Jump to content
Sign in to follow this  
Vali 62

ceasul de bord de reseteaza

Recommended Posts

Buna ziua.

Am un Aveo din 2010 cu motor 1.4 de 101cp si am constatat de la o vreme ca se reseteaza ceasul de bord.Cand opresc masina e OK iar a doua zi cand o pornesc ceasul este resetat,dar nu intotdeauna ci aleatoriu.

Va rog frumos a mai patit cineva asa ceva si cum s-a rezolvat?

Share this post


Link to post

In principiu,ceasul se reseteaza daca tensiunea(12V)care mentine memoria se intrerupe la luarea contactului.Asta poate fi produsa de un contact imperfect in priza de alimentare a ceasului.deci,scoate priza,da cu spray pentru contacte si pune-o la loc.Altfel,cred ca trebuie alt ceas.

Share this post


Link to post

La mine nu se reseteaza de tot, pare ca pur si simplu sta in loc sau ramane mult in urma.

Posibil ceasurile de Aveo si Lacetti sa fie la fel, sau poate nu. Eu insa nu am reusit sa-l demontez pe al meu din bord (si chiar am tras ceva de el!) si atunci l-am lasat asa.

 

Share this post


Link to post

Salutare. problema o reprezinta o dioda de pe placa ceasului. se inlocuieste relativ usor. pbm este cunoscuta si tratata cu efect pe celalalt forum. eu unul am trecut prin asts

Edited by gabrieladrian.miron
  • Like 1

Share this post


Link to post

Multumesc Gabriel, si eu banuiam ca e ceva legat de alimentarea permanenta a ceasului (de la BAT+).

Plus ca de multa vreme palpaia intensitatea cand aveam luminile de bord aprinse (in mod normal lucrul asta e interpretat ca funcționare pe timp de noapte si intensitatea scade) ceea-ce înseamnă ca si pe circuitul care primește tensiunea ILL+ are probleme similare. Doar sa se faca iar cald sa mai incerc odata sa-l scot din bord, are niste cleme al naibii de tari.

Share this post


Link to post

eu nu am reusit sa imi dau seama care dioda este străpunsă,decat dupa demontare. masurand cu piesa pe placa te poate pacali. asta asa din ce stiu eu minimal

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cum spuneam, astept sa se incalzeasca vremea si sa trag iar de el poate reusesc sa-l scot afara. Acum de cateva zile s-a stins de tot :D.

Share this post


Link to post

Revin cu bucurie sa anunt rezolvarea problemei cu ceasul din bord. Am gasit timp si am reusit sa-l trag afara, nu fara efort. Am incercat sa scot ornamentul cu scule de demontat carcase (niste pene de palstic) si nimic, pana la urma am bagat degetele si l-am tras de "cozoroc" in sus, pana s-a cascat cca 1cm in spate cat sa pot baga degetele. Apoi cu grija si forta pana s-au desprins clemele una cate una. Sunt 4 bucati la fel ca cele de la masca radio-CD, doar ca au iesit mult mai greu. Doua sunt pe margine stanga-dreapta pe la jumatatea distantei din fata in spate, doua sunt pe latura dinspre cabina, mai apropiate de axul median si mai jos. Alea au iesit cel mai greu si s-a lasat si cu o fisurare a decuparii plasticului din bord unde intra o clema.  Nu se vede oricum la remontare decuparile fiind sub ornament.

Am demontat apoi ceasul din bord (2 suruburi cap cruce) si apoi am scos placa din carcasa de plastic (are cleme).

Am luat pentru inceput toate lipiturile la refacut cu simt de raspundere si, surpriza, acum functioneaza impecabil ceasul, isi modifica si intensitatea la aprinderea luminilor de bord/de stationare. Nu a fost nevoie sa schimb nici o dioda.

Din pacate doua cleme de metal au scapat in jos prin bord la demontare si nu le-am mai gasit, asa ca la remontare am folosit un pic de banda dublu adeziva 3M pe interior si e fixat acum ca nou.

Tot ce e electric e functional 100% acum pe Lacetti, dupa ce am rezolvat si cu dezaburirea/recircularea anul trecut. Tot de la lipituri crapate pe placa.

PS. regret dar de data asta n-am avut inspiratia sa fac poze, dar nici nu era mare chestie.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...