Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

Hai ca am mai citit pe ici pe colo... am inteles ca in general parolele nu stau in cookies. Inseamna totusi ca uneori mai stau si pe acolo. Mai studiez.

 

In privinta keyloggerelor, cica alea mai destepte (care-or fi alea? alea pe bani?) stiu sa intercepteze si clipboard-ul. Presupun ca-i vorba de clipboardul pc-ului pe care sunt instalate, logic. Ca urmare, deduc ca in cazul care ma intereseaza pe mine (teamviewer), parola e in clipdoard-ul meu... asa ca n-ar prea avea cum s-o "vada".

 

 

Share this post


Link to post

Revin cu o noua problemuta.

 

Se pare ca am in calculator o aplicatie care din cand in cand imi ia focus-ul. Ca sa va dati seama ce zic (ca tot suntem pe forum auto), imaginati-va ca mergeti cu o masina si cineva va "ciupeste" frina din cand in cand. De exemplu, a mai facut asa acum vreo saptamana, acum face iar, de vreo 10 minute!

Ideea e, cum naiba il prind eu pe cineva-ul asta!?!?

 

M-am uitat prin taskmanager si nu vad nici o aplicatie care sa "suga" mai mult, chiar si pt o clipa... Antivirusul pare cuminte...

Cum fac sa ma prind cine-mi fura focus-ul ... si cu ce scop?!?

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Ai activat Firewall-ul? Ceva exceptii mai dubioase? Poate ai o aplicatie de monitorizare, am mai instalat asa ceva pe la unele firme, procesul hidden si exceptie in firewall pe un anumit port, denumita cu un nume comun.

Share this post


Link to post

N-am nici o aplicatie de monitorizare... iar firewall-ul nu-i ridicat.

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Iti "fura focusul" doar pe fereastra activa la momentul respectiv? Cu ALT+Tab poti comuta in alta fereastra? Ce windows, 7?

Share this post


Link to post

Pai pe care alta? Ca doar una e activa la un moment dat. Pot face orice pe calculator (inclusiv alt-tab), "furatul" dureaza doar o fractiune de secunda... si nici nu e regulat... acu face, acu nu mai face... acu face iar...

Share this post


Link to post

msconfig in cmd si vezi ce aplicatii dubioase iti pornesc la start-up pentru inceput. Dezactiveaza ce nu cunosti de pe acolo.

Share this post


Link to post

Mda... dezactivasem, iti dai seama...

 

Cred ca m-am prins de unde e. Un tab de mozilla deschis pe un forum care am senzatia ca-si face refresh automat la pagina. Am inchis tab-ul cu pricina > nu mai face, deschid iar, iar face...

E curios totusi, desi am vreun an de cand intru pe forumul ala si sta multa vreme deschis un tab pe el, problema a aparut numai de 2 ori pana acum. :scarpin:

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Daca are ceva Flash in pagina, e posibil ca ala sa fure focusul.

Share this post


Link to post

Am nevoie de ajutorul vostru. Se cere a se cumpara o tableta ( suma alocata 10, maxim 11 milioane ) si nu stiu ce sa iau si nici nu ma pricep indeajuns de bine. Persoana ar vrea de 10 " dar nu cred ca are sanse de ceva bun in banii astia si deci eu as prefera de 7 " si mai bun calitativ decat de 10" si mai slab.

In oricare caz, din cunostintele voastre, ce ar trebuii sa isi cumpere ca sa nu fie dezamagita ?

 

Momentan e cam intre Nexus 7 si Lenovo IdeaTab A2109

 

Multumesc frumos !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Singurul plus real pentru Lenovo mi se pare marimea ecranului, daca vrea neaparat de 10", insa cu o densitate a pixelilor mai slaba.
Eu am Nexus 7 si iPad2, de cand am luat Nexus-ul nu l-am mai folosit pe celalalt. Un mare avantaj la tabletele de 7" mi se pare greutatea, au aproape jumatate din cea a celor de ~10".
Nexus-ul sta ceva mai bine la handware plus ca primeste intotdeauna ultima versiune de Android, de exemplu in v4.2 poti sa adaugi mai multi useri:
http://www.gottabemobile.com/2012/11/16/how-to-use-multiple-users-in-android-4-2-jelly-bean/
http://www.android.com/whatsnew/
Chestia cu mai multe profile e valabila doar la tablete, am si un Nexus 4 tot cu ultima versiune de Android si acolo nu mai pot adauga useri, se pare ca are Nokia un patent pentru telefoane si multiple users.

Share this post


Link to post

Stie cineva cat de sigur e programul teamviwer? La ce riscuri ma expun daca il instalez?http://www.teamviewer.com/ro/ mi-ar fi foarte folositor dar nu stiu cat de bine pot pe urma controla cine imi umbla prin calculator

Share this post


Link to post

E folosit de o groaza de lume. Riscuri nu sunt, in afara de faptul ca tre' sa ai incredere un pic in cei de la TeamViewer, pentru ca folosesti infrastructura lor; dar nu si-ar da cu firma-n cap pentru ca i-ar afecta foarte mult.

 

Nu e atat de negru dracul, are o groaza de optiuni pentru a vedea cand se conecteaza cineva, implicit iti tranteste fereastra in fata tuturor aplicatiilor deschise... poti sa-l folosesti.

Share this post


Link to post

Multumesc de raspuns, ideea e ca daca nu-l folosesc trebuie sa invat gestiune si facturare, asa le stie sotia si rezolva ea urgentele de la servici pana ma uit eu la un film, si e si ea linistita ca nu-i nenorocesc stocurile :D

Share this post


Link to post

Mda, vezi ca daca il folosesti intens o sa-ti tot dea un mesaj ca te suspectează de activitate comerciala. Mesajul in sine n-ar fi o problema, doar ca dupa o vreme se satura de atata ignoranta si incepe sa te delogheze la fiecare 3 sau 5 minute.

Share this post


Link to post

Mai exista logmein

https://secure.logmein.com/

 

Nu l-am folosit niciodata insa lumea il lauda ca o alternativa buna (chiar mai buna de catre unii) la teamviewer. Cred ca lucreaza pe acelasi principiu.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu va fi folosit des, urgentele apar ocazional 1 data la 2-3 saptamani si se rezolva in 5-10 min maxim. Restul le rezolvam de acasa dupamasa. Ma interesa asta deoarece deja il are instalat pe calculatorul de la servici.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

De la update-ul de astazi al Firefox-ului la versiunea 21 merge execrabil, dar mai bine decat cea anterioara. Se mai pot face setari pentru imbunatirea acestuia?

Share this post


Link to post

Lol, firefoxul merge execrabil de ceva timp (1 an...? ) ma mir ca nu ai observat pana acum :)

Share this post


Link to post

Vre-un plugin de php sau flash ceva nu mai functioneaza cum trebuie cred...

Share this post


Link to post

Am instalat ultima versiune de Flashplayer. Ce browser se recomanda?

Share this post


Link to post

Nu-i problema de Flash sau alt plugin, ci de elemente lipsa din pagina care strica randarea (afisare) ei in browser. Poate fi de la: un banner din pagina care nu se incarca bine, o eroare in sursa paginii (nu e cazul, la mine se afiseaza bine vad), un programel de blocat reclame, etc etc.

Share this post


Link to post

Ok ,daca dau restart la PC observ ca se vede bine.

Share this post


Link to post

UPS-ul meu, APC SmartUPS SC1000 cred ca dat ortu' popii. Imi zice ca "The battery is disconnected or must be replaced".

 

Intrebare: merita sa schimb bateria, tinand cont ca e un model destul de vechi (il am de cel putin 4 ani)? Sau mai bine iau unul nou?

 

In caz ca mai bine iau unul nou, imi recomanda si mie cineva un UPS pt home use? De preferat mai de firma asa, si sa poa' sa tina un calculator cu monitor cu tot, macar vreo juma de ora.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...