Jump to content
Sign in to follow this  
cdorob

Masina Capcana

Recommended Posts

Mica bagatela. Nu pot sa trag de tumburusul de la usa.

 

Se ia una bucata Cielo Exe. Se deschide usa. Se introduce corp mare inauntru (90 de kg). Se porneste motor. Automat se inchid usile (setare alarma). Se scoate masina pe strada. Corpul mare descopera ca trebuie sa iasa ca sa inchida portile la curte. Nu poate sa opreasca motorul ca nu mai porneste a doua oara (vorba mecanicilor de la Craiova, pai cine va pune sa-l opriti daca a pornit, sac), deci actionarea manuala a tumburusului. Tras de el pana ti se ia pielea de pe degete. Corpul mare capata culoare rosie si se aud cuvinte interzise minorilor fara acordul parintilor. Zi de zi in ultimele 10 luni. Se inchide motorul. Se deschid usile. Corpul mare iese si intra inapoi. 3-4 chei de vreo 10 secunde, si eventual porneste. Sechestrat pana la servici din nou.

 

Ce are usa? Ca masina m-am lamurit X(

 

Daca aveti vreo idee as fi bucuros de ea...

Share this post


Link to post

Daca desfaci fata de usa ai sa'ti dai seama ce ai de facut ... reglarea butonul , ungerea mecanismului ... ;)

Share this post


Link to post

Aha, deci asta am si eu de facut... Oribila faza cu datul jos fata de usa...

Share this post


Link to post

Salutare !

1.Incearca sa pornesti motorul cu usa deschisa pt ca astfel nu se mai blocheaza usile!

2. inchiderea are o tija care e posibil sa atinga undeva si de aia se deschide greu :D esfa si tu fata de la usa si vezi unde freaca !

Share this post


Link to post
Mica bagatela. Nu pot sa trag de tumburusul de la usa.

[...]

Daca aveti vreo idee as fi bucuros de ea...

 

Nu merg deschise usile din telecomanda, fara oprirea motorului? La mine asa merge, cit timp functioneaza motorul, apasarea oricarui buton de pe telecomanda, deschide/inchide usile!

Share this post


Link to post
Consider ca inchiderea la pornire e o chestie de securitate la hoti cand stai la stop.

... cit timp functioneaza motorul, apasarea oricarui buton de pe telecomanda, deschide/inchide usile!

 

La tine nu merge tot asa?

Share this post


Link to post
La tine nu merge tot asa?

 

N-am nici cea mai mica idee, o sa incerc. Problema este ca trasul de tumburus e o chestie normala, care daca nu merge trebuie rezolvata. Asa solutii alternative sunt, ca altfel pana acuma ma gaseati uscat si mumizat in masina daca nu mai reuseam sa ies de loc =))

 

Deci, o sa incerc cu alarma si o sa scot si fata la usa ca sa vad ce si cum si va tin la curent.

Share this post


Link to post

Cdrob, treci te rog pe la service si o sa gresam putin broasca pt. ca din pacate , din fabrica sint montate "uscat" fara vaselina si dupa aceea o sa fie o incintare.

Share this post


Link to post

Mersi ca de obicei Nini. O sa trec cu prima ocazie :) >-

Share this post


Link to post

interesant e ca, ramas si eu o data sechestrat in masina din cauza blocarii (ce a necesitat apoi inlocuire) a acvatorului portierei soferului... nu m-a dus capul (sic) sa deschid nitel geamul, sa bag cheia pe dinafara si astfel sa ma eliberez... Ce-i drept, am fortat de pomana tumburucul cu pricina (blocat si el definitiv), am incercat in zadar sa ma scot afara pe usa din dreapta (fara sanse pt ca al meu gabarit nu e chiar usor de miscat in asa masina...), dar... fara folos

Inchipuieste-ti ca am stat juma de ora in masina aia nenorocita, oprit pe marginea unui drum intr-un sat uitat de lume, unde telefonul mobil nu are semnal, etc etc...

Intr-un final m-am decis sa incerc si treaba cu bagatul cheii pe dinafara... Mai aveam putin si spargeam parbrizul ca sa pot iesi... ma intreb: de ce darq au facut astia sa de inchida automat portierele la pornirea motorului...

Share this post


Link to post

Pai asa cum scria si aici undeva mai sus, e facuta pentru siguranta soferului si a pasagerului sa nu deschida hotii usa la semafoare, sa nu te fure...etc. Alte marci au din fabricatie facuta inchiderea centralizata asa incat la cateva zeci de secunde dupa pornirea motorului se blocheaza usile fara a avea instalata alarma.

 

Eu ma gandesc ca e cam nasol in caz de accident (Doamne fereste !) cand nu poti fi scos din masina decat prin spargerea unui geam sa spunem fiind usile blocate.

 

Eu tin usa deschisa cand pun contactul si nu mi se mai blocheaza, am reflexul format pe treaba asta, nu e greu de loc.

Share this post


Link to post

da, dar daca ai o geanta pe bancheta la primul semafor din Bucuresti risti sa ramai fara ea...

Share this post


Link to post

Si la mine se blocheaza automat usile la pornirea motorului insa le pot inchide/deschide din telecomanda sau tagand de tamburus, nu raman blocate cat timp e motorul pornit.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...