simpla: daca se desface "accidental voit", nimeni nu poate clama violarea garantiei.

Share this post


Link to post

Bipaitorul nu e rau, atat pentru centura cat si pentru usi deschise. Dar sa fie reglat de bun-simt adica:

- sa bipaie la 5 sec. dupa ce pornesti motorul (daca nu ti-ai pus centura). Am vazut asta la o masina germana. De multe ori pornesi motorul si dupa aceea pui centura.

- sa bipaie de doua ori daca deschizi usa. atat.

Share this post


Link to post

Asta ar fi varianta ta!

Altul vrea alta.

Ei au facut ce le-a spus studiile pe care le-au facut sau cea vrut muschiul...

Ce vrei tu se poate realiza cu siguranta cu un montaj suplimentar. Ma cam indoiesc ca se poate modifica ceva in ceea ce exista ca sa faca asa (chiar presupunand ca totul ar fi comandat cu un soi de calculator "de bord", tot nu prea cred ca se va ajunge prea curand sa bunghim ce si cum.

O sa incerc sa depistez bipuitorul si sa vad daca se poate interveni asa mai "legal" la el (nu de alta dar si pe mine ma cam supara)

Share this post


Link to post

Da, e dificil de satisfacut toate gusturile, dar sa o luam pe rand :

 

1. Beep-ul de pus centura : dupa ce s-au aprins becurile din bord, suna de cateva ori (5 ori ?) si se potoleste, eu zic ca e decent si normal. Pai sa vezi masinile europene noi (poate nu toate) cum te streseaza daca pleci de pe loc si n-ai centura, cu diverse frecvente si intensitati, groaznic !

 

2. Beep-ul de lumini (sa ma corectati daca gresesc) : daca ai uitat luminile si ai oprit motorul se sting, iar la deschiderea usii nu suna, insa daca cu motorul oprit le pornesti si apoi deschizi usa sa pleci, atunci suna, deci si aici ar fi folositor si agreabil...

 

3. Beep-ul de cheie in contact si usa deschisa : asta e belea, nimeni nu-l vrea, nu si-l-a dorit, dar toata lumea il are. Aici ar trebui intervenit, cum sa uit cheia acolo ? Si chiar daca o uit, masina nu se blocheaza singura decat daca ai vreo alarma bengoasa (aveam eu pe cielo). Stiu 2 persoane care au uitat farurile aprinse cu tot beep-ul de rigoare. Una e chiar subsemnatul, eram grabit si stresat, ziua, dar innorat si am aprins pozitile, noroc ca am stat 10 min. la locul cu pricina.

 

Cam asta ar fi... :rolleyes: in concluzie, ar putea sa lipseasca cum spui si tu A.Burel, sau sa existe la punctele 1 si 2.

Share this post


Link to post

Pai, atunci probabil ca cea mai buna chestie cu bipuitorul ar fi sa-l facem sa sune doar un timp limitat in orice conditii. asta ar insemna sa inseram un ceva intre bipuitor si comanda lui care sa intrerupa comanda dupa un anumit timp. Si ca sa ramana distinctia intre centura si usi, timpul de intarziere sa fie mai mare decat durata de bipuire pentru centura, sa zicem 10 secunde.

Numai sa depistam unde e tipul instalat si sa vedem chestia cu conectorul. Dupa primele mele investigatii sumare e in zona bordului in stanga volanului. Nu m-ar mira sa fie pe la "cutia" cu sigurante.

Share this post


Link to post

Daca pui centura la sofer poti sa dai linistit cu aspiratorul cu usile deschise ca nu mai suna nimic. Eu asa fac.

Share this post


Link to post
Daca pui centura la sofer poti sa dai linistit cu aspiratorul cu usile deschise ca nu mai suna nimic. Eu asa fac.

:scarpin: :-? Care-i manevra ?

 

A.B. Cred ca e mult mai ascuns, nu stiu daca se poate depista asa usor, cu toate ca ar fi placut...In rest sunt perfect de-acord. :thumbl:

Share this post


Link to post

:o fftopic: Ha, asta e tare! Deci daca-ti pui centrura, n-ai decat sa pleci cu usile deschise. Bun pont, oricum, 10x.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Va deranjeaza bip-bip ? faceti si voi ca aia cu Megane 2 (la care am inteles ca nu tace DELOC bip-bip pana nu pui centura), treceti centura prin spatele scaunului si prindeti-o in catarama.

Share this post


Link to post

X( X( X( Nu mai invata oamenii la prostii!!! La MII practic nu poti sa conduci daca nu iti pui centura pentru ca beepurile cresc in intensitate pe masura ce viteza creste. Pentru beepurile astea primesti puncte in plus la testele de siguranta, stiati asta?

Lasati beepurile acolo unde sunt, parerea mea.

Share this post


Link to post

auzi, dar nu-i lasi in pace? daca capul lor le zice ca centura de siguranta nu trebuie folosita, atunci asa sa faca.

cu ce ne afecteaza pe noi chestia asta?

e viata lor. daca chiar se straduie pot castiga un premiu darwin.

Share this post


Link to post

mai bine nu modifici nimic...orice modoficare implica riscuri...n-are rost(parerea mea).....eu, cand am montat alarma,si am vazut ca baiatu ala mai taia cate un fir...si le incerca etc...mi se facea rau :) )

Share this post


Link to post

Usurel, nu va alarmati, noi discutam cu accent pe despre beep-ul de tinut usa deschisa cu motorul oprit si cheia in contact (ca deh, vrea si urechea mea sa asculte un radio pana astept pe stiu si eu cine, iar pe caldura de vara o usa deschisa e esentiala).

 

Asa cum am zis, la masinile "mai moderne", deci si Meg.II nu se poate suporta sunetul scos de centura (mai bine zis de necuplarea ei...) in timpul mersului. Dar la Woo-rile noastre astepti frumusel cateva sec. pana trece beep-ul - atat astept oricum sa bage pompa de benzina pana sa dau la cheie - si ai plecat fara centura (mai degraba imi reaminteste martorul din bord de centura decat beepul). In concluzie, daca ar fi sa distrug soneria, nu cred ca siguranta mi-ar fi afectata decat intr-o masura mult mai mica, mai degraba mi-ar afecta bateria (uit faruri aprinse  <img src= ("> )

 

PS. in ultima vreme ma simt dezbracat fara centura in masina si o pun automat, nici nu mai conteaza beep-ul.

Share this post


Link to post

Farurile se sting automat, nu ai de ce sa duci bateria.

Share this post


Link to post

Nu-i mai usor sa pui centrura ? Sigur e mai sanatos.

Share this post


Link to post

mai bine sa nu bipaie in timpul mersului...poate mai merge si omu pe un drum de tara....(de exemplu cand mergi la peste pe sleauri) numai de centura nu-ti arde! acolo nu iti foloseste deloc

Share this post


Link to post

Ca in multe alte cazuri se ajunge la fel de fel de discutii principiale, desi nici vorba nu a fost de afectarea vreunuia din motivele pentru care o masina sau alta primeste nu-s-ce puncte la testele de siguranta (n-a cam zis-o si eu).

@vb: la mine nu se opreste niciun bip daca pun centura cu cheia pe ACC. Daca o pui pe contact, atunci se opreste temporizat. Dar eu n-am chef sa dau cu aspiratorul cu toate circuitele alimentate.

Bipuitorul pare ca e amplasat mai in zona instrumentelor. Va trebui o investigatie pe sub bord.

Share this post


Link to post
Nu-i mai usor sa pui centrura ? Sigur e mai sanatos.

Cine a zis ca nu pune centura ?

 

Farurile se sting automat, nu ai de ce sa duci bateria.

Da asa e, da' eu nu ma gandeam doar la Kolos... ca in alta parte imi petrec majoritatea timpului, stii tu... :)

Share this post


Link to post

Dezactivare sunete nedorite :> :

Beepaitorul pentru centura/usa deschisa se gaseste sub bord, linga axul volanului, in dreapta acestuia. Ca punct de referinta, este aproximativ sub maneta stergatoarelor.

 

Beepaitorul are o mufa care se trage in afara.

Asta e tot.

Share this post


Link to post

Pai vedeti ? Cine cauta gaseste...! Multumim Danut !

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...