Jump to content
Sign in to follow this  
butnaru cristian

Cielo 1.5-8V Inundat Galati 12-13 Septembrie 2013

Recommended Posts

SALUTARE.AM SI EU O PROBLEMA IN LEG CU INUNDATIILE DE LA GALATI SI ANUME AM UN CIELO SI MI LA LUAT VIITURA LA GALATI.ACUM NU STIU DACA E BN DACA SCRIU AICI SAU NU .EU DE LA VOI USERILOR AM NEVOIE DE SFATURI PARERI INDICATII IN LEGATURA CUM SA PROCEDEZ CA SA ASUC MASINA CUM A FOST SI ANUME LA ,MOTOR,SENZORI TOT VA ROG CE TREBUIE SA IAU SI CE SA II FAC CA SA O POT PORNI SI SA FIE OK,APOI LA CV DACA E CAZUL,APOI LA INTERIOR CU SCOS TAPITERIA NUI PROBLEMA MA REFER LA BORD,CEASURI,INSTALATIE ELECTRICA,BUTOANE,BORD,USI,FARURI SI ETC CE E INUNDAT.TIN SA PRECIZEZ CA A FOST O VIITURA DE 1,5M INALTIME DE LA SOSEA SI DE LA BANCHETA DIN SPATE NU A FOST ATINSA DELOC CAM ATAT LA INT, PE LA EXT A FOST JULITA CUM A PLIMBATE PRIN GRADINI SI MICI INGUNDATURI PE ICI PE COLO.RUGAMINTELE MELE SUNT UNDE TREBUIE SA UMBLU SA IMI SPUNETI ADICA CE TREBUIE SCOS,CE NU,CE POT SA SPAL,MAI MULT MA INT MOMENTAN SA O POT PORNI SI SA AJUNG CU EA ACASA TINAND CONT CA MASINA E LA 70 KM DE ORAS UNDE VA LA TARA.MASINA A FOST AFECTATA DE 2 ORI IN 2 ZILE,BATERIA E SCOASA DIN PRIMA ZI DECI CURENT NU ARE.UN INDICIU IN LEG CU SERVICE SAU MECANICI NUMI TREBUIE PT CA EU SUNT MECANIC SI JUMATE ELECTRICIAN.POATE MIE ACUM NUMI MAI TRECE IN MINTE ANUMITE CHESTII DESPRE CE SA IFAC DARA DACA AVETI CEVA INTREBARI SCRIETI AICI PE FORUM SI EU VOI RASP.NR DE TEL AL MEU E 0745.363.398 CRISTI GALATI.CARE DORESTE CAND PESTE 1 SAPT CAND MA VOI DUCE SA MA APUC DE TREABA LA EA SA IMI LASE NR DE TEL SAI CONTACTEZ POATE IMI SCAPA CEVA MECANICA SAU ELECTRICA CACI CREDETIMASUNT TERMINAT SI CU CASA INUNDATA SI MASINA SI CURTE,ETC.

Share this post


Link to post

In prima faza incearca sa nu tipi la noi.

Toate mufele instaltiei electrice din compartimentul motor au mansoane de cauciuc ce impiedica intrarea apei. La interior verifica ECM-ul daca a ajuns apa la el ( se afla sub bord fixat pe laterala dreapta langa usa din fata) daca nu a ajuns e bine, o lasi sa se usuce 3-4 zile si ii dai cheie pe urma. Eventual verifica mufele din compartimentul motor sa nu fi patruns apa in careva din ele.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

SAL CARE E PROPOZITIA IN CARE AM TIPAT? APA LA ECM A INTRAT SIGUR PT CA A STAT JUMATE IN APA NUMAI SPATELE A STAT LA SUPRAFATA FIIND MAI USOARA,APOI LA MOTOR E APA PANA SUS LA JOJA.IAR IN LEG CU TIPATUL POATE SE INTELEGE DIN SCRIS DAR EU NU CRED CA AM VB LA TELEFON CU TINE SI TIAM TIPAT.PE ALTE FORUMURI AM DEPUS ACELASI SUBIECT DE MAI SUS SI NU MIAUZIS CA TIP CI AM VB DESPRE PROBLEMA MEA.DACA TU SAU ALTII CARE FOLOSESC ACEST FORUM SI EI CRED CA AM TIPAT LA EI II ROG SA NUMI RASPUNDA SAU SA MA AJUTE CA SUNT ALTII CARE INTELEG FRAGMENTUL SI INCEARCA SA MA AJUTE

Share this post


Link to post

Cand am zis ca tipi ma refeream la scrisul cu majuscule, e greu de citit. Si noi incercam sa te ajutam cat se poate.

Daca a trecut de joja eu zic sa-i schimbi si uleiul inainte de pornire chiar daca pui unul ieftin pana acasa.

Desfa masca aia de plastic ce acopera ECM-ul, desfa-i mufele si ia-l jos de pe masina si verifica-l sa nu fie umed in interior iar la remontare curata bine mufele ECM-ului cu un spray de contacte.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Faptul ca motorul a fost imersat in apa (fireste, murdara) inseamna ca malul ma patruns poate mai putin in baie, dar sigur in cilindrii pe care i-a prins cu supape deschise (admisie si/sau evacuare). Deasemenea, aparatajul electric (chiar daca conectorii au protectii) contine apa ce va constitui electrolit la conectarea tensiunii. Releele vor avea un strat subtire de mal intre contacte si nu vor mai lucra corect.

In calitate de om incercat personal in evenimente de inundatii (utilaje, auto, macarale), deci cu oarecare experienta si expertiza, consider ca problema nu poate fi atat de simpla. Pe scurt trebuie demontat aproape tot, motor, agregate electrice, aparataj de bord, conectica. Trebuie spalat cu jet de apa absolut tot. Mentionez ca utilajele cu multa aparatura de automatizare au fost supuse cu migala reconditionarii mai multe luni de zile.

La motor, pe scurt, trebuie demontata chiulasa, bielele cu pistoane si segmenti, spalat cu apa sub presiune, suflat cu aer, uscat, remontat. Trebuie verificati/spalati senzorii MAP, TPS, IAC-ul, canistra cu carbon. Trebuie golita CV pe la capacul inferior si reumpluta cu ulei. Trebuie spalate si verificate aeroterma cu toate anexele, demarorul, alternatorul (sunt susceptibili si rulmentii). Fiecare releu trebuie luat "la mana" la fel ca fiecare conector. Este de prisos sa mai mentionez filtrele, recipientele. In ECM este putin probabil sa fi patruns apa, dar nu este exclus; in schimb la conectorii sai... Nu pot cuprinde aici totul, dar cred ca m-am facut inteles.

Oricum, problema nu este simpla si este mult de lucru. Nu o spun gratuit. Particulele, cu cat sunt mai fine, cu atat sunt mai "dusmanoase".

Curaj, multa rabdare si nu te descuraja fiindca vei razbi pana la urma, dar nu imediat.

Edited by smv

Share this post


Link to post

@smv: :osanale: No comment!

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

da ms smv esti un om de nota 10,am gasit sa o aduc acasa de la tara la galati si de luni cum am timp incep sa ma apuc de ea.daca mai e ceva probleme am sa va anunt si totusi astept si alte sfaturi.deci toata fata a stat o noapte in apa cu alarma pusa pe ea.o intrebare pt electricieni am avut statie pe masina antiradar,cd player,si tot electric in stare de standbay voi credeti ca vor mai merge si cum sa le curat?.deci astept orice indrumare sau orice intrebare de la dvs in leg cu masina si anume de ex a intrat apa...,?......?......eu am sa va rasp cum si ce fel a fost masina.daca eu cum e acum completa daca ii dau cu apa sub presiune credeti ca nu mai trebuie sa dau bordul si instalatia elec jos pt spalare .... deci chiar nu prea mai stiu ce sa mai scriu ca am nevoie de masine musai ca incep copii scoala si nu am cu ce sai duc...  <img src= ("> [-O< :( :(

Share this post


Link to post

Eu primul lucru pe care l-as verifica ar fi motorul. Cum zicea si colegul: e foarte probabil ca apa sa fi intrat in motor, in capul pistoanelor adica cel putin. Chiar daca ai filtru de aer si chiar daca la cielo tubulatura de aer e destul de intortocheata fata de alte auto, apa tot intra si tot trece de filtrul de aer pentru a ajunge mai departe in motor, mai ales dca zici ca tota fata a stat scufundata in apa. In mod normal chiuloasa cel putin trebuie data jos. Macar sa verifici daca ai apa si mizerie acolo.

Eu sincer ma indoiesc ca e treaba de o saptamana sa pui masina in functiune Poate cateva luni. Dar depinde si de noroc cred.

Partea cu aparatura de bord, cu interiorul, etc - as lasa ca o ultima grija sa imi fie. Motorul sa fie ok, sa il poti porni.

 

Share this post


Link to post

ms de sfat` mcm dar ca sa pornesc motorul trebuie si aparatura din bord sa fie ok eu zic nu asa ca trebuie verificat si motorul si partea elec de la bord.ok ms alte sfaturi?

Share this post


Link to post

ms de sfat` mcm dar ca sa pornesc motorul trebuie si aparatura din bord sa fie ok eu zic nu asa ca trebuie verificat si motorul si partea elec de la bord.ok ms alte sfaturi?

Pana apuci sa faci motorul sa mearga se usuca si bordul(asta ca sa facem haz de necaz).Pana sa te impacientezi mai bine te duci la masina si verifici joja de ulei sa vezi poate esti norocos si nu ai apa in baia de ulei.Dupa aceea da bujiile jos si verifica daca ai apa in capul pistoanelor.Eu peronal nu cred ca e nevoie sa demontezi chiulasa.Vino cu detalii ca sa nu discutam vorbe.

P S :D aca ai apa in baia de ulei sa nu invarti arborele cotit pana nu golesti apa din baie.

Edited by sergiu2010

Share this post


Link to post

Aparatura electrica nu trebuie neglijata. Cum am mai spus in interiorul conectorilor (f. posibil chiar si cei etansati cu garnituri, la motor) exista apa cu mal. La fel in tabloul de bord, intrerupatoare, relee, faruri cu motorase, etc ... Toate trebuie deconectate (TOTI conectorii), desfacute si, daca este cazul, curatate de mal, apoi suflate cu aer si laste la uscat. Apa intra f. usor si nu mai iese decat f. greu din spatiile inchise. Malul va deveni un fel de vopsea izolatoare daca nu este curatat, iar la punerea sub tensiune apa va fi electrolitul care va favoriza intreruperea conexiunilor (se corodeaza si ramane un fel de pasta verde). Nici nu va puteti imagina ce penetrant si adeziv este acel mal superfin. La fel se va proceda cu aparatura media, alarma si tot ce mai este aparatura electrica si electronica. Munca va fi indelungata, dar cu rabdare totul va iesi bine. A nu se cupla bateria decat dupa ce s-a verificat, spalat si uscat ABSOLUT TOTUL! Posibil ca fiind sub tensiune la momentul deluviului, parte din aparate sa se fi defectat. Se va evalua dupa aceea, existand posibilitati de reparare (daca renteaza).

Share this post


Link to post

ok am inteles ceva de la voi am adus masina acasa azi ai de maine ma apuc de ea si cum aflu ceva sau ma blochez am sa va scriu aici de maine pe parcursul zilei.ms to all.daca mai aveti si alte indrumari sau etc va rog scrieti aici.ms

Share this post


Link to post

salutare din nou.cielo lam facut bucati tot si refacut merce uns 10/10 dar acum as vrea sa fac un transplant si anume.am un espero la dezmembrat cu motor de 1.8-8v de 95cp ma int de la voi dar précis sigur daca pot sa pun motorul de espero pe cielo fara cv si fara vreo alta modificare si daca stiti cam ce include schimbarea ma refere la ecm,mufaraie,etc.ms ast rasp cat mai urgent ca sa ma apuc de treaba.ms

Share this post


Link to post

In primul rand iti recomand link : :wink:

 

Acum la partea tehnica foloseste ,,search'' e amplasat in partea dreapta a pagini web.

 

Pentru a face acest transplant iti trebuie unu:suport motor dreapta de espero sau de kadett,instalatie electrica motor+ECM,cutie de viteza deoarece cielo are cutie f13 iar espero are f16.

 

Nu mai vorbesc despre sistemul de franare.

Daca tot vrei ceva mai puternic poti pune motorul de pe executive,adica 1.5 16v (DOHC)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

ms de sfat dar eu am un espero si il fac bucati peste 7 zile deci de transplant am toate piesele iar in leg cu motorul e mai puternic cel de 1.8le de 95,2cp si 147cuplu fata de 1.5-16v care are 136 cuplu.si la cutie din cate am mai vazut pe aici cica is la fel tot f13 la ambele

Share this post


Link to post

Ambele au cutie F16. Diferenta e de rapoarte... scurte sau lungi, dar nu cred ca Espero sa aiba rapoarte scurte.

Pe langa motor cu tot cu anexe, iti mai trebuie cablajul de la motor si ECM-ul. Nu stiu daca suportii motor de 1.8 se potrivesc la fix pe Cielo, dar oricum ai de schimb.

Share this post


Link to post

pai altii spun ca se potriveste tot la fix pe cielo u spui ca nu stii exact. ce sa fac sa ma apuc sau sa ma las la mana mea.

Share this post


Link to post

Daca ai masina te uiti sa vezi ce scrie pe cutie la cielo/espero si gata.

 

Asa si la suportii verifici direct,iti spun cel din dreapta e identic cu cel de pe espero dar mai slab,din aceasta cauza iti recomand de espero 1.8 sau de kadett gsi.Asta am vazut pe cielo SFI unde tamponul original nu rezista.Iar cel din spate si cu cel din stanga sunt identice la cielo/espero.

 

In rest verifica doar ai piesele in fata! Si spor la treaba

 

Espero are WR :wink: .

Share this post


Link to post

am sa ma uit maine exact in leg cu cutia dar la instalatia electrica cea de langa bobina de aprinde am inmublinato ca nu se potriveste.mufa mea e patrata si cea de pe espero e dreptunghiulara si cu mai putini pini fata de a mea.si la naiba ca am dat si ambele motoare jos de pe masini. deci in concluzie mufa de la instalatia elec care pleaca spre bord nu e la fel ca de pe espero in rest din cate am vazut e identice mai sunt si conductele de tur retur care nus la fel cu a mele,iar la cutie am vazut ca are 2 prinderi in partea din spate spre planetara si anume unul prinde electrom so celalalt motorul de cv dar nu cred ca ma incurca in rest e identic si mai am o intrebare la voi la o Vectra a pedala de ambreiaj tine jos de tot cand cuplez ambreiajul si se uade si un zgomot cand eliberez pedala si cand apas nu se mai aude.ast urgent ceva pareri de la voi ca sa stiu ce sa fac maine ori pun motorul meu inapoi ori invers am si poze dar astept adrese de mess sa le trimit sau lasati un nr de tel sa ma sfatuiti.ms

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...