Jump to content
Sign in to follow this  
Geo_ZGA

Mitsubishi Pinin - Restaurarea Exploratorului

Recommended Posts

Azi a venit masina, direct in curtea service-ului am dus-o.

Scurta prezentare: Mitsubishi Pinin din 2002, 112.000 km (si cred ca sunt reali, are etichete cu reviziile), motor 2.0 129cp, cutie super select cu diferential blocabil (mai rar pe masinile de serie). Motorul merge bine, cutia cupleaza bine, buba mare e rugina, in special la oalele fata (stanga a plecat de tot). Pe langa zeama de flex si sudura, am luat si o sticla de Fertan, un inhibitor de rugina (cica f bun). Acum trebuie sa gasesc contra aripile fata noi... lucru aproape imposibil, dar vedem.

Pe masura ce se va lucra la ea, o sa mai fac poze.

post-5454-0-54852500-1517063230_thumb.jpg

post-5454-0-73010100-1517063230_thumb.jpg

post-5454-0-88707900-1517063230_thumb.jpg

post-5454-0-06289100-1517063231_thumb.jpg

post-5454-0-22210700-1517063231_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Vezi ca are volanu' montat strimb.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nu e montat stramb, e doar prea mare (obisnuit cu cel sport de pe cielo, de 28cm) :) )

Mersi Florinel, sper sa ma bucur de ea incepand cu luna martie... sa vedem ce fac cu piesele de tablaraie, daca le gasesc noi sau trebuie confectionate de la 0

Share this post


Link to post

Baga mare.

Share this post


Link to post

Sa o urci pe coclauri sanatos! Asteptam pozele before&after

 

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Spor la mesterit!

 

Eu am luat un convertizor de rugina de la Kelfos care isi face treaba. Nu sunt inca lamurit daca mai trebuie bagata peria de sarma sau se vopseste direct. Astept sa se usuce bine de tot straturile date :D

Share this post


Link to post

Mersi :)

La Fertan zice ca doar se sterge sau se spala, dupa uscare. Dupa care se poate da cu grund, vopsea etc. Nu cred ca trebuie sa bagi peria de sarma, cureti stratul protector pe care se zice ca il formeaza. Am dat de proba pe niste fiare acasa (ruginite rau, 70 ani in pamant), chiar a stabilizat rugina, a format un tot unitar dur. Nu am insistat sa dau in ea, sa vad daca cade bucata, dar macar nu mi se mai dezmembreaza in mana.

Share this post


Link to post

Astia de la Kelfos spun ca transforma rugina in ceva dur care nu mai rugineste si poate fi vopsit. Mai revin cu detalii cand insir vopseaua ;)

Share this post


Link to post

Iti doresc sa te poarte la cat mai multe sesiuni de metal detecting incununate de succes ;)

 

Din ce imi dau eu seama, tie iti trebuie reperul 61312L din link-ul asta. Bine, pentru confirmare vezi sa fie selectat corect modelul tau de masina, dar cel mai bine iti printezi imaginea aia cu codurile si mai dai o raita pe la mai multe magazine de piese. Multi asa-zisi mesriasi de la magazine habar n-au sau le e lene sa caute cum trebuie, dar daca te duci cu codurile cresc sansele. Mai e si situatia cand anumite magazine lucreaza doar cu un numar limitate de furnizori,care, in consecinta, vor avea si o oferta limitata de repere.

 

Eventual, daca vrei si imi confirmi codurile pot sa-l intreb pe prietenul meu care lucreaza in domeniu si chiar se pricepe daca/unde se mai gaseste reperul cu pricina.

Share this post


Link to post

Service-ul nu se ocupa si de procurarea pieselor ? Ori se cazu la mica intelegere ca ei is cu montajul doar ...

Share this post


Link to post

Stiu microfisa, mersi oricum :) Mie imi trebuie de fapt 61815, ambele parti... ca sa fie treaba buna, ambele contra aripi complete, noi. Oala separata nu se vinde, nu exista. Si oricum, pe stanga e mancata cu totul contra aripa, nu ajunge doar oala.

Ba da, se ocupa si cu piese cei de la service. Sef acolo e un amic de-al meu, de aia am si dus-o la ei (Ciclop, cu meseriasi old school), a inceput azi sa caute piesele la toti furnizorii. Vreo 2 au refuzat, Mit Motors au dat termen de livrare 10 zile (la un pret maricel, sa zicem), dar fara a garanta 100% ca se si livreaza... mai vedem maine ce raspunsuri primeste.

Share this post


Link to post

Din investigatiile mele rezulta ca de fapt codurile valide dupa care trebuie sa caute sunt MR566371 pentru partea stanga si MR566372 pe dreapta. Ca idee, posibilul termen de livrare (in cazul in care reperele mai sunt disponibile) era 6 zile pt stanga si 11 pt dreapta.

 

Oricum, in ultima instanta daca nu exista alta cale, te duci la reprezentanta si aia ar trebui sa se descurce intr-un fel sau altul.

Share this post


Link to post

Am gasit intr-un final piesele :) Stanga la Mit Motors (reprezentanta, exact ce ziceai), la un pret mare, dreapta la Alpadrino, la un pret ceva mai mic. Cam 6-10 zile e termenul de livrare, nu mai stiu exact. Bine, dreapta e livrabila cam peste tot si stanga e aia cu buba mare la mine... vreo 3000 lei piesele astea 2, cu o mica reducere la Mit, maine le achit avansul si se face comanda. Amicul de la service le-a dat doar reperele din microfisa, de restul se descurca ei, sa aleaga codurile.

Acum pana nu ma vad cu piesele in brate, nu ma calmez :) )

Share this post


Link to post

Cateva poze de azi, e nevoie si de tragger nou. Deci fata e cea mai afectata de rugina, ce e pe la aripi si pe spate se poate repara fara probleme.

post-5454-0-81743900-1517585962_thumb.jpg

post-5454-0-08520500-1517585963_thumb.jpg

post-5454-0-20838400-1517585963_thumb.jpg

post-5454-0-49569400-1517585963_thumb.jpg

post-5454-0-78993900-1517585963_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Din pacate, asta e boala la majoritatea japonezelor ale anilor 2000+. O confirm si eu cu masina nevestei: Honda Jazz 2. Rugina... Nu se compara mediile in care functioneaza fiecare, dar, prin plimbarile mele prin centre de dezmembrari din Germania am avut ocazia sa vad multe.

Spor la reparat!

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Am vazut ca toate Pinin-urile au rugina (bine, mai putin cele de peste 5000 euro). E o problema generala la ele pe fata, am inteles ca e o problema din fabricatie, din cauza aerisirii (lipsei ei) la compartimentul motor.

Daca m-am bagat in hora, acum sa joc... i-am dat mana libera amicului de la service, sa comande un tragger nou la cea mai buna oferta (timp vs. bani). Preturile oscileaza intre 1000 si 1100 lei. I-am dus si Fertanul azi, va primi tratament peste tot unde e ruginita, dupa care zinc si vopsea sau teroson. Pe dedesupt o voi face alta data, in viitor, acolo nu e nimic grav si nu cred ca imi permit sa o fac acum...

Share this post


Link to post

Ai nevoie de un tinichigiu extrem de bun, nu bun. O sa explic ce am inteles eu din folosirea convertizorului de rugina in topicul cu Nubira si cu Duba.

Share this post


Link to post

Cica-s f buni tinichigii, sunt old school, am vazut un Mercedes vechi in lucru la ei... acum ce sa mai zic, pana la proba contrarie merg pe incredere, pe ce-mi zice amicul meu. Daca masoara corect, curata bine rugina si monteaza piesele noi corect, plus tratata tabla bine, nu ar avea de ce sa nu iasa bine.

I-am dus Fertanul, mi-a promis ca vor curata tot ce e rugina si va da el cu solutie, dupa care zinc etc. La final ceara peste tot, sa o protejez. Singura parte care o sa ramana nefacuta acum e burta, nu cred ca-mi mai permit pe moment. Dar va fi facuta si aia pe viitor. Vedem...

Edited by Geo_ZGA

Share this post


Link to post

Are rugina, nu gluma, doar la Matiz am mai vazut asa ceva pe spate, pe fata avea doar in zona pedalierului. Scoate-i chederele lateral de la capota daca are, daca aerisirea compartimentului motor e problema...

Share this post


Link to post

O sa-i schimb scutul motor cu unul metalic si astea au deja niste fante facute, o sa-i mai fac si eu cateva gauri pt aerisire.

Share this post


Link to post

Cred ca prea multe gauri in scut nu da bine, avind in vedere ca o alergi pe coclauri. In primul rind il slabeste s-apoi noroaie, gateje si alte maruntisiri prinse intre roti ... Fa-i scut cu trapa on/off la o adica. Ii dai aer cind vrea muschiu matale ...

Share this post


Link to post

O sa vad atunci daca e cazul... el arata asa, eu zic ca e suficient daca ii mai dau 4-6 gauri sub acele fante

post-5454-0-80916000-1517931406_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ce porcarie, masina arata bine, inclusiv pe sub, dar e rugina grav in anumite zone. Asa vad eu de pe telefon :D

Vreau sa spun ca urasc boala asta a masinilor, de e avea rugina doar in anumite zone.

Bafta cu ea si hatanare placuta cu ea prin coclauri!

Share this post


Link to post

Nu te lua dupa poza cu scutul, e luata de pe net, nu e a mea :) Dar da, rugina grava e preponderent pe fata. Pe burta arata chiar decent.

Absolut toate au rugina asta pe fata, mai mult sau mai putin... bine, nu vorbesc de cele "tinute in tipla", care sar de 5000 euro. M-am gandit mult si am analizat optiunile, daca sa o iau sau nu. Faza e ca si la 2800 euro tot una ruginita luam, doar ca nu asa rau si poate mai tinea 1-2 ani. Asa, am dat 1800 si bag in ea sa o fac cum trebuie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...